Форум >
Публикувано на 20-01-2014 11:34 | RE: въпрос за лизивг
Здр
Преди година и половина взех телефон на лизинг и си тръгнах за бг без да плащам нищо сега искат да се върна във същата ферма да работя въпросът ми е ако си извадя карта на друга банка дали ще ми спират пари за телефона
Преди година и половина взех телефон на лизинг и си тръгнах за бг без да плащам нищо сега искат да се върна във същата ферма да работя въпросът ми е ако си извадя карта на друга банка дали ще ми спират пари за телефона
Публикувано на 20-01-2014 14:00 | RE: Дължащи кредит могат ли да заминат в чужбина ?
mgm18 писа:
Здр
Здр
До колкото ми е ясно, за същото нещо и в Б-я биха те хванали и биха ти направили запора одма, без да се замислят. Друг е въпроса, дали ще успеят навреме да те хванат или просто ще си минеш метъра, но според мен щом си чужденец няма да бъдеш пропуснат - дори и след ваденето на Нова банкова сметка в Англия. Малко объркващо си изразил какво и защо .. но разбрах, че си купил нещо на изплащане а не си го плащал, много ясно че ще те хванат, както и е .. в България, също така може и да имаш неустойка доста тлъста заради това че не си плащал 1 год, (например) не знам или аз бъркам нещо, но ми се струва, че няма да ти се размине. Когато тук си вземеш нещо на изплащане и не го плащаш, след време колкото и да се криеш и сменяш карти и различни работодатели - винаги ще те открият, знам го от личен опит. Така, че предполагам банковата система в Англия, дори да е по стриктна и строга. Много неясно си написал какво що .. аз не бих постъпвал като теб - това е Българщината, Бай Ганьовщина, правил съм го и аз, но не и в друга държава. Поне да си бе в БГ няма проблем, ще бягаш, ще бягаш ей така като мен и ще те напипат и след 5 год. дори
Споко, провери (телефонирай до банката) си най добре. А другото което ми идва на ум, че ваденето на Bank Acc (сметка) не е лесен начин. Има си вратички за тази работа, но всяка банка иска постоянен адрес в Англия, както и уверение от същия - това прави задачата ти по-сложна ! Успех ..
Редактирано от Mr-Tokamori на 20-01-2014 14:02
Публикувано на 20-01-2014 14:02 | RE: Дължащи кредит могат ли да заминат в чужбина ?
Ако си смениш личността - няма да те открият, но иначе съм убеден, че присъстваш в системата им.
Публикувано на 20-01-2014 14:19 | RE: Дължащи кредит могат ли да заминат в чужбина ?
ако дължиш 20 бона на държавата можели да отидеш на бригада
Публикувано на 20-01-2014 14:24 | RE: Дължащи кредит могат ли да заминат в чужбина ?
То по-правилен въпрос е дали можеш да излезеш от България.
Ако се гледа тази статия - няма проблем.
http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/softueryt-na-mvr-veche-puska-golemite-dlyjnici-da-pytuvat-v-es,119747/
Ако се гледа тази статия - няма проблем.
http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/softueryt-na-mvr-veche-puska-golemite-dlyjnici-da-pytuvat-v-es,119747/
Публикувано на 20-01-2014 14:30 | RE: Дължащи кредит могат ли да заминат в чужбина ?
Тъкмо това и аз щях да пиша, че уж нямахме единна система за всичко, което при проверка да те ограничават, но за всеки случай е хубаво да се консултираш, защото сумата е доста големичка, ако бе задължение към държавата или някакъв вид данък, тогава можеше да ти направи спънка, но за банка мисля, че няма проблем. То явно е имало такава система по статията която Иво остави тук, но хе найсе
Публикувано на 20-01-2014 14:36 | RE: Дължащи кредит могат ли да заминат в чужбина ?
щото един авер са го хванали с 1 бус контрабадни цигари условната му минала 3 години но парите който му сложили да дава на държавата са 20 бона
Публикувано на 20-01-2014 14:41 | RE: Дължащи кредит могат ли да заминат в чужбина ?
liverpool_90 писа:
щото един авер са го хванали с 1 бус контрабадни цигари условната му минала 3 години но парите който му сложили да дава на държавата са 20 бона
Тогава да му мисли, по строги са контролите при данъци и държавни вземания. Ако е за креди от банка 20 хил. може да няма проблем, плюс това е имал присъда, макар и изтекла си го прави доста съмнително лице и твърде възможно да го спрат. Но не знам какво е, създадох темата най вече заради 'кредити' а не за 'данък и държавни вземания' .. дано пише някой по запознат с НЕкредитните вземания
Публикувано на 20-01-2014 14:43 | RE: Дължащи кредит могат ли да заминат в чужбина ?
не е кредит от банка а с присъдата му слагат глоба 20 бона
Публикувано на 20-01-2014 18:31 | RE: Дължащи кредит могат ли да заминат в чужбина ?
Въпроса сега е да отида ли или да продължа да се скатавам в бг как да постъпя
Информация
Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Актуални позиции за работа
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Актуални позиции за работа
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители