Форум >
Публикувано на 28-07-2013 01:13 | RE: Leadkettyfarm в Шотландия?
здравейте мина замина пак ще напиша за стивън и за ралица ей големи буклуци са и фермата е една пумийна яма нищо не струва само караваните са ок и до там пълна мизерия е там сега сам в кент бера си ягодки високи взимам си по 300 кинта на седмица и ми дреме за изгнилата Шотландия
Публикувано на 28-07-2013 21:17 | RE: Leadkettyfarm в Шотландия?
кажи в коя ферма си до кент за високи ягоди , че и на мен ми предстои идване към кент на високи ягоди но незнам как ми се казваше фермата.
Публикувано на 28-07-2013 23:59 | RE: Leadkettyfarm в Шотландия?
Фермата е меко казано ужасна! Викат много хора, а няма достатъчно работа за всички и работиш през ден за по 3-4 часа. Има норми, които в повечето случай са недостижими, не се интересуват от това дали има ягоди или не. Ти си длъжен да я направиш, ако ли не... прибираш се в караваната. Работиш с румънци, които берат за 5-6 година и искат да си на тяхното ниво. До високите ягоди се добират само избрани берачи. Тролерите (количките, с които се бере) са под всякаква критика, касетките падат, не могат да се държат, понеже количката е изключително крива. Количките на високите ягоди са без колелца и трябва да я вдигаш за да я преместиш.
Караваните са безобразни, няма налягане и топла вода. Чакаш с часове да се изкъпеш и пак не се получава. Мизерията е наслоена дори в стените. Посудата и печката са ужасно захабени и ръждясали. На газ е караваната, бутилката си я купуваме ние - 60 паунда и отделно карти за ток. Повечето каравани са с дупки. Пералното помещение е общо... има 2-3 работещи перални за 100 човека. Чакаш на опашка, за да си изпереш дрехите си. Няма сушилни, има външни простири.
Отношението на мениджера Стивън Коригал е пренебрежително и се държи с работниците като с хора втора ръка. Не знае как да си поддържа растенията, за да дават качествена продукция, от което страдат берачите, защото те не могат да си направят нормата и стоят без пари. Заплатите не са това, което очаквате... Не знаеш дори на какво работиш... Дали на час или на норма... Имаш норма, но ти плащат на час и в замисимост от това колко касетки има топпикъра се определя нормата за деня... ти така и не я разбираш. В пайслиповете нищо не се обяснява има написани часове и касетки, но няма цена на касетки или норма за целия ден. Редовно липсват часове и касетки. Заплатите варират от 60 до 250 паунда. Работиш за нищо или за да си платиш караваната!
70 и 71
Караваните са безобразни, няма налягане и топла вода. Чакаш с часове да се изкъпеш и пак не се получава. Мизерията е наслоена дори в стените. Посудата и печката са ужасно захабени и ръждясали. На газ е караваната, бутилката си я купуваме ние - 60 паунда и отделно карти за ток. Повечето каравани са с дупки. Пералното помещение е общо... има 2-3 работещи перални за 100 човека. Чакаш на опашка, за да си изпереш дрехите си. Няма сушилни, има външни простири.
Отношението на мениджера Стивън Коригал е пренебрежително и се държи с работниците като с хора втора ръка. Не знае как да си поддържа растенията, за да дават качествена продукция, от което страдат берачите, защото те не могат да си направят нормата и стоят без пари. Заплатите не са това, което очаквате... Не знаеш дори на какво работиш... Дали на час или на норма... Имаш норма, но ти плащат на час и в замисимост от това колко касетки има топпикъра се определя нормата за деня... ти така и не я разбираш. В пайслиповете нищо не се обяснява има написани часове и касетки, но няма цена на касетки или норма за целия ден. Редовно липсват часове и касетки. Заплатите варират от 60 до 250 паунда. Работиш за нищо или за да си платиш караваната!
70 и 71
Публикувано на 29-07-2013 16:38 | RE: Leadkettyfarm в Шотландия?
Абе аз 100 пъти казвам на всеки който ме пита да не ходи там че става африкански роб през английско време демек бачка като луд за без пари малко са хората които могат да кажат че е хубава фермата защото са били под крилото на ралица и са се мазнили само и само да са на работа постоянно и да им се пишат чужди касетки на тяхно име а щастието много точно е описал колко е мизерна фермата Стивънчо
ще го пляскам по белия мръсен клошарски г.з а ралица ако я срещна някаде в българия ще я науча на обноски 
ще го пляскам по белия мръсен клошарски г.з а ралица ако я срещна някаде в българия ще я науча на обноски 
Публикувано на 12-08-2013 23:17 | RE: Leadkettyfarm в Шотландия?
за всички които за напред ще идват в тази ферма и имат покани , да не четат горните коментари това са измислици . фермата е много добра . винаги има недоволни но това че някои хора си мислят че са дошли на почивка и искат да им се дава пари без работа е никоя ферма не го предлага . караваните са чудесни имат си бани и тоалетни и са запазени . работи се средно по 7 или 8 часа. плаща се овъртайм след 39 час за разлика от многото ферми където не плащат овъртайм . А мениджърът е много добър . никога не се е карал на работниците , организира партита , екскурзии . това е единствената ферма в която още при настаняване ти дават храна от съображение , че може да не си носиш и да не останеш гладен . не е вярно ,че най много може да вземеш 260 паунда , искам да ви кажа , че цяло лято под 300 паунда не съм падала и 370 паунда съм взимала . а тези които са много бавни им намира работа на часовка . и никога не праща хора в България за разлика от много други ферми . всички могат да го потвърдят . това , че на някои хора не им се работи или просто не им се отдава да берат ягоди не им дава правото да опетнят името на тази ферма . за тези които имат оферти :
приемете си офертите и бъдете спокойни аз също бях се стреснала от коментарите но като дойдох видях че нещата не стоят така. успех .
приемете си офертите и бъдете спокойни аз също бях се стреснала от коментарите но като дойдох видях че нещата не стоят така. успех .
Публикувано на 13-08-2013 09:12 | RE: Leadkettyfarm в Шотландия?
stanislawaa писа:
Благодарим, че се намират все още хора като теб!Искам да попитам има ли зимата работа в тази ферма?mimirito писа:
за всички които за напред ще идват в тази ферма и имат покани , да не четат горните коментари това са измислици . фермата е много добра . винаги има недоволни но това че някои хора си мислят че са дошли на почивка и искат да им се дава пари без работа е никоя ферма не го предлага . караваните са чудесни имат си бани и тоалетни и са запазени . работи се средно по 7 или 8 часа. плаща се овъртайм след 39 час за разлика от многото ферми където не плащат овъртайм . А мениджърът е много добър . никога не се е карал на работниците , организира партита , екскурзии . това е единствената ферма в която още при настаняване ти дават храна от съображение , че може да не си носиш и да не останеш гладен . не е вярно ,че най много може да вземеш 260 паунда , искам да ви кажа , че цяло лято под 300 паунда не съм падала и 370 паунда съм взимала . а тези които са много бавни им намира работа на часовка . и никога не праща хора в България за разлика от много други ферми . всички могат да го потвърдят . това , че на някои хора не им се работи или просто не им се отдава да берат ягоди не им дава правото да опетнят името на тази ферма . за тези които имат оферти :
Редактирано от stanislawaa на 13-08-2013 09:18
Публикувано на 13-08-2013 09:16 | RE: Leadkettyfarm в Шотландия?
mimirito писа:
[/quote][/quote]Благодарим, че се намират все още хора като теб!Искам да попитам има ли зимата работа в тази ферма?за всички които за напред ще идват в тази ферма и имат покани , да не четат горните коментари това са измислици . фермата е много добра . винаги има недоволни но това че някои хора си мислят че са дошли на почивка и искат да им се дава пари без работа е никоя ферма не го предлага . караваните са чудесни имат си бани и тоалетни и са запазени . работи се средно по 7 или 8 часа. плаща се овъртайм след 39 час за разлика от многото ферми където не плащат овъртайм . А мениджърът е много добър . никога не се е карал на работниците , организира партита , екскурзии . това е единствената ферма в която още при настаняване ти дават храна от съображение , че може да не си носиш и да не останеш гладен . не е вярно ,че най много може да вземеш 260 паунда , искам да ви кажа , че цяло лято под 300 паунда не съм падала и 370 паунда съм взимала . а тези които са много бавни им намира работа на часовка . и никога не праща хора в България за разлика от много други ферми . всички могат да го потвърдят . това , че на някои хора не им се работи или просто не им се отдава да берат ягоди не им дава правото да опетнят името на тази ферма . за тези които имат оферти :
Публикувано на 19-08-2013 19:00 | RE: Leadkettyfarm в Шотландия?
зимата няма работа . само за момчетата. фермата предлага работа от май месец до към края на септември но зависи от много работи тази година например ще приключим по рано .
Публикувано на 21-08-2013 00:44 | RE: Leadkettyfarm в Шотландия?
Така...mimirito...недей се прави и недей да лъжеш хората напразно.Що не си признаеш,че ти беше част от малката групичка миналата година,който се подмазваха на Ралица и я канеха в караваната на кафе и т.н.Защо не кажеш,че ти береше така ягодите,че по панетките всичко ти беше пълен боклук,че редовете не ти се чекираха както на другите,че си избираше редовете и че ходеше 20 мин преди останалите на полето за да влезнеш в хубавите редове и това беше не само ти,а и твоята скромна групичка.Какъв оувъртайм те гони незнам,там гледат да ти вземата за всичко пари-оувъртайм не се плаща...Да караваните са хубави,всяка е с баня и тоалетна,но хора не се лъжете и не ходете там,пари не се изкарват,работа има от юни до към средата на юли месец,колкото изкарате толкова...после става лошо.А и да не говорим,че 370 паунда е абсурдно да се изкарат там,просто незнам тая какви ги говори,ако фермата наистина беше добра щяха да се връщат почти всички хора,миналата година като бях аз там се бяха върнали точно 3 или 4 момичета от България,всички други бяхме за първа година.Просто фермата не е добра,взимат много хора,а няма работа за всички,ягодите не са хубави и за това се хваща трудно нормата.абе просто там положението е много лошо незнам как може така да лъжат хората.Сега съм във ферма за ягоди и малини,просто разликата с Leadketty e огромна,хем се изкарват пари,плащат си оувъртайм всяка събота,повече от 8 часа не се работи,полетата са много хубави има в изобилие ягоди и малини и спокойно се хваща нормата,та и над нея.Това е истината за фермата и все пак които не вярва нека да отиде да види за какво става на въпрос....
Публикувано на 21-08-2013 01:02 | RE: Leadkettyfarm в Шотландия?
А и още нещо към mimirito...как сред толкова недеволни хора от тая ферма само ти се оказа доволната?! Как всички според теб са били на почивка,а ти си работила много,това не ми става ясноо? Защо имаше миналата година хора,който 5 година са били по бригади и казаха,че това е най-лошата ферма,защо имаше толкова много оплаквания в Конкордия,защо се звънеше,чак и на Английската Конкордия,защо им идваха проверки...просто нямам думи за теб колко си лицемерна спрямо хората на теб като ис ти харесва тоя начин на работа и си мислиш,че това е най-доброто поне не заблуждавай хората,а и то на теб нормално да са ти стигали парите,след като си имахте режим в караваната за къпане и т.н няма значение няма да го коментирам това,въпроса е че всички ти се смееха на това което правеше и по начина по които се подмазваше....
Информация
Минимално заплащане в Англия 2020
Информация Актуални позиции за работа
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Актуални позиции за работа
Информация Транспорт от летището до фермата.
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители
ВХОД