Форум >
>
Ферми в UK - Англия, Шотландия... >
Тема: Auchrennie Farm and Hugh Lowe Farm

страница 2 от 6

< 1 2 3 4 5 > >>
Публикувано на 09-06-2009 21:05 | RE: Auchrennie Farm and Hugh Lowe Farm
zverka
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 2
Регистриран на: 06.06.09
Говоря за Auchrennie Farm и говоря за тази година.
Да спомена само, че приятелят ми е още там. На мене ми се наложи да се прибера, но като се чуваме по телефона казва ,че нещата са си същите и сега са по зле, защото има много хора и доколкото знае от хора от предните години юни-юли яката работа август месец 2 дни работиш 4 почиваш. Заминахме на 1ви март.

Ivo: Ползвай бутона "редакция"Редактирано от Ivo на 09-06-2009 22:24
Публикувано на 17-11-2009 15:23 | RE: Никога повече в Hugh Lowe Farm !!!
OneBulgarianMan
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 3
Регистриран на: 21.03.09
Здравейте,тази година бях за 4 месеца в Hugh Lowe Farm и никак не съм доволен!!!

Няма да говоря за мизерията във фермата защото това е ясно.
Да започна с това че като пристигнахме сеяхме 1 седмица без работа!
За тия 4 месеца изгониха около 200 човека,на някои намериха други ферми,а други направо си отидоха в БГ.
Повечето вайзори се държат гадно особено едно руско джудже Алекс (отговаря за малините) и Марек един от мениджерите заягодите.
Целия престой там го изкарх на часовка при условие, че 3 пъти съм ходил при мениджера да го моля да ме измести на бране...(заедно с още 4 човека)
За 4 месеца комапнията с която бях там спестихме около 1000-1500 паунда на човек което е много малко.

Имаше доста случаи в които режеха от часовете работиш 8 часа пишат ти 5-6 ...

Относно екскурзиите които организира фермата беше няква мафия с билетите изобщо не е за разправяне.

Да спомена и една добра дума понеже казах че вайзорите са гадни значи имаше една Енджи по поддръжката на ягодите отговая мога да кажа само добри неща за нея.Много е добра държеше се снас все едно сме нейни деца

Това може би е единственото добро нещто което мога да спомена за тая ферма.

Да спомена и факта че половината от мениджерите и вайзорите не си разбират изобщо от работата даже си нямат и представа какво правят там.
Пример: намираме се на едно малиново поле мениджера идва с джипа и казва че ще сме на норма и трябвало да махнем старите плантове на цялото поле.Оказа се доста трудна задача в началото понеже бяхме 7 човека а тунелите бяха доста и много дълги.(много пъти се слу4ваше да поставят непосилни норми за изпълнение но това е дръга работа) минаха 4 часа стигнахме до една част и видяхме че сорта малини е друг обадихме се на вайзора да му кажем понеже всеки сорт се реже различно и се оставят различен брой плантове за др.година и добрата новина дойде след няколко минути разговор че трябва да спрем до новия сорт беше си наистина добра новина понеже си разделихме по 65 паунда на човек за около 4 часа работа.
Не се оплаквам за това но как може мениджера да е на полето да го обикаля с джипа а да не знае какъв сорт малини има там.Думи нямам! Иначе следващите няколко дни си го върнаха тройно това... едва изкарахме по 25 паунда на ден за труд който заслужава поне 70....

Има още доста гадости,които мога да кажа но ще ги спестя.

Знам че ще има хора който ще кажат че им е харесало но лично аз никога не бих отишъл пак в тая ферма.
Публикувано на 17-11-2009 15:34 | RE: Auchrennie Farm and Hugh Lowe Farm
OneBulgarianMan
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 3
Регистриран на: 21.03.09
да допълня само че за капак понеже си тръгнахме по рано сега всички от групата ни сме в черния списак на ХОПС .......
безобразие за 1000 паунда 4 месеца работа не може да си избиеш парите дето си дал... сега ще обжалваме решението и ще видим какво ще стане понеже мислим пак да ходим но в друга ферма ако не стане ще търсим някое дето не е към хопс.
Тъпа работа но и доста приятели имам които бях в други ферми и там е било така даже и по-зле има явно ялата година е гадна за бригада.Дано другата е по-добра и нещата д се оправят.
Публикувано на 25-11-2009 23:37 | RE: Auchrennie Farm and Hugh Lowe Farm
Trixy
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 31
Регистриран на: 24.03.09
тук съм писала по повод изказванията за hugh lowe farms:
http://www.brigadiri.com/forum/viewthread.php?forum_id=4&thread_id=281&pid=8827#post_8827

искам да кажа, че и нещата, които OneBulgarianMan е написал по темата са леко преувеличени, но няма да се разпиша по този повод с нов роман

ако някой има въпроси нека пита - ще отговоря.
успех на всички

едит: Иво, защо горното не ми излиза като линк оправи го, ако можеш laugh

Ivo: над емотиконките има едни бутончета, в случая за линк се ползва url - маркираш линка и цъкаш вурхо бутона.
Редактирано от Ivo на 25-11-2009 23:51
Публикувано на 11-02-2010 11:00 | RE: Auchrennie Farm and Hugh Lowe Farm
ferma_2009
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 16
Регистриран на: 04.04.09
tazi ferma e otvrat samo bokluci sa tam
gledaite da si promenite fermata da e nykade drugade 4e po gadnaferma ot ney nyma
Публикувано на 18-03-2010 01:22 | RE: Auchrennie Farm and Hugh Lowe Farm
teldorau
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 8
Регистриран на: 09.04.09
За съжаление IBC ми отказаха смяна на оферта и трябва да замина в тази "яка" ферма (Hugh lowe). Айде кажете нещо обнадеждаващо.

П.С. Не е тайна, че почти всички отиваме за пари... Кажете ми колко е средната цена на кастката на ягодите? Колко килограма трябва да е една пълна касетка? Средно на ден около 45-50 паунда изкарвахте ли?
Ако отговорите са задоволителни, мисля, че останалите неща могат да се пренебрегнат
Публикувано на 18-03-2010 11:51 | RE: Auchrennie Farm and Hugh Lowe Farm
Trixy
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 31
Регистриран на: 24.03.09
аз вече съм казала каквото имам да казвам за фермата и в другата тема преди. за цената на касата, различна е, за малките панетки , по 300гр които са цената беше 1.20, за големите панетки (450-500гр) беше към 1.60, но това вече към края на сезона. през пика на сезона по-висока с 20-30пи беше цената, но не всеки ден. зависи какви поръчки имат, колко ягоди и т.н. берат се винаги по 8 панетки в щайга.
средно на ден никой не може да ти каже колко ще изкараш, зависи от теб и колко ягоди има. поне миналата година си беше силен сезон и целия юли и август почти бяхме изкарвани да берем по два пъти на ден. така, че можеш доста добри пари да си заработиш. топ-пикърите при нас през пика взимаха по 150-180 паунда на ден, но това са хора за 3-4-5 година там.
ако си бил/а на бригада досега и имаш опит с брането си кажи, че направо на бране искаш да ходиш, тъй като има вероятност да те сложат в групата на часовка, където максимум се изкарват 150 на седмица след данъците и таксата за каравана и само 5 дни се разботи.
брането е винаги 6 дни и цената на касата в неделя към края на сезона беше към 2 паунда за големите панетки и 1.60-70 за малките.

плащат си навреме всяка седмица като аз не знам за случаи на някой излъган с пари и т.н. ако си изкарал 150 на ден, толкова ще ти платят.

успех ти пожелавам!
Публикувано на 18-03-2010 12:35 | RE: Auchrennie Farm and Hugh Lowe Farm
teldorau
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 8
Регистриран на: 09.04.09
Да, брала съм преди и не съм от слабите берачи, но предполагам ще ми трябват няколко дена за да вляза във форма А от какво зависи дали ще береш на полето или ще те пратят във пак хауса?
Публикувано на 18-03-2010 13:02 | RE: Auchrennie Farm and Hugh Lowe Farm
Trixy
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 31
Регистриран на: 24.03.09
тези, които работят в пакхауса си работят почти всички за над 2ра година. включтелно има няколко англичанина и поляци, които си живеят в района и работят там. бих казала, че възможността да работиш в пакхауса целия сезон е почти нищожна, ако нямаш някой познат или нещо подобно или доста голям късмет. като цяло работниците там са около 30-40 максимум, и около една трета са българите.
при нас стана така, че бяхме за около месец в пакхауса, понеже тогава беше големия пик и имаше страшно много работа и не им достигаха хора в пакхауса и трябваше да се работи на две смени, а не както обикновено на една, за да се смогнат с поръчките. а ние бяхме около 10 човека, които работхеме в групата на часовка (всички бяхме за първа година, и все ни казваха че ще ни пратят на бране, но ни пратиха в пахсауса). бяхме от края на май във в групата на чссовка, а почти целия юли бяхме в пакхауса. и през този месец в пакхсауса се работеше от 7 сутринта до 3-4 на следващата сутрин, на две смени бяхме. та просто късмет донякъде и заради недостиг на хора бяхме там.
ако си в група на бране, обаче от началото, няма никакъв шанс през пика да те пратят в пакхауса, тъй като си им ценен на полето. през пика на сезона се береше и всеки ден без почивка, и вече, ако има има някакви незаети места в пакхауса питат и берачите дали не искат да си направят оувъртайм, но това е след брането и през нощта демек, а на следвашия ден трябва пак да си на бране и само един-двама берачи се навиваха на тази схема.
та така..

Публикувано на 18-03-2010 18:37 | RE: Auchrennie Farm and Hugh Lowe Farm
teldorau
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 8
Регистриран на: 09.04.09
На мен не ми зчучи чак толкова зле. Ако парите са добри, останалото се пренебрегва. Все пак си за няколко месеца там. В моята предишна ферма (Allanhill Farm, Scotland), касетката трябваше да е минимум 600 гр (10 панетки) и в пика на сезона беше 1.60, а когато имаше по-малко ягоди кам 1.80. Плащаше се отделно ток и газ. Така, че може би има много по-зле и от Hugh Lowe. Всичко е въпрос на късмет.
Trixy, мерси много за инфото. Още едно въпросче имам относно Holiday pay, защото всяка ферма си плаща различно.

страница 2 от 6

< 1 2 3 4 5 > >>

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23848 | Форумни мнения 29814 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 100 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: Secret
Бригадири в момента или преди малко във форума:
mitko55 miro75 _pepito_ Ivo statope precakan sv85uk garvana8308 sisoko81 sitalk2004 quiksilver emma76 junek Geri1 bloodyroot jordasha kengurce da4katakn Mitre stelichka borko75 fisher_99 plamen365 Bulgaria_ emo-ivanov

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2023 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти