Форум >
>
Ферми в UK - Англия, Шотландия... >
Тема: Withers Farm

страница 3 от 8

< 1 2 3 4 5 6 > >>
Публикувано на 27-10-2010 02:28 | RE: Withers Farm
v1p3ra
Потребител

За каква криза сте взели да пишете в тази тема.Кризата в България е откакто сме се родили, няма дума като криза, ние сме си постоянно били в криза, но никой не е споменавал тази дума, а сега само за това се говори

Публикувано на 27-10-2010 16:51 | RE: Withers Farm
napusnal
Потребител

v1p3ra доколкото знам от твоите мнения и коментари, никога не си бил във ферма, така че може би затова не схващаш защо пишем за криза и т.н.

Публикувано на 16-11-2010 18:44 | RE: Withers Farm
vitlena
Потребител

Здравейте! От 2008 ходя в Уидърс. Миналата година стоях пълните шест месеца, тази също-от март до септември. 2009 година беше много по-добра като заплащане от 2010. Трябва да знаете, че не отивате на почивка. С ботушите и дъждобрана в калта! Пари лесно не дават. Миналата година заплащането беше по-добро в сравнение с тази, а работа има за цял ден. НО...не работиш 12 часа или повече...поне аз не съм работила толкова, защото брането на едното поле например е за 4 часа най-много, след това около час седиш и чакаш за другото или евентуално за друга допълнителна работа като уидинг, трасинг...плантинг или нещо такова. Извинете ме, но тук има и хубави неща, не само лоши...правят ни екскурзии, има фестивал на ягодата, уелкъм парти, всяка събота вечер се правят дискотеки, младите хора се забавляват добре. Условията за живот са нормални-та това е БРИГАДА-не хотел! За какво ти е повече от едно легло? И каква ще е тръпката, ако всичко ти е както у дома? Чакаш за баня след работа, чакаш за пералня..емоции-къде другаде ще ти се случи това? Аз съм вече на 39 и затова няма да се върна във фермата. Тази година след шестте месеца с приятеля ми дойдохме в Лондон и работим тук. Нямам сили да се боря с калта, с брането и с фермерската работа-оставям това на 20-25 годишните млади сили! Който иска да работи и да си спести пари-може! Познавам много хора, които направиха това. Опитайте!
Публикувано на 21-11-2010 22:08 | RE: Withers farm
mu6molka
Потребител

Da saglasna sam s teb taka koito raboti v toi pe4eli nemoji po cql den da si lafqt s tim4eto si i posle da kazvat 4e nqma pari.Ako raboti6 ima ako ne raboti6 nqma.lesni pari4ki nqma nikade ve4e.Az mislq 4e fermata e dobra 4uvala sam za mnogo po lo6i fermi ot Withers farm, 6tom ima rabota zna4i ima pari....nali zatova sme uti6 li v angliqwinkwinkwinkwinkwink
Публикувано на 22-11-2010 02:52 | RE: Withers Farm
kaspersky
Потребител

За всички, които не са ходили или не са били в тази ферма - малко пояснения на база тазгидишен опит.
В тази ферма няма нищо хубаво - всеки си мисли, че условията за живот не са от особено значение, но не е така. В тази ферма нищо не е бутано от години, всичко е оставено на самотек. В останалите ферми за същия наем предлагат много по-добри условия за живот. Всичко е общо - бани, тоалетни (мръсни), кухня, в която се разхождат кокошки, кучета и тем подобни животни. Понякога съм се чудела дали не сме в обор. Щях да забравя, че вече и прасета гледат до самия офис, от който се получават седмичните пари. И представете си какво става, когато е топло и наблизо има прасета, сигурно се досещате, че аромата е навсякъде много богат.
И сега да кажа за парите. Твърдението, че щом има работа има и пари не е така поне там. Има работа, но не се плаща. Щом най-бързия тим понякога не може да хване часовката (5.81) за какво говорим тогава. Има само 1 специален отряд , който се нарича ''спешъл тим" , но ти няма как да се добереш до него, е те взимат горе-долу добри пари. Но в този тим начело на групата е ИЗГОРАТА на Димчо Умурски- мениджър на фермата, който сега щурмува по интервютата на ХОПС и почти никого не пуска. Той е бесен на всички, които тази година напуснаха по-рано фермата. Сигурно се питате защо, еми отговорът не е, за да отидат на море, а е прост - защото не дава пари. По време на бригадата във фермата беше написал писмо, в което заплашваше всички, които си тръгнат по-рано от 4 месеца, че няма да могат повече да ходят на бригади с ХОПС. Не веднъж събира и заплашва всички работещи.
Така, че помислете си къде отивате и какво ви очаква (кал до уши и без ПАРИ)
УСПЕХ НА ВСИЧКИ, КОИТО СА РЕШИЛИ ДА ХОДЯТ ТАМ
Публикувано на 24-11-2010 12:57 | RE: Withers Farm
napusnal
Потребител

ей kaspersky, мислех да не пиша нищо защото всеки си има мнение, но ти си се оляла направо. Първо баните и тоалетните сами няма да се изцапат, като има мизерници ще има и мръсотия, в кухнята се разхождали кучета и тем подобни (би ли изяснила какви са тия тем подобни, или си го написала ей така че да представиш нещата възможно най зле). За какъв аромат ми говориш от 2 прасенца който са на 100 метра от караваните, за каква "смрад" . Другото което е супер тъпо (кал до уши и без ПАРИ), ами ти на полето какво очакваш да има. От това което си написала се разбира само че ти в която и да е ферма да отидеш все ще си недоволна, най-малкото че на всякъде има кал.

Редактирано от napusnal на 24-11-2010 12:59
Публикувано на 24-11-2010 17:17 | RE: Withers Farm
jambo
Потребител

ех 'kasperky' със сигурност се познаваме и ако не сме били по близки приятели там предполагам че поне сме се поздравявали всяка сутрин а сега трябва тука да си говорим глупости,яд ме е малко и за това ще пиша малко по темата и риск да се повторя от предишният ми коментар ще пиша пак.
пишеш така все едно единственно ти си била втази ферма,в пицковият момент бяхме знаеш може би около 300 човека,мислиш ли че всички те са на твоето мнение или на мнението на вайо,всеки си има такова и не е лошо да се изкаже особенно тук,за това е и сайта предполагам направенно хаде дай малко по сериозно,доста пресилени неща има от твоя страна*но*не зная с така информация помагаш ли на някой?ще кажа само че аз също не бях доволен от много неща случващи се там,визирам работа и начин на живот,но в крайна сметка не зная някой от работещите там да се прибра без някакви изкарани пари,а малко или много е доста относително понятие мисля че ще се съгласиш,а в крайна сметка "райското кътче' както го споменаваш определено в никакъв случай няма как и да е такова,ферма е да му се невиди все пак,за 30 паунда на седмица хотел 5 звезди няма как да получиш ,а и на дали след процедура в спа центъра му ще ти се работи след това,така че дай да не си говорим глупости,казвал сам го преди казвам го и сега,фермата определено не от добрите в Uk ,но във някакъв случай не е и от лошите там,условията за живот са поносими ,не казвам идеални,а пари се изкарват също в рамките на нормалното така ги виждам нещата аз от опита си там и комуникация със доста от хората работещи там,а ти може да пообиколиш малко повечко ферми и да споделиш после как е в сравнение със тази,но хайде да е с уговорката че ще е искренно,може и без лично!!!
успех на всички който ще са там догодина
Редактирано от Fairy на 15-02-2012 22:54
Публикувано на 24-11-2010 17:26 | RE: Withers Farm
kaspersky
Потребител

Не виждам какво защитавате толкова тази ферма. Моето мнение е такова и няма да се промени дори да изпишете цял роман с вашите виждания. Оставям хората, които ще заминават там да преценят на кое да вярват. И ВСЕ пак да се позамислим за момент каква облага бих имала да лъжа "новобранците". Целта ми е хората да са известени какво става в тази ферма и ако могат да не ходят там, защото ще се обедят сами в написаното от мен. Дори смятам, че ще доокрасят повече от мен нещата, защото наблюденията ми от опитса, че с всяка изминала година нещата се ВЛОШАВАТ.
Публикувано на 24-11-2010 17:37 | RE: Withers Farm
Ivo
Админ
Instagram Brigadiri https://www.facebook.com/brigadiri

Не се карайте, мнения за ферми има всякакви - затова всеки има възможност да си изкаже мнението тук.
Разни хора - разни идеали.

п.п. Хубаво е когато се пишат лоши или добри неща - да се дават и доводите.

Редактирано от Ivo на 24-11-2010 17:38
Публикувано на 24-01-2012 19:54 | RE: Withers Farm
cromm
Потребител

Ей, хора !! Мен ми предстои април месец да ходя в тая ферма, а вие ми разбихте фантазиите. Няма ли някой да каже една хубава дума поне ?!

"Добрите мъже пият добра бира."
Mr-Tokamori писа:
Бригадата се състои от екип които се труди колективно !

страница 3 от 8

< 1 2 3 4 5 6 > >>

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23863 | Форумни мнения 29818 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 64 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: SILVIYA MS
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk garvana8308

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2024 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти