Форум >
Публикувано на 24-01-2009 10:56 | Как да си закупя самолетен билет?
Здравейте, някой ще ми обясни ли как мога да си закупя самолетен билет с easyjet?
А и от къде мога да си го закупя освен по банков път ( чрез карти ), има ли някъде място от където мога да платя в кеш? Пътувал съм, но с wizzair.. сега ми се налага да летя с easyjet.
Благодаря предварително.
А и от къде мога да си го закупя освен по банков път ( чрез карти ), има ли някъде място от където мога да платя в кеш? Пътувал съм, но с wizzair.. сега ми се налага да летя с easyjet.
Благодаря предварително.
Публикувано на 24-01-2009 11:05 | RE: Как да си закупя самолетен билет?
Здрасти.
За Wizzair резервация се прави единствено онлайн. Може да се плати чрез кредитна и дебитна карта, както и по банков път (което е най-евтино).
За EasyJet не съм сигурен, но мисля, че и при тях може само онлайн.
Сега проверих - само онлайн може:
Е, естествено можеш да идеш в някоя агенция и да си дадеш парите в кеш и те да ти напарвят резервацията, но ще ти вземат пари за тази работа.
Иначе в кеш в Bulgaria Air ..мисля, че може, но какъв е смисъла като е много по-удобно онлайн..а и по-евтино.
Ако нямаш кредитна (дебитна) карта, с която да платиш - по банков път също може. Просто отиваш да най-близката банка и плащаш (ако нямаш интернет банкиране).
В Wizzair трябва да се плати до 5 дни след заявката за резервация.
Взимаш детайлите за банковия превод (IBAN, получател, банка и точна сума) и правиш вносна бележка в някоя банка.
За Wizzair цената, която виждате при проверка на полет за определена дата е цена при плащане по банков път (с карта е няколко лева по-скъпо). Също така допълнително се заплащат още 20 лв в процеса на резервацията (като следвате стъпките ще видите) за регистриран багаж (куфар).
Надявам се да е от полза и на други тази информация.
За Wizzair резервация се прави единствено онлайн. Може да се плати чрез кредитна и дебитна карта, както и по банков път (което е най-евтино).
За EasyJet не съм сигурен, но мисля, че и при тях може само онлайн.
Сега проверих - само онлайн може:
Payment for bookings can be made using a wide selection of debit or credit cards (please see the payment stage of the booking process for cards accepted). We do not accept payment by cash or cheques.
Е, естествено можеш да идеш в някоя агенция и да си дадеш парите в кеш и те да ти напарвят резервацията, но ще ти вземат пари за тази работа.
Иначе в кеш в Bulgaria Air ..мисля, че може, но какъв е смисъла като е много по-удобно онлайн..а и по-евтино.
Ако нямаш кредитна (дебитна) карта, с която да платиш - по банков път също може. Просто отиваш да най-близката банка и плащаш (ако нямаш интернет банкиране).
В Wizzair трябва да се плати до 5 дни след заявката за резервация.
Взимаш детайлите за банковия превод (IBAN, получател, банка и точна сума) и правиш вносна бележка в някоя банка.
За Wizzair цената, която виждате при проверка на полет за определена дата е цена при плащане по банков път (с карта е няколко лева по-скъпо). Също така допълнително се заплащат още 20 лв в процеса на резервацията (като следвате стъпките ще видите) за регистриран багаж (куфар).
Надявам се да е от полза и на други тази информация.
Редактирано от Ivo на 24-01-2009 11:08
Публикувано на 16-08-2009 19:40 | RE: Как да си закупя самолетен билет?
Тук да променя малко инфото за Уизеър...че вече са позволени само 15 кг регистриран багаж.
При резервацията обаче можете да си доплатите 4 паунда (може би 10 лв) за още 5 кг.
При резервацията обаче можете да си доплатите 4 паунда (може би 10 лв) за още 5 кг.
Редактирано от Ivo на 16-08-2009 19:40
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители