Форум >
>
Ферми в UK - Англия, Шотландия... >
Тема: Beech Farm Partnership, Kent, Maidstone, West Peckam

страница 7 от 7

<< < 4 5 6 7
Публикувано на 15-10-2011 13:18 | RE: Beech Farm Partnership, Kent, Maidstone, West Peckam
tretoklasnika
Потребител

Нарочо изчаках да мине една година да се отърся от случващото се там...
ЛОША ФЕРМА : т.е
1во НЯМА ПАРИ - за 3 месеца успях да заделя 1000 паунда ( без да си позволявам никакви харчове )
*********под всякаква критика

2ро - когато получиш "paycheck" нищо не можеш да разбереш- колко си брал - каква е цената и т.н
- цел ден ни разкарваха от поле на поле за 3 мизерни касетки - от които ти изхвурлят 2 от тях- и накрая на деня за 12 часа 28 паунда
- общи бани - т.е пазиш ред - ама като са 70 човека - ще се изкупеш около 23 часа
буса им за транспорт е под всякаква критика - ВЗЕМЕТЕ ГО СМЕНЕТЕ -
- и не на последно място - в караката станах като Бен Jhonston- на ден по 15 км ходене - за 2 касети

има хора доволни - ама са около 10- 12 човека
ваизори ,drivers , и pack-hause
- а между другото ще видите - че те са рода !!! едно голямо семейство.

И ПАРИ НЯМА ДА ИЗКАРАТЕ

Публикувано на 23-10-2011 12:47 | RE: Beech Farm Partnership, Kent, Maidstone, West Peckam
UPS
Потребител

Колегата е Напълно прав за "paycheck",99% от хората не разбираха какво точно пише там.Тоест-няма никаква яснота какво си брал,какви часове си изработил (както писах и по-рано за оувъртйм,и дума да не става).Като цяло идеята е да НЕ се разбира какво точно си заработил,и да те резнат максимално много.Да вметна и нещо ново,че Родата (братовчедите) от тази година вече Не са там (изгониха ги)-Но нещата не се промениха със абсолютно нищо -нито парите санаха повече,а пък часовете си останаха същите (убиват ти целият ден от поле на поле по минимум 9-10часа на ден,и като сложиш чертата 25-40паунда.За Буса и Баниите колегата е написал-Просо нещата от към санитарен възел са МЕКО КАЗАНО МИЗЕРНИ И ГАДНИ!!!!! И по принцип нещата във тази ферма няма как да се порменят поради факта че вече самите Английски шефове `собственици` вече са се научили че може да се работи и по 12-16 часа на ден за жълти стотинки без да плащат извънредните-а на тях това им харесва-за Съжаление!!!! Просто още преди години някой СУПЕР ПРОСТ балканец ги е научил има и друг начин на работа (типично нашенски-да те смазват по 15часа на ден без да ти плащат както трябва)-За съжаление това е истината!!! А пък които не вява като отиде ще види и ще сподели за видяното и изкараното!!!!
Поздрави на Всички!!!!! И и които ска да пита за нещо по-подробно може да пише тун или на ЛС!!!!
Публикувано на 24-10-2011 09:23 | RE: Beech Farm Partnership, Kent, Maidstone, West Peckam
prodanov
Потребител
pfclevski https://facebook.com/Plamen Prodanov

това което пишете за тази ферма е наистина страшничко sad

Дори живота си аз да прекарам, в мизерия и крайна нищета. ЛЕВСКАР завинаги си аз оставам, ЛЕВСКАР дори и след смъртта
Публикувано на 24-10-2011 19:52 | RE: Beech Farm Partnership, Kent, Maidstone, West Peckam
player
Потребител

Не знам как е било през 2009г., но аз бях там тази година и нямаше много работа. Пика беше около 3 седмици, през които работехме като животни по 17 часа на полето. Относно плащането шефовете не са толерантни, защото когато работиш на полето 17 часа и бягаш като луд от ягоди на малини и обратно, защото има поръчки, които са почти невъзможни за изпълнение и правиш на 3 часа по 10-15 минутки почивка, а в редките случаи, когато не работиш на пийс или, когато вали ти плащат на тайм(2 пъти за 4 месеца) , ти пишат може би 14 часа, като в офиса шефа си мисли, че е преувеличено и те реже с още 2-3 часа. Та в такива случаи е по-добре да си работиш на пийс. Пика е наистина тежък, но пък като свърши пика почти свършва работата, както естествено и парите. Ходим из полетата като щури за някви си 20 паунда на ден, изобщо не е приятно, но пък вече бившият вайзер, който беше се стараеше да ни намира някаква работа на час, за да можем да правим по някой друг лев. Иначе относно вайзерите изобщо не се притеснявайте, в момента няма българи догодина не знам дали ще има (не ми се вярва). Много са пекани, стига да въртиш интригите заедно с тях и да им се подмазваш всичко ще е наред. Докато ги боготвориш ще си в добри отношения с тях, а също и да си падаш по пиенето (ще имаш да се доказваш на маса, да не ставам брутален да казвам къде също ще е за предпочитане да се доказваш), няма значение как работиш бавно ... или бързо.Там важат връзките, ако си техен човек ще работиш хубавата работа на час, както и в пак хауса. Но пък освен другото не отказват нищо и можеш да си правиш каквото поискаш. Караванките не са зле, даже напротив, почти всички са с обработен бушон и ток има в изобилие, живял съм и в стая още по-добре. Кухничките са си наред, баните и тоалетните-не, отврат са, но се свиква... с пералните също. Но въпреки всичко, спомена си остава и беше много готино, купончета, барбекюта, приятели, като семейство сте.
Публикувано на 24-10-2011 20:03 | RE: Beech Farm Partnership, Kent, Maidstone, West Peckam
Danita
Потребител

tretoklasnika писа:
Нарочо изчаках да мине една година да се отърся от случващото се там...
ЛОША ФЕРМА : т.е
1во НЯМА ПАРИ - за 3 месеца успях да заделя 1000 паунда ( без да си позволявам никакви харчове )
*********под всякаква критика

2ро - когато получиш "paycheck" нищо не можеш да разбереш- колко си брал - каква е цената и т.н
- цел ден ни разкарваха от поле на поле за 3 мизерни касетки - от които ти изхвурлят 2 от тях- и накрая на деня за 12 часа 28 паунда
- общи бани - т.е пазиш ред - ама като са 70 човека - ще се изкупеш около 23 часа
буса им за транспорт е под всякаква критика - ВЗЕМЕТЕ ГО СМЕНЕТЕ -
- и не на последно място - в караката станах като Бен Jhonston- на ден по 15 км ходене - за 2 касети

има хора доволни - ама са около 10- 12 човека
ваизори ,drivers , и pack-hause
- а между другото ще видите - че те са рода !!! едно голямо семейство.

И ПАРИ НЯМА ДА ИЗКАРАТЕ

то хубаво рода и ти да беше и ти щеше да си я вземеш с теб, ама след като се махна вайзера с родата иди да видиш дали нещата са се подобрили, ако преди ви в тъпкал българин (макар, че винаги е държал на българите и е намирал работа, поне по мое мнение) , сега яко те тъпчат румънците, дето се имат за велики...
Публикувано на 18-03-2012 23:41 | RE: beech farm 2011
feriq
Потребител

Здравейте, през лятото на 2011 бях на бригада в Англия в Beech farm, истината е следната: малко пари за много работа или никаква работа за още по-малко пари. Не съм доволна от "управлението" във фермата, настаняваха ни по 5-6 (караваните бяха за 3 души) човека в каравана за да настанят работници от цеховете в стайте и така да печелят допълнително пари. Аз бях в стая с още 3 души, като двама са мъже без да имам нищо общо с тях. Там са вайзери една полякиня и двама румънци - циганска работа точно описва ситуацията. Не съм предубедена, това видях това пиша. За овертайм няма нужда да пиша -няма. Три седмици ставах в 3 часа и започвах работа в 4, като се прибирах в 21 -21.30 вечерта и после на другия ден пак така.Тук не става дума за работа , а за експлоатация. Българите не са на почит, само ако си подлога на някой. За хората които ще ходят в тази ферма ще дам съвет да се въоръжат с търпение и да свеждат глави. Също така да не се обръщат към агенцията си (IBC), ако те са посредниците, защото имаше случай в който се наложи да се обърнат работниците за помощ към тях и те разбира се се оказаха неподготвени. Аз там съм отказала да се върна. Истината !devil
Редактирано от feriq на 18-03-2012 23:44
Публикувано на 02-11-2012 17:18 | RE: Beech Farm Partnership, Kent, Maidstone, West Peckam
gazeto77
Потребител

ХОРА АЗ БЯХ ТАМ ПРЕЗ 2011 БЕШЕ МНОГО ГАДНО.ИМАШЕ ЕДИН ВАЙЗЕР АНДИ КОИТО ПОСЛЕ ГО ИЗГОНИХА БОКЛУК ОТ КЛАСА ИМА МНОГО РАБОТА МАЛКО ПАРИ.АКО ПИТАТЕ МЕН НЕ ХОДЕТЕ ТАМ

*Малки букви!
Редактирано от Elektra на 02-11-2012 19:00
Публикувано на 08-01-2013 13:15 | RE: Beech Farm Partnership, Kent, Maidstone, West Peckam
DJAK
Потребител

Здравейте,
Разбирам ,че нещата са се променили след заминаването на двамата супервайзори Анди и Дидо,прочетох по горе ,че Анди са го изгонили (неразбрах защо ),за Дидо нищо не прочетох .Както и да е когато бях аз, имаше доста работа в тази малка ферма и се вадиха добри пари за 6 месеца . Да верно е ,че сме работили по 15 часа на ден ,както споменава dgpetrov ,okolo 500- 600паунда на седмица добрите берачи разбира се. Вайзерите настаняваха и по главно Дидо ,като се съобразяваше с двойките ,както и в караваните да бъдат само мъже или жени. Разбирасе имаше и от доста години хора, които им се пазеше караваната или стаята. Което е нормално според мен . Прочетох мнения , че са се рязали касетки ,както и чесове от ваизерите и при мен се е случвало ,но си давам сметка, че вината не е във вайзерите ,а в старите pickwise( компютрите ) чекиращи касетките. Явно така бяха настоени от въпросните пухчо и далгия. Имаше редовно хора на който не им излизаха касетки понеже практиката след работа беше Дидо да казва на всеки колко касетки има за деня , което не му влизаше в задълженията ,но човека го правеше .Спомням си веднай как Дидо ми хвърли почти цялата касетка с ягоди ,голям rubbish имаше на полето .Касетката беше 2,15 за парво и 1,60 второ. Анди продаваше всичко на хората
( телефони ,лаптопи и т.н. , а те за да се подмажат купуваха и той ги скатаваше.Главно ромънци и словаци си купуваха от него . Единственните неща който не ми харесваха в тази ферма са външните тоалетни НЯМАШЕ ХИГИЕНА, springfild i pumpfild laugh много големи полета бре . Станало е наистина голямо ТУРСКО семейство ,ако е наистина така както го описвате .FERIQ ти да не си от на Анди братовчедите и за това като се е махнал да не ти харесва във фермата .
Дано тази ферма се оправи някога както беше успех на всички заминаващи там.
Редактирано от DJAK на 08-01-2013 13:42
Публикувано на 21-02-2014 18:41 | RE: Beech Farm Partnership, Kent, Maidstone, West Peckam
zamuna
Потребител

Разпределена съм за тази ферма за 26.05.2014г , ако някой може да каже нещо за фермата ще съм много благодарна!
Публикувано на 21-02-2014 19:03 | RE: Beech Farm Partnership, Kent, Maidstone, West Peckam
stiliqnestiq
Потребител
нямам https://facebook.com/нямам

zamuna писа:
Разпределена съм за тази ферма за 26.05.2014г , ако някой може да каже нещо за фермата ще съм много благодарна!

След като прочетеш седемте страници

страница 7 от 7

<< < 4 5 6 7

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23847 | Форумни мнения 29813 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 52 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: ivanivanov85
Бригадири в момента или преди малко във форума:
mitko55 miro75 da4katakn Mitre stelichka Ivo borko75 fisher_99 plamen365 Bulgaria_ emo-ivanov jordasha shushoni83 bambi12345 karamfila puhinio bLqsuchko minkoV milkras venelinabg cepeur Min4ev83 sissi_vt pacho mihailova80

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2023 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти