Форум >
Публикувано на 22-02-2011 10:12 | RE: MANOR FARM (BUSBY) - Chilcote
ivakaaaaaaa писа:
А как стои въпроса със интернета във фермата?
А как стои въпроса със интернета във фермата?
Вземате си мобилен интернет на 3 Mobile, и си го ползвате.1 гигабайт трафик за 10 паунда, или 3 гигабайта за 15.Покритието не е перфектно но става за ползване.Можете да видите офертите тук.http://threestore.three.co.uk/broadband/
Публикувано на 24-02-2011 19:39 | RE: MANOR FARM (BUSBY) - Chilcote
Гогаааааааааа Сигурно само аз съм дал лоши отзиви за тази ферма няколко страници по назад. Ако си спомняш бяхме говорили за една ферма , ако можеш бягай в нея , тя е златната мина на HOPS. Иначе колкото до тази ферма , добре , че не заминах през 2010. Не съм много добър берач но и не ми се нрави много да ме командорят вайзери и то българи. До колкото разбрах от няколко приятели който са били там. Много от вайзерите са си заминали. Аз знам поне за един Васко . За другите не знам . Според мен се пазете от тази ферма , не всяка каравана има баня . Има и отделни бани който са навън на 20 метра от караваните. Всяка сутрин ви карат до по отдалечените полета с голям трактор и голяяяяяямо ремарке , в което се качвате като овце и докъто стигнете до там може и синузит да хванете. Вайзера е румънец както се спомена по-горе Алин. Там е с жена си и двете деца. По времето когато аз бях имаше печени и приятни вайзери. За тези който искат да работят в пакхауса , да не си дават много надежда. Там отговорниците са 2 ма румънци колкото нас на години. В пака влизат повечето румънци . Дори една каравана с няколко момчета сумънци не излязоха от там цял сезон. В пака може да се лъже стига да знаеш как Гогата е на ясно с нещата Аз Ви съветвам да не се надявате много на добри пари и на приятна и спокойна ферма. Внимавайте къде и как си хвърляте боклуците , че шефа Филип , откача и започва да санкционира. Също е възможно да го видите как скача в гюмовете някоя сутрин и вика на глас блоди студентс. За пазар се ходи до близкото градче и се пазарува от ASDA. Плаща се за транспорта разбира се. Има няколко гадни румънеца дано не случите на тях. Ако има нещо питайте аз бях там 1 сезон и ми стигна да разбера що за ферма е.
Редактирано от legala на 24-02-2011 19:41
Публикувано на 24-02-2011 23:41 | RE: MANOR FARM (BUSBY) - Chilcote
legala след като пишеш че е много зле там защо ще ходиш пак ако получиш покана дали не е обратното на това което пишеш започнах да се замислям ............
Публикувано на 25-02-2011 20:35 | RE: MANOR FARM (BUSBY) - Chilcote
Здравейте, аз бях в тази ферма сезон 2010, като това ми беше първото ходене в Англия. На кратко с 2 приятели заминахме на 18 май 2010 и пристигнахме във фермата по късно същата вечер. Първите 3 дни още нямаше работа и бяхме дей оф, след това започна мъчението. Първите озрели полета бяха с ягоди от сорт "елсанта" но миналогодишни плантове, бяха зверски обрасли и след 3-4 бранета представляваха джунгла от листа и рабиш (рабишът е малки озрели ягодки които задължително се берат, но се хвърлят на земята и твърде мн ви бавят) работихме от 4:30 сутринта до 2-3 следобяд, че и до 4-5 се е случвало. Тогава в най напеченото старите берачи казваха че трудно хващат нормата от 5,80 паунда на час, а за нас новите беше невъзможно. Това правихме около месец- 10 -11 часа работа дневно като бавните сме изкарвали по 20-30 паунда за цял ден. След това озря едно ново поле със същия сорт, което даде няколко добри бранета. малко след началото на август се очакваше да берем много силна реколта от друг сорт ягоди- "Иви" за които казваха че дават едри плодове и по много, но не. всяко поле го обирахме за 2-3 часа и изкарвахме малко над нормата(което пак прави около 20-30 паунда за ден) и това беше до края на септември, за щастие ни намираха почасовки - поне вайзърите за да могат да си изкарат техните 8 часа.
Аз останах разочарован от парите, наистина не съм бърз берач но по закон се пада все пак да ни доплащат до минимума, вместо това те ни заплашваха че ще ни гонят. Реколтата като цяло беше слаба, а цените на касетките падаха със всяко леко подобрение на полето, така никога не стигахме нормата както си трябва. А извънредните почасовки винаги са за ромънците. Както разбрахте мениджърът е ромънец и той си държи неговите. Иначе самите каравани не са лоши, имат си кухня, баня и тоалетна, по 6 човека в каравана. Пазаруването е хаос, не заради друго, а защото никой от шофйорите няма определен график, а всички скачат в бусовете, и няма време дори калните дрехи да махнете.
За пак хауса ни редуваха и там не беше лошо, като изключим че 2 ромънски вайзъри се гавреха постоянно с нас.
който ще ходи тази година УСПЕХ! и дано тази година ви върви повече работата
Аз останах разочарован от парите, наистина не съм бърз берач но по закон се пада все пак да ни доплащат до минимума, вместо това те ни заплашваха че ще ни гонят. Реколтата като цяло беше слаба, а цените на касетките падаха със всяко леко подобрение на полето, така никога не стигахме нормата както си трябва. А извънредните почасовки винаги са за ромънците. Както разбрахте мениджърът е ромънец и той си държи неговите. Иначе самите каравани не са лоши, имат си кухня, баня и тоалетна, по 6 човека в каравана. Пазаруването е хаос, не заради друго, а защото никой от шофйорите няма определен график, а всички скачат в бусовете, и няма време дори калните дрехи да махнете.
За пак хауса ни редуваха и там не беше лошо, като изключим че 2 ромънски вайзъри се гавреха постоянно с нас.
който ще ходи тази година УСПЕХ! и дано тази година ви върви повече работата
Публикувано на 25-02-2011 22:13 | RE: MANOR FARM (BUSBY) - Chilcote
Whiskeyy88, pls. кажи някаква цифра. И защо изобщо никой не пише колко е изкарал и с колко се е прибрал? Не само за тази ферма, а изобщо. Поне успяхте ли да спестите нещо и колко приблизително, ако не е тайна. Всички разбрахме, че фермата не е от най-доходоносните, но все пак някой да пише за това колко е донесъл в Бг. Все пак ако си спестил някакви пари, било то и 1000 или 2000 лева, пак е нещо---не си вътрешно.
Очакваме отговори от работилите в тази ферма......
Очакваме отговори от работилите в тази ферма......
Публикувано на 26-02-2011 01:21 | RE: MANOR FARM (BUSBY) - Chilcote
ами колко да съм спестил.. нз... един лаптоп, и още колкото съм изхарчил за отиването. Не съм на загуба, но първите дни имаше едно изпитване, и който не можеше да хваща почасовата норма з апървите 2 часа директно го пращаха с караваната, с уговорката че при трето връщане ще си ходи в БГ. тогава не бяхме изкарали даже и пари за обратен полет и беше голям стрес да успеем да останем. Като вземеш под внимание и ставането в 3 и 30 сутрин и трошенето на ставите- колене кръст ходила глезени.... на мен по цял ден ми се ревеше от болка хора които са ходили предишни години в англия са ми казвали че изкарват по 10 000лири на човек че и повече, а по 1000-2000 ги правят на черно море и от тази гледна точка не ми се ходи втори път. Иначе спокойно гладни там не сме останали, храната е евтина и в голямо количество
Публикувано на 26-02-2011 10:28 | RE: MANOR FARM (BUSBY) - Chilcote
Че ти ако отиваш за 2000лв. по добре да не ходиш , я сметни колко е заминаването , плащането на фирми и самолетни билети отделно там се харчи доста. поне 5 хиляди лева трябва да може да се спести но не и в тази ферма. Както казах дори топ пикъра тази година няма 5к...
Публикувано на 26-02-2011 10:41 | RE: MANOR FARM (BUSBY) - Chilcote
Legala, говорех за чисто спестени, иначе заминаването не е много - 1000лв ще стигнат, а яденето не го броя за спестено, а то пикъра чак да е нямал 5000..... спетени нз ама изкарани ще е имал защото знам че всичките топ пикъри беряха поне 2-3 пъти повече от нас. Но за начинаещи берачи не си струва никак и като не изкарваш пари и ти посочват за пример някой който е там от няколко години и трябва да береш колкото него, което трудно ще стане.
Публикувано на 26-02-2011 10:50 | RE: MANOR FARM (BUSBY) - Chilcote
Я кажи кой бяха вайзерите тази година , тоз Дидо чекъра и неговата възлюбена която незнайно как беше топ пикърка и тя стана чекър , понеже тоя Дидо лепи лейбъли на наши касетки и ги пише за нейни голям боклук е тоя даже няколко пъти го хващах. Ама като му казах да идем при шефа оня се дърпаше. С 3 думи (еба*о си майкат*) Моя любимец БОУЛЕ беше ли голям простак тоя бик.
Редактирано от legala на 26-02-2011 10:51
Публикувано на 26-02-2011 12:50 | RE: MANOR FARM (BUSBY) - Chilcote
А вие обаждахте ли се до Хопс да им се оплачете, че не ви осигуряват работа, колкото е посочено в договора. По договор трябва да работите поне 8 часа на ден за минимума 5.73паунда и поне 5 дни в седмицата. Аз разбрах, че тази година ще има повече полета, а хората като бройка май ще са същите, така, че може да изкараме късмет да имаме повече работа.....
Ivo: минимума е 5,93
Ivo: минимума е 5,93
Редактирано от Ivo на 26-02-2011 13:06
Информация
Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Минимално заплащане в Англия 2020
Информация Актуални позиции за работа
Информация Минимално заплащане в Англия 2020
Информация Актуални позиции за работа
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители