Форум >
Публикувано на 07-03-2011 21:36 | Нормално ли е английски работодател да иска 150 пауда за оформяне на документи?
Кандидатствах по обява за работа в хотел в Лондон.Изпратиха ми е-меил че съм одобрена и наред с необходимите документи работодателя ми иска и превод от 150 пауда за оформяне на документите за работа и пресой в Кралството.Нормално ли е това?
Публикувано на 08-03-2011 00:20 | RE: Нормално ли е английски работодател да иска 150 пауда за оформяне на документи?
Не
Публикувано на 08-03-2011 14:42 | RE: Нормално ли е английски работодател да иска 150 пауда за оформяне на документи?
За какви документи ти иска 150 лири?
И да - не е нормално, но не е и незаконно... Предоставя ти услуга - ти ако искаш плащаш...
И да - не е нормално, но не е и незаконно... Предоставя ти услуга - ти ако искаш плащаш...
Публикувано на 09-03-2011 01:30 | RE: Нормално ли е английски работодател да иска 150 пауда за оформяне на документи?
И помисли много добре дали да пращаш парите и кога, ако си решила да се пробваш, да не се окаже всичко една измама, че зачестяват явно тези случаи все повече и повече.
Ако са за селф документите, ако английският ти е на що-годе добро ниво, можеш да откажеш тази услга и сама да се оправиш, не се плащат никъде никакви такси за това!
Други документи освен за селф, не виждам какви ще ти извадят за работа в хотел, жълта карта като учащ доста ме съмнява да е, то и тя е безплатна, ако това е въпросът и не е нормално да ти искат пари.
Най-добре ги питай тези с какъв статут се очаква да работиш при тях и дали е проблем сама да си оправиш докуметите.
Въпреки че, предполагам какъв ще е отговорът...
Ако са за селф документите, ако английският ти е на що-годе добро ниво, можеш да откажеш тази услга и сама да се оправиш, не се плащат никъде никакви такси за това!
Други документи освен за селф, не виждам какви ще ти извадят за работа в хотел, жълта карта като учащ доста ме съмнява да е, то и тя е безплатна, ако това е въпросът и не е нормално да ти искат пари.
Най-добре ги питай тези с какъв статут се очаква да работиш при тях и дали е проблем сама да си оправиш докуметите.
Въпреки че, предполагам какъв ще е отговорът...
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители