Форум >
Публикувано на 12-01-2021 15:44 | Не получено решение за обещетение за безработица от 10/2020
Здравете,пиша ви относно следния проблем относно очакване на решението ми за обещетение.Направил съм запитване по интернет както и по пощата изпратих всички документи,но така и не изпратиха нищо по пощата или обаждане.В НОИ ми изписва изчакване на документи СЕД U 017 и СЕД U004 за осигурителна институция Великобритания.Задействано е на 14/10/2020,моля ако все пак някой знае къде е спънката или да ми препоръча някой който се е занимавал с подобни трудности,благодаря предварително?!
Публикувано на 16-01-2021 12:08 | RE: Не получено решение за обещетение за безработица от 10/2020
berimbolo писа:
Здравете,пиша ви относно следния проблем относно очакване на решението ми за обещетение.Направил съм запитване по интернет както и по пощата изпратих всички документи,но така и не изпратиха нищо по пощата или обаждане.В НОИ ми изписва изчакване на документи СЕД U 017 и СЕД U004 за осигурителна институция Великобритания.Задействано е на 14/10/2020,моля ако все пак някой знае къде е спънката или да ми препоръча някой който се е занимавал с подобни трудности,благодаря предварително?!
Здравей м/у 6-8 месеца се чака за обезщетение, лично аз преди три години чаках 10 месеца. Тази година пак 8 месеца чаках. Така, че зареди се с търпение всичко е наред просто ще почакаш няколко месеца още

I'm not here, I live in the future?
Публикувано на 16-01-2021 12:35 | RE: Не получено решение за обещетение за безработица от 10/2020
Здрасти чудесно както и предполагах че ще следва голямото чакане е неизбежно,благодаря за отговора!
Публикувано на 04-02-2021 12:05 | RE: Не получено решение за обещетение за безработица от 10/2020
Здравей, в НОИ Плевен, а и в много други не признават У1 ако си го изискваш ти. Те пускат запитването в единна електронна европейска система, когато дойде отговор в системата - тогава. Аз се регистрирах в НОИ Декември, изчаках до Януари и звънях няколко пъти в Revenue / Work and pensions, хората са любезни и разбрани, документите ми пристигнаха в НОИ още на другия ден , а на следващия излезе и решението. Дано съм била полезна..... Забавянето идва от Англия, но като се обадиш и поговориш с тях, нещата се случват.
Публикувано на 04-02-2021 12:50 | RE: Не получено решение за обещетение за безработица от 10/2020
Здравей,точно така стана че и аз го изисквах и ми пристигна у1 документа преди 2 седмици и веднага го занесох в НОИ Ямбол.Но след това се замислих дали да не се и обадя до Великобритания понеже и там ги бавят.Искам да те попитам само до Revenue work and pension ли им се обади и как им обясни за случаят,благодаря предварително поздрави!?
Публикувано на 04-02-2021 13:07 | RE: Не получено решение за обещетение за безработица от 10/2020
Здравей, звънях на +44 1912037010. Трудно ми се получиха нещата, защото нямам NIN и все ми казваха, че не е получено нищо от Бг, отговарящо на имената ми. Обадих се в НОИ и те ми предоставиха референтния номер на документите ми от Electronic Exchange of Social Security Information. С този номер откриха документите ми веднага и отговорът дойде на другия ден. Получи се сложно, защото нямам NIN. Вероятно, ако имаш NIN едва ли ще е така. Дано съм ти била полезна.
Публикувано на 04-02-2021 13:32 | RE: Не получено решение за обещетение за безработица от 10/2020
Благодаря за бързото отзоваване и това че всеки детайл е в полза разбира се.Аз имам абсолютно всичко е изрядно единствено ще им се обадя час по скоро,а знаете ли нещо относно размера на обещетението във Великобритания ли трябва да се определи и те дават резултатите на НОИ,благодаря?!
Публикувано на 04-02-2021 13:55 | RE: Не получено решение за обещетение за безработица от 10/2020
Размерът и продължителността на обезщетението се определят от НОИ. Те излизат с решение, след като получат изисканите от UK документи. Решението идва в 14 дневен срок. Набавете си ПИК за НОИ, ако все още нямате, за да може по-лесно да си следите нещата. Таванът на обезщетението е 74.29 лв на работен ден , като е 60 % от сумата, на която сте осигуряван, но не може да вземете повече от максимума и съответно 1 година обезщетение за осигурителен стаж над 15 години.
Публикувано на 05-02-2021 11:09 | RE: Не получено решение за обещетение за безработица от 10/2020
Здравейте,обадих се вчера и така ми обясниха след като съм изискал своето у1 повече няма какво друго да се направи по въпроса за решението.Поискаха ми осигурителен номер и ме провериха съответно ми остава да почакам да се задействат нещата от тук,но предполагам ще бъде излезнало решение до средата на този месец понеже ще станат 2 седмици от както съм оставил у1 в НОИ.
Публикувано на 28-03-2021 21:56 | RE: Не получено решение за обещетение за безработица от 10/2020
Здравейте, с приятелката ми чакаме вече 5 месеца за у1. Званяхме няколко пъти до Великобритания и постоянно ни казваха, че не намират нищо пуснато отговарящо на нашия NIN в системата. Поискахме помощ от НОИ те ни дадоха някакъв международен номер, който беше 30 цифри и букви, но вав Великобритания бяха очудени от него и пак нищо... Та въпроса ми е какъв точно номер трябва да поискаме от НОИ?
Информация
Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Актуални позиции за работа
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Актуални позиции за работа
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители