Форум >
Публикувано на 20-01-2014 18:41 | RE: Дължащи кредит могат ли да заминат в чужбина ?
mgm18 писа:
Въпроса сега е да отида ли или да продължа да се скатавам в бг как да постъпя
Въпроса сега е да отида ли или да продължа да се скатавам в бг как да постъпя
Мисля, че бях ясен в първия си отговор. Решението си е твое. Моя съвет който умишлено пропуснах преди, за да не пиша излишни неща е да си заминеш на бригада и да си видиш/прегледаш нещата към този лизинг и да си ги погасиш (дано не е голяма сума). Да се скатаваш и бездействаш, това ще те убие, затова не губи време, а се свържи с банката си и запитай какво да правиш, какво имаш да погасяваш. За да може като отидеш там да оправите вноските. Но според мен, рискувай - аз не мога да ти кажа на 101 % че всичко ще е ОК и няма да те хванат. Риторично - Това като съвет може ли да го дадеш на човек, който е в същата ситуация ? По добре не си създавай проблеми. Ако пробваш и рискуваш, поне имаш шанса и да не те забележат, но лично се съмнявам. Те няма да те изядат я - по добре се обади във банката и си виж какво имаш да погасяваш, страх те е, явно си вземал скъп телефон на лизинг.
Редактирано от Mr-Tokamori на 20-01-2014 18:44
Публикувано на 20-01-2014 18:47 | RE: Дължащи кредит могат ли да заминат в чужбина ?
Имам един приятел и той взел телефон на изплащане,внесъл неколко вноски и се върнал в България.После пак замина за Англия и си писахме по скайпа.Каза че са му блокирали картата и не може да си извади нова защото във цялата банкова система фигурира като лош клиент.Даже са звънели във фермата да ги предупредят че той дължи много пари и заработката му да я пращат на банката.Прибра се в България но доколкото знам си тече лихвата и някой ден ще го потърсят.
Най-удачният вариант според мен е да не се скатаваш а като отидеш там да звъннеш на банката и да се разберете като хората.Иначе след определена сума ставаш престъпник за тях и те търсqт във целия EU.
Най-удачният вариант според мен е да не се скатаваш а като отидеш там да звъннеш на банката и да се разберете като хората.Иначе след определена сума ставаш престъпник за тях и те търсqт във целия EU.
Публикувано на 20-01-2014 19:15 | RE: Дължащи кредит могат ли да заминат в чужбина ?
Мерси за отговорите ще пробвам да се свържа с банката
Публикувано на 05-05-2016 23:11 | RE: Дължащи кредит могат ли да заминат в чужбина ?
Нека да Up-на темата,да се знае на 100%
Копирам чат с адвокат:
Здравейте,
Ако има някой, които да ми каже - имам няколко запора от ЧСИ, не работя. Предстои ми да ходя на работа в Англия да изкарвам пари и да пращам да ги оправя. Но ме притеснява дали ще мога да напусна страната и дали могат да ми направят запор на заплатата в Англия от България.
Отговори на въпроса
Милена Миткова
09.04.2014
Отговор: Страната можете да я напускате, тези ограничения отдавна не се прилагат. Колкото до заплатата Ви в Англия, шансът е нулев. Необходимо е от съда тук да се извади удостоверение за европейско изпълнително основание, което почти никой не прави. Случва се, когато длъжникът е чужд гражданин и имуществото му е в друга държава от ЕС.
Копирам чат с адвокат:
Здравейте,
Ако има някой, които да ми каже - имам няколко запора от ЧСИ, не работя. Предстои ми да ходя на работа в Англия да изкарвам пари и да пращам да ги оправя. Но ме притеснява дали ще мога да напусна страната и дали могат да ми направят запор на заплатата в Англия от България.
Отговори на въпроса
Милена Миткова
09.04.2014
Отговор: Страната можете да я напускате, тези ограничения отдавна не се прилагат. Колкото до заплатата Ви в Англия, шансът е нулев. Необходимо е от съда тук да се извади удостоверение за европейско изпълнително основание, което почти никой не прави. Случва се, когато длъжникът е чужд гражданин и имуществото му е в друга държава от ЕС.
Публикувано на 06-05-2016 11:37 | RE: Дължащи кредит могат ли да заминат в чужбина ?
Евентуално би станал за смях, ако отвориш подобна тема
Информация
Транспорт от летището до фермата.
Информация Минимално заплащане в Англия 2020
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Минимално заплащане в Англия 2020
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители