Форум >
Публикувано на 12-01-2021 15:44 | Не получено решение за обещетение за безработица от 10/2020
Здравете,пиша ви относно следния проблем относно очакване на решението ми за обещетение.Направил съм запитване по интернет както и по пощата изпратих всички документи,но така и не изпратиха нищо по пощата или обаждане.В НОИ ми изписва изчакване на документи СЕД U 017 и СЕД U004 за осигурителна институция Великобритания.Задействано е на 14/10/2020,моля ако все пак някой знае къде е спънката или да ми препоръча някой който се е занимавал с подобни трудности,благодаря предварително?!
Публикувано на 16-01-2021 12:08 | RE: Не получено решение за обещетение за безработица от 10/2020
berimbolo писа:
Здравете,пиша ви относно следния проблем относно очакване на решението ми за обещетение.Направил съм запитване по интернет както и по пощата изпратих всички документи,но така и не изпратиха нищо по пощата или обаждане.В НОИ ми изписва изчакване на документи СЕД U 017 и СЕД U004 за осигурителна институция Великобритания.Задействано е на 14/10/2020,моля ако все пак някой знае къде е спънката или да ми препоръча някой който се е занимавал с подобни трудности,благодаря предварително?!
Здравей м/у 6-8 месеца се чака за обезщетение, лично аз преди три години чаках 10 месеца. Тази година пак 8 месеца чаках. Така, че зареди се с търпение всичко е наред просто ще почакаш няколко месеца още
I'm not here, I live in the future?
Публикувано на 16-01-2021 12:35 | RE: Не получено решение за обещетение за безработица от 10/2020
Здрасти чудесно както и предполагах че ще следва голямото чакане е неизбежно,благодаря за отговора!
Публикувано на 04-02-2021 12:05 | RE: Не получено решение за обещетение за безработица от 10/2020
Здравей, в НОИ Плевен, а и в много други не признават У1 ако си го изискваш ти. Те пускат запитването в единна електронна европейска система, когато дойде отговор в системата - тогава. Аз се регистрирах в НОИ Декември, изчаках до Януари и звънях няколко пъти в Revenue / Work and pensions, хората са любезни и разбрани, документите ми пристигнаха в НОИ още на другия ден , а на следващия излезе и решението. Дано съм била полезна..... Забавянето идва от Англия, но като се обадиш и поговориш с тях, нещата се случват.
Публикувано на 04-02-2021 12:50 | RE: Не получено решение за обещетение за безработица от 10/2020
Здравей,точно така стана че и аз го изисквах и ми пристигна у1 документа преди 2 седмици и веднага го занесох в НОИ Ямбол.Но след това се замислих дали да не се и обадя до Великобритания понеже и там ги бавят.Искам да те попитам само до Revenue work and pension ли им се обади и как им обясни за случаят,благодаря предварително поздрави!?
Публикувано на 04-02-2021 13:07 | RE: Не получено решение за обещетение за безработица от 10/2020
Здравей, звънях на +44 1912037010. Трудно ми се получиха нещата, защото нямам NIN и все ми казваха, че не е получено нищо от Бг, отговарящо на имената ми. Обадих се в НОИ и те ми предоставиха референтния номер на документите ми от Electronic Exchange of Social Security Information. С този номер откриха документите ми веднага и отговорът дойде на другия ден. Получи се сложно, защото нямам NIN. Вероятно, ако имаш NIN едва ли ще е така. Дано съм ти била полезна.
Публикувано на 04-02-2021 13:32 | RE: Не получено решение за обещетение за безработица от 10/2020
Благодаря за бързото отзоваване и това че всеки детайл е в полза разбира се.Аз имам абсолютно всичко е изрядно единствено ще им се обадя час по скоро,а знаете ли нещо относно размера на обещетението във Великобритания ли трябва да се определи и те дават резултатите на НОИ,благодаря?!
Публикувано на 04-02-2021 13:55 | RE: Не получено решение за обещетение за безработица от 10/2020
Размерът и продължителността на обезщетението се определят от НОИ. Те излизат с решение, след като получат изисканите от UK документи. Решението идва в 14 дневен срок. Набавете си ПИК за НОИ, ако все още нямате, за да може по-лесно да си следите нещата. Таванът на обезщетението е 74.29 лв на работен ден , като е 60 % от сумата, на която сте осигуряван, но не може да вземете повече от максимума и съответно 1 година обезщетение за осигурителен стаж над 15 години.
Публикувано на 05-02-2021 11:09 | RE: Не получено решение за обещетение за безработица от 10/2020
Здравейте,обадих се вчера и така ми обясниха след като съм изискал своето у1 повече няма какво друго да се направи по въпроса за решението.Поискаха ми осигурителен номер и ме провериха съответно ми остава да почакам да се задействат нещата от тук,но предполагам ще бъде излезнало решение до средата на този месец понеже ще станат 2 седмици от както съм оставил у1 в НОИ.
Публикувано на 28-03-2021 21:56 | RE: Не получено решение за обещетение за безработица от 10/2020
Здравейте, с приятелката ми чакаме вече 5 месеца за у1. Званяхме няколко пъти до Великобритания и постоянно ни казваха, че не намират нищо пуснато отговарящо на нашия NIN в системата. Поискахме помощ от НОИ те ни дадоха някакъв международен номер, който беше 30 цифри и букви, но вав Великобритания бяха очудени от него и пак нищо... Та въпроса ми е какъв точно номер трябва да поискаме от НОИ?
Информация
Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Минимално заплащане в Англия 2020
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Минимално заплащане в Англия 2020
Информация Транспорт от летището до фермата.
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители