Форум >
Публикувано на 30-01-2010 11:21 | RE: Beech Farm Partnership, Kent, Maidstone, West Peckam
Бях забравил да напиша, че вайзерите са българи. Сами си правете изводите. Както винаги се случва при българите има положителни и отрицателни страни на това.
Положителни: говорят на български, не е нужен почти никакъв английски.
Отрицателни: за едни може за друди не може, далавери за сметка на други хора (обикновенно липса на каси в края на деня макс 1 - 2), страхуват се да кажат каквото и да е на шефовете, гледат предимно своята изгода.
Това се отнася за единия вайзер другият е много точен. Няма да казвам имена, Вие сами ще разберете.
Положителни: говорят на български, не е нужен почти никакъв английски.
Отрицателни: за едни може за друди не може, далавери за сметка на други хора (обикновенно липса на каси в края на деня макс 1 - 2), страхуват се да кажат каквото и да е на шефовете, гледат предимно своята изгода.
Това се отнася за единия вайзер другият е много точен. Няма да казвам имена, Вие сами ще разберете.
Публикувано на 30-01-2010 11:33 | RE: Beech Farm Partnership, Kent, Maidstone, West Peckam
Тези които заминават сега февруари, най вероятно ще сглобяват тунелите за ягодите и малините, ще подрязват малини и ябълки и това е горе долу. Тази работа обикновено се плаща на час както и има овъртайм. Проблема е, че ще има много малко хора там около 10-15 човека и малко е скучно. Тези които изграждат тунели имат пряк началник, който е поругалец (много здрав и жилав мъж) и при него много се работи. Но пък ако те хареса можеш да работиш на ЧАС до края на престоя ти, което е добре (минимум 8 часа на ден).
Публикувано на 30-01-2010 11:38 | RE: Beech Farm Partnership, Kent, Maidstone, West Peckam
благодаря!
снимки ще ти се намерят ли? знам че заминават сега 3 момчета на 15.02
снимки ще ти се намерят ли? знам че заминават сега 3 момчета на 15.02
Редактирано от Ivo на 30-01-2010 11:44
Публикувано на 30-01-2010 11:45 | RE: Beech Farm Partnership, Kent, Maidstone, West Peckam
Отношението към работещите е добро. За целия ми престой там не съм чул нищо лошо от самите шефове. Те са двама Джеймс (Дългия) и Джон (Пухчо). Аз повече съм комуникирал с Джеймс. Много точен англичанин и е висок към 2 метра
. Винаги гледа да помогне, ако се обърнеш към него. За Джон нищо не мога да кажа, нямал съм контакти с него. В общи линии и двамата са спокойни, защото миналата година си върнаха кредитите и вече работят на печалба (а тя не е никак малка). Така че мисля да става все по-добре в тази ферма.

Редактирано от gdpetrov на 30-01-2010 11:49
Публикувано на 30-01-2010 11:47 | RE: Beech Farm Partnership, Kent, Maidstone, West Peckam
Снимки на какво точно?
Публикувано на 30-01-2010 11:51 | RE: Beech Farm Partnership, Kent, Maidstone, West Peckam
на фона на мненията за останалите ферми.... звучи обнадеждаващо

Публикувано на 30-01-2010 11:52 | RE: Beech Farm Partnership, Kent, Maidstone, West Peckam
на караваните или на стаите .... каквото ти се намери да добем представа за условията(визуална)

Публикувано на 30-01-2010 11:58 | RE: Beech Farm Partnership, Kent, Maidstone, West Peckam
За 5 месеца престой, без да си давам много зор (не че не ми отиде кръста на кино), но просто не бях топ пикър, берях средно и изкарах 4800 паунда бруто. с около 2000 паунда се прибрах в БГ. Със сигурност ако си дадеш повече зор, когато е пика на ягодите и малините могат да се заработят много повече пари.
Публикувано на 30-01-2010 12:00 | RE: Beech Farm Partnership, Kent, Maidstone, West Peckam
хм... като се има предвид, че имаш над 300 паунда holiday pay идва, че средната седмична заработка е 220 паунда.

Така като ги сметна идва колкото работа на часовка - 8 часа х 5 дни в седмицата.

Така като ги сметна идва колкото работа на часовка - 8 часа х 5 дни в седмицата.
Редактирано от Ivo на 30-01-2010 12:01
Публикувано на 30-01-2010 12:16 | RE: Beech Farm Partnership, Kent, Maidstone, West Peckam
Иво имай предвид, че аз здравето за пари не го давам. Имаше хора, които работеха като роботи, има хора които изкарваха и по 600-700 паунда на седмица. Лесна работа няма. А и аз отидох не толкова за пари колкото да разгледам Англия. Хората които ме познават знаят. Накрая даже останах 11 дена в Лондон. За мен престоя там беше забавление, но и имаше и много трудни моменти.
Информация
Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Актуални позиции за работа
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Актуални позиции за работа
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители