Форум >
>
Ферми в UK - Англия, Шотландия... >
Тема: Barrie & co,Scotland

страница 2 от 9

< 1 2 3 4 5 > >>
Публикувано на 03-09-2010 20:01 | RE: Barrie & co,Scotland
holera
Потребител

Ще взема и аз да драсна 2-3 реда за ферамата.Като цяло наистина вече няма смисъл да се ходи там,работата от година на година намалява,поради факта че Чичо Бари намаля полетата.До 2008 е имало доста и то големи полета,съответно и доволно работа.А от тогава собственика започва да намаля полетата,и прави няколко нови полета с високи ягоди (които са много по-лесни за бране от ниските на земята,където от цял ден клекнал после не можеш да се изправиш).Работата започва да намаля още 2009г,а тази година направо си нямаше работа.Т.е. само юни месец имаше,а след това даже и за 8 часа на ден нямаше.Август пък-ден работа ден почивка.Многото свободно време пък го превърнахме в партита music *kitara* ,както вече Викториа от Видин razz вече спомена (здрасти вики).Като цяло пари за пикарите е имало до 2008г,когато бързите берачи са си докарвали до към 400-500 паунда на седмица,а тези (да не кажа мързеливите) които не им е било до бързане-стандартна заплата за 40 часова седмица.Вече пари наистина няма в тази ферма.2011г със сигурност болшинството от работниците ще са румънци (защото те са съгласни и за 2-3 паунда на час да работят),малко поляци,които се връщат всяка година (но даже и те вече оредяват),и малко българи (които все пак са решили да пробват там).Тъй че драги бъдещи пикари,не ви трябва английски вече за там,учете румънски wink .А и да сте с перфектен английски,много трудно ще разбирате работодателя,говори с ужасен шотландски акцент razz
Сега ще си позволя да коментирам 2 изказвания по-горе:
1.Драги анчо85,не ти е виновна Аша на теб че крещи на полето.Ако тя не крещи на пикарите,после чичо Бари ще й крещи много повече на нея,че поръчката не е изпълнена,или че пикарите не си обират рабиша,че има разхвърляни панетки по полето (странно защо всички пикари ги мързи да се поместят 2-3 метра и да върнат излишните панетки в кашона)....Мога и още да коментирам,но ще спра до тук.
2.Относно писанието,че ако не се съвокуплявате с ''някой'' (кой ли ще да е той),няма да получите по-добра работа.Еми как мога да отъждествя пълни глупости,писани от някой който от скука се чуди как да обясни дадена длъжност заета от друг човек-ми с пълни глупости.Ако си работиш съвестно нямаш никакви проблеми.Ако се скатаваш... Друг е вече случая,ако на някой румънец му трябват хора за някаква работа,дори да си перфектен в работата,с перфектен английски,и златен късмет-тук ще удариш на камък.Румънеца ще вземе най-големия галош сред румънците,който даже собствения си език не разбира и е с 2 леви ръце,но не и теб .
Ще приключвам вече че доста дълго стана,и ако има правописни грешки се извинявам,не ми се проверява razz
На кратко вече няма достатъчно работа и пари,понеже чичко Бари взима повече хора от колкото са му необходими.Така може да си подбира пикарите и да праща към дома по-бавните берачи,което никак не е добре за самите берачи.Все пак всеки е отишъл за пари,а не на разходка.

Редактирано от holera на 05-10-2010 17:48
Публикувано на 01-10-2010 12:11 | RE: Barrie & co,Scotland
mhaden
Потребител

Фермата не струва!!! Наемат много хора, а работата е малко за овъртайм не можеш даже и да си помислиш ако не си румънец или поляк.
С английски колкото и да ви е добър не можете да пробиете, официални езици са румънси и полски, английски говори само "Барона" и можеш да го разбереш само когато псува
Фермата изцяло е румънска, даже и българите вайзъри (ако Иво може да се нарече такъв) им помагат повече отколкото на българите.angryangry
Така че фермата не струва, не ходете там с надеждата че ако не тръгне ще вземете трансфер, и това няма да стане, ще получите отговор "работа ще има" или "go home".
Има още много за писане, но едва ли ще се намери някой да пише нещо хубаво за тази ферма!!!!!!
Публикувано на 10-10-2010 19:41 | RE: Barrie & co,Scotland
Bobcho
Потребител

Здравейте на всички, може би се досещате кой съм аз........devil Ще ви дам един съвет. Ако искате да имате моята длъжност......ходете и цункайте дупето на чичо Бари всеки ден и ще правите пари........, като менlaughlaughlaugh
Сега, сериозно по темата. Не си правете илюзиите, че като отидате в някоя ферма за първа година ще се уредите с хубава работа.........трябва да се докажете с работа и акъл. На всякъде е пълен късмет, колкото и да си работлив и кадърен. Да не би в БГ, като си намериш работа в някоя фирма ставаш мениджър за 2 седмици. Във фермата има българи (пикари), които са за втора, трета, а догодина ще им е и четвърта и са доволни, но те са устискали на мизерията през първата си година. Условията не са от най-добрите, но почти на всякъде караваните са едни и същи, ток и газ на всякъде се плащат.
Тази пролет ще се правят още полета и догодина работа ще има. Повече информация ми е забранена да изнасям, защото е строго конфидентална
П.П. Най-хубавото от всичко си остават партитата до зори, а и възможността да срещнеш половинката на живота си.............kiss Дори само за последното си заслужава да направете една бригадка.....
П.П.П. За двойките, внимавайте в картинката, голям е клюкарник.....трябва да действате дискретно, иначе ще има
Хайде, успех на всички, може би ще се видим догодина

До "Холера" - Много ни липсваш на всички. Много поздрави от 52-ра и новия екипаж от 24-та. Попа пита как е "БУЯН" wink...........Обичаме те всички
Редактирано от Bobcho на 10-10-2010 19:49
Публикувано на 11-10-2010 20:28 | RE: Barrie & co,Scotland
holera
Потребител

Ха ха добре написано Бобчо .Кажи му на Отчето,че Буян рипа
Хайде прибирайте се всички миндили та да *kitara*
Публикувано на 12-10-2010 21:36 | RE: Barrie & co,Scotland
vik2010
Потребител

laugh Bobcho ne znaehh,che si bill tolkova smeshnoo momchence. wink
znachi ne mojesh da beresh,no ako dobre lijeshh ostavash wink ti qvno tva si go prail ama vse pak tii svalqm shapka.Fermite sa za rabota ne za kuponi,ti qvno v bg ne sii vijdal kuponii -normalno togava a iii qvnooo v BG nqma macka dett da te zabeleje i tii se radvash tam sigurno na polqkinite ili rumankite.Sabudi se brigadata ne trae mn iskash ne iskash she se varnesh tuk v BG i pak she sii bez PULVINKA ii nema da ima KUPONI DO ZORI.A i edin savet dogodina nedei da hodish tam shtot,chichko BARRIE ne se znae ko she naprai laugh
Редактирано от vik2010 на 12-10-2010 21:38
Публикувано на 19-10-2010 11:07 | RE: Barrie & co,Scotland
mhaden
Потребител

На бай Бобчо от лизане на задници даже му се беше размирисала устата!!!hmm!hmm!hmm!
Колкото до "топпикъри" в тази ферма са тези които са много добри в шпакловката и се побутват от Барито и вайзърите напреде, това са тези които не могат да пробият в друга ферма. Видяхме ги когато бяхме под наем в другите ферми- "Пайнерките" ревнаха първи, че им искат качество, а след румънските "топпикъри" фермерите се отказаха да ни наемат!!!!
Има и добри пикъри, обаче никой не гледа как си в брането, гледат как си в другите работи!!!!! (кой както иска така да го разбира)
Публикувано на 22-10-2010 16:30 | RE: Barrie & co,Scotland
holera
Потребител

Как само си личи чисто българската ''завист'' в предните 2 поста.Някой се доказал и има благоволението на работодателя,и веднага българина ще рече :този ли бе,мани го,издигнал се е с лизане на ... .Еми работете бре хора,докажете се и ще ви забележат.На мен лично ми бе предоставен шанс,сграпчих го,доказах се и работих що годе сносна работа в тази ферма.
Ама друго си е да си бъркаш по носа из редовете и после да разправяш на ляво и на дясно че работа нямало и другите ги толерирали.Румънците може всичко да са,но са страшно задружни и се подкрепят.Гонят ги че берат зелени ягоди,и те веднага в офиса и се разправят,и на др ден пак на работа.А горните 2 постописци.Единия реве че не са го/я ашладисали това лято,а другия че бил топ пикър ама всички живо му пречело,и не получил потупване по рамото от Барито.Еми явно проблема е във вас.
А относно писанието,че: рано или късно се прибираме в БГ и партитата свършват.Повярвай ми друже,в БГ партитата продължават даже не по ден,а по 3 дни devil
Хайде със здраве,ще гледам повече да не творя тук,а само да наблюдавам
Редактирано от holera на 22-10-2010 16:43
Публикувано на 22-10-2010 19:02 | RE: Barrie & co,Scotland
sunny
Потребител

Pro4etoh vsqkakvi gluposti za vaizeri, pikari i taka natatak! Nemoga da povqrvam 4e horata moje tolkova mnogo da zavijdat! Top pikari ima v tazi ferma - DA!!!! Vijdala sam go s o4ite si, no ima edna podrobnost 4e za da si "top picker" bere6 ili vsi4ko (bez da gleda6 ka4estvoto) ili ostavq6 mnogo sled teb!
Mizerni im bili karavanite - aide ne se oplakvaite! Oti6li ste tam da rabotite, ne da jiveete v lux! Vse edno v BG jiveete v zamaci! Vsi4ki znaqt 4e 6te se jivee v karavani, mi mn qsno 4e nqma da e kato vka6ti! Tva e jivota! Tam gi nqma mama i tati. Tam ne e za glezli i glezliovci! Tazi ferma kakto i vsqka druga e za tezi koito sa oti6li za da rabotqt kato "beli robi" za da izkarat pari, za6toto na6ata mila rodina ne osigurqva bade6te na mladite!
I otnosno kazanoto ot Angel - neznam kakvo ima6 v predvid s tova 4e 6te ima6 hubava rabota ako spi6 s nqkoi. Kakvo to4no ima6 v predvid a?
I kvo go obijdate Ivo - da si vaizer ne e lesno! tva 4e ne ste bili perfektni si e li4no va6 problem i ne e vqrno 4e ne pomaga na balgarite - qvno izob6to ne go poznavate!!!!!!!
Moga da kaja samo edno ne6to na tezi koito 6te hodqt v tazi ferma ako izob6to nqkoi se saglasi da otide tam sled tezi komentari:
Idete li tam ne si mislete 4e ste na po4ivka, rabotete, davaite vsi4ko ot sebe si, za6toto v kraina smetka ste oti6li pari da izkarvate!Tova ne e lesno!Ako rabotite savestno i uporito 6te badete zabelqzani!!!! No trqbva golqma motivaciq! Az bqh, vidqh i 6te povtorq!!!!
Vie si re6avate!!!!!
Публикувано на 22-10-2010 22:09 | RE: Barrie & co,Scotland
an4o85
Потребител

Nqmam kakvo da dobavq za hora koito qvno si zatvarqt o4ite za ne6tata i gi vijdat kakto im e izgodno.Da nikoi ne ti ochkva usloviqta koito imash vkushti no sum bil v drugi fermi i imam mnogo poznati koito sa bili v mnogo po dobri fermi,taka 4e nqma da me 4ue6 sunny da kaja ne6to hubavo za Barrie,kakto iska6 go priemai ne mi puka.No imashe hora koito ostavaha tam ne po zasluga na tova 4e rabotqt mnogo ili usardno.I neka horata sami precenqt sami za sebe si na kakvo da vqrvat.Nishto licno nqmam protiv nikoi,vseki se upravq kakto moje i kakto e izbral.Uspeh pojelavam na vseki kito otide tam neka si izkara mnogo pari.No prosto spored men neshtata stoqt taka.I kakto sum kazal neka vseki koito iska da me pita,i ti sunny sushto nqma problemi ne se kriq sus vseki shte govorq.
Публикувано на 23-10-2010 19:00 | RE: Barrie & co,Scotland
mhaden
Потребител

sunny писа:
.... Top pikari ima v tazi ferma - DA!!!! Vijdala sam go s o4ite si, no ima edna podrobnost 4e za da si "top picker" bere6 ili vsi4ko (bez da gleda6 ka4estvoto) ili ostavq6 mnogo sled teb! .......

Точно така и тези ягоди трябва някой да ги приеме, и ще ми кажете ли кой е той?????hmm!hmm!hmm!
То ти стига вднъж да те върне да си сортираш ягодите, и втори път да ти развали касетка за да препълни панетките на останалите касетки!!!angryangryangry
В същото време виждаш какви касетки вземат от "топпикърите"
И един въпрос: Ще ми кажете ли с какво са се доказали "Попа" и "Досьо", че ги качиха на тракторите от там на буса????clapclapclapclap
До колкото знам бяха пред гонене!!!!!hmm!hmm!hmm!
Абе каквото и хубаво да кажете за тази ферма 90% мога да го оборя!!!

страница 2 от 9

< 1 2 3 4 5 > >>

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23863 | Форумни мнения 29818 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 58 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: SILVIYA MS
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk garvana8308

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2024 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти