Форум >
Публикувано на 10-11-2011 11:57 | ROWE FARMING LTD/NOCTON FARM
Здравейте 
Някой може ли да ми даде някаква информация за тази ферма, защото не я намерих в азбучника за ферми.
Какво се работи? В коя част на Англия е? Как е като цяло фермата?
Добро ли е заплащането и има ли работа?
Благодаря предварително за отговора.

Някой може ли да ми даде някаква информация за тази ферма, защото не я намерих в азбучника за ферми.
Какво се работи? В коя част на Англия е? Как е като цяло фермата?
Добро ли е заплащането и има ли работа?

Благодаря предварително за отговора.
Редактирано от Ivo на 16-11-2011 14:03
Публикувано на 16-11-2011 13:51 | RE: ROWE FARMING LTD ?
Всъщност това се отказа отделна ферма, която принадлежи към Nocton и ще се намира на мястото на Pendarves Farm, Camborne.
Ще помоля администратора да смени името на темата на "ROWE FARMING LTD/NOCTON FARM.
Благодаря предварително
Ще помоля администратора да смени името на темата на "ROWE FARMING LTD/NOCTON FARM.
Благодаря предварително

Редактирано от Ivo на 16-11-2011 14:03
Публикувано на 11-03-2012 14:29 | RE: ROWE FARMING LTD/NOCTON FARM
В момента съм във фермата и бих искал да посъветвам хората, които са разпреелени тука да се откажат докато е време! Фермата е била собственост на един богат старец, който се отказал вече от бизнеса и вмомента е наета или купена незнам от стария управител, който явно иска да забогатее за една година. Работата започва януари - а в караваните няма ел. уреди и мръзнем като кучета. Отидох до офиса да се оплача от там подигравателно ми казаха да сме се гушкали с приятелите си. Вайзорите са на час и обикновенно след работа чакаме 1-1:30 часа за автобус на полето и се сещате, че ако е дъждовно и си се намокрил спокойно можеш да се разболееш. В студено време ни карат да отваряме прозорците на автобуса понеже предното стъкло се замъглявало и шофьора не вижал и пак мръзнем като кучета. Има и втори камп за който всяка вечер чакаш паккъм 1 час за да се приберат всички от този камп че да пуснат автобус. И от това се оплаках и ми заявиха, че ако не ми се чака мога да тръгвам пеша ( 50 мин. път) Ако не се справяш с работата те гонят без да се колебаят. Едни приятели пристигнаха искараха само по една седмица и ги изгониха. При такъв случай ти дават трансфер, но януари и февруари е като 6 от тотото да успееш да си намериш трансфер и се прибираш на загуба с 1500 лв. Миналата седмица имаше един ден когато имах температура и отидох пак до офиса им да кажа, че съм настинал и няма да мога да отида на работа, а те ми заявиха, че гладния шеф казал на никой да не се дава дей-оф и ми казаха че ако не отида на полето ще си имам проблеми. Накрая ми писна да се занимавам и поисках трансфер на което ми отказаха понеже имало работа. Трансфер се давало ако немогат да ми осигурят работа и ми каза или се връщаме на полето или в БГ. Звъннах в ХОПС (незнам вече за кой път) и от там ми казаха същото. Докато работодателя ми не ми даде транферен лист те нямали право да ми търсят транфер. А работата наподобява тютюна-цял ден си наведен всичките 400-500 работници тука имат проблеми с кръста. Повечето носят колани. Искат да не берем къси цветя и вайзорите обикалят с ролетки и мерят. Ако имаш къси цветя (невъзможно е ако искаш да вадиш пари да нямаш къси цветя) чупят ти цели бънджита(букети) ако си прекалил ти взимат цялата каса без да ти платят за нея. А ако вайзора реши може и страйк да ти даде за къси цветя. На три страйка те пращат за БГ. Цената на касетка е по-евтина от миналата година( при стария собственик) и всички работят без почивка (хапваш прав един сандвич и пак се навеждаш, никой не сяда) Вайзорите се гаврят с нас постоянно. Наричали са ни: мързеливци, животни, шибани кучета, педали, чикиджии и още как ли не. Единственното което все още ме държи тука е мисълта, че сезона тука е къс и когато свърши ще успея да си намеря транфер. Тука се отнасят с нас като с роби. ХОПС не правят нищо за да те защитят приказките в БГ, че сме имали еди какви си права са празни.Много хора сами се прибраха, но повечето идват с пари на заем и немогат да се приберат и търпят всичката простотия тука. И последно да спомена за едни момчета, изгонени за слаби резултати и неможаха да си намерят транфер за една седмица и ги изритаха от тука. Пичовете имаха кредити и неискаха да се прибират и си купиха палатка и искараха 1-2 дена в гората на палатка януари месец при минусови температури. Разчу се из целия камп за тях и някой е звъннал на ХОПС от където им казаха, че транфери няма и им поеха пътните до София и така момчетата се прибраха с празни джобове и само лоши спомени от тука. Има още куп случки за които не съм писал, но предполагам това е достатъчно за да ви стане ясно какво е положението тука.
Публикувано на 24-03-2012 14:01 | RE: ROWE FARMING LTD/NOCTON FARM
Немога да едит-на миналият ми постинг забравiх да добавя че има и хора които изкарват пари де не си мислете че е само негативи просто си зависи от много странични фактори дали ще изкарваш пари или не
в момента е слабо ту се работи ту не , явно защото сме края на сезона почти .

Публикувано на 24-03-2012 21:01 | RE: ROWE FARMING LTD/NOCTON FARM
Положението наистина е точно такова,каквото е описано в по-горните постове.За съжаление "новата ферма " не е добра!
Публикувано на 07-05-2012 22:52 | RE: rowe farming
вси4ко което е казано за тази ферма дотук е абсолютно вярно.но нека да споменем и 4е ве4е в тази ферма командват румънците.шефа е абсолютна п........ка и за вси4ко се допитва до една румънска мангалка .ако някои иска о6те подробности да пише.фермата не е изоб6то това което бе6е и по зле 6те става благодарение на самозабравилите се български вайзери които са се превърнали в румънци и вси4ко останало но не и българи.това са циганката ФИЛИЗ И ПЕДАЛА ДАВИД от град СВИЩОВ.НО нали знаете 4е и в бг ни командваха все такива сбъркани персони.хайде размишлявайте 4е о6те малко и трябва да пускате имейли.

Публикувано на 08-11-2012 22:46 | RE: ROWE FARMING LTD/NOCTON FARM
мале толкова ли зле е станало бе аз и едни мои приятели ще ходим януари месец 

Публикувано на 09-11-2012 00:10 | RE: ROWE FARMING LTD/NOCTON FARM
Зависи от гледната точка
успех на всички през новият сезон при Стейсака дано този сезон има още повече пари !

http://brigadiri.com/forum/viewthread.php?forum_id=7&thread_id=2254 - За всеки начинаещ човек интересуващ се от бригади !
Публикувано на 13-11-2012 00:21 | RE: ROWE FARMING LTD/NOCTON FARM
няма ли някой който може да даде по - точна информация. Колко средно се изкарва на ден, какви са нормите , при колко гонят?? Такива неща? 

Публикувано на 24-02-2014 17:31 | RE: ROWE FARMING LTD/NOCTON FARM
Здравейте, искам да помоля някой да даде по-прясна информация за фермата, че последните коментари са от преди 2 години. Какво е сега положението, има ли работа, връзва ли се нормата, как са условията в караваните, има ли нет? Моля, който е бил миналата година или сега е там да пише. Благодаря предварително 

Информация
Транспорт от летището до фермата.
Информация Актуални позиции за работа
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Актуални позиции за работа
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители