Форум >
>
Ферми в UK - Англия, Шотландия... >
Тема: ROWE FARMING LTD/NOCTON FARM

страница 3 от 4

< 1 2 3 4 >
Публикувано на 25-01-2015 21:48 | RE: ROWE FARMING LTD/NOCTON FARM
Heart
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 86
Регистриран на: 09.02.13
Хайде да подновим малко и темата за тази ферма. Някой с по-прясно инфо да има? Има ли работа там, няма ли? Какво е положението там?

Публикувано на 24-04-2015 13:51 | RE: ROWE FARMING LTD/NOCTON FARM
maimun
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 3
Регистриран на: 24.04.15
фермата и добра .ако не ви мързи
Публикувано на 22-10-2015 14:35 | RE: ROWE FARMING LTD/NOCTON FARM
bLqsuchko
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 23
Регистриран на: 09.01.11
Някой за 21 януари 2016 година +/- 3 дни има ли ?
Публикувано на 22-10-2015 21:05 | RE: ROWE FARMING LTD/NOCTON FARM
apiah
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 1
Регистриран на: 22.10.15
Аз и мои приятели бяхме там миналата година от пурвите дати на янъари.На назначените за тогава от сега \&яуот;честито\&яуот;,защото работа няма да видят до края на янъари,суответно само ще харчат за храна и сметки.Новобранците са тотално изолирани от работата през този месец,а човешкия фактор отсъства вуобще.Изкарват на работа само старите тимове които са разделени на \&яуот;цветове\&яуот; (йулт тим,розов тим и тн).Новите почти винаги са \;Бели\ и са наи-ощетени.Ако все пак попаднете там и не се оттурвете от този тим,като ви преместят в друг сте сас сигърност вутрешно.Хората се гонят безпроблемно и за тях вие сте просто броика.Караваните са в окаяно сустояние,пробити и стъдени,нахвърляни вархъ калта.Спецялно се обрущам кум всички оплетени от сладките приказки на Пешко от Свищовския хопс за това място.Работа за новите няма до края на янъари а тои усилено праща хора от началото на месеца с празни оебщания,в сущото време си предлага човека които да ви закара от летището до фермата като сладкодъмно ви обеснява,4е това е наи добрия варянт.Паралелно с това ви говори и за края на престоя след което 6те си вурнете дануците пак от негов 4овек за когото ви дава и име.Доказателството за това е,4е само хората които идват с негоавата фирми4ка автомати4но са заведени на Емергенцъ тах цоде което зна4и 4е запо4ват да им одурйат по 20 процента на всяка седми4на заплата.За да спасите ситъацията трябва да звуните един по един в ХМРЦ,като болшинството от хора не знаят и букел англииски и настава паника в кампа,тормозят се 2-ма ,3-ма единствени които могат да говорят и званят за вси4ки.Та ако все пак продулйавате да си мислите (то4но при мен няма да е така и все пак 6те отида),продулйавам с конкретна информация за персоните там,подвизава6ти се като Ваизер4ета.Наи пекания е Коко и е булгарин,йена мъ Петя и румунката Сорина-това са.Вси4ко останало е злобна и сме6на сган която ви гледа с пренебрейение.Спецялно внимание кум едно измислено и злобно ваизерче на име Иван-грозен комплексар от Павликени,изклучителен темерът.Аз минах от там за малко,трябваха ми пари за старт.Вече имам високоплатена работа на койен стол пред компутар в красив град,кола и голяма куща,а ти Павликенски мангал ще продулйаваш да газиш в калта по 3 месеца зимата,а след това ще кисне6 цяла година в Павликени мислеики се за много велик.С кеф бих се вурнал да ти се изплъя в грозното лице!
Публикувано на 26-10-2015 19:50 | RE: ROWE FARMING LTD/NOCTON FARM
pinio92
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 3
Регистриран на: 26.10.15
Apiah, дай някакви координати за връзка с теб!

Ivo: пиши на кирилица!
Редактирано от pinio92 на 27-10-2015 19:41
Публикувано на 27-10-2015 19:49 | RE: ROWE FARMING LTD/NOCTON FARM
dimitrovas
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 1
Регистриран на: 27.10.15
Има ли някой за 8 Януари 2016
Публикувано на 30-10-2015 19:38 | RE: ROWE FARMING LTD/NOCTON FARM
Berbo91
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 8
Регистриран на: 02.03.15
Dimitrovas с коя фирма посредник тръгваш
Публикувано на 03-11-2015 10:57 | RE: ROWE FARMING LTD/NOCTON FARM
VGeorgiev7
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 2
Регистриран на: 03.11.15
Здравейте, някой може ли да даде обновена информация за фермата? Благодаря!
Публикувано на 03-11-2015 11:36 | RE: ROWE FARMING LTD/NOCTON FARM
Kaloqn100
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 3
Регистриран на: 11.05.15
Аз съм за 16 януари но съм в Лондон и направо ще пътувам от тук.

Публикувано на 15-11-2015 06:08 | RE: ROWE FARMING LTD/NOCTON FARM
232ki232
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 2
Регистриран на: 15.11.15
Фермата ли? Сега ще ви кажа за нея. Коментара на момчето по-горе е напълно верен с изключение на частта за супервайзерите Коко, Румънката Сорина и жена му Ани(не Петя). Технически му е приятелка. Но първо за фермата: Според времето и сезона работата там може да започне както на 25 декември, така и на 10 февруари. Първо изкарват старите берачи, защото си ги толерират, независимо кой какво ви говори. Младите берачи нямат шанс да правят пари първата година. Докато се научат да берат и той пика на цветята свърши, след което ги пращат само на обиране на останките от по-добрите отбори. Там, както каза и момчето по-горе, ви разделят на отбори с различни цветове. Всеки цвят е от по около 50 човека. Работата така е направена, че канят много хора - към 800 човека, за да могат да ги въртят и всеки отбор да има поне по един ден почивка в седмицата. Част от хората - около 400 човека не живеят във фермата, а в наети за сезона кампуси, далече от населени места и разчитат на автобус да ги кара на пазар. Другите 350 -400 главно нови, остават да живеят в Пендарвес фарм, където са и офисите и от там ги гонят по-лесно, ако не могат да се справят с работата. За тях вие сте само пушечно месо - дори да се преструват, че ви ценят, вие не сте важни за тях. Особено добре се разбира това при разпределянето на работата и при получаването на медицинска помощ ако се наложи, а такава се налага в хода на сезона, защото от нарцисите излизат пъпки, които гноясват и на доста хора ръцете заприличват на ръцете на прокажен.
За вайзерите: колко печен е един вайзер зависи от това до колко е в настроение в дадения ден и до това дали застрашавате имиджа му пред другите берачи, другите вайзери или пред шефа. Всички, които в момента са там или които ще бъдат там този сезон са гъзоблизци, нагаждачи и по един или друг начин са се догодили пред шефа или са били поставени там с връзки, защото се познават с някой по-стар вайзер, защото си пият кафето и ракийката с него или защото пушат или са пушели трева заедно, защото са родени в една фамилия с него или защото са от семейството на някой от хората, които са на по-високи постове във фермата. Важи за румънци и българи в еднаква сила. Някои от тях са способни хора (справяли са се добре в работата си преди да станат вайзери), почти всички са интелигентни, въпреки грубия им външен вид. Всички обаче доносничат на шефовете и английските менажери и подменажери. Ако има някой добър човек от вайзерите, той вече не е във фермата. Другите лично се грижат това да стане. Българи и румънци вайзери много често не се харесват въпреки привидно приятелското им отношение един към друг. Няма такова лицемерие. Коко е един от най-големите, ако не и най-големия лигльо и лицемер там. Виждам, че добре се е представил и заблудил момчето по-горе. СИгурно му е дал бомбона или усмивка в някой дъждовен ден. Сорина няма да ходи тази година, тъй като е бременна.
Малко за пакхауса: много от момичетата си мислят да влязат в пака. Това е добре, тъй като там поне не те вали, но пък пари не се правят. Шефа на фермата специално се грижи там да няма овъртайм. Много често през различните сезони там е въведена строга система на ротация и всяко момиче получава поне по 2 почивни дни седмично. Постоянно лъжат, че работата ще почне и ще бъдат много заети, но това се случва само за около една седмица на сезон. Не се лъжете - и на полето, и в пака има работа около една - две седмици на сезон, всичко останало са надежди и празни обещания. Там са много добри в представянето на неистини, а като лъсне лъжата веднага се оправдават с времето. Популярната лъжа е за над 30-те (тази година може да е към 35 милиона бънчета), които трябва да бъдат набрани и пакетирани. Това звучи като много работа и е било само в първата година на фермата, тъй като тогава са били много малко хората - около 350 - 400 души, в пака не е имало ротация. Сега, когато са 800 човека картинакта е друга. Вместо, да кажем 1000 бънчета да ги берат 50 човека, сега ги берат 100. Парите се разделят на две. Освен това старите берачи, колкото са останали ги изкарват по-често и берат по-бързо и обират парите на новите, така, че там пари не се правят вече. В пака е същото. Едно време тези бънчета се пакетираха от пака, сега всеки ден от фермата заминават поне по два/три тира цветя както са набрани, а през пакхауса за пакетиране минава само един тир, да кажем.
Караваните са плачевни. Ще ви кажат, че има нови каравани, но те са за хора с връзки, стари берачи и после ако остане за другите. Мнозинството живеят в стари прогнили кошници, които текат и много често по стените до възглавниците на хората. Виждал съм чак гъби и треви в някои от тях. Естествено има, човек, който ги поправя, но той прави само козметични промени - сложи силикон, едно - друго. Не разрешават повече, а и никой няма време за вас там да ви кара да се чувствате като удома си.
Накратко - тази ферма е отчайващо лоша и повече в нея не бих отишъл. Ако има ентусиасти - да заповядат! Шефа ви чака с големите обещания, ехидната усмивка и банда "съпричастни и загрижени" вайзери.

страница 3 от 4

< 1 2 3 4 >

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23648 | Форумни мнения 29674 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 62 | Логнати бригадири: 1 | Най-нов бригадир: Sipher93
Бригадири в момента или преди малко във форума:
mir8611 emo-ivanov Mitre plamen365 wonwoo miro75 Sipher93 bisko87 mitko55 Iovka80 kontrola88 DS jordasha Kali 123 Batsashko Ivailo1982 Djakaranda Plamenpenev12 stefani1994 piipito Ivo Geri1 Elektra ivo_dv tugi

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2020 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти