Форум >
>
Ферми в UK - Англия, Шотландия... >
Тема: STEWARTS OF TAYSIDE LTD SCOTLAND

страница 5 от 10

<< < 2 3 4 5 6 7 8 > >>
Публикувано на 10-11-2011 23:47 | RE: STEWARTS OF TAYSIDE LTD SCOTLAND
neven222
Потребител

И аз да кажа за тая ферма нещо.Значи в тая ферма работа има.Ако сте добри берачи ще сте доволни аз не мога да бера ягодки не ми се отдава и не бях много доволен.Интересно ми беше , че много хора се плашеха от многото работа и си тръгваха след 10тина дена.Иначе ако не можете да берете има работа там,казаха ми че трансфер няма да ми направят, за да те изгонят трябва наистина да си супер зле.Покрай ряпата има доста работа мен ме зачислиха към тима на Мариуш(или Чичо Манчо ) първите дни бях на ПРЕДАТОР което представлява обхождане на полетата с ряпа и пръскане с отрова против охлюви като да обесня ряпата е покрита с мрежа която е закопана в земята откопава се в единия ъгъл влизате най често 7 човека 3ма с машини и 4ма с железа които повдигат въпросната мрежа а другите разхвърлят отровата която е под формата на малки гранули и така цял ден от поле на поле по 10 - 15 км на ден се минава ,брейк няма почивате си между полетата в буса там ядете пиете вода и т.н.Отначало си мислех ,че това е супер гадна работа , но не е така има много по-гадна.Друго интересно свързано с ряпата е МЕШОФФ въпросната мрежа трябва да се извади от пръста ръчно кофти е ако вали ставаш кален до уши при тази работа оставаш без ръце общо взето.В долния и горния край мрежата е навита и закопана на руло в земята този така наречен кондом се вади от 4 човека.За този ХЕНДЛИФТИНГ само съм чувал ,че е много гадно и тежко.Аз отидох в тази ферма средата на Юли и общо взето не съм много довелен ,но има много хора които са там за по 5 или 6 месеца и са събрали доста пари ,но като цяло този сезон беше по слаб и приключи по рано в сравнение с други години.Условията не са много приятни , но се свиква ,като има много хора е кофти щото става много бързо мизерия тия поляци са супер мърлячи просто нямам думи как не е пламнала някоя епидемия в жегите лятото не знам.А иначе берачите винаги бачкаха най много и съответно изкарваха най много пари виждал съм и заработки по 100 паунда на ден и това е без овъртайм.Е съответно тия заработки ги правят 5 човека от 450.Поняга се е бачкало от 6 сутринта до 8 вечерта...А сам чувал сякакви истории за лятото след бурята за бачкане през нощта били носели коли и сникърси да не припадат работниците а тунелджиите били бачкали по 30 часа с брейкове от по 1 час абе луда работа...

Публикувано на 29-11-2011 19:39 | RE: STEWARTS OF TAYSIDE LTD SCOTLAND
dik
Потребител

Stylius i Meryto22 са един и същ човек беше се опитал чрез лични съобщения да разбере кой съм. Това и модератора може да го види по всяко време. И в думите ми няма дори и преувеличение.
А той е вайзер в пакхауса и се оплаквал как бил уморен как му разбили съня как се чувствал уморен и прочие (въпреки че използва някакви стимуланти и анаболи). Всеки средностатистически работник със сигурност ще има по добри резултати от него на полето. Да не е в пакхауса на ряпата в пакхауса вайзер на ягодите е (така съм информиран защото толкова ме е и интересувало къде работи) той поне да пакетираше да казва за другите че са мързеливи. Основната му работа е да топи българите пред вайзерите. Веднага след коментара ми тук шефката ходила по полетата да разпитва как са условията и прочие.
Аз не нападам лично. Подразни ме адвокатското му отношение относно тази ферма и квалификациите, че хората са мързеливи.
Сигурен съм някой ден някой излъган от неговите коментари ще го напипа във фермата и ще му каже в лицето, че не става което трябваше да направя и аз но изпуснах момента.
Отделно в тази ферма съществува тенденцията да намират работа на поляците не толкова на българи или румънци. Тези който работят най много или са добри в работата си ги гърчат още повече за разлика от скатавките.
Надявам се някой друг някой ден който е бил в тази ферма да напише коментар и да каже дали е било така
Хората сами ще разберат как е и ще кажат
Желая ви успех
Публикувано на 30-11-2011 18:46 | RE: STEWARTS OF TAYSIDE LTD SCOTLAND
snipi
Потребител

Няма такава скапана ферма , ама най-точната дума е скапана - скапани каравани които са по 8 човека и от 100 каравани в 5 има вода и баня вътре , скапани вайзери , като като парада се управлява от поляците, но българските вайзери са по гадни , правят се на голямата работа и никога не се опитват да ти помогнат, а гледат да те прецакат.
Аз бях в няколко верми тая година ама ви казям няма , чуйте хора няма такава мизерна ферма , аз бях там и ви казвам истината , ако сте разпределени там - стойте си в българия или откажете офертата и кажете на ИБС че искате друга фрма , това не е ферма това е някакво извращение като единствеите доволни там са ваизърите защото си правят каквото си искат. Но все пак ако някой от вас се чувства мазохист - е значи stewarts of tyside e неговата фврма. Това е от мен пак вие сами решаватедали да идете там.
Публикувано на 30-11-2011 20:30 | RE: STEWARTS OF TAYSIDE LTD SCOTLAND
Ivo
Админ
Instagram Brigadiri https://www.facebook.com/brigadiri

За да не изглеждат странно последните мнения ще кажа, че профила на стайлиус беше изтрит по негово желание.

Публикувано на 01-12-2011 04:25 | RE: STEWARTS OF TAYSIDE LTD SCOTLAND
banditos_
Потребител

охоооо Шотландия и аз имам да говоря доста за тази ферма,но ще е някой друг ден,тъйкато сега нямам време,но като цяло няма какво хубаво да се каже за тази ферма,освен че ми направиха трансфер,но и няма как да бъде друго яче,щот иначе бяха в съда
Публикувано на 04-01-2012 18:24 | RE: STEWARTS OF TAYSIDE LTD SCOTLAND
fantagiro_v
Потребител

Аз като цяло съм доволна от престоя си в Stewart, имам покана, но няма да я приема.
Това , че няма организиран транспорт до супермаркет не е проблем, защото спирката е на 5 мин от кампа, а Perth на 20мин ...
Относно заплащането са много коректни, била съм в мн ферми и мога да сравня...
Вайзарите... във всяко стадо си има мърша и там не е изключение...
Условията на живот са лоши, живее се предимно в порт кабини от 6-8души .
Ако някой заминава в периода април - септември е добре, през останалото време няма работа или е на ряпа, а там до колкото съм чувала е мн тежко.
Публикувано на 19-01-2012 09:04 | RE: STEWARTS OF TAYSIDE LTD SCOTLAND
Daniel_2012
Потребител

скопо ножа е дървен фермата е средна хубюст на заминаващите несе притеснявайте искарват се парици там но се иска и дупе успех на всички заминаващи и ще се видим там на лято
Публикувано на 18-03-2012 20:28 | RE: STEWARTS OF TAYSIDE LTD SCOTLAND
strahota
Потребител

фермата е добра само да не те мързи и да си здрав в кръста . Така , че спокойно може да се направи лев и негативните коментари са главно от хора , на които работата не им се отдава толкова и търсят оправдание в самата ферма, а не в самите себе си . Вярно е че според сезона може и да понамалее работата , но мениджърите се съобразяват с това и все ти измислят някаква работа така , че горе главите и напред :):):):):):):):):):)
Публикувано на 18-03-2012 22:30 | RE: STEWARTS OF TAYSIDE LTD SCOTLAND
fantagiro_v
Потребител

strahota писа:
фермата е добра само да не те мързи и да си здрав в кръста . Така , че спокойно може да се направи лев и негативните коментари са главно от хора , на които работата не им се отдава толкова и търсят оправдание в самата ферма, а не в самите себе си . Вярно е че според сезона може и да понамалее работата , но мениджърите се съобразяват с това и все ти измислят някаква работа така , че горе главите и напред

абсолютно подкрепям мнението ти ! аз имах покана, но не я приех ...
Публикувано на 12-06-2012 20:43 | RE: STEWARTS OF TAYSIDE LTD SCOTLAND
strahota
Потребител

manyak_luda писа:
STEWARTS OF TAYSIDE
Има ли някой заминаващ на 30.05.2012 ? И с какво се придвижва от
Единбург до фермата ?

значи аз се придвижих с кола едно момче дойде от фермата и ни взе
ти ако не си ходила те съветвам да проучиш маршрута и разписанието на автобусите от Единбург до Перт и как евентуално ще стигнеш до тези автобуси
а и няма да е лошо да пристигнеш през деня за да може да ги хванеш тези рейсове
защото мисля че нощтно време няма много курсове
Редактирано от Ivo на 12-06-2012 20:49

страница 5 от 10

<< < 2 3 4 5 6 7 8 > >>

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23863 | Форумни мнения 29818 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 47 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: SILVIYA MS
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk garvana8308

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2024 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти