Форум >
Публикувано на 23-01-2010 15:15 | RE: Withers Farm
Забелязвам, кризата принуждава хората да ходят и там, където не им харесва. Все пак и в кофти фермите може да се спестят някакви пари, прав си. А желаещите българи за Withers не са чак толкова много, знам го от сигурен източник, за бригада в UK като цяло да Няма ли да споделиш какво работиш във фермата едва ли береш ягоди или?
Редактирано от mili на 23-01-2010 15:22
Публикувано на 23-01-2010 15:49 | RE: Withers Farm
Nevijdam za6to trqbva da spodelqm vyv foruma ako iska6 da znae6 mi pi6i na li4no. A otnosno tova kolko jelae6ti ima za Withers, az znam nqkade kym 40 stari rabotnici i moje bi nai-malko 40 6te sa novite. Broikata e namalena zaradi romyncite, a ne zaradi lipsata na jelae6ti.
Редактирано от napusnal на 23-01-2010 15:50
Публикувано на 23-01-2010 18:58 | RE: Withers Farm
VaiO, както и предполагах не береш ягоди, нормално е да си доволен Но колко от берачите на ягоди са доволни особено тази година знаеш ли? Ти си един от големите късметлии в тази ферма, наистина много работиш, това никой не го оспорва, спечелил си уважението на хората там, моето също. такива като теб обаче са единици в тази ферма и ти сам го знаеш. Парите които изкарваш на часовка не зависят от благоразположението на Чарлз и най-вече на Димчо, които определят цените и нормата и стремежа на Лийдс да печели все повече, плащайки все по-малко. Всеки бил в Withers знае как си играят с цените особено на касите ягоди. Познавам хората, които ще се връщат тази година и много малко от тях бяха на ягоди 2009. А да имаме предвид, че заминаващите за пръв път за там най-вероятно няма да имат привилегията да са на боровинки или на часовка, а ще са на полетата с ягоди, така че трябва да са подготвени какво най-вероятно ги чака "Много работа и малко пари"
Публикувано на 24-01-2010 20:08 | RE: Withers Farm
Interesnoto e 4e az ti spodelih koi sym a ti ne, ne e li malko nekorektno ti me pita6 i az ti otgovarqm, a az kato pitam ti ne kazva6. Vtoro tova 4e sym edin ot golemite kysmetlii donqkade me ubijda za6toto neznae6 kakvo sym rabotil v na4aloto i kakvo mi e bilo i v kraina smetka kak sym zael dadena poziciq. Ako ima6 golqmo jelanie da napravi6 ne6to prosto go napravi ne e li taka. V pyrvata mi ferma S&A produce koqto e dosta izvestna s tova 4e nqma rabota i pari i gonqt kogato si poiskat, ima6e edno momi4e koeto sys zybi i nokti se my4e6e da postigne ne6to i v kraina smetka uspq, taka 4e ne e samo do kysmet. I o6te ne6to, kadeto i da otie6 za pyrvi pyt e normalno da si na poleto i da bere6 qgodi, no ima6 na razpolojenie 6 meseca da promeni6 ne6to ako li ne vtorata godina 6te poznava6 pove4e hora i 6te ti e po lesno da si nameri6 druga rabota
Публикувано на 24-01-2010 22:02 | RE: Withers Farm
mili,interesno mi stana kakvi neshtica pishesh ima dosta istina v tiah ,no i mnogo neshta koyto sa dosta daleche ot istinata,da ne kazvam laja da te obidia,da priemem fakta che prosto ne si mnogo naiasno s tiah,no vseki si ima pravo na mnenie ,za tova i az shte vzema otnoshenie,nay malkoto zashtoto imam nabliodenia po vaprosa vse pak i az rabotih tam.znachi fermata kato cialo ne hotel nali taka,v smisal az pone ne sam i ochakval da e takava,ne che usloviata sa prekrasni,razbira se che ima kavo da se jelae,no da kajem che e neshto po sredata,za usloviata na trud kakvo da ti kaja koeto da te iznenada,may niama, ne sa otlichni,no pak sa niakade po sredata,za parite koyto se izkarvat tam(ako ne si marzel razbira se) ne moga da kaja che shte si uredish jivota sas edin sezon ,no pak sa dostatachno dovolni za tozi period ot vreme,da kajem pak po sredata,oshte mnogo neshta moga da kaja ,no sa pak po sredata,koeto da ti kaja lichno za men ne znachi che e losha ferma i trudno moga da ia klasificiram kato takava,ima kakvo da se jelae,no kade li niama.spored men ideyata za tezi brigadi e chovek da poraboti i da si izkara niakakvi snostni pari,kato cialo moga da potvardia ot sobstven opit che v Withers Farm tova e naplno vazmojno i ne samo za dlajnostite koyto ti izbroy,az sam rabotil tam na dosta mesta i moga da te uveria che pikarstvoto ne e nay tejkoto ot tiah,kato picar sam izkarval dosta poveche i po lesni pari poniakoga,vaprosa e che chovek kogato ima jelanie i e uporit neshtata se poluchavat i koy e kazal che shte e lesno ,nikade ne,za tova glavnata mi ideya vav tova koeto napisah beshe zashto triabva horata koyto si niamat i nay malka ideya za rabotata v brigadite da se obarkvat dopalnitelno,saglasi se che pri vseki e individualno,kakto i vazmojnostite na horata ne sa ravni,az ne sam ot nay dobrite i barzi rabotnici,no ne sam i ot nay bavnite i moga da kaja che sam dovolen,za tova neka dadem shans na horata bez da gi plashim da opitat i da preceniat sami za kakvo stava duma i dali stavat za tazi rabota!
Публикувано на 25-01-2010 10:56 | RE: Withers Farm
jambo, кои неща са много далече от истината и лъжа според теб? От моята гледна точка нещата стоят така, не казвам, че не могат да се изкарат пари там, но за толкова работа тези пари не са никак много, да може би за едни хора са средни за други са малко зависи от гледната точка Не ми е цел да плаша хората, за да не ходят в тази ферма, даже имам приятели, които пак ще ходят и дано тази година да са по-добре нещата. А vaiO, явно не си ме разбрал правилно, ти наистина си един от най-кадърните хора в тази ферма и не успорвам, че си постигнал развитие там най-вече заради това и с малко късмет разбира се. Да с желание всичко се постига по принцип, стига и да ти дадат възможност все пак. Както вие, така и аз говорим от личния си опит в Withers, така че наистина най-добре всеки като отиде и поработи да си прецени нещата.
Редактирано от mili на 25-01-2010 11:07
Публикувано на 25-01-2010 18:33 | RE: Withers Farm
EEE 4ak pyk edin ot nai kadyrnite blagodarq za koeto, oba4e kato govorim za kymet i za dadena vyzmojnost 6te spomena samo Bai D.... se6ta6 se predpolagam, tozi 4ovek sym go priznal pred ni6to ne se sprq za da se opravi ne e li taka, i neznam do kolko raz4ita6e na kysmet
Публикувано на 25-01-2010 20:52 | RE: Withers Farm
А Бай Д. и аз го признавам, оправен е и може и да се пенсионира в Withers, ама английски няма да научи
Редактирано от mili на 27-01-2010 19:58
Публикувано на 22-02-2010 10:39 | RE: Withers Farm
съгласна съм с Vaio.Първата година /за всички ферми се отнася/ е за "разузнаване".Моята ферма е супер,но първата година не мислех съвсем така и си скъсвах з...... от работа,но ме юркаха както си искат.Но си казвах,че няма невъзмойни неща и втората година се чувствах по-добре от вкъщи.Англичаните/колкото и да са студени/-ценят ,но докажи,че на теб може да се разчита.
Публикувано на 28-04-2010 17:14 | RE: Withers Farm
Аз изкарах там точно 20 дена, най-силната ми надница беше 22 паунда за 10 часа скубане на бурени и тревички, нормално по 10-15 паунда на ден...абе големи глупости...даже и най-силните скубачи не могат да влязат в часовката...ако искате да ви експлоатират, по-добре отидете да работите в Китай...Не искам да отчайвам тези, които ще заминават, но положението не е никак розово...нещата щели да се променят като пораснат ягодите...дано да е така, ама не ми харесваше всяка седмица да оставам буквално на нулата докато ги чакам...
Номер 702: Траян Велчев,(1-22 Април 2010)
Номер 702: Траян Велчев,(1-22 Април 2010)
Информация
Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Актуални позиции за работа
Информация Минимално заплащане в Англия 2020
Информация Актуални позиции за работа
Информация Минимално заплащане в Англия 2020
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители