Форум >
>
Ферми в UK - Англия, Шотландия... >
Тема: CARMICHAEL FARM, angus porter - Шотландия

страница 3 от 6

< 1 2 3 4 5 6 >
Публикувано на 29-06-2011 09:03 | RE: CARMICHAEL FARM, angus porter - Шотландия
Elektra
Модератор
Аватар на потребителя

Мнения: 656
Регистриран на: 29.03.09
Мислех да се въздържа, ама няма как да стане:
dj_vanos_E36 писа:
Когато пристигнахме(беше събота) никoй не дойде да ни посрещне във фермата(да не говорим за автогари та камоли летища)

Какво означава някой да те посрещне? Къде в договора пише, че трябва да те посрещат-никъде. Все сам организира транспорта си до фермата. Аз за 3 години с толкова много хора съм се запознала от тази ферма и не съм видяла, някой да ги посреща, всеки си идва сам. + това ти е написано как може да стигнеш до фермата и също така с големи букви, да не се пристига през уикенда.

Тук още по ясно са ти дадени начините за стигане и с ГОЛЕМИ букви пише, че не посрещат хора:


Настанихани в една вмирисана караване където освен 30 паунда за каравана отделно от наема се плаща 47 паунда за gas ,ако искаш ток трабва да си купиш от фермера ваучери по 5 или 10 паунда, и ключ за караваната -5 паунда.


Ами безплатен обяд няма...как очакваш да живееш там и да не плащаш наем? Няма такова чудо. Където и да отидеш се плаща. Ако в България си на квартира няма ли да плащаш наем, ток, консумативи?????
И на кое викаш вмирисана караната, на това :

или може би на това:

Явно не си бил във ферми, където живеят в порт кабини 2 метра на 2метра 4 човека, с общи бани, общи кухни, където може да чакаш по 2-3 часа само за да се изкъпеш или да си наготвиш.
Относно бутилката газ, ами нормално е да се купи, ако искате да си готвите и да къпете с топла вода. Една бутилка стига за 3-ма човека точно за 3 месеца, което се пада по 12 паунда на човек, 12 тъпи паунда, което е нищо ..така че не виждам къде е проблема. Има ферми, в които същата тази бутилка е по 100 паунда...
Депозитът за ключ се връща...

Относно другите ти изказвания, мисля, че Стаска го е казала изчерпателно, щом е превеждала всичките ти разговори. За 3 години там съм видяла толкова много хора, които не могат да се справят и на които са им давали шанс до последно. Имаше и българи и поляци и румънци, които получаваха предупреждения да работят по-бързо и да се стягат и в крайна сметка ги държа по 3 месеца...това, че наистина има хора, които не могат да работят това, си е лично техен проблем. В крайна сметка на отиваш на курорт, трябва да се тръгна с мисълта за яко бачкане, няма 5-6.

Кофти е за парите, които си дал за бригада и че не си успял да се справиш, но това е животът.

п.с Сега вече разбирам, че всъщност като чета за други ферми, колко ужасно е било, как нямало условия, как нормите били непосилни, че всъщност може изобщо да не е така. Това, че има хора, които не могат да бачкат, не значи, че за всички е така. Всичко въпрос на гледна точка cool
Публикувано на 29-06-2011 09:51 | RE: CARMICHAEL FARM, angus porter - Шотландия
summer28
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 1
Регистриран на: 27.05.11
заради такива като dj_vanosq,които не знаят сърби ли ги ...боли ли ги,ние ,които искаме да заминем и наистина да работим,едва ли ще си намерим работа!Може ли ,да дам едно предложение към фирмите посредници...проучвайте повече кандидатите за работа!Напрово ме е яд да чета такива коментари!Имам чувството ,че се дава шанс на такива хора само!Като не ти харесва работата и не можеш да се справиш ,никой не те спира да си тръгнеш!Ти си решаваш!Недей да виниш другите за решките си!
Публикувано на 29-06-2011 10:20 | RE: CARMICHAEL FARM, angus porter - Шотландия
stasss_ss
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 4
Регистриран на: 09.04.09
summer28 - МНОГО ВЯРНО!!!!! Просто всеки си търси измислените права, а за задължения никой не иска и да чува!!!
Публикувано на 29-06-2011 10:48 | RE: CARMICHAEL FARM, angus porter - Шотландия
Ivo
Админ
Аватар на потребителя
Instagram Brigadiri https://www.facebook.com/brigadiri

Мнения: 2,635
Регистриран на: 05.09.08
summer28 - ти добре даваш идеи да се проучват повече кандидатите, ама каква олелия настана с интервютата и изискванията на IBC не е истина. laugh

https://brigadiri.bg - ако искаш да заминеш на бригада.
Следвай ни в Instagram
Публикувано на 29-06-2011 16:11 | RE: CARMICHAEL FARM, angus porter - Шотландия
mi4eto
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 9
Регистриран на: 12.06.11
Съгластна съм с това че като неможеш да играеш хоро не се хващай, но отностно караваните редно е да има някоя друга чиния, тава и т.н. Също и одеала, чаршафи ...Това нормално ли е от България да тръгнеш с цялата си покъщтнина. Отностно шефовете-не са лоши, който си върши работата то е и нормално.
Публикувано на 30-06-2011 15:43 | RE: CARMICHAEL FARM, angus porter - Шотландия
dj_vanos_E36
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 3
Регистриран на: 26.09.10
уважаема продавачке-връзкарке,ти дето по-цял ден стоиш в магазина да продаваш ягоди как видя какво става на полето в оранжерията от магазина, и кога си идвала на полето да ни превеждаш и си мислиш ,че знаеш какво става(точно никога).Кажи кое от изброените работи които съм писал е лъжа,защото всичко си е така а ти най-малко можеш да знаеш като стоиш по-цял ден в магазина.Разбирам ,че никoй няма да дойде да те посрещне,но ако бяхте хора човешко е поне някой да беше дошъл и да ни каже кога и къде и в колко сме на работа а не да го разбираме от другите в фермата и те да ни лъжат за часа за да може да закъснеем още в първия работен ден.Относно разговорите с фермера които ти си писала \"няколко стотин разговора и предъпреждения\" бяха( 3-4 ) и не си измисляй и не мисли ,че знаеш всичко за тази ферма като стоиш по-цял ден в магазина и не ходиш да береш на полето.Ние може да сме били за 20 дни в тази ферма но ви разбрахме що за хора сте \"интриганти и клюкари\"
Публикувано на 21-07-2011 19:14 | RE: CARMICHAEL FARM, angus porter - Шотландия
Lautrec
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 11
Регистриран на: 15.05.11
Вижте сега, повечето ферми са скапани. Тези които не са ходили на повече от едно място нямат база за сравнение. Има от лошо по-лошо и обратното, а второто е рядкост. Сега, тук се изписа доста - както от dj_vanos_E36, така и от stasss_ss от Elektra , но се отговаря избирателно. Очевидно проблема не е в това, че никой не те посреща а съвсем другаде. В тази връзка съвета ми е когато се дЪрвите на някой потърпевш да имате смелоста да отговорите на цялото обвинение, а не САМО на малка част, на която можете и ви е удобно. Някакви снимки се показват... То хубаво, но да не се окаже, че това са каравани само за "началството". Във всички ферми има мои и твои - както на всякъде между впрочем. А че Българите ни нямат за нищо е заради българските вайзърчета. За разлика от литовци и поляци нашите не ги е грижа за сънародниците ни. ФАКТ! Сега се сещам че Българина е най-подходящ за затворническия експеримент, който разбира се трябва да се нарича Български затворнически експеримент. Иначе е разбираемо защо на по-добрите места се поставят по-опитните - грешките са по-малко. Но това, че си нов не може да е предпоставка да те ЦАКАТ.
Разберете веднъж и завинаги следното, имате права, но ви е страх да си ги потърсите и ВСИЧКИ фермери знаят това и се възползват. А ако някой случайно е по "нагъл" го гонят за назидание на другите. И точно тук "се цепи колектива". И така ще бъде поне още стотина години. Когато всъщност няма да има Българи в България, а цигани-мигани, турци-мурци и прочие. Е за тях знаем колко са единни.
Най-противно ми е, че заради някой някъде се налага да се "плюем" като народ. Това се вижда от останалите народи и се отнасят към нас точно така както ние със собствените ни сънародници. Но какво да се прави като сърце не трае да гледа, как БЪЛГАРИН майко "бесней" над бащино ми огнище - ако ме разбирате!
На всички пожелавам здраве и късмет.

пп
и без лоши чувстваrazzlaugh
Редактирано от Lautrec на 21-07-2011 19:32
Публикувано на 21-07-2011 23:38 | RE: CARMICHAEL FARM, angus porter - Шотландия
dj_vanos_E36
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 3
Регистриран на: 26.09.10
Евала на колегата Lautrec- много е прав уви за жалост......
Публикувано на 22-07-2011 01:18 | RE: CARMICHAEL FARM, angus porter - Шотландия
crazyhunter
Потребител
Аватар на потребителя
vanko-

Мнения: 5
Регистриран на: 04.07.11
Абсолютно е така !
Публикувано на 24-10-2011 18:22 | RE: CARMICHAEL FARM, angus porter - Шотландия
neven222
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 7
Регистриран на: 21.10.11
Ами и аз бях в тази ферма около 1 месец тази година.Като условия определено не са лоши караванките има си и много хубави и по кофти.Сезона беше слаб тази година и нямаше чак толкова работа.Най-ме подразни това , че за новите нитищо не правят става въпрос сами трябваше да си вадиме банкови акаунти за нешънъл нищо не си мръднаха пръста.Бяхме много хора и работата не беше много , като добавим това , че аз берях много бавно си представете.Добре поне ,че ми направиха трансфер имах предупреждение за гонене но ми направиха трансфер слава богу

страница 3 от 6

< 1 2 3 4 5 6 >

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23839 | Форумни мнения 29802 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 48 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: Iskra Rusanova
Бригадири в момента или преди малко във форума:
papazov_ivailo miro75 gesha1912 emo-ivanov mihailova80 Iskra Rusanova ioioana jasminstanev Kras74 Hasanski Zt batko87 mitko55 Mechoo DS Cecoboro Dok kobra80 Stan923 Korteza12 Zelenotooo stitches95 Lili Tulashka sitalk2004 borko75

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2021 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти