Форум >
Публикувано на 09-02-2011 23:39 | RE: Auchrennie Farm and Hugh Lowe Farm
А някоъ нещо да каже за караваните,в стая четирима или в каравана четирима живеят? Благодаря предварително!
Публикувано на 10-02-2011 00:48 | RE: Auchrennie Farm and Hugh Lowe Farm
аз бях през 2009 hugh lowe .работих само на час.имаше много изгонени от пикарите.пак беше на касмет ,че работих на час,подръжка ягоди,малини,пак хаус,тинел тима.тва последното е най-гадно
внимавайте като ви питат колко ще стоите.аз казах до края и като си трагнах след 4месеца ме сложиха мен и остяналите работници във черният списак на houps .това прецака кандидастването ми с IBC.затова мразя тази ферма и мениджърат им Лигита.за парите съм по доволен отколкото от тази година.успех

Публикувано на 17-02-2011 20:07 | RE: Auchrennie Farm and Hugh Lowe Farm
Зравейте искам да питам някой пробвал ли е online кандидатстването за Hugh Lowe farms на техния сайт и дали вобще някой е заминал с такова кандидатсване от сайта им ?
Да пишеш на български с латиница е все едно да пишеш с лайна на стената - чете се, но не е красиво !
Публикувано на 17-02-2011 20:13 | RE: Auchrennie Farm and Hugh Lowe Farm
Относно Hugh Lowe Farms LTD бих споделил,че условията за живот и 2009 и 2010 бяха на едно и също ниво-ниско(мизерийка).За някои по-изтънчени и свикнали само на лукс и звезди беше пълен Ад,но за нормалните хора беше приемливо,все пак бяхме отишли да изкарваме пари,а не да живеем в палати и да си клатим краката и да идват и да ти дават парите с куфарчета и да ти целуват краката...
Заплащането е на норма в пикърските групи,който не се справя с беритбата(не е все пак за всекиго) го пращат в някой група за часовки или в пака.Общо взето от работата,която съм върши(всичко работих като махнем,че в пака не съм стъпвал) най-добре от финанси през 1-та година Аз бично бях на малинте,а втората година малини и ниски ягоди,но на малинките е къде къде по-лесно и безболезнено.ПРЕПОРЪЧВАМ НА НОВИТЕ ДА БЯГАТ НА МАЛИНИ.
За жалост там са се набунали повечето мамалиги ...
Относно какво ще искарате има значение в чия група ще попаднете.На някои вайзери дават по-добри полета и по-добри цени(Джули,Цецо),също така зависи и то групата ви тъй като ако сте все новобранци=> по-лоши полета,но малко по-високи цени(тази година така бяй и ипаше +и-).
Ако някой иска повечко инфо или снимков материал може да пише на лично
Заплащането е на норма в пикърските групи,който не се справя с беритбата(не е все пак за всекиго) го пращат в някой група за часовки или в пака.Общо взето от работата,която съм върши(всичко работих като махнем,че в пака не съм стъпвал) най-добре от финанси през 1-та година Аз бично бях на малинте,а втората година малини и ниски ягоди,но на малинките е къде къде по-лесно и безболезнено.ПРЕПОРЪЧВАМ НА НОВИТЕ ДА БЯГАТ НА МАЛИНИ.
За жалост там са се набунали повечето мамалиги ...
Относно какво ще искарате има значение в чия група ще попаднете.На някои вайзери дават по-добри полета и по-добри цени(Джули,Цецо),също така зависи и то групата ви тъй като ако сте все новобранци=> по-лоши полета,но малко по-високи цени(тази година така бяй и ипаше +и-).
Ако някой иска повечко инфо или снимков материал може да пише на лично

Публикувано на 18-02-2011 16:08 | RE: Auchrennie Farm and Hugh Lowe Farm
отново съм съгласен с написаното от теб, но сега за късмета как ги спохожда тези хора поне след 2010 само те си знаят.Според лично мое мнение тези дето се колебаят дали да заминат сигурно са за първа година .Повечето хора преди да заминат за дадена ферма четат в интернет и питат за нея а човек който е бил на ягоди и е получавал средно 40-45 паунда и не щото толко може а щото така е направено в фермата при 1 паунд касетка първо качество и скапана реколта, не би се колебал много дали да замине за HLF при заплащането там. Но пак казвам това са само мой предположения за хора който са били на биргада. И като се замисля предишните години наплива на хора не беше чак толкова много голям и възможноста да отидеш на случаен избор в по добра ферма беше по голям. Още помня първото ми интервю началото на 2009 което беше един малък офис с размери 4х3 метра и мина много спокойно. През 2010 началото пак беше в една огромна зала в моя град и хората буквално се прескачаха вътре защото бяха прекалено много и сигурно повече от половината не бяха одобрени. А аз като се прибрах края на ноември от бригада 2010 и следващата седмица от прибирането ми беше да отида и да питам за записване и тия от IBC ми казват че местата свършили още началото на декември
И това също е вярно дето го казваш че човек като види един път по добро заплащане гледа да се задържи колкото се може повече време там. Но нз ще видим, миналата година знам някой хора дето дадоха пари за да отидат в др. ферма предпочитана от тях тази година също видях такива но те се бяха прибрали доста преди мен а и някой имаха познати който се знаят с посредниците на фирмите. Иначе и късмет има до някъде при някой и тва не мога да отрека но не е като предишните години

Да пишеш на български с латиница е все едно да пишеш с лайна на стената - чете се, но не е красиво !
Редактирано от kraso1 на 18-02-2011 16:10
Публикувано на 18-02-2011 17:54 | RE: Auchrennie Farm and Hugh Lowe Farm
АЗ също ще съм за трета година в HUGH LOWE FARMS -доволен съм и да много са връщащите се там...а щом се връщаме значи сме доволни малко или много,бил съм и в друга ферма и е било много по зле така че....кой каквото иска да пише аз съм доволен от фермата,може да не са идеални условията за живот но са много коректни в плащането а все пак за това сме отишли....за пари.
Публикувано на 18-02-2011 18:42 | RE: Auchrennie Farm and Hugh Lowe Farm
kraso1 прав си, че нещата коренно се промениха от миналата година. Като чета тук колко мноооого кандидати има и как всеки втори тръпне в очакване да замине на бригада просто.. Разбирам ги тези хора и цялата тази тенденция по никакъв начин не може да ме убеди, че нещата в БГ се подобряват, а си е точно обратното. Наистина 2009, ибс и др фирми приемаха докс до април-май месец, а сега вече няма места още ноември-декември
Егати лудницата трябва да е това с такъв наплив. И със сигурност до някаква степен са се изродили нещата при избирането на хора..
А за хю лоу наистина са супер коректни с парите, набрал ли си за 100 паунда, толкова ти плащат,няма шмекерии. Ако стане някаква грешка случайно оправят я веднага и приемат това което казваш за истина. На сестра ми само веднъж и бяха сметнали по-малко с 80 паунда за седмицата, това стана в една голяма лудница и беше случайно, но всичко беше коригирано още в следващия пейслип. Там топ-пикърите извън сезона съм виждала с очите си как си правят по над 100 паунда на ден, при само едно изкарване на полето по 8-9 часа, а вече през големия пик когато се изкарват хора по полетата на 2 пъти и се работи до 7.30-8 вечерта се изкарват двойно толкова. А също бях свидетел и как хора за първа година станаха топ-пикъри, че даже и надминаха някои от тези за по 3-4 година, които ходят. Е, разбира се беше пълно и със разни мамини синчета дето ревяха и не издържаха, ама то навсякъде ги има тези. И ме е много яд на такива хора, че са получили възможност, за разлика от някои други, които са щели много по-добре да я оползотворят тази възможност. Но така си е явно, всеки с късмета си..
И пак да кажа никак не е лесно по бригадите, особено за ягоди, определено не е за всеки и много мислете преди да тръгнете дали точно вие ставате за това.
Красо, пожелавам ти късмет и успех и да попаднеш на хубава ферма

А за хю лоу наистина са супер коректни с парите, набрал ли си за 100 паунда, толкова ти плащат,няма шмекерии. Ако стане някаква грешка случайно оправят я веднага и приемат това което казваш за истина. На сестра ми само веднъж и бяха сметнали по-малко с 80 паунда за седмицата, това стана в една голяма лудница и беше случайно, но всичко беше коригирано още в следващия пейслип. Там топ-пикърите извън сезона съм виждала с очите си как си правят по над 100 паунда на ден, при само едно изкарване на полето по 8-9 часа, а вече през големия пик когато се изкарват хора по полетата на 2 пъти и се работи до 7.30-8 вечерта се изкарват двойно толкова. А също бях свидетел и как хора за първа година станаха топ-пикъри, че даже и надминаха някои от тези за по 3-4 година, които ходят. Е, разбира се беше пълно и със разни мамини синчета дето ревяха и не издържаха, ама то навсякъде ги има тези. И ме е много яд на такива хора, че са получили възможност, за разлика от някои други, които са щели много по-добре да я оползотворят тази възможност. Но така си е явно, всеки с късмета си..
И пак да кажа никак не е лесно по бригадите, особено за ягоди, определено не е за всеки и много мислете преди да тръгнете дали точно вие ставате за това.
Красо, пожелавам ти късмет и успех и да попаднеш на хубава ферма

Публикувано на 18-02-2011 19:26 | RE: Auchrennie Farm and Hugh Lowe Farm
Браво на Трикси за изказването! Много Добро и изчерпателно!
Публикувано на 18-02-2011 19:42 | RE: Auchrennie Farm and Hugh Lowe Farm
Trixy мерси още веднъж за инфото
дано всеки отиде там където иска че тук в тая държава се буксува на едно место няма напредък

Публикувано на 18-02-2011 21:36 | RE: Auchrennie Farm and Hugh Lowe Farm
Trixy Не искам да споря с теб,но рекох да споделя моя случка относно плащането.
Понякога без да разбирате цената може да се смъкне примерно 4 пъти за деня и аз примерно се пребирам новобранец пребит от 10-12 часа бране със 100-110 паунда и на другия ден едвам станал с ужасни болки гледам 77.....
1.6=>1.4=>1.2 и на сутринта се оказва че ни слагат цена 1.12 за целия ден.Вярно дякона беше със 205 и затова я смъкнаха цената...
Друг пример това лято не се усетихме около 20 човека как докато сменяме полетата на малини 2 ЦИГАНИ-Румънци ни сменили лейбалите и на другия ден на всеки му липсват по 10-20 паунда,но как да докажеш,че е цигането гадно. Иначе при други нередности винаги са оправяли всички проблеми.Честно казано тази година до колкото знам често се случваше да не излизат паричките(нови букари;нови мн неефективни рънари-забравяха пълни каси в тунелите,а да не говорим как на Чери Граунд сме стояли без каси и без глас от викане)...
Дано съм бил полезен с коментара,не съм искал да предизвикам някакви конфликти
Понякога без да разбирате цената може да се смъкне примерно 4 пъти за деня и аз примерно се пребирам новобранец пребит от 10-12 часа бране със 100-110 паунда и на другия ден едвам станал с ужасни болки гледам 77.....
1.6=>1.4=>1.2 и на сутринта се оказва че ни слагат цена 1.12 за целия ден.Вярно дякона беше със 205 и затова я смъкнаха цената...
Друг пример това лято не се усетихме около 20 човека как докато сменяме полетата на малини 2 ЦИГАНИ-Румънци ни сменили лейбалите и на другия ден на всеки му липсват по 10-20 паунда,но как да докажеш,че е цигането гадно. Иначе при други нередности винаги са оправяли всички проблеми.Честно казано тази година до колкото знам често се случваше да не излизат паричките(нови букари;нови мн неефективни рънари-забравяха пълни каси в тунелите,а да не говорим как на Чери Граунд сме стояли без каси и без глас от викане)...
Дано съм бил полезен с коментара,не съм искал да предизвикам някакви конфликти

Информация
Актуални позиции за работа
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители