Форум >
Публикувано на 30-01-2012 16:11 | RE: Church Farm - сезон 2012 - TUNSTEAD INTERNATIONAL FARM CAMP
neli-kaneva писа:
Здрвейте, в архива четох силно отрицателни мнения за фермата, аз получих апликейшън, попълних и изпратих с документите, но при толкова много четене не ми стана ясно следното: 1. В апликейшъна пише заплащане 6.08 паунда на час, работа 6 дни в седмицата и допълнително заплащане на касета (на норма0 около 1.43-1.50) което по моя сметка е слагам 7 часа дневно 7часа *6.08 паунда=42.56, две касетки да събереш (най-лошия случай давам за пример), изкарваш 45 паунда на ден. 6дни*45паунда=270 Да речем 70 отиват за квартира и ядене то тогава 200 паунда е печалбата на седмица( ако си свиваш разходите де). Ще в
и бъда благодарна за разяснение
2 къде бъркам?
3. чакам помощ от ходилите
4. Кога ще получа договора и разяснение кога ще ходя
5Ще почерпя )

Здрвейте, в архива четох силно отрицателни мнения за фермата, аз получих апликейшън, попълних и изпратих с документите, но при толкова много четене не ми стана ясно следното: 1. В апликейшъна пише заплащане 6.08 паунда на час, работа 6 дни в седмицата и допълнително заплащане на касета (на норма0 около 1.43-1.50) което по моя сметка е слагам 7 часа дневно 7часа *6.08 паунда=42.56, две касетки да събереш (най-лошия случай давам за пример), изкарваш 45 паунда на ден. 6дни*45паунда=270 Да речем 70 отиват за квартира и ядене то тогава 200 паунда е печалбата на седмица( ако си свиваш разходите де). Ще в
2 къде бъркам?
5Ще почерпя )

Ами според мен бъркаш там че когато береш на норма хората ти смятат колко би набрала за 1 час т.е.ако на час ти е 6 паунда при плащане на час а при бране би набрала примерно за 1 час 6 касетки то 1 касетка ще струва 1 паунд.Или по-кратко казано целта е касетките които береш за 1 час да се равняват по цена сбора им на тия 6 паунда.Ако продукцията е малко може цената и да е по скапа съответно......а тва за 7 часа по 6 дни в седмицата по незнам си какво там го остави тия сметки са смешна работа.Остава и сега полученото да напишеш и как ще го похарчиш колко дни в седмицата и с колко ще се прибереш хахах такива сметки не си прави без да си работела за да не ти излезнат криви щото познавам доста такива хора

Публикувано на 30-01-2012 22:55 | RE: хммм
h123 писа:
Ами според мен бъркаш там че когато береш на норма хората ти смятат колко би набрала за 1 час т.е.ако на час ти е 6 паунда при плащане на час а при бране би набрала примерно за 1 час 6 касетки то 1 касетка ще струва 1 паунд.Или по-кратко казано целта е касетките които береш за 1 час да се равняват по цена сбора им на тия 6 паунда.Ако продукцията е малко може цената и да е по скапа съответно......а тва за 7 часа по 6 дни в седмицата по незнам си какво там го остави тия сметки са смешна работа.Остава и сега полученото да напишеш и как ще го похарчиш колко дни в седмицата и с колко ще се прибереш хахах такива сметки не си прави без да си работела за да не ти излезнат криви щото познавам доста такива хора
neli-kaneva писа:
2 къде бъркам?
5Ще почерпя )

2 къде бъркам?
5Ще почерпя )

Нали минималната надница е 6.08 паунда на час за селскостопански работник и това е минимума за Великобритания, всичко друго следва да е незаконно!!!
Публикувано на 30-01-2012 23:14 | RE: Church Farm - сезон 2012 - TUNSTEAD INTERNATIONAL FARM CAMP
Ами не е точно така........все пак когато отидете 200 човека да берете ягоди и се заплаща на касетка тогава тази надница на час как ще се покрие освен ако в случая хората не изчислят за 1 час колко касетки се берат и така да им определят цената която да се равнява на тези 6 паунда....щото неможе ти да береш 3 касетки аз да бера 6 и двамата да получаваме по 6 на час,затова хората са си го измислили.Освен това има и друго-Ако примерно нормата ти е 6 каси на час т.е.по 1 паунд на касетка то ти може да береш примерно по 4 касетки на час и така за 10 часа работа да вземеш 40 паунда.Т.е.освен че няма да вземеш толкова колкото се пада на час то ти няма да си изпълниш и нормата а в много ферми правят засичане или до обед или до първия брейк т.е.почваш в 6 береш до 8 или 10 и ако не вървиш в нормата т.е.да си покриваш тва изискване от примерно 6 каси на час то следва заминаване в каравнката.....не си мисли че бачкаш не бачкаш там тия 6 паунда на час ще ти вървят......бачкал сам и 5 часа за 50 паунда бачкал сам и 12 за 50 според зависи.Имал сам дни в които аз специално сам си препокривал нормата имал сам и такива в които и на половина дори не съм я стигал.И така като гледам кво си написала определено си взела голямата кошница и си правиш криви сметки и доста не си наясно с нещата.Пари можеш да искaраш ако бачкаш стабилно,попаднеш на хубава ферма,вайзери,шефове,менажери и т.н.ако не правиш си една хубава екскурзия прибираш се с 2-3хил лева и тва ти е айде със здраве.......и вземи малко прочети тук таме щом ще заминаваш поинтересуваi се кво е тва норма яде ли се пие ли се работа на час кво е що е 

Публикувано на 30-01-2012 23:58 | RE: Church Farm - сезон 2012 - TUNSTEAD INTERNATIONAL FARM CAMP
neli-kaneva писа:
Нали минималната надница е 6.08 паунда на час за селскостопански работник и това е минимума за Великобритания, всичко друго следва да е незаконно!!!
h123 писа:
neli-kaneva писа:
2 къде бъркам?
5Ще почерпя )

2 къде бъркам?
5Ще почерпя )

Ако бачкаш на час и ти се плаща под минимума, тогава е незаконно. Ако те сложат на норма и не покриваш минимума трябва да ти се доплати до 6.08.
Публикувано на 31-01-2012 23:06 | RE: Church Farm - сезон 2012 - TUNSTEAD INTERNATIONAL FARM CAMP
А дали го правят в тая ферма или заобикалят законите?
Публикувано на 01-02-2012 00:44 | RE: Church Farm - сезон 2012 - TUNSTEAD INTERNATIONAL FARM CAMP
neli-kaneva писа:
две касетки да събереш (най-лошия случай давам за пример), изкарваш 45 паунда на ден. 6дни*45паунда
Мисля че тотално превъртя!!!Неискам да си представям хората с 60-70 касетки на ден с какви сакове трябва да се редят по заплатено време.Ти наистина ли си повярва че 2 касетки ако събереш хората ще ти платят 42 паунда?!?!???Ама съвсем сериозно те питам?Ако знаеш колко много се смях,ама от сърце.Как може да си помислиш подобна глупост?!?В 99 процента фермите си заобикалят законите и масово навсякъде когато има бранета е на норма,изключение правят някои ферми в които се бере не в касетки ми в едни по големички неща незнам как да ги нарека щото побират по 15-20kg но там берат за сладко и визирам случаи с едни мои приятели които бяха в такава Teptree Wilkinson & Son май нещо подобно се казваше но по темата....няма как да бачкаш на норма да набереш 2 каси и да имаш 42 паунда друг с 20 каси да има и той 42 паунда хахахахаха ама ти верно си много забавна хахахах.Поне малко от малко мисли с тази главичка.Ти едва ли не отиваш там да клечиш и хората ще ти подаряват паундовете май?Обяснено ти е по горе кое как стои,а това с доплащането няма как да стане,по закон е така трябва да се доплати но реално се губи смисъла от тая норма да я има.Така че това ти е нормата,ако са ти казали 1.50 на каса а на час ти е 6 значи средно около 4 каси ще ти искат да береш.Ако ги береш за 1 час тези 4 каси-6 паунда тогава като поработиш 7 часа окей съгласен сам да вземеш 42 и ще вземеш,но ако не вървиш в тая графа то тогава ще вземеш колкото си набрала.Т.е.при 1.50 на каса за 7 часа ще ти трябват 28 касетки набрани.....береш 2 вика и взимаш 42 паунда.....знаеш ли кога???Ако беше така всички българи милионери щяха да станат от тая Англия.Отделно при пиковите месеци цената пада искат тогава повече касетки нормата се покачва става трудничко а в много ферми когато нормата не се спазва се прибираш в каравната и на 3 прибирания има самолет за БГ.Прочети малко из тоя форум запознай се с фермите виj къде как е предния път ти написах по-горе виж какво е това норма часовка яде ли се пържи ли се кво се прай с него и пак ела попитай ако можем ще ти отговорим с удоволствие,поне аз де щото много ме забавляваш с хумора си хахахахПубликувано на 01-02-2012 09:51 | RE: Church Farm - сезон 2012 - TUNSTEAD INTERNATIONAL FARM CAMP
Някой някаква идея кога започва тимът на Шарън тая година?
Публикувано на 03-02-2012 15:29 | RE: Church Farm - сезон 2012 - TUNSTEAD INTERNATIONAL FARM CAMP
Има ли някой за 05.05.2012 ?
Публикувано на 03-02-2012 16:02 | RE: Church Farm - сезон 2012 - TUNSTEAD INTERNATIONAL FARM CAMP
h123 писа:
две касетки да събереш (най-лошия случай давам за пример), изкарваш 45 паунда на ден. 6дни*45паунда
Мисля че тотално превъртя!!!Неискам да си представям хората с 60-70 касетки на ден с какви сакове трябва да се редят по заплатено време.Ти наистина ли си повярва че 2 касетки ако събереш хората ще ти платят 42 паунда?!?!???Ама съвсем сериозно те питам?Ако знаеш колко много се смях,ама от сърце.Как може да си помислиш подобна глупост?!?В 99 процента фермите си заобикалят законите и масово навсякъде когато има бранета е на норма,изключение правят някои ферми в които се бере не в касетки ми в едни по големички неща незнам как да ги нарека щото побират по 15-20kg но там берат за сладко и визирам случаи с едни мои приятели които бяха в такава Teptree Wilkinson & Son май нещо подобно се казваше но по темата....няма как да бачкаш на норма да набереш 2 каси и да имаш 42 паунда друг с 20 каси да има и той 42 паунда хахахахаха ама ти верно си много забавна хахахах.Поне малко от малко мисли с тази главичка.Ти едва ли не отиваш там да клечиш и хората ще ти подаряват паундовете май?Обяснено ти е по горе кое как стои,а това с доплащането няма как да стане,по закон е така трябва да се доплати но реално се губи смисъла от тая норма да я има.Така че това ти е нормата,ако са ти казали 1.50 на каса а на час ти е 6 значи средно около 4 каси ще ти искат да береш.Ако ги береш за 1 час тези 4 каси-6 паунда тогава като поработиш 7 часа окей съгласен сам да вземеш 42 и ще вземеш,но ако не вървиш в тая графа то тогава ще вземеш колкото си набрала.Т.е.при 1.50 на каса за 7 часа ще ти трябват 28 касетки набрани.....береш 2 вика и взимаш 42 паунда.....знаеш ли кога???Ако беше така всички българи милионери щяха да станат от тая Англия.Отделно при пиковите месеци цената пада искат тогава повече касетки нормата се покачва става трудничко а в много ферми когато нормата не се спазва се прибираш в каравната и на 3 прибирания има самолет за БГ.Прочети малко из тоя форум запознай се с фермите виj къде как е предния път ти написах по-горе виж какво е това норма часовка яде ли се пържи ли се кво се прай с него и пак ела попитай ако можем ще ти отговорим с удоволствие,поне аз де щото много ме забавляваш с хумора си хахахах
neli-kaneva писа:
Мисля че тотално превъртя!!!Неискам да си представям хората с 60-70 касетки на ден с какви сакове трябва да се редят по заплатено време.Ти наистина ли си повярва че 2 касетки ако събереш хората ще ти платят 42 паунда?!?!???Ама съвсем сериозно те питам?Ако знаеш колко много се смях,ама от сърце.Как може да си помислиш подобна глупост?!?В 99 процента фермите си заобикалят законите и масово навсякъде когато има бранета е на норма,изключение правят някои ферми в които се бере не в касетки ми в едни по големички неща незнам как да ги нарека щото побират по 15-20kg но там берат за сладко и визирам случаи с едни мои приятели които бяха в такава Teptree Wilkinson & Son май нещо подобно се казваше но по темата....няма как да бачкаш на норма да набереш 2 каси и да имаш 42 паунда друг с 20 каси да има и той 42 паунда хахахахаха ама ти верно си много забавна хахахах.Поне малко от малко мисли с тази главичка.Ти едва ли не отиваш там да клечиш и хората ще ти подаряват паундовете май?Обяснено ти е по горе кое как стои,а това с доплащането няма как да стане,по закон е така трябва да се доплати но реално се губи смисъла от тая норма да я има.Така че това ти е нормата,ако са ти казали 1.50 на каса а на час ти е 6 значи средно около 4 каси ще ти искат да береш.Ако ги береш за 1 час тези 4 каси-6 паунда тогава като поработиш 7 часа окей съгласен сам да вземеш 42 и ще вземеш,но ако не вървиш в тая графа то тогава ще вземеш колкото си набрала.Т.е.при 1.50 на каса за 7 часа ще ти трябват 28 касетки набрани.....береш 2 вика и взимаш 42 паунда.....знаеш ли кога???Ако беше така всички българи милионери щяха да станат от тая Англия.Отделно при пиковите месеци цената пада искат тогава повече касетки нормата се покачва става трудничко а в много ферми когато нормата не се спазва се прибираш в каравната и на 3 прибирания има самолет за БГ.Прочети малко из тоя форум запознай се с фермите виj къде как е предния път ти написах по-горе виж какво е това норма часовка яде ли се пържи ли се кво се прай с него и пак ела попитай ако можем ще ти отговорим с удоволствие,поне аз де щото много ме забавляваш с хумора си хахахахЕй слава Богу, че имаш чувство за хумор
Че си се посмял сам на себе си
и на безсилието да се бориш за правата си - подигравайки се на другите не осъзнаваш, че ти и за съжаление многооо други като теб сами си предизвиквате отношението на англичаните
. Ако човек не се цени- то няма другия за какво да го цени! Но в държави като Великобритания е решила да помогне на робите, неоценяващи труда си с минимална надница, но ние пак казваме няма проблем на норма ще бачкаме. Нямам думи, ей за това България никога няма да тръгне напред, защото и левче да ни дават за работа на ден, ние пак ще си мърморим, и нищо няма да правим за подобряване на личния ни живот
Някъде му викат хуманизъм, а други социална политика!Публикувано на 03-02-2012 17:58 | RE: Church Farm - сезон 2012 - TUNSTEAD INTERNATIONAL FARM CAMP
Само да вметна, че работата на норма винаги си е присъствала в начините на заплащане (може и да бъркам). Като цяло тя е в ущърб на по-бавните работници, за сметка на по-бързите. Лошото е, че колкото по-бързо работят всички, толкова по-малко пари взимат. 

Информация
Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Минимално заплащане в Англия 2020
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Минимално заплащане в Англия 2020
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители
ВХОД