Форум >
Публикувано на 13-09-2012 14:44 | RE: Въпрос относно Fiddleford Mushrooms Ltd
riki писа:
Здравейте на всички!Преди 1 седмица получих писмо от въпросната Анита,която ми пише,че трябва да й изпратя паспорт и снимки и дали съм съгласна да чакам 6 мес за пермит.толкова ли много време им отнема?всички,които са заминали чакахте толкова много време?Ако някои има инфо да каже как е положението в момента там,ще бъда благодарна!
Здравейте на всички!Преди 1 седмица получих писмо от въпросната Анита,която ми пише,че трябва да й изпратя паспорт и снимки и дали съм съгласна да чакам 6 мес за пермит.толкова ли много време им отнема?всички,които са заминали чакахте толкова много време?Ако някои има инфо да каже как е положението в момента там,ще бъда благодарна!
Сега даже се бавят и повече от 6 месеца.
Публикувано на 14-09-2012 22:28 | RE: Въпрос относно Fiddleford Mushrooms Ltd
Някой, който е във фермата в момента, може ли да даде информация за живота и работата в нея? 

Истинският мъж няма лице. Защото няма значение как изглежда. Той има характер и принципи, опънати като струните на цигулка Страдивариус. Различава се от всички останали по това, че ще те промени изцяло. Ще пренареди целия ти душевен пъзел.Истинският мъж избира дълго и бавно. Той е колекционер на скъпи картини.Hеговата цел е играта с достоен противник, а не лесната победа.В сблъсъка с истинския мъж порастваш с десет години за една.Той се появява и те учи, че любовта без болка е като виенско колело без задвижващ механизъм.
Публикувано на 26-10-2012 01:03 | RE: Въпрос относно Fiddleford Mushrooms Ltd
Ще пробвам да дам някакъв отговор на последното мнение ,макар и с известно закъснение .
Тук съм от около 18 месеца и има доста за разказване ,но няма време за писане
При пристигане ви настаняват в квартири на фермата или квартири на Барбара .
И в двата случая цената е 70 паунда на седмица и не се плаща друго(ток,газ,вода).
Ако сте в квартири на фермата ще живеете в апартаменти с две спални т.е. макс. 4 души .Апартаментите са в нещо като блок на центъра на градчето/селцето, не може да се слага Булсат и да се прокарва нет .От скоро вече на новодошлите им се дава срок от около 3-4 месеца да си намерят друга квртира. т.е имат право да обитават квартири на фермата до 4 месеца , въпреки че има хора които живеят повече от този период ама.....
Ако сте настанени в квартири на Барбара ще бъдете проверявани доста често ,възможно е и да влиза да тараши докато ви няма .Представляват къщи с по 2-3 спални 4 до 6 човека имат и дворчета може да се слага булсат , разположени са на различни места из селцето/градчето.На мен лично тая женичка не ми харесва ,но има и хора които се разбират с нея .
Фермата е на 3-4 мили от въпросното градче/селце(Sturminster Newton) и има бусче което сутрин взима хората за работа и понякога ги връща след работа в повечето случаи хората се прибират с други които имат коли ,понякога и пеша .Има пусната обява в кантиина във фермата че ще го спират това бусче след месец ,just to let you know .
За работата ,като цяло бих казал по-добре е от нищо ама има и по-добре .
Плаща се на час 6,10 , оувъртайм има след 40тия час и е 9,15, но рядко се стига до оувър .За берачите няма оувър те са по други "бонус схеми".
Като цяло трябва да се внимава и постоянно да следиш часове килограми и т.н. защото дали нарочно или случайно грешки стават и то доста .
Има няколко основни департамента : берачи , продакшън , пакхаус и портъри .
По мое мнение най-добри пари изкарват берачите
Заплащането е ..от 200 до 350 ама за 350 трябва да се счупиш да имаш 50 работни часа и да се движиш с около 40 кг на час през цялата седмица .Сещате се че не се случва често .
Иначе нормата е 24 кг на час и имаш 2 месеца пробен период (говоря за брането) за да ги направиш . В случай че не се справяш с нормата може да получиш предложение за работа в някой от другите департаменти има вероятност и да си тръгнеш.
Това се сещам за момента ,не се изкарват великите пари просто живеем нормално в нормални жилища .пак зависи кой колко е пестелив .
това е от мен ,дано свърши работа
Тук съм от около 18 месеца и има доста за разказване ,но няма време за писане

При пристигане ви настаняват в квартири на фермата или квартири на Барбара .
И в двата случая цената е 70 паунда на седмица и не се плаща друго(ток,газ,вода).
Ако сте в квартири на фермата ще живеете в апартаменти с две спални т.е. макс. 4 души .Апартаментите са в нещо като блок на центъра на градчето/селцето, не може да се слага Булсат и да се прокарва нет .От скоро вече на новодошлите им се дава срок от около 3-4 месеца да си намерят друга квртира. т.е имат право да обитават квартири на фермата до 4 месеца , въпреки че има хора които живеят повече от този период ама.....
Ако сте настанени в квартири на Барбара ще бъдете проверявани доста често ,възможно е и да влиза да тараши докато ви няма .Представляват къщи с по 2-3 спални 4 до 6 човека имат и дворчета може да се слага булсат , разположени са на различни места из селцето/градчето.На мен лично тая женичка не ми харесва ,но има и хора които се разбират с нея .
Фермата е на 3-4 мили от въпросното градче/селце(Sturminster Newton) и има бусче което сутрин взима хората за работа и понякога ги връща след работа в повечето случаи хората се прибират с други които имат коли ,понякога и пеша .Има пусната обява в кантиина във фермата че ще го спират това бусче след месец ,just to let you know .
За работата ,като цяло бих казал по-добре е от нищо ама има и по-добре .
Плаща се на час 6,10 , оувъртайм има след 40тия час и е 9,15, но рядко се стига до оувър .За берачите няма оувър те са по други "бонус схеми".
Като цяло трябва да се внимава и постоянно да следиш часове килограми и т.н. защото дали нарочно или случайно грешки стават и то доста .
Има няколко основни департамента : берачи , продакшън , пакхаус и портъри .
По мое мнение най-добри пари изкарват берачите
Заплащането е ..от 200 до 350 ама за 350 трябва да се счупиш да имаш 50 работни часа и да се движиш с около 40 кг на час през цялата седмица .Сещате се че не се случва често .
Иначе нормата е 24 кг на час и имаш 2 месеца пробен период (говоря за брането) за да ги направиш . В случай че не се справяш с нормата може да получиш предложение за работа в някой от другите департаменти има вероятност и да си тръгнеш.
Това се сещам за момента ,не се изкарват великите пари просто живеем нормално в нормални жилища .пак зависи кой колко е пестелив .
това е от мен ,дано свърши работа
Публикувано на 27-03-2013 19:53 | RE: Въпрос относно Fiddleford Mushrooms Ltd
Някой може ли да даде актуално инфо за 2013г. ?
Публикувано на 28-03-2013 14:52 | RE: Въпрос относно Fiddleford Mushrooms Ltd
Здравейте!Има ли някой,който ще заминава скоро?Анита ми писа,че розовата ми карта е готова(стана за 3 мес),питаме от кога мога да започна работа,това беше на 6 март,след като и казах,че само билет трябва да си купя,тя ми каза да чакам майл от нея и вече чакам 3 седмици и нищо.Има ли някой друг,който чака?
Публикувано на 31-03-2013 16:14 | RE: Въпрос относно Fiddleford Mushrooms Ltd
Айде бе хора никой ли няма инфо?
Публикувано на 05-04-2013 20:10 | RE: Въпрос относно Fiddleford Mushrooms Ltd
Някой с актуална информация за фермата?И в крайна сметка оригинал от лична карта/паспорт или копие?
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!
Публикувано на 19-04-2013 13:23 | RE: Въпрос относно Fiddleford Mushrooms Ltd
Никой ли няма актуално инфо за 2013? 

Публикувано на 03-07-2013 21:56 | RE: Въпрос относно Fiddleford Mushrooms Ltd
инфо за 2013?
Публикувано на 04-07-2013 02:10 | RE: Въпрос относно Fiddleford Mushrooms Ltd
borislavik писа:
инфо за 2013?
инфо за 2013?
Всичко старо е ново или няма промяна доколкото знам от последното инфо.
Редактирано от dimitar79 на 04-07-2013 02:15
Информация
Актуални позиции за работа
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Транспорт от летището до фермата.
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители