Форум >
>
Ферми в UK - Англия, Шотландия... >
Тема: ROWE FARMING LTD/NOCTON FARM

страница 1 от 4

1 2 3 4 >
Публикувано на 10-11-2011 11:57 | ROWE FARMING LTD/NOCTON FARM
Stella
Потребител

Здравейте
Някой може ли да ми даде някаква информация за тази ферма, защото не я намерих в азбучника за ферми.
Какво се работи? В коя част на Англия е? Как е като цяло фермата?
Добро ли е заплащането и има ли работа?
Благодаря предварително за отговора.

Редактирано от Ivo на 16-11-2011 14:03
Публикувано на 16-11-2011 13:51 | RE: ROWE FARMING LTD ?
Stella
Потребител

Всъщност това се отказа отделна ферма, която принадлежи към Nocton и ще се намира на мястото на Pendarves Farm, Camborne.
Ще помоля администратора да смени името на темата на "ROWE FARMING LTD/NOCTON FARM.

Благодаря предварително
Редактирано от Ivo на 16-11-2011 14:03
Публикувано на 11-03-2012 14:29 | RE: ROWE FARMING LTD/NOCTON FARM
sanyu
Потребител

В момента съм във фермата и бих искал да посъветвам хората, които са разпреелени тука да се откажат докато е време! Фермата е била собственост на един богат старец, който се отказал вече от бизнеса и вмомента е наета или купена незнам от стария управител, който явно иска да забогатее за една година. Работата започва януари - а в караваните няма ел. уреди и мръзнем като кучета. Отидох до офиса да се оплача от там подигравателно ми казаха да сме се гушкали с приятелите си. Вайзорите са на час и обикновенно след работа чакаме 1-1:30 часа за автобус на полето и се сещате, че ако е дъждовно и си се намокрил спокойно можеш да се разболееш. В студено време ни карат да отваряме прозорците на автобуса понеже предното стъкло се замъглявало и шофьора не вижал и пак мръзнем като кучета. Има и втори камп за който всяка вечер чакаш паккъм 1 час за да се приберат всички от този камп че да пуснат автобус. И от това се оплаках и ми заявиха, че ако не ми се чака мога да тръгвам пеша ( 50 мин. път) Ако не се справяш с работата те гонят без да се колебаят. Едни приятели пристигнаха искараха само по една седмица и ги изгониха. При такъв случай ти дават трансфер, но януари и февруари е като 6 от тотото да успееш да си намериш трансфер и се прибираш на загуба с 1500 лв. Миналата седмица имаше един ден когато имах температура и отидох пак до офиса им да кажа, че съм настинал и няма да мога да отида на работа, а те ми заявиха, че гладния шеф казал на никой да не се дава дей-оф и ми казаха че ако не отида на полето ще си имам проблеми. Накрая ми писна да се занимавам и поисках трансфер на което ми отказаха понеже имало работа. Трансфер се давало ако немогат да ми осигурят работа и ми каза или се връщаме на полето или в БГ. Звъннах в ХОПС (незнам вече за кой път) и от там ми казаха същото. Докато работодателя ми не ми даде транферен лист те нямали право да ми търсят транфер. А работата наподобява тютюна-цял ден си наведен всичките 400-500 работници тука имат проблеми с кръста. Повечето носят колани. Искат да не берем къси цветя и вайзорите обикалят с ролетки и мерят. Ако имаш къси цветя (невъзможно е ако искаш да вадиш пари да нямаш къси цветя) чупят ти цели бънджита(букети) ако си прекалил ти взимат цялата каса без да ти платят за нея. А ако вайзора реши може и страйк да ти даде за къси цветя. На три страйка те пращат за БГ. Цената на касетка е по-евтина от миналата година( при стария собственик) и всички работят без почивка (хапваш прав един сандвич и пак се навеждаш, никой не сяда) Вайзорите се гаврят с нас постоянно. Наричали са ни: мързеливци, животни, шибани кучета, педали, чикиджии и още как ли не. Единственното което все още ме държи тука е мисълта, че сезона тука е къс и когато свърши ще успея да си намеря транфер. Тука се отнасят с нас като с роби. ХОПС не правят нищо за да те защитят приказките в БГ, че сме имали еди какви си права са празни.Много хора сами се прибраха, но повечето идват с пари на заем и немогат да се приберат и търпят всичката простотия тука. И последно да спомена за едни момчета, изгонени за слаби резултати и неможаха да си намерят транфер за една седмица и ги изритаха от тука. Пичовете имаха кредити и неискаха да се прибират и си купиха палатка и искараха 1-2 дена в гората на палатка януари месец при минусови температури. Разчу се из целия камп за тях и някой е звъннал на ХОПС от където им казаха, че транфери няма и им поеха пътните до София и така момчетата се прибраха с празни джобове и само лоши спомени от тука. Има още куп случки за които не съм писал, но предполагам това е достатъчно за да ви стане ясно какво е положението тука.
Публикувано на 24-03-2012 14:01 | RE: ROWE FARMING LTD/NOCTON FARM
bloodyroot
Потребител

Немога да едит-на миналият ми постинг забравiх да добавя че има и хора които изкарват пари де не си мислете че е само негативи просто си зависи от много странични фактори дали ще изкарваш пари или не в момента е слабо ту се работи ту не , явно защото сме края на сезона почти .
Публикувано на 24-03-2012 21:01 | RE: ROWE FARMING LTD/NOCTON FARM
tanito
Потребител

Положението наистина е точно такова,каквото е описано в по-горните постове.За съжаление "новата ферма " не е добра!
Публикувано на 07-05-2012 22:52 | RE: rowe farming
relax012
Потребител

вси4ко което е казано за тази ферма дотук е абсолютно вярно.но нека да споменем и 4е ве4е в тази ферма командват румънците.шефа е абсолютна п........ка и за вси4ко се допитва до една румънска мангалка .ако някои иска о6те подробности да пише.фермата не е изоб6то това което бе6е и по зле 6те става благодарение на самозабравилите се български вайзери които са се превърнали в румънци и вси4ко останало но не и българи.това са циганката ФИЛИЗ И ПЕДАЛА ДАВИД от град СВИЩОВ.НО нали знаете 4е и в бг ни командваха все такива сбъркани персони.хайде размишлявайте 4е о6те малко и трябва да пускате имейли.cool
Публикувано на 08-11-2012 22:46 | RE: ROWE FARMING LTD/NOCTON FARM
banditos_
Потребител

мале толкова ли зле е станало бе аз и едни мои приятели ще ходим януари месец
Публикувано на 09-11-2012 00:10 | RE: ROWE FARMING LTD/NOCTON FARM
bloodyroot
Потребител

Зависи от гледната точка успех на всички през новият сезон при Стейсака дано този сезон има още повече пари !

http://brigadiri.com/forum/viewthread.php?forum_id=7&thread_id=2254 - За всеки начинаещ човек интересуващ се от бригади !
Публикувано на 13-11-2012 00:21 | RE: ROWE FARMING LTD/NOCTON FARM
snipi
Потребител

няма ли някой който може да даде по - точна информация. Колко средно се изкарва на ден, какви са нормите , при колко гонят?? Такива неща?
Публикувано на 24-02-2014 17:31 | RE: ROWE FARMING LTD/NOCTON FARM
Iveto05
Потребител

Здравейте, искам да помоля някой да даде по-прясна информация за фермата, че последните коментари са от преди 2 години. Какво е сега положението, има ли работа, връзва ли се нормата, как са условията в караваните, има ли нет? Моля, който е бил миналата година или сега е там да пише. Благодаря предварително

страница 1 от 4

1 2 3 4 >

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23863 | Форумни мнения 29818 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 55 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: SILVIYA MS
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk garvana8308

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2024 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти