Форум >
>
Ферми в UK - Англия, Шотландия... >
Тема: Въпрос относно Fiddleford Mushrooms Ltd

страница 7 от 8

<< < 4 5 6 7 8 >
Публикувано на 13-09-2012 14:44 | RE: Въпрос относно Fiddleford Mushrooms Ltd
dimitar79
Потребител

riki писа:
Здравейте на всички!Преди 1 седмица получих писмо от въпросната Анита,която ми пише,че трябва да й изпратя паспорт и снимки и дали съм съгласна да чакам 6 мес за пермит.толкова ли много време им отнема?всички,които са заминали чакахте толкова много време?Ако някои има инфо да каже как е положението в момента там,ще бъда благодарна!

Сега даже се бавят и повече от 6 месеца.

Публикувано на 14-09-2012 22:28 | RE: Въпрос относно Fiddleford Mushrooms Ltd
Kazanova
Потребител

Някой, който е във фермата в момента, може ли да даде информация за живота и работата в нея?

Истинският мъж няма лице. Защото няма значение как изглежда. Той има характер и принципи, опънати като струните на цигулка Страдивариус. Различава се от всички останали по това, че ще те промени изцяло. Ще пренареди целия ти душевен пъзел.Истинският мъж избира дълго и бавно. Той е колекционер на скъпи картини.Hеговата цел е играта с достоен противник, а не лесната победа.В сблъсъка с истинския мъж порастваш с десет години за една.Той се появява и те учи, че любовта без болка е като виенско колело без задвижващ механизъм.
Публикувано на 26-10-2012 01:03 | RE: Въпрос относно Fiddleford Mushrooms Ltd
mobiladja
Потребител

Ще пробвам да дам някакъв отговор на последното мнение ,макар и с известно закъснение .
Тук съм от около 18 месеца и има доста за разказване ,но няма време за писане
При пристигане ви настаняват в квартири на фермата или квартири на Барбара .
И в двата случая цената е 70 паунда на седмица и не се плаща друго(ток,газ,вода).
Ако сте в квартири на фермата ще живеете в апартаменти с две спални т.е. макс. 4 души .Апартаментите са в нещо като блок на центъра на градчето/селцето, не може да се слага Булсат и да се прокарва нет .От скоро вече на новодошлите им се дава срок от около 3-4 месеца да си намерят друга квртира. т.е имат право да обитават квартири на фермата до 4 месеца , въпреки че има хора които живеят повече от този период ама.....
Ако сте настанени в квартири на Барбара ще бъдете проверявани доста често ,възможно е и да влиза да тараши докато ви няма .Представляват къщи с по 2-3 спални 4 до 6 човека имат и дворчета може да се слага булсат , разположени са на различни места из селцето/градчето.На мен лично тая женичка не ми харесва ,но има и хора които се разбират с нея .
Фермата е на 3-4 мили от въпросното градче/селце(Sturminster Newton) и има бусче което сутрин взима хората за работа и понякога ги връща след работа в повечето случаи хората се прибират с други които имат коли ,понякога и пеша .Има пусната обява в кантиина във фермата че ще го спират това бусче след месец ,just to let you know .
За работата ,като цяло бих казал по-добре е от нищо ама има и по-добре .
Плаща се на час 6,10 , оувъртайм има след 40тия час и е 9,15, но рядко се стига до оувър .За берачите няма оувър те са по други "бонус схеми".
Като цяло трябва да се внимава и постоянно да следиш часове килограми и т.н. защото дали нарочно или случайно грешки стават и то доста .
Има няколко основни департамента : берачи , продакшън , пакхаус и портъри .
По мое мнение най-добри пари изкарват берачите
Заплащането е ..от 200 до 350 ама за 350 трябва да се счупиш да имаш 50 работни часа и да се движиш с около 40 кг на час през цялата седмица .Сещате се че не се случва често .
Иначе нормата е 24 кг на час и имаш 2 месеца пробен период (говоря за брането) за да ги направиш . В случай че не се справяш с нормата може да получиш предложение за работа в някой от другите департаменти има вероятност и да си тръгнеш.
Това се сещам за момента ,не се изкарват великите пари просто живеем нормално в нормални жилища .пак зависи кой колко е пестелив .
това е от мен ,дано свърши работа

Публикувано на 27-03-2013 19:53 | RE: Въпрос относно Fiddleford Mushrooms Ltd
itusha
Потребител

Някой може ли да даде актуално инфо за 2013г. ?
Публикувано на 28-03-2013 14:52 | RE: Въпрос относно Fiddleford Mushrooms Ltd
riki
Потребител

Здравейте!Има ли някой,който ще заминава скоро?Анита ми писа,че розовата ми карта е готова(стана за 3 мес),питаме от кога мога да започна работа,това беше на 6 март,след като и казах,че само билет трябва да си купя,тя ми каза да чакам майл от нея и вече чакам 3 седмици и нищо.Има ли някой друг,който чака?
Публикувано на 31-03-2013 16:14 | RE: Въпрос относно Fiddleford Mushrooms Ltd
riki
Потребител

Айде бе хора никой ли няма инфо?
Публикувано на 05-04-2013 20:10 | RE: Въпрос относно Fiddleford Mushrooms Ltd
mary87
Потребител

Някой с актуална информация за фермата?И в крайна сметка оригинал от лична карта/паспорт или копие?
Благодаря предварително!
Публикувано на 19-04-2013 13:23 | RE: Въпрос относно Fiddleford Mushrooms Ltd
itusha
Потребител

Никой ли няма актуално инфо за 2013? sad
Публикувано на 03-07-2013 21:56 | RE: Въпрос относно Fiddleford Mushrooms Ltd
borislavik
Потребител

инфо за 2013?
Публикувано на 04-07-2013 02:10 | RE: Въпрос относно Fiddleford Mushrooms Ltd
dimitar79
Потребител

borislavik писа:
инфо за 2013?

Всичко старо е ново или няма промяна доколкото знам от последното инфо.
Редактирано от dimitar79 на 04-07-2013 02:15

страница 7 от 8

<< < 4 5 6 7 8 >

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23870 | Форумни мнения 29822 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 35 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: Damakov
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Damakov stanislav91 Ivo Ternence AngelQnkov sonq1984 marina666 Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2025 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти