Форум >
Публикувано на 12-03-2009 00:54 | STEWARTS OF TAYSIDE LTD SCOTLAND
Тема с информация за ферма STEWARTS OF TAYSIDE LTD" - SCOTLAND за бране на меки плодове ягоди, малини и др.
Нека в темата се коментира работата, условията за живот, заплащането и всичко свързано с престоят там.
Уговорки за заминаване си правете в раздела "Аз отивам - ти отиваш":
http://brigadiri.com/forum/viewforum.php?forum_id=18
Нека в темата се коментира работата, условията за живот, заплащането и всичко свързано с престоят там.
Уговорки за заминаване си правете в раздела "Аз отивам - ти отиваш":
http://brigadiri.com/forum/viewforum.php?forum_id=18
Редактирано от Ivo на 06-02-2015 14:26
Публикувано на 12-03-2009 09:50 | RE: STEWARTS OF TAYSIDE LTD SCOTLAND
ZDR, Krasi i az sum ot Blg!!!
Nesum bila to4no v tazi ferma, no moga da ti kaja 4e tam nqma da ima mn rabota, poradi fakta 4e tam e po studeno i bavno zreqt teq tupi malini i qgodi........no vsqka godina e razli4na.Ina4e v Scotland e mn krasivo........
a zabravih da ti kaja 4 mai, mai mai nqma rabota........ pica e ot uni do sredata na uli
Ivo: Ползвай бутона "редакция", моля те.

a zabravih da ti kaja 4 mai, mai mai nqma rabota........ pica e ot uni do sredata na uli
Ivo: Ползвай бутона "редакция", моля те.
Редактирано от Ivo на 12-03-2009 09:55
Публикувано на 12-03-2009 11:23 | RE: STEWARTS OF TAYSIDE LTD SCOTLAND
taniiaaa, а ти във ферма за ягоди била ли си, и колко пъти? Ако не ставаха ягоди в Шотландия, то там нямаше да са разположение едни от най- големите ферми за ягоди, и отделно, работата на ягоди не включва само бране на ягоди... Май месец още може да плантират, отделно има поне още 10 вида работи по ягодите...
Редактирано от Fairy на 12-03-2009 11:25
Публикувано на 12-03-2009 12:04 | RE: STEWARTS OF TAYSIDE LTD SCOTLAND
[quote]taniiaaa писа:
Nesum bila to4no v tazi ferma, no moga da ti kaja 4e tam nqma da ima mn rabota, poradi fakta 4e tam e po studeno i bavno zreqt teq tupi malini i qgodi........no vsqka godina e razli4na.Ina4e v Scotland e mn krasivo........
Интересно а къде си била в коя част на UK или Scotland ? И май месец какво има за работа по принцип? Иначе тая ферма дето заминавам освен за ягоди и малини се берат и некакви други плодове дето не ги знам
. Ако има некои който знае за тая ферма нека да напише тука! Иначе ето малко инфо за фермата http://www.stewartsoftayside.co.uk/index.php?option=com_content&task=view&id=13&Itemid=27 намерено от мен

Интересно а къде си била в коя част на UK или Scotland ? И май месец какво има за работа по принцип? Иначе тая ферма дето заминавам освен за ягоди и малини се берат и некакви други плодове дето не ги знам

Редактирано от kraso1 на 12-03-2009 12:06
Публикувано на 29-05-2009 01:31 | RE: STEWARTS OF TAYSIDE LTD SCOTLAND
Е вече съм 3-та седмица там. Еми с две думи пълна мизерия. Миналата година може да е било добре сега е критично положението от както са шефчета шибаните поляци от тая година. Никаква организация! Сезона почва по късно а те не могат да намерят работа за всички. Работим повечето по 2 3 дена в седмицата колкото за храна , е някои и по повече работят, но някои само. На всичкото отгоре постояно нови хора идват. Вземете си повече джобни ако идвате тук за да не ве е яд после!
Публикувано на 27-06-2009 00:23 | RE: STEWARTS OF TAYSIDE LTD SCOTLAND
Всичко е абсолютно както казва kraso1 Аз на 3 юни пристигнах, стоях две седмици и се прибрах - имах късмет, че си бях взел повече джобни и резервацията ми за връщане стана бързо - само за 5 дни. Аз за 20 дни имах само два по 8 часа, иначе ни държат по 2-3 часа за некви мизерни 14.33 паунда. Заминах с IBC и те въпреки, че съм почти сигурен, че са знаели какво е положението пак ни изпратиха, защото няколко дни преди да замина се обадиха от офиса във Варна мисля и ми казаха, че работата била намалена незнам си какво и от фермата се обадили, че нямало да ни вземат за каравана първата седмица - не само, че ни взеха ами, че и за седмица и половина ни взеха по 49 паунда. От IBC са същите мошеници - толкова ли не можаха да кажат - така и така тази година е зле в конкретната ферма, абе нещата не вървят сори ама не можем да ви изпратим или пък да ни пренасочат в друга ферма - ама иначе трябваше да ни възстановят поне парите за самолетните билети и разбира се щяха да имат проблеми с HOPS. Нещо друго - студентските права - като пристигнахме се оказа, че преводите и копията на уверенията, че сме студенти не ги признаха, защото искаха да са написани по точно определен начин, за който ние нямаше как да знаем и разбира се никой от IBC не ни обясни и не получихме изобщо каквато и да е информация. Един колега в офиса в София лично е питал - Ще ни трябва ли уверение-оригинал за там ? и получава отговор - А, не, не няма да ви трябва. Е както се досещате точно искаха оригинал и то написан с допълнителна бележка и пояснение, съответно преведено на английски и колегите, които останаха сега ангажираха близки наново да им взимат уверения. IBC са тотални идиоти и пращат ей така без никаква информация и вече е на късмет дали ще случиш на ферма или не ама шанса да си прецакан е в пъти по-голям - IBC СА ТОТАЛНИ МОШЕНИЦИ, НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙТЕ С ТЯХ
Публикувано на 20-04-2010 16:12 | RE: STEWARTS OF TAYSIDE LTD SCOTLAND
еми като гледам не е станало по розово положението от преди
Миналата година шибаните ягоди тръгнаха да зреят края на май месец началото на юни. А преди това се слагаше слама по тунелите и имаше разни мъчения като плевене садене и подобни вредни неща за вашето здраве
Сега нз как ще е там. И не им пускайте аванта на шибаните послки ге*ове вайзери там!

Да пишеш на български с латиница е все едно да пишеш с лайна на стената - чете се, но не е красиво !
Редактирано от kraso1 на 20-04-2010 16:13
Публикувано на 20-04-2010 18:41 | RE: STEWARTS OF TAYSIDE LTD SCOTLAND
единственото хубаво нещо там бяха полякините

Да пишеш на български с латиница е все едно да пишеш с лайна на стената - чете се, но не е красиво !
Публикувано на 31-05-2010 16:06 | RE: STEWARTS OF TAYSIDE LTD SCOTLAND
Доколкото виждам няма доволни от въпросната ферма
Сестра ми е там в момента и като се чухме разбрах, че нямат работа, по 2-3 часа мах, наема им беше голям, но затова отиде да се разправя и го намалиха, розовите документи не и давали... Питала е за трансфер в администрацията на фермата, но са й казали, че навсякъде е пълно и неможе да стане, ако не им аресвало да се прибирали... Чудя се дали да не пиша до HOPS, или няма смисъл. То ако продължава така какъв е смисълът да работи по 2-3 часа, 2-3 дена в седмицата. Има ли някой идея дали се засилва работата или да търсим варианти?

Публикувано на 18-11-2010 12:14 | RE: STEWARTS OF TAYSIDE LTD SCOTLAND
Не ходете в тази ферма Stewarts of tayside ltd

Информация
Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Актуални позиции за работа
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Актуални позиции за работа
Информация Транспорт от летището до фермата.
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители