Форум >
>
Искам да замина на бригада в Англия... >
Тема: Дължащи кредит могат ли да заминат в чужбина ?

страница 1 от 3

1 2 3 >
Публикувано на 15-12-2011 21:04 | Дължащи кредит могат ли да заминат в чужбина ?
Mr-Tokamori
Потребител

Отварям тема относно "кредити" (Много се извинявам, но така и не открих тема за кредити) - Освен "кредит за бригади"
Става дума за хора с кредити (малки, големи, лизинг, закъснели вноски) ...
Въпроса ми е - Имам непогасен кредит и дължащи пари на учреждения - Това дали би било накаква пречка при евентуално заминаване, по конкретно в UK ?
А ако има вече отворена тема - пренасочете ме !

Благодаря предварително !

Редактирано от Mr-Tokamori на 15-12-2011 21:18
Публикувано на 15-12-2011 21:21 | RE: Дължащи кредит могат ли да заминат в чужбина ?
ZAPRINSKI
Потребител
ZAPRINSKI https://facebook.com/KAMELIQ ZAPRIN RUSEVI

Според мене няма проблеми ако не са те дали на съд или не се разбереш с тях нещо да просрочиш иначе става страшно,те парите винаги ще ти ги вземат,по добре се разбери с тях да не те дават на съд да можеш да минеш границата................
Публикувано на 15-12-2011 21:25 | RE: Дължащи кредит могат ли да заминат в чужбина ?
Mr-Tokamori
Потребител

Не съм съден wink но предполагам че фирмата в която съм кандидатствал, би ми разяснила !
Ще се поинтересувам

Публикувано на 15-12-2011 23:05 | RE: Дължащи кредит могат ли да заминат в чужбина ?
vangeliq
Потребител
https://www.facebook.com/dancebiscuita

Нямаш проблеми, аз като заминах имах 1 лизинг, 2 вноски за кредитнки карти, 2 кредита laugh и си заминах без проблем, като до като бях там си плащах всичко редовно разбира се. После погасих част... още имам, дано сега другия сезон да изчистя всичко вече.. че ми писна айде заминавай и ти

Сърцето си на Левски аз обричам,
и пазя го изпълнено с любов!
Публикувано на 02-04-2012 14:49 | RE: Дължащи кредит могат ли да заминат в чужбина ?
Mr-Tokamori
Потребител

Така, някой би ли ми обяснил по подробно че съм просрочил кредити - просрочил съм и дори имах вече един запор на заплатата ми. Предстои ми втори кредит които също съм го просрочил и може да се стигне то съдебен иск - тоест ще се увеличат разходите и вместо една сума ще платя по голяма сума - Но въпроса ми е колко е сериозно това и как мога да разбера ДАЛИ това би ми направило проблем да НЕ ме пуснат извън България - предстои ми май месец заминаване в Англия - някакви идеи освен на Вангелийка

Публикувано на 02-04-2012 15:01 | RE: Дължащи кредит могат ли да заминат в чужбина ?
prodanov
Потребител
pfclevski https://facebook.com/Plamen Prodanov

Никакъв проблем няма

Дори живота си аз да прекарам, в мизерия и крайна нищета. ЛЕВСКАР завинаги си аз оставам, ЛЕВСКАР дори и след смъртта
Публикувано на 03-04-2012 10:05 | RE: Дължащи кредит могат ли да заминат в чужбина ?
Mr-Tokamori
Потребител

Като се поразрови човек извън темата тук и хвърли едно око в гугъл може да види следните статий:

... " Забрана за напускане пределите на страната може да бъде наложена лесно на всеки длъжник по гражданско правоотношение. Това е принудителна административна мярка срещу длъжниците.
С влизане в сила на промените в Закона за българските лични документи от 2009 г., тази мярка претърпя трансформация. Преди промяната бе въпрос на оперативна самостоятелност, т.е. органите на МВР можеха да избират дали да наложат такава мярка или да не налагат. Към настоящия момент, същите са задължени да наложят мярката и да забранят напускенето на страната на длъжниците в случай, че им бъдат изпратени съответните документи.
Единственият начин длъжникът все пак да напусне границите на държавата е когато същият представи надлежно обезпечение на дължимата сума. Сумата от своя страна не може да бъде по - малка от 5000 лв. За задължения под тази сума забрана за напускане пределите на България не може да бъде наложена.
Става въпрос за лица, които не изпълняват подлежащ на принудително изпълнение съдебен акт, по силата на който са осъдени да заплатят парично задължение в големи размери към български физически и юридически лица или чуждестранни лица. В закона изрично е посочено, че на такива не се разрешава напускане на страната
... "

Само не мога да открия точния закон и съдържанието на закона в нета което осведомява длъжниците че забраната за напускане на държавата е отпаднала. Статуса си на дължащ кредити или някакви данъци към държавата, съдебни искове и възбрана за напускане пределите на държавата можете да поискате информация в най близкото полицейско управление като предоставите лични данни.
Плюс това аз няма креди надвишаващ 5000 лв - така ще мисля че това няма да е спънка за мен или за този който има същия проблем - Една тема която пренебрегната тук. Малко хора се интересуват от този си статус като гражданин и ето за това тази тема е важна, защото не всеки знае правата си и не всеки е осведомен по въпроса. Надявам се темата да стане важна и да има полза от нея за форума. От статиите в Гугъл не става ясно този закон дали е приет или не е ... така ако някой може да помогне с точно решение от КС нека пише ! wink

Публикувано на 03-04-2012 10:35 | RE: Дължащи кредит могат ли да заминат в чужбина ?
nadi832
Потребител

До колкото знам аз този закон за запор на личните документи, заради дължими кредити отпадна и вече нямат право да правят запор на документите. Аз имам познат, който имаше запор на личните документи точно поради тази причина, но вероятно наистина е отпаднал запора му, защото вече два пъти ходи до Франция без проблеми без да е правил каквото и да било. Кредитът му отдавна е станал съдебен.
Публикувано на 03-04-2012 10:42 | RE: Дължащи кредит могат ли да заминат в чужбина ?
Mr-Tokamori
Потребител

nadi832

Благодаря

Публикувано на 21-10-2012 20:25 | RE: Дължащи кредит могат ли да заминат в чужбина ?
Elektra
Модератор

То въпросът е как ще реагира фермерът по-скоро...

страница 1 от 3

1 2 3 >

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23863 | Форумни мнения 29818 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 35 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: SILVIYA MS
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk garvana8308

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2024 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти