Форум >
>
Ферми в UK - Англия, Шотландия... >
Тема: Работа във ферма за гъби

страница 1 от 2

1 2 >
Публикувано на 20-10-2009 13:50 | Работа във ферма за гъби
vancheto
Потребител
angeloffff1

Здравейте, прочетох всичко във форума, но никъде не срещнах хора, които да работят във ферма за гъби....Искам да помоля някой, които в момента работи такава работа в АнглиЯ, нека каже добри ли са условията, как е самата рабора, с коя агенция е заминал???.....Аз съм се спряла за сега не една Сливенска агенция- сайта е nbaf.com ако не се лъжа.Ходих и до Сливен, срещнах се с Петър Димов, условията изцяло ме устройват.Вярно, парите са доста- около 2000 лв. е всичко- билет, такса за фирмата, застраховка, джобни около 200 паунда....., но работата е само на гъби, в затворени помещение, температурата била 18 градуса, не си наведен....., каза, че тези, които били на гъби, спяли в къщи, не в каравани.....Като цяло, самата работа ми допада, не е някаква тежка , да си наведен непрекъснато....Чрез тази Сливенската фирма ако замина, имам право да стоя 1 година, след което получавам "СИНЯ КАРТА", която дава възможност за легална работа до края на живота...Добре е, ако някой има повече инфо, нека ми пише, оставям си скайпа- angeloffff1, БЛАГОДАРЯ ВИ...

Редактирано от Fairy на 20-10-2009 19:38
Публикувано на 20-10-2009 19:07 | RE: Работа във ферма за гъби
koraben_magnat
Потребител

Принципно ако получиш разрешение за работа в гъбна ферма, получаваш пермит за една година, не че точно тая фирма ти го предлага - това не е по SAWS програма за меки плодове за максимум 6 месеца
А за мен 2000 лв са много, лично мое мнение и ако ще да ми предлагат доживотен догор пак не бих се вързал
Когато попитам някои фирми защо са им толкова високи таксите се почват едни глупости и лъжи най-много от които ме дразни, че разрешителното струва 600 паунда?Както казва Гугутка Заспалова - "МОЛЯ"?!!Аз да не падам от Марс или някоя др далечна звезда. Като имаш в предвид че тези разрешителни безплатно се издават от Хоум Офиса - по SAWS или по някоя друга програма те се издават по поръчка на работодателя, имайте в предвид че тия над 1000 лв веднагически си влизат в джоба на някои хора като ДИмов
Изобщо тия фирми се изкарват голяма работа и тва много ме дразни, те са нищо друго освен ПОСРЕДНИЦИ.
Публикувано на 20-10-2009 19:41 | RE: Работа във ферма за гъби
Fairy
Модератор
http://www.facebook.com/Fairy.Brigadiri

Напиши в търсачката думата "гъби" и виж колко мнения ще ти излезнат за гъби...
Горе - долу за ферма за гъби представа за това как стоят нещата можеш да си добиеш от ТОЗИ МАТЕРИАЛ в един друг форум...

Редактирано от Fairy на 20-10-2009 19:47
Публикувано на 21-10-2009 11:02 | RE: Работа във ферма за гъби
Oli_K
Модератор

Петър Димов и неговата www.nbaf.com нямат лиценз за такава дейност.Има български фирми които работят и по SAWS I SBS които има този лиценз и аз те съветвам да се обърнеш към тях.Регистъра можеш да го видиш тук-http://www.gla.gov.uk/
Относно прословутата ферма(и)-Монагхан там отдавна всичко е скраката нагоре и на този най-голям гъбопроизводите му остана само името от едно време.Фермерката ти е дала хубава статия да прочетеш има и още една за същата ферма само че в Единбург пак в bghelp.Навсякъде е едно и също при тази ферма но Петър Димов няма да ти каже истината никога
Редактирано от Oli_K на 21-10-2009 11:12
Публикувано на 21-10-2009 13:10 | RE: Работа във ферма за гъби
vancheto
Потребител
angeloffff1

Благодаря на всички, които ми отговориха, мнооого сте мили*roefl*.Ами незнам, аз получих дата от Хопс да се явя на интервю, но все още не съм ходила, защото имам чувството, че още щом кажа, че не желая да съм на ягоди и няма да ми се обадят...*no*Така мисля.....незнам, а и аз сега уча последна година магистратура...*eyes*, която мн мн ми обърква нещата, защото юни месец ми е защитата на Дипломната работа, и ще мога да замина след юни евентуално...., а дали ще има оферти за тогава???:o:oА и да има, кажете ми, моля Ви, на какви плодве се работи след юни....????
Оххх, незнам, ще се побъркам...*help**stena**stena*Какво да правя, нЗ.??Сега ако отида в Свищов, дали сега ще ми кажат за какво и за кой месец имат оферти....
Благодаря Ви за вниманието....
Публикувано на 13-03-2013 16:25 | RE: Работа във ферма за гъби
vanq
Потребител

az hodih v takava ferma s dimov i sam mn dovolna

Ivo: пиши на кирилица!
Редактирано от Ivo на 13-03-2013 23:33
Публикувано на 13-03-2013 19:20 | RE: Работа във ферма за гъби
sweet dream
Потребител

Дай ми координати на този Димов ако можеш
Публикувано на 15-03-2013 18:40 | RE: Работа във ферма за гъби
dimitar79
Потребител

vancheto писа:
Здравейте, прочетох всичко във форума, но никъде не срещнах хора, които да работят във ферма за гъби....Искам да помоля някой, които в момента работи такава работа в АнглиЯ, нека каже добри ли са условията, как е самата рабора, с коя агенция е заминал???.....Аз съм се спряла за сега не една Сливенска агенция- сайта е nbaf.com ако не се лъжа.Ходих и до Сливен, срещнах се с Петър Димов, условията изцяло ме устройват.Вярно, парите са доста- около 2000 лв. е всичко- билет, такса за фирмата, застраховка, джобни около 200 паунда....., но работата е само на гъби, в затворени помещение, температурата била 18 градуса, не си наведен....., каза, че тези, които били на гъби, спяли в къщи, не в каравани.....Като цяло, самата работа ми допада, не е някаква тежка , да си наведен непрекъснато....Чрез тази Сливенската фирма ако замина, имам право да стоя 1 година, след което получавам "СИНЯ КАРТА", която дава възможност за легална работа до края на живота...Добре е, ако някой има повече инфо, нека ми пише, оставям си скайпа- angeloffff1, БЛАГОДАРЯ ВИ...

Незнам каво си намерила и чела но прочетили тази тема http://brigadiri.com/forum/viewthread.php?forum_id=4&thread_id=839&rowstart=0 за Fiddelford mushrooms там може да си кандидатстваш направо без посредник и неплащаш сумата от 2000 лв която е безумно много.
Публикувано на 16-03-2013 10:58 | RE: Работа във ферма за гъби
galia222
Потребител

Някой може ли да даде информация за телефона и адреса на Петър Димов от Сливен за работа в чужбина
Публикувано на 16-03-2013 11:29 | RE: Работа във ферма за гъби

страница 1 от 2

1 2 >

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23866 | Форумни мнения 29822 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 27 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: sonq1984
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Ivo sonq1984 marina666 Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2025 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти