Форум >
>
Ферми в UK - Англия, Шотландия... >
Тема: Church Farm TUNSTEAD INTERNATIONAL FARM CAMP

страница 7 от 33

<< < 4 5 6 7 8 9 10 > >>
Публикувано на 03-02-2012 18:32 | RE: Church Farm - сезон 2012 - TUNSTEAD INTERNATIONAL FARM CAMP
neli-kaneva
Потребител

Ivo писа:
Само да вметна, че работата на норма винаги си е присъствала в начините на заплащане (може и да бъркам). Като цяло тя е в ущърб на по-бавните работници, за сметка на по-бързите. Лошото е, че колкото по-бързо работят всички, толкова по-малко пари взимат.

Абсолютно съгласна и затова действа закона за плащане на час! ТовА, че ние не си търсим правата ни прави нас виновни!
Спирам с темата за да не се превърне в глупав спор, благодаря на h123 за искреността му, помогна ми да разбера фактите !
Наздраве

Публикувано на 03-02-2012 18:52 | RE: Church Farm - сезон 2012 - TUNSTEAD INTERNATIONAL FARM CAMP
Ivo
Админ
Instagram Brigadiri https://www.facebook.com/brigadiri

Не, действа закона за предупрежденията, че не се справяш с работата и изгонването от фермата. (Това в случая не го казвам, че се отнася до тази ферма, но тук се получи дискусията за нормата и часовката)

Какви права да търсиш? Ако работиш бавно - ревеш, ако работиш бързо и вадиш по 10 паунда на час си викаш.. добре, че не съм часовка.
Мисля, че имаше тема, която е за начините на плащане - заплащането на норма ти дава възможност да изкараш до 3-4 пъти часовката..
Тва е положението.

Публикувано на 03-02-2012 19:12 | RE: Church Farm - сезон 2012 - TUNSTEAD INTERNATIONAL FARM CAMP
iztrit-profil
Потребител

neli-kaneva писа:
Ivo писа:
Само да вметна, че работата на норма винаги си е присъствала в начините на заплащане (може и да бъркам). Като цяло тя е в ущърб на по-бавните работници, за сметка на по-бързите. Лошото е, че колкото по-бързо работят всички, толкова по-малко пари взимат.

Абсолютно съгласна и затова действа закона за плащане на час! ТовА, че ние не си търсим правата ни прави нас виновни!
Спирам с темата за да не се превърне в глупав спор, благодаря на h123 за искреността му, помогна ми да разбера фактите !
Наздраве

Девойче аз труда си го ценя,никъде не съм споменал дали го ценя или не,не преценяи вместо мен.Аз ти споменах че съм взимал и за няколко часа 50 и за 10 часа 50.Когато не съм се справял няма как да взема повече след като други хора са работели много повече от мен а се е плащало на норма.Неможе да сме излезнали 30 човека и пред мен да има 28 и аз да искърам колкото тях-това е абсурдно.Става дума за една неприятна дейност като чупене на едни сухи части от планта още като не е пуснало много листа пролетно време се прави това но забравих как беше името на тая дейност.За моя радост това продължи 4 дни общо 2 полета.За останалите дейности в които сме били на норма като плевене садене и т.н.сам се справял перфектно и както Иво спомена има си и предимство тая норма и това е че когато примерно ми искат определен брой планти засадени за 1 час а аз направя повече то съответно и часовката се покачва и може от 6 да достигне на 10 -12 според зависи.Има хора обаче не се справят бавни са и дори и 6 не хващат и така бачкат 10 часа за 35-40 паунда примерно.Не ми говори кой си търси правата или кой не.Мен са ме гонили от работа само веднъж за това че не си носех ръкавици при плевенето и откровенно си го казвам просто без тях нямаше как да бачкам и си го заслужих а с нормите не съм имал проблеми така че не преценяи какви права сам си търсил или не съм защото не ми се е налагало.И между другото не бих работил за тези смешни пари които споменаваш там сам искърал 6 месеца защото явно сам се справял и сам искарвал достатъчно.Определено не съм брал 2 касетки на ден за 42 паунда хахаха.Но иди поработи после се върни и сподели.И накрая опитал сам да ти обесня като човек кое как стои,виждаш постарал сам се да бъда по изчерпателен а ти ми се правиш на интересна и се опитваш да гадаеш какъв сам.Определено такива като теб не заслужават и грам помощ.Достатъчно е писано за сума ти ферми има си и тема за работата на час и норма и навсякъде си е обяснено но няма кой да прочете.И вместо да си благодарна че някои отделя от времето си ти седиш и говориш някакви тъпотии тук.Никoй не те кара насила да ходиш,никoй не ти казва да работиш и да не ти плащат,съвсем ясно е обяснено за нормата часовката кое как се определя а ти си знаеш пак твоето.Мисли малко с тая глава
Публикувано на 03-02-2012 19:24 | RE: Church Farm - сезон 2012 - TUNSTEAD INTERNATIONAL FARM CAMP
Ivo
Админ
Instagram Brigadiri https://www.facebook.com/brigadiri

Ето я и темата за норма и часовка.
http://brigadiri.com/forum/viewthread.php?forum_id=12&thread_id=95

малко старичка..

и още една тема..
http://brigadiri.com/forum/viewthread.php?forum_id=12&thread_id=1643

Редактирано от Ivo на 03-02-2012 19:30
Публикувано на 08-02-2012 12:25 | RE: Church Farm - сезон 2012 - TUNSTEAD INTERNATIONAL FARM CAMP
ego77
Потребител

здравейте на всички!ще се отклоня от спора ви за заплащане.днес получих потвърждение,че са ми получили документите и ме чакат във фермата след 21 април.искам да питам има ли и други получили потвърждение и да се организираме да пътуваме заедно.
Публикувано на 08-02-2012 18:50 | RE: Church Farm - сезон 2012 - TUNSTEAD INTERNATIONAL FARM CAMP
keit
Потребител

http://www.facebook.com/groups/194207985749/ ето тук можеш да прочетеш за другите хора който са за 21 април
Редактирано от Elektra на 08-02-2012 20:32
Публикувано на 11-02-2012 16:58 | RE: Church Farm - сезон 2012 - TUNSTEAD INTERNATIONAL FARM CAMP
kash
Потребител

Начи във фермата сме около 10 българи сме за сега този weekend трябва май да идват още малко бг work force начи някои пита за тима на мортиша аз така и викам оная лудата почва идната седмица ... За положението ма мен е друго защото сам out of camp poчети всеки веекен немога да направя съпоставка с други ферми защото несам бил и така мн се надявам тази година да дойда българи патриоти да застанем всички заедно и да бадем задружни ваички го правят и ние трябва да сме така heads up chin up and we can do it
Редактирано от Ivo на 11-02-2012 19:31
Публикувано на 12-02-2012 16:58 | RE: Church Farm - сезон 2012 - TUNSTEAD INTERNATIONAL FARM CAMP
megi
Потребител
https://facebook.com/miglenajeleva

kash
Потребител

Публикувано на 11-02-2012 16:58 | RE: Church Farm - сезон 2012 - TUNSTEAD INTERNATIONAL FARM CAMP
Начи във фермата сме около 10 българи сме за сега този weekend трябва май да идват още малко бг work force начи някои пита за тима на мортиша аз така и викам оная лудата почва идната седмица ... За положението ма мен е друго защото сам out of camp poчети всеки веекен немога да направя съпоставка с други ферми защото несам бил и така мн се надявам тази година да дойда българи патриоти да застанем всички заедно и да бадем задружни ваички го правят и ние трябва да сме така heads up chin up and we can do it
Редактирано от Ivo на 11-02-2012 19:31
успех ти желая и то огромен с както ти я нарече,,мортиша 'ако не се лъжа
laugh
Публикувано на 12-02-2012 20:58 | RE: Church Farm - сезон 2012 - TUNSTEAD INTERNATIONAL FARM CAMP
Vani4a
Потребител

http://www.ifctunstead.co.uk/applform.php

Това горе ли се изпраща за да се кандидатства?
Публикувано на 13-02-2012 17:48 | RE: Church Farm - сезон 2012 - TUNSTEAD INTERNATIONAL FARM CAMP
bolo7m
Потребител

Има ли заминаващи за 20-21.04 и от къде?
Взели ли сте билети и как ще се придвижите от Лондон до фермата?

страница 7 от 33

<< < 4 5 6 7 8 9 10 > >>

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23874 | Форумни мнения 29825 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 40 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: FrostWarden
Бригадири в момента или преди малко във форума:
OliviaMiller294 FrostWarden Ivo Ternence Damakov stanislav91 AngelQnkov sonq1984 marina666 Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2025 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти