Форум >
>
Ферми в UK - Англия, Шотландия... >
Тема: MANOR FARM (BUSBY) - Chilcote

страница 3 от 8

< 1 2 3 4 5 6 > >>
Публикувано на 02-12-2010 15:36 | RE: MANOR FARM (BUSBY) - Chilcote
legala
Потребител

Тази година фермата била много зле , поне това ми казаха приятели който са били там ,увеличил е полетата и е взел още хора . По 8 човека в каравана. По няколко часа работа на ден.

Публикувано на 31-01-2011 12:29 | RE: MANOR FARM (BUSBY) - Chilcote
gergelqk
Потребител

Бил съм последните 2 сезона в тази ферма и мога да кажа, че фермата е средна работа.Лошото е, че със всяка изминала година фермера става все по алчен което рефлектира пряко върху заработката ви.През сезон 2010 например на втория час от брането вайзерите тръгваха на обиколки да проверят дали береш в нормата,ако не те прибират в караваната и така след третото прибиране те изпращат в БГ.Това се прави за да се постигне високо ниво на продуктивност, и съответно да се плаща по-ниска цена на касетка.Интересното е,че проверяваха само българите и изгониха само българи, защото мениджъра е румънец както и повечето вайзери.Какво да ви кажа-дискриминация от всякъде.Полетата са с ниски ягоди, но доколкото знам тази година ще има и едно и с високи.Имайте в предвид, че през миналия сезон беряхме ниски ягоди на цена 1.25 ,1.50,а тази година на високите сигурно ще плаща 1.00 на касетка.Дори и при тези ниски цени също могата да се изкарат парички, но за целта трябва да сте около и над средното ниво берачи.Аз лично сам достигал 10 касетки в час (*1.25=12.50 за час),което наистина е постижимо, но за целта трябва да имате здрав кръст и огромно желание.Всичко това се отнася за един сорт ягоди кооито се наричат "ЕVE",но ще берете и друг които се наричат "ELSANTA".При "ELSANTA" нещата са по-различни.Повече RABISH(боклук-ягоди, които се берат,но не в касетката а на земята),по-малко касетки и малко по-високи цени от 2.50 до 1.50.Но не се заблуждаваите при цена от 2.50 е много трудно да заработите минимума, който тази година ще е 5,95 на час.През пиковия период, който е около месец ще работите всеки ден,а през останалото време 6 дни в седмицата.В горещите дни ще се налага да започвате работа в 4:30,5:00 часа, като работните часове варират от 12 часа в пиковия период,до 4-5 часа през втората половина на август.Настаняването е в каравани, като в някои от тях натикват по 7-8 човека.В караваните си има всичко,кухня, баня ,тоалетна и ви се удържат пари само за газ.Фермата е от 120-130 човека и разполага с 3 буса за превоз до близките градчета,където ще си пазарувате храна, и ще обикаляте моловете.Ако ви интересува нещо друго питайте.
Публикувано на 31-01-2011 13:58 | RE: MANOR FARM (BUSBY) - Chilcote
zori811
Потребител

за 6 месечен престой колко може да се заработи
Публикувано на 31-01-2011 14:03 | RE: MANOR FARM (BUSBY) - Chilcote
Fairy
Модератор
http://www.facebook.com/Fairy.Brigadiri

Няма кой да ти отговори с точност на този въпрос. Зависи си от теб, от времето, респективно реколтата и т.н.

Публикувано на 05-02-2011 11:55 | RE: MANOR FARM (BUSBY) - Chilcote
beb4eto25
Потребител

Аз и приятелят ми ще сме там здраве и живот, датата ни е 15.май 2011. По принцип се зарадвах,че във фермата има работа, никой не е писал, че не се изкарват пари или,че няма достатъчно работа-това е добре. Все пак дано и тази година е така. Ние сме настроени за бачкане, пък да видим какво ще стане. Другото, от което се зарадвах е, че в караваните си има всичко-ние обичаме да си готвим, а това си е голямо преимущество да си разполагаш с отделна кухничка, а и тоалетна и баня е ок, още повече за нас,момичетата!
Дано да ни се усмихне късметът в тази ферма-на нас и на другите, които са разпределени там.
Всеки, който ще заминава там и има желание да се запознаем, може да ми пише тук или на скайп:
antonia-georgieva
Публикувано на 20-02-2011 17:33 | RE: MANOR FARM (BUSBY) - Chilcote
beb4eto25
Потребител

Явно в тази ферма са били сравнително малко хора-иначе щеше да има повече коментари. Аз също ще ходя там за първи път, но прочетох цялата информация, която ibc ми пратиха, както и сайта на фермата и добих някаква представа. Селцето Chilcote е близо до градче на име Tamworth, което от своя страна е близо до големия град Бирмингам. Ние най-вероятно ще кацнем в Лондон и там ще трябва да намерим автогара Виктория, а оттам с бусче или автобус, незнам колко км. е точно, но сами ще пътуваме до това градче Tamworth. Оттам ще ни вземе няко от фермата.
За работата незнам, дано да има и най-важното да са коректно с плащането. Някои са недоволни от предишните години, но лично аз не отдавам толкова голямо значение на коментарите.
Публикувано на 20-02-2011 18:30 | RE: MANOR FARM (BUSBY) - Chilcote
neredovniq
Потребител

ей хора тая ферма последните 2 години е мн зле , работи се по 2,3,4 часа и пет дена в седмицата и никакви пари не се правят, аз бях там и си направих трасфер за което съм мн доволен

Мод: Пиши на КИРИЛИЦА!
Редактирано от Fairy на 20-02-2011 18:44
Публикувано на 20-02-2011 18:56 | RE: MANOR FARM (BUSBY) - Chilcote
ivakaaaaaaa
Потребител

А как става прехвърлянето във друга ферма,и каква е вероятноста да те прехвърлят?????/?
Публикувано на 21-02-2011 09:47 | RE: MANOR FARM (BUSBY) - Chilcote
gergelqk
Потребител

За трансферите единственият проблем би бил, че няма места по другите ферми през юни и юли,а и в хопс има много заявки за трансфери.А относно работата, имам информация, че за този сезон са подготвили повече полета така че не се притесняваите, работа ще има.По добре мислете за това как ще минете през първоначалното пресяване, за да не се наложи вместо за трансфер да мислите как да си купите билет за БГ.Но спокойно миналата година от 120 човека в началото си заминаха 4 или 5.Така че трябва да сте много бавни и несръчни за да сте сред тях.
Публикувано на 21-02-2011 22:49 | RE: MANOR FARM (BUSBY) - Chilcote
ivakaaaaaaa
Потребител

А как стои въпроса със интернета във фермата?

страница 3 от 8

< 1 2 3 4 5 6 > >>

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23868 | Форумни мнения 29822 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 57 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: Ternence
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Ivo Ternence AngelQnkov sonq1984 marina666 Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2025 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти