Форум >
>
Ферми в UK - Англия, Шотландия... >
Тема: Всеки да напише няколко думи за фермата в която е бил.

страница 2 от 3

< 1 2 3 >
Публикувано на 10-01-2017 17:13 | RE: Всеки да напише няколко думи за фермата в която е бил.
Emelkn
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 3
Регистриран на: 11.10.16
Grange farm nursery ? Някой има ли инфо за тази фермаПубликувано на 10-03-2017 08:28 | RE: Всеки да напише няколко думи за фермата в която е бил.
feriahmedov
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 3
Регистриран на: 09.03.17
здравеите някои мойе ли да ми даде някаква информация за Freshfields Fruit Ltd
Публикувано на 09-08-2017 11:53 | RE: Всеки да напише няколко думи за фермата в която е бил.
mesves
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 2
Регистриран на: 07.07.17
Най-лошата Вигараже в Бредфорт.Ферма за бране на високи ягоди,но.... не отговаря на условията по никакви критерий.Защо ли ?1-кал ама многоооо кал,2-ягодите се берат в касетки,но се извозват с пласмасови корита,3-не се работи в парници както казват,а в тунели като са покрити с найлон,а пода е си е като на полето.Ако нямаш умения да буташ прословутото корито всичко отива на земята и край.4-ягодите са обрасли вшума и си играеш тука има тика няма,мустаците увиснали до земята и се спъваш в тях,5-МИТИНГ за най-малкот нещо.Аки си в средата или в края на реда си и се провикнат митинг ти излизаш изслушваш поредната простотия и пак влизаш в реда си,6-работния процес преминава под постояни митинги,влачене на коритото,гонене на трактора за отчитане на касетки и газене на кал до колене.
Заплата с е взима на 3-та седмица от първия работен ден и то ако нямаш проблем с дебитната карта ..а се случва често .Фермата е собственост на индиец с големи изисквания,но той от своя страна да не даде нищо.
Бях там и издържах 3 седмици....в такава ферма не съм била никога.Имам и снимки,но не съм на ясно с нещата как да ги публикувам.Ако информацията е оскъдна мога още да предоставя на интересуващите.
Редактирано от mesves на 09-08-2017 11:54
Публикувано на 09-08-2017 17:38 | RE: Всеки да напише няколко думи за фермата в която е бил.
Beti25
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 2
Регистриран на: 09.08.17
Не се лъжете за фирма Monaghan Mushroom, специално ферма Thakeham West Sussex, условията са ужасни на работа, заплащането нищожно и трябва доста да си скъсаш гъза да постигнеш норма 23,27кг в час за смешните 7,50.Пълно е с Българи който плетят всекидневно интриги,карат се помежду си,правят си мръсно,може ли да си представите крадят готови касетки с гъби на свойте колеги и си ги пишат на тях.А начина на работа,нямам думи,редиш цял ден касетки,тичаш с едни стълби и кофи,редиш панетки и същевременно гониш норма.Всички в офисите са Българи и си въртят техните игрички,ако не си им изгоден,хайде в къщи,там права нямаш,ако имаш и се оплачиш,те уволняват.Усигоряват ти 1 мес транспорт и после се оправяй,седиш и чакаш с извинение,като "проститутка",някой да те вземе и нали сме Българи юнаци за 2 паунда ще те оставят и пеша да си ходиш.За пореден път се обеждавам Българи на едно място,бягай надалеч.Всички мениджъри и вайзъри са българи,не може да си представите за какви схеми се въртят и източват пари,най главната мениджърка държи агенция за хора и си прибира доста солидни сумички,там буквално трябва да си мишка и да си мълчиш,да си им изгоден да те управляват,както се знае прост народ лесно се управлява.Дават ти 3 месеца обучителен период,а още на 4 седмица гонят хората,ако нямаш банкова сметка ти дават едни чекове,където няма къде да ги осребриш и седиш по месец без пари.Там се толерират само лизогъзците и лъжците.Много нерви се изразходват,а накрая и пари няма.Поредната ферма с Българи и лоши условия,
Редактирано от Beti25 на 09-08-2017 17:48
Публикувано на 15-06-2018 14:37 | RE: Всеки да напише няколко думи за фермата в която е бил.
Grigor1972
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 2
Регистриран на: 15.06.18
Здравейте някой има ли информация за Carmichael farm, Longforgan, Dundee, Scotland?
Публикувано на 15-06-2018 20:22 | RE: Всеки да напише няколко думи за фермата в която е бил.
shushoni83
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 19
Регистриран на: 25.02.16
Здравейте ...аз искам да споделя за фермите в които съм била, а те са Cobrey farm , Staples vegetables Ltd , Medlar farm и Jepco .
1 - Cobrey farm - ферма за бране на аспержи и боб . Фермата има 3 кампуса . Като цяло фермата и работата там е много добре .Мениджърите както и вайзерите са хора на който може да се разчита и подхождат с разбиране ако си малко по бавен работник .Имам забележка относно караваните - стари и амортизирани .Кандидатстването става online което е много добре . Работата там е от месец Май до Ноември (има packhouse за това е толкова дълъг работния период ) силните месеци са от Май месец до началото на Юни.
2 - Staples vegetables Ltd е ферма за бране на зеле , броколи , карфиол ,пи ес би , брюкселско зеле , праз ,тиквички и др. Към фермата се кандидатства с 2-3 агенции .Има packhouse .Работата там може да бъде целогодишна . Кампуса е много добре снабден с вътрешно и външно футболно игрище , фитнес , TV room , тенис маси ,зала с билярд . ЧИСТО НОВИ КАРАВАНИ по модел на фермата и мерки за сигурност .Вътрешният ред и дисциплина е много важна и който не се подлага на ред не му препоръчвам да ходи там . Аз работих там 16 месеца и съм доволна както от персонала така и от вайзери мениджърите , така и от работата . Заплащането става през една седмица по банков път за което фермата е съдействала да получите карти на Barclay .cool ПРЕПОРЪЧВАМ Я
3 - Medlar farm ферма за бране на високи ягоди в така нареченото glas shouse ( оранжерия ) работата там е почти през цялата година и се кандидатства само с YSP Bulgaria ( агенция ).Шефовете са Англичани и много строги . Заплащането става всяка седмица на ръка ( фермата не издава банкови карти ) ,работи се на норма .
Седмичното заплащане е горе долу около 300 паунда .Фермата се състои от около 25 - 40 човека . Всеки който си търси малка ферма също я препоръчвам .
4 - JEPCO ферма за бране на салати . Фермата има 2 кампуса и пакетажен цех (малък ) изкарват се добри пари там , но дупе да ви е яко АЗ лично не бих отишла отново там - изключително арогантно отношение както от стари работници така и от вайзери . В караваните няма тоалетна и кухня ( фермата е предоставила помещение за готвене ) както бани с тоалетни , има интернет стая ,TV room , билярд .
Надявам се с тази макар малкa информация да съм била полезна .
Съветвам на всички който заминават внимателно да избират и да се допитват с хората към агенциите - те са хора който ще отговорят на всички ваши въпроси относно живеене , работа , заплащане и пътуване до UK
Редактирано от shushoni83 на 15-06-2018 20:25
Публикувано на 16-06-2018 16:34 | RE: Всеки да напише няколко думи за фермата в която е бил.
emo-ivanov
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 58
Регистриран на: 30.03.13
Да споделя и аз малко от бригадирския ми опит laugh
Бил съм в две ферми за последните 5 години , сега съм в трета
Първата ми ферма беше Rumwood green farm.Какво да ви кажа ферма за високи ягоди и ябълки за около 3,4 седмици са ябълките.Ферма за високи ягоди намира се в село Langley близкия град е Maidstone.Това е ферма в която ако заминете няма да съжалявате.Караваните са с газ само се плаща наема който беше 47 паунда до миналата година ако не се лъжа и това е.Всичко е уредено в тази ферма,вайзерите са на ниво (с малки изключения само ) пълно щастие никъде няма laugh
Изкарват се много хубави пари в тази ферма стига да може да берете високи ягоди.Нормите се определят от топ пикърите , като цяло фермата от 1 до 6 оценка 6+
Втората ферма в която бях 2 месеца и няколко дни тази година е - Chilton Cantelo, Йеовил BA22 8BE (това е адреса)
Ферма за високи ягоди имат още един камп e Брандон фарм пак високи ягоди.
И тука в тази ферма да не ви посече акъла да се излъжете да заминете.
Първо ви обещават работа по 12-14 часа (от агенцията с която се заминава за там румънска агенция няма да споменавам име сами може да се сетите )
Няма нищо общо с това което ви казват от агенцията.
Реалността за тази измислена ферма е съвсем друга.В тези два кампа има по 4 полета с високи ягоди глас хаъсове (така наречените стъклени оранжерии )
И като ви кажа полета не си представяйте нещо голямо по 4,5 макс 7 часа на ден се работи (там бях супервайзер и щом аз се махнах може да си представите за какво иде реч)Пълно толериране на румънците в Чилтън кантело , пълна анархия аз изгоня някой в каравана за това ,че примерно през работно време говори по телефона , след 20 мин ''мениджера'' го върне на работа прословутата кака фифи (на 27 години британка )
В момента съм в друга ферма за нея ще напиша впечатленията си в тази тема на края на сезона razz
Успех на всички бригадири както настоящи така и бъдещи топ пикъри на агро културни произволни плодове , зеленчуци и т.н laugh
Много добре си подбирайте фермата в която искат да ви изпратят от агенцията в която сте кандидатствали

I'm not here, I live in the future?
Публикувано на 26-09-2018 15:49 | RE: Всеки да напише няколко думи за фермата в която е бил.
bigi_23
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 1
Регистриран на: 31.05.15
здравейте някой бил ли е във RG Abrey Farms ,фермата е за картофи ,малко информация за условия на живот,на заплащане...
Публикувано на 28-10-2018 13:08 | RE: Всеки да напише няколко думи за фермата в която е бил.
kserx76
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 25
Регистриран на: 28.10.18
Здравейте колеги.Нов съм и сега ми предстои за първи път да работя в Англия във ферма.Януари заминаваме да вдигаме някакви тунели над ягодите.Фермата е някъде до Стратфорд на Еивън!Някои вдигал ли е такива тунели и за какво точно става въпрос?
Публикувано на 18-11-2018 12:15 | RE: Всеки да напише няколко думи за фермата в която е бил.
fgrgh
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 2
Регистриран на: 13.02.18
Някой върнал се наскоро от Dearnsdale farm?

страница 2 от 3

< 1 2 3 >

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23850 | Форумни мнения 29814 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 35 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: YordankaAleksieva87
Бригадири в момента или преди малко във форума:
YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk garvana8308 sitalk2004 emma76 junek Geri1 bloodyroot jordasha

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2024 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти