Форум >
Публикувано на 21-01-2014 08:36 | Easter Denhead Farm Шотландия
Здравейте . Казвам се Димитър и като много от вас съм тук с въпроси . Нека започна така къде ли не кандидатствах за бригада в ферма но така и не получих отговор от родните фирми , и от началото на януари реших че не остава много време за кандидатстване и обърнах неколцина сайта и попаднаха на тази ферма търсеща персонал . JAMES NEILL & SONS Blairgowrie фермата се занимава с смесени култури от сорта на ягоди малини и картофи . и за няколко дни се свързаха с мен пратиха тяхна бланка попълних е и на следващия ден получих оферта за 27.05 неможах да повярвам. найстина чуството е супер да те оценят толкова далече и да ти предложат директно , въпроса ми е следния какви са условията на работа в по малките ферми като тази в Шотландия видях , че непосредственна близост до тази ферма се намира ap barrie & co colbeggie farm
Ако някой е бил там или е запознат по някакъв начин с района моля нека ми помогне като напише нещо понеже колкото ми е развалнувано толкова и притеснено . Благодаря ви
Ако някой е бил там или е запознат по някакъв начин с района моля нека ми помогне като напише нещо понеже колкото ми е развалнувано толкова и притеснено . Благодаря ви

Редактирано от Ivo на 28-02-2014 14:19
Публикувано на 21-01-2014 10:29 | RE: JAMES NEILL & SONS Шотландия
Ако е тази ферма, която си мисля е добра положението. Поне до преди година, две беше. Мои приятели от фермата ги трансферираха там и бяха доволни. Не съм сигурна дали за тази става дума де, ама Blairgowrie ми е много познато.
Какво значи какви са условията? На всяко място е различно - някъде хубава каравани с баня, тоалетна, някъде без, някъде порткабини с общи бани и кухни.
Някъде се плаща ток, някъде не....относително е
Какво значи какви са условията? На всяко място е различно - някъде хубава каравани с баня, тоалетна, някъде без, някъде порткабини с общи бани и кухни.
Някъде се плаща ток, някъде не....относително е

Публикувано на 21-01-2014 10:46 | RE: JAMES NEILL & SONS Шотландия
Ами да ти кажа те писаха за баните и караваните както и ,че мога избера да съм в общежитие при мое желание или каравани и кабини понякога и с други националности . Явно повече поляци и чехи май има там попаднах на подобен форум в полша и там прочетох добри отзиви също. честно казано искам да има работа понеже писаха заплащането е на час 6.32 и за бонусите ако искам трябва да се справям с нормата средно 2 3 часа или над нормата мисля не ми е много добър англииския .
Публикувано на 21-01-2014 12:32 | RE: JAMES NEILL & SONS Шотландия
По добре в малки ферми,учи език да ти е по лесно.
Публикувано на 21-01-2014 12:57 | RE: JAMES NEILL & SONS Шотландия
Бих казал случайно търсех ферми директно търсещи персонал на тях попаднах в сайт за търсене на работа изпратил съм ти го има и други позиции но те ми отговориха на повечето въпроси както и ми казаха , че преди да отпътувам ще получа мейл с потвръждение дали ще пътувам и договор който да попълня или попълнен и да нося у мен неми е много добро нивото на англииския но се справям . попаднох и на форум в Полша къде не пишеше лоши работи за фермата но е от миналата година имаше хора споделящи е добра ферма
Публикувано на 11-02-2014 18:08 | RE: JAMES NEILL & SONS Шотландия
Аз също съм одобрен за тази ферма, но на 01/07/14.
Също както и ти търсех ферми набиращи персонал самостоятелно и от тази ферма ми отговориха почти веднага
Дали има някой друг за там или региона /Пърт-Дънди, Шотландия/ за тази дата?
Също както и ти търсех ферми набиращи персонал самостоятелно и от тази ферма ми отговориха почти веднага

Дали има някой друг за там или региона /Пърт-Дънди, Шотландия/ за тази дата?

Публикувано на 11-02-2014 19:18 | RE: JAMES NEILL & SONS Шотландия
Може ли някакъв линк да дадете за кандидатстване че не мога да намеря нищо.
Публикувано на 15-02-2014 10:20 | RE: JAMES NEILL & SONS Шотландия
Понеже ми се очартава за пръв път да работя във ферма в Англия, имам някой и друг въпрос. Надявам се колкото и банално за някои да звучат - все някой да ми отговори.
След като съм одобрен от ферма /посредством директно кандидатстване/, договора кога и как се праща принципно? Предполагам, че сроковете при всички са различни, но сигурно варират в някакъв времеви диапазон? И също така - билет след получаването на договора ли трябва да закупя или 2-3 седмици преди предварително посочената от фермата дата /писаха ми, че грубо 2-3 седмици преди първоначалната ми определена дата ще ми пишат за точната такава/?
Благодаря предварително!
След като съм одобрен от ферма /посредством директно кандидатстване/, договора кога и как се праща принципно? Предполагам, че сроковете при всички са различни, но сигурно варират в някакъв времеви диапазон? И също така - билет след получаването на договора ли трябва да закупя или 2-3 седмици преди предварително посочената от фермата дата /писаха ми, че грубо 2-3 седмици преди първоначалната ми определена дата ще ми пишат за точната такава/?
Благодаря предварително!

Публикувано на 15-02-2014 10:34 | RE: JAMES NEILL & SONS Шотландия
Когато си поканен да работиш във ферма и не ползваш услугите на посредник, самата покана от тях служи за своеобразен договор. След пристигането ти на място вече се оформят документите - договор, формуляр за издаване на NIN и банкова карта. Самолетен билет е желателно да си закупиш за дата 1-2 дни преди определената от фермата стартова дата и задължително да ги информираш за това, за да могат да ти подготвят каравана и да те очакват, а и за да са сигурни че ще отидеш - преди, когато се ползваха услугите на посредниците, бише лесно - те гарантираха за нас че ще се явим във фермата, но сега всичко е въпрос на добра воля - от наша и от страна на фермата. В твоя случай- когато очакваш все още конкретна стартова дата, можеш да направиш едно от тези неща - или да си закупиш отсега самолетен билет с Flexy date или да изчакаш да получиш от тях конкретната дата , и тогава да си търсиш билет, но вероятно цената ще е по-висока по обясними причини. 

Публикувано на 15-02-2014 10:44 | RE: JAMES NEILL & SONS Шотландия
Благодаря за информацията! 

Информация
Транспорт от летището до фермата.
Информация Актуални позиции за работа
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Актуални позиции за работа
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители