Форум >
>
Ферми в UK - Англия, Шотландия... >
Тема: STEWARTS OF TAYSIDE LTD SCOTLAND

страница 4 от 10

< 1 2 3 4 5 6 7 > >>
Публикувано на 26-07-2011 22:07 | RE: STEWARTS OF TAYSIDE LTD SCOTLAND
Kaisia
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 3
Регистриран на: 01.03.11
Няма да се плашите не е толкова лошо! Из между всичките лоши работи винаги има и нещо положително! Важно е с каква нагласа отивате! Ако си мислите, 4е отивате на почивка не е така! Стягайте си яко дупетата за работа! clap Много хора се справят добре както с условията, так и с работата. И миналата година имаше хора, които не издържаха и си заминаха, такива винаги ще има, нека това да не ви впечатлява...Относно шефовете поляци laugh който си бачка няма значение от каква народност е или поне не винаги.Публикувано на 07-08-2011 16:18 | RE: STEWARTS OF TAYSIDE LTD SCOTLAND
aktex
Потребител
Аватар на потребителя
vartab

Мнения: 1
Регистриран на: 04.03.11
Предварително се извинявам - нямам кирилизатор.
В момента съм в тая ферма, голям гърч е от 3 дена сме тука и искат да правим нормата на старите берачи. За нови берачи търгета (нормата) е 2 щайги, и след 3 часа става на 3 щайги, като на старите берачи. като не можеш да покриеш нормата и ти казват да отиваш в кампа (в лагера). Не се пласта на час а на изработка + това не ти плащат каквото си изработил, а ти казват че щайгата ти я изкупуват на някакви си 60пи ()60 техни стотинки ... е къде е законовото 5,96 на час - никoй не ти знае. Мениджърката е полякиня. Всички суперваизори са поляци и прекалено много боноси дават на поляците .... сте видим кво ще стане, ако не сте искам трансфер в губена ферма, искам да работя и да вадя пари, не да ми казват на полско-английски че тоалетна през 10 часов работен ден не се използва !

Mod. edit: Кирилизатор има в сайта с големи сини букви си пише, точно под полето, където пишеш мнението си.

Много зима лета, съм те търсил в света. Но разбрах в един миг, че си тук. Тук си бил отначало, тук ще бъдеш докрая, как не съм те познал до сега?!
Редактирано от Fairy на 07-08-2011 17:19
Публикувано на 29-08-2011 16:34 | RE: STEWARTS OF TAYSIDE LTD SCOTLAND
miroslavf
Потребител
Аватар на потребителя
millko672

Мнения: 9
Регистриран на: 11.01.11
актех не те знам кой си брат ми , ама това нещо с таргетите го няма тука, незнам ако си в някоя друга ферма добре, второ заплащането е точно почасово, а не на заработка и тука си нещо в грешка, ясно ми е за коя полякиня говориш, има и по-лоши от нея споко. А това за бонусите е абсолютна измишльотина, дават се бонуси на тези които си изкарат, моите колеги от караваната са правили и по 20 паунда на ден само бонус, само да ти се работи. Тоалетна се ползва на брейковете, но все пак неможеш да издържиш се пита някой от вайзерите и те си те пускат, и само едно уточнение във всеки тим за брането има по един българин най-малко, можеш и тях да питаш, ако незнаеш Английски.
Публикувано на 22-10-2011 01:39 | RE: STEWARTS OF TAYSIDE LTD SCOTLAND
dik
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 2
Регистриран на: 22.10.11
Здравейте,
искам първо да кажа че това ми е третата бригада, първата ми е зимна от февруари, втората лятна и сега тази която започна в месец агуст и все още съм тук. Имам опит и не само опит но в предните ферми съм бил и един от най добрите работници дори имам покани от предните си ферми.
При г-н Стюарт е супер зле.
Условията за живот са мизерни, това с караваните дето го има описано в по горните мнения го и има и на друго моясто но тук все пак е по зле. Особенно това с водата. В баните водата е студена и от време на време идва и хладка. Е има и такава баня с гореща вода но е на другия край на кампа което е на поне 5 минути пеша и до там трябва да отидеш с ботуши.
Това с таргетите е вярно. Значи има таргети при всяка една работа. Някой измисля че трябва да се свърши нещо за време което му изнася на него и ако си бавен на първия брейк те гонят. Съществуват и такива вайзери който умишлено те бавят и те пращат в кампа за сметка на техните си хора. Жив приемр е един тъп рус румънски циганин на име Виктор - ако идвате да си знаете, че ще ви върти номера включително от това да взема от касетките ви с набраните плодове и ги дава на съквартиранта си - естествено румънец и онзи прави бонус и е най-големия берач... Е разбира се има и български вайзери. Като за пример давам двама който са се сдобили с прякорите Милен поляка - този говори на българите им говори на полски и обикновено призовава българите с думите - българЕте насама .. другия който е все още тук го наричат Борко ТАРГЕТА този пък тези които работят най много ги
юрка и естествено и той се доближава до поляците, в смисъл явно те са му по близки и си пази неговите хора нищо принципно само субективизъм.
Може би полските вайзери са най точни. Те са принципни и ако работиш нямаш проблеми с тях.
За работата,
работи се доста като часове но обикновено режат от почивките и от работното време. Може на полето да си бил дванадесет часа на часовка в последствие разбираш, че някак си са станали 8. Сега всички мъже с малки изключения са на вадене на ряпа което наричат hand lifting вади се ряпата подрязват се листата и в последствие тръгват трактори с бинове а хората пред тракторите събират ряпата и е хвърлят в биновете. Като тракторите задават темпото като в това число рядко спират ако някой човек не съумее да събере рапята. Ако спре няколко пъти трактора го пращат в кмапа, но преди това доволно го оставят на полето да поседи няколко часа. Е има шанс да седи в бусовете, но по добре да седи навън. Тези бусове са отвратителни никога не се мият отвътре и миризмата в тях е като от разложен труп.
НЯМА организиран транспорт за шопинг, когато им скимне се работи цялата седмица без да имаш шанса в нормално време да отидеш да си напазаруваш. Като най-вероятно ще бъде и утре.
По горе четох нещо за бонусите .. за пример днес трбяваше да се напълнят 285 тона ряпа по описания по горе начин. Имаме и бонус на всеки петнадесет тона над тези 285 всеки получава 5 лири отгоре ... да ама не. Оказа се, че нямаме таргет ??? пък ние ясно бяхме сметнали че са 360 тона. Това чилсо се постига с четиредесет и осем мъже като само осменадесет пълнят тоест осемнадесет човека трябва да постигнат този тонаж.За да се постигне такава "норма" бусовете тръгват към полето в шест и петнадесет сутринта и се прибирахме в шест. Разбира се оувър тайм - НЯМА. Е има само на едно място в пакхауса за ряпата но там разбира се работят изключително поляци и този тип с ЧЕРНИТЕ ОЧИЛА дето не си показва лицето и за това така яростно защитава явно тази ферма. От четири години е тук, сега разбрах били му дали да боядисва нещо си ..
За това ако получите оферта за тук не идвайте, повярвайте ми не съм преувеличл 5%.
Лично аз съм възмутен от тези идиоти.
Мога да напиша десетки случки в негативен план.
Да добавя отношението към хората е отвратително и само ебавки. Отделно ако посикаш дей офф много трудно дават и в последствие правят проблем.
Като положитлено нещо не знам какво да изтъкна, може би това, че правят на хората НИН и банкова сметка с карта.
Регистрирах се тук в този сайт специално защото ме издразни защитата на тази ферма. Определено този шотландец е много алчен и гледа да изтиска по всяко време максималното от хората за минимални цени. И дам води се за най големия производител на ряпа в европа
Надявам се модератора не изтрие това което съм написал. Така някой Вас които се колебаят за тази ферма да си променят решението и да изберат друга. Пък аз до като съм тук ще ви информирам.
П.С.
В караваните е страшен студ тока е с ваучер от 5 лири което стига за десетина часа за ел. печка и след това трябва да си купиш нов. Газта струва за ботилка само 55 лири, но в някой каравани дори няма газови печки ( за пример нашата) а температурата вече е около 5 градуса .... вътре laugh
Ако нещо друго ви интересува питайте ще Ви отговоря с удоволствие.

Публикувано на 04-11-2011 17:12 | RE: STEWARTS OF TAYSIDE LTD SCOTLAND
martin 78
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 2
Регистриран на: 28.03.11
аве изруд на теб да не ти плащат да я хвалиш таз смотана ферма как така никoй не е доволен и само ти я хвалиш ... не мога да си обясня ... или ти си нещо извратен или има няква уловка в цялата работа...
Публикувано на 04-11-2011 17:34 | RE: STEWARTS OF TAYSIDE LTD SCOTLAND
Ivo
Админ
Аватар на потребителя
Instagram Brigadiri https://www.facebook.com/brigadiri

Мнения: 2,636
Регистриран на: 05.09.08
Ще Ви помоля да спрете да се обиждате.

А колкото до това, че модератор трябва да вземе отношение - бих казал, че не ни е работа да знаем кой казва истината и кой лъже.
Особено пък за фермите - всеки сам си приема нещата и си ги споделя така, както той ги е възприел.

https://brigadiri.bg - ако искаш да заминеш на бригада.
Следвай ни в Instagram
Публикувано на 04-11-2011 20:30 | RE: STEWARTS OF TAYSIDE LTD SCOTLAND
miroslavf
Потребител
Аватар на потребителя
millko672

Мнения: 9
Регистриран на: 11.01.11
Мартинчо явно не четеш както трябва , не хвали само той тази и аз съм споделил някои неща, и той не я хвали, казва истината пък и всеки има право на мнение , ако нещо не ти харесва най-добре се изтрий от тука и си гледай твоята работа.
А на Дикчо ще му кажа само едно - аман от мързеливи, притенциозни, мазни и завистливи хора. Хората плащат за да работиш, не за да изказваш мнения , и ти отиваш по собствено желание и ако не ти харесва събираш си куклите и парцалките и айде при мама и тате да ти дават кинти.
Публикувано на 07-11-2011 11:50 | RE: STEWARTS OF TAYSIDE LTD SCOTLAND
shonita
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 6
Регистриран на: 20.02.11
напално сам сагласна с мнението на Дик всичко което казва е истина.тази ферма е отвратителна и хора не отиваите там ще сажалявате!!!

Публикувано на 07-11-2011 12:50 | RE: STEWARTS OF TAYSIDE LTD SCOTLAND
meryto22
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 1
Регистриран на: 29.10.11
Абе хора защо сте такива негативни , мързеливи и претенциозни ?
На единия не му харесвало , а продължава да стои там . Другата пък само коментира без да каже нищо конкретно .
(Ти би трябвало да съжаляваш затова,че не си се научила да пишеш правилно на собствения си език . Едва после ходи оправяй другите неща . )
И двамата не се представяте кои сте ? Защо се криете бе хора ? Или нарочно така пишете ...
Публикувано на 07-11-2011 15:14 | RE: STEWARTS OF TAYSIDE LTD SCOTLAND
Fairy
Модератор
Аватар на потребителя
http://www.facebook.com/Fairy.Brigadiri

Мнения: 744
Регистриран на: 13.11.08
Няма смисъл да занимавате аудиторията с кой пишел грамотно и защо бил инкогнито. Това си е личен избор, разяснявайте си тези неща на лични съобщения. Има различни мнения за фермата, нормално е. Кой ще иде или не там си е негова работа и избор. Споделяйте коментарите си и се обосновавайте защо мислите така. Няма смисъл да си доказвате един на друг, че фермата е хубава или не е, всеки си има мнение.

Редактирано от Fairy на 07-11-2011 15:15

страница 4 от 10

< 1 2 3 4 5 6 7 > >>

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23848 | Форумни мнения 29814 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 62 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: Secret
Бригадири в момента или преди малко във форума:
sitalk2004 sisoko81 quiksilver miro75 emma76 junek mitko55 Geri1 precakan bloodyroot jordasha kengurce da4katakn Mitre stelichka Ivo borko75 fisher_99 plamen365 Bulgaria_ emo-ivanov shushoni83 bambi12345 karamfila puhinio

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2023 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти