Форум >
>
Ферми в UK - Англия, Шотландия... >
Тема: Edward Vinson Ltd.

страница 1 от 34

1 2 3 4 > >>
Публикувано на 13-12-2008 22:53 | Edward Vinson Ltd.
simsun_14
Потребител

Здравейте,
Имам оферта от тази фирма Edward Vinson Ltd.и ми предстои да подпиша договор. Не знам още точно в коя ферма ще бъда - в информацията от фермата има изброени 3 - LADY DANE FARM, SANDBANKS, WILFORD COURT.
Ще съм благодарна, ако някой е бил във въпросните ферми и сподели впечатления.
Също така ме интересува как става превода на пари до BG, трябва ли банкова сметка в лири от тук да си направя, или има и други начини да се превеждат парите.
Пожелавам хубаво време на всички на които им предстои да заминават и успех.

Публикувано на 14-12-2008 00:46 | RE: Edward Vinson Ltd.
gelia
Потребител

Ами зависи кога заминаваш, ако е в пиковия период / юни -август/ и работиш само в един камп, мисля че има доволни хора. Принципно това е много голяма ферма с няколко кампа, на различни /далечни/места и някъде в договора пише, че имат право / и ти се съгласяваш с това ,подписвайки договора/ да те местят там, където имат нужда от работна ръка.Ааз заминах края на септември с договор за 2 мес и половина, работа в propagation /занимажахме се с растенията, не с плодовете/. За това време смених 4 кампа - Sandbanks-Faversham, Turnhouse- Deal, Lady Dane- Faversham, Oaktree - Virginia Water./второто е града, където е кампа/ и 5 каравани. Доста изморително и изнервящо положение. Последния път даже ситуацията беше следната- понеделник съм на работа, преди първата по4ивка идват и ми казват: "Утре в 4 сутринта да сте готови с багажа ще ви местят". В 5 без 10 дойде бусче, в 6:20 бяхме на новото място и в 7:30 бяхме на работа. Аз лично не съм доволна от отношението, но пък и не съм улучила правилното време. Имаше хора, които си тръгваха когато аз отидох, т.е. хванаха пика и бяха доволни от парите, които са изкарали.Оба4е много се работи.
Има и още нещо има норми за час, които трябва да се покриват. Ако не можеш да покриеш норма, те предупреждават устно, ако след някой ден пак не се справяш ди връчват писмен warning, и ако след една седмица не се представиш пак добре може да те пратят в къщи. Не че са гонили много хора/ама има и такива случаи/, ама си е депресирашто да те стягат така. А нормите не са малки. И ако искаш трансфер преди да ти е свършил договора с тях/защото например не можеш да се справяш и не ти харесва при тях/, няма начин или там или в БГ.
Все пак да отбележа, че всеки човек е различен, аз си покривах минимума, до толкова, че да не ми правят проблем,може ти да правиш двойна норма ,защото си сръчна/ имаше и такива хора, всеки е силен в нещо /, но не очаквай да ти платят двойно, най-много да дигнат нормата. и да си докараш яда на колегите
Публикувано на 14-12-2008 00:58 | RE: Edward Vinson Ltd.
simsun_14
Потребител

На 19 януари ми е датата за заминаване и първите 2 седмици нямало да работим, докато ни се извадели работните визи, а ще учим, че тя програмата е такава с обучение. Знам ли, мисля да рискувам.
Интересно ми е английския дали се понаучава?
Публикувано на 14-12-2008 01:01 | RE: Edward Vinson Ltd.
gelia
Потребител

Е тя моята програма не беше с учене.Твоето е по-различно може и да епо-добре. Данода е по-добре. Само да ти кажа, че е студенко да си вземеш топли дрешки за работа. и Успехи.
За колко време?
Публикувано на 14-12-2008 01:09 | RE: Edward Vinson Ltd.
simsun_14
Потребител

Gelia много ти благодаря за изчерпателната информация. И не толкова приятните новини са по-добри от неизвестността. За 6 месеца, но визата била "жълта", за която единствено знам че важи 10 месеца и след 6-те месеца във фермата може да се работи още(във фермата ако ми харесва и "са ме харесали" wink или другаде).
Публикувано на 14-12-2008 01:18 | RE: Edward Vinson Ltd.
gelia
Потребител

няма защо. Нали за това е направен този сайт, да споделяме и приятни и не толкова приятни моменти от престоя в UK. Пък човек е по-добре да се подготви за лошото, от колкото да се разочарова на място. Пък дано твоя престойи емоции там да са по-положителени
Публикувано на 14-12-2008 01:26 | RE: Edward Vinson Ltd.
simsun_14
Потребител

Спален чувал да нося ли, че трябва да взема дрехи за всички сезони и не знам как ще се побера в 20 кг.
Публикувано на 14-12-2008 01:40 | RE: Edward Vinson Ltd.
gelia
Потребител

Принципно в част от камповете им предлагат одеяла и възглавници, ама не във всички, а и преди теб сигурно много други хора са ги ползвали, пък и когато е доста студено може да го закопчееш, за да се стоплиш, така че моя съвет е да си вземеш. Най-обикновен спален чувал може да намериш за 35-40лв. и тежи 1-1,5 кг/ние си купихме от Стената, мисля българско производство,квадратен, може и като одеяло да се ползва/.Всъщност не знам ти като си по тази програма с обучението може и да живеете на по-добри места. Какво пише в инфото - каравани или ?
За багажа...ако превишиш с малко/1-2 кг./ може и да не ти направят проблем, пък и имаш право на малък ръчен/ някъде в условията на компанията , с която летиш са дадени допустими размери/- една средно голяма раница например. В нея може да сложиш нещо по-тежко/обувки /, но не и пилички, ножички и течности/ Не я теглят., вече зависи колко можеш да носиш Ето станаха повече от 20
Редактирано от gelia на 03-01-2009 19:09
Публикувано на 03-01-2009 06:50 | RE: Edward Vinson Ltd.
bulgarin2
Потребител

Здравей, simsun_14!
И аз съм по същата програма в "Edward Vinson Ltd."
Може дори да сме в една и съща ферма
Доколкото разбрах от договора, на 19-ти вече трябва да сме във фермата.
И както гледам от сайта на фермера ще сме в каравани по 4-5 човека.
http://www.ev-summer-jobs.co.uk/fruit/accommodation

На картата дето са ни дали изглежда добре. Потърси Edward Vinson в:
http://maps.google.co.uk
Намира 2 местоположения - А и В.

Благодаря на gelia за полезната информация!
Знам, че не е толкова лесно.
Дано да имаме късмет!

Честита Нова Година! Много здраве и щастие на всички!
Редактирано от bulgarin2 на 03-01-2009 07:27
Публикувано на 26-01-2009 12:30 | RE: Edward Vinson Ltd.
Krassy2104
Потребител

Била съм в тази ферма наистина бях много доволна въпроса беше да свикнеш в началото просто е ясно че е доста трудно но в крайна сметка сме отишли да работим Аз бях в Sandbanks условията са добри ако имаш въпроси питай wink

страница 1 от 34

1 2 3 4 > >>

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23863 | Форумни мнения 29818 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 86 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: SILVIYA MS
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk garvana8308

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2024 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти