Форум >
Публикувано на 22-03-2013 12:11 | Студеното време в Англия-пролет 2013
Здравейте,
провокирана от това, че заради лошото време от фермата в която ще заминавам ме помолиха да отложа отиването с една седмица, искам и Вашето мнение.
Тази година /2013/ много по-студена ли е от друга година според Вас или всяка година се получава едно и също - тези които са извикани за началото на сезона, стоят без работа определено време. Аз ще заминавам за ферма която сама набира работниците си, но е ясно че времето е лошо в цяла Англия. Има ли много хора, на които е отложено заминаването? Понеже ми е за първа година и вече сме се уговорили няколко човека мисля да не отлагам, защото една седмица не е кой знае колко относно разходи за пребиваването
Как действате в този случай тези които имате повече стаж?
провокирана от това, че заради лошото време от фермата в която ще заминавам ме помолиха да отложа отиването с една седмица, искам и Вашето мнение.
Тази година /2013/ много по-студена ли е от друга година според Вас или всяка година се получава едно и също - тези които са извикани за началото на сезона, стоят без работа определено време. Аз ще заминавам за ферма която сама набира работниците си, но е ясно че времето е лошо в цяла Англия. Има ли много хора, на които е отложено заминаването? Понеже ми е за първа година и вече сме се уговорили няколко човека мисля да не отлагам, защото една седмица не е кой знае колко относно разходи за пребиваването
Как действате в този случай тези които имате повече стаж?
Публикувано на 22-03-2013 17:08 | RE: Студеното време в Англия-пролет 2013
На мен не ми се е налагало точно подобна ситуация, освен ситуацията от първата ми година на бригада, която имах трансфер след първата ферма.
Интересното беше, че датите "от-до" във фермите имаха един интервал от 10 дни, които бяха "висящи". Тогава в първата ферма ни обясниха, че не можем да останем, докато дойде време за другата ферма, защото идват нови бригадири и т.н.
Уж се разбрахме с новата ферма, че ще трябва да отидем по-рано и т.н. Казаха ни NO PROBLEM и... се наложи да си сглобяваме сами леглата във втората ферма, че и спахме в един хамбар...
Отклоних се от питането ти, НО в твоя случай искат отлагане, което ще рече, че ти трябва да си промениш датата на полета. В зависимост от компанията, с която летиш може и да ти е безплатно, но в wizzair си плащаш и то може да ти излезе по-скъпо от цената, която си платил за билет.
Със съгласието си за отлагане на заминаването рискуваш да те помолят да отложиш още веднъж... и кво става - буташ се пари.
Затова по-добре да попиташ дали можеш да отидеш и да рискуваш да си стоиш в караваната, пък може и да се намери някаква работа. Естествено ако ти дадат да пристигнеш във фермата.
Интересното беше, че датите "от-до" във фермите имаха един интервал от 10 дни, които бяха "висящи". Тогава в първата ферма ни обясниха, че не можем да останем, докато дойде време за другата ферма, защото идват нови бригадири и т.н.
Уж се разбрахме с новата ферма, че ще трябва да отидем по-рано и т.н. Казаха ни NO PROBLEM и... се наложи да си сглобяваме сами леглата във втората ферма, че и спахме в един хамбар...
Отклоних се от питането ти, НО в твоя случай искат отлагане, което ще рече, че ти трябва да си промениш датата на полета. В зависимост от компанията, с която летиш може и да ти е безплатно, но в wizzair си плащаш и то може да ти излезе по-скъпо от цената, която си платил за билет.
Със съгласието си за отлагане на заминаването рискуваш да те помолят да отложиш още веднъж... и кво става - буташ се пари.
Затова по-добре да попиташ дали можеш да отидеш и да рискуваш да си стоиш в караваната, пък може и да се намери някаква работа. Естествено ако ти дадат да пристигнеш във фермата.
Публикувано на 22-03-2013 18:22 | RE: Студеното време в Англия-пролет 2013
Аз нямам много опит но там където бях миналата година също ни извикаха по рано. Това е практика на фермерите за да се подсигурят че когато е готова реколтата ще имат достатъчно хора които да им работят.
Пристигнахме ние на уречената дата и стояхме без грам работа в продължение на 9-10 дни...и то бяхме много хора всички се изнервиха започнаха да мислят какви ли не глупости и аз включително...всеки се молеше на бог за работа мечтаеше за работа абе всеки умираше да работи нещо и изведнъж като дойде работата, ама много работа дойде адски много направо ни пръснаха шушоните от работа от 5:30 до 22:00 вечера на фарове работа ти казвам направо да ти се отели вола, до предела на физическите възможности на тялото...всичко живо пропищя и аз им викам е нали искахте работа сега кво се мръщите
Пристигнахме ние на уречената дата и стояхме без грам работа в продължение на 9-10 дни...и то бяхме много хора всички се изнервиха започнаха да мислят какви ли не глупости и аз включително...всеки се молеше на бог за работа мечтаеше за работа абе всеки умираше да работи нещо и изведнъж като дойде работата, ама много работа дойде адски много направо ни пръснаха шушоните от работа от 5:30 до 22:00 вечера на фарове работа ти казвам направо да ти се отели вола, до предела на физическите възможности на тялото...всичко живо пропищя и аз им викам е нали искахте работа сега кво се мръщите
Публикувано на 22-03-2013 18:24 | RE: Студеното време в Англия-пролет 2013
Това твойто е обратното.
Викнали са ви по-рано, за джепко май тва си е практива наистина.
Викнали са ви по-рано, за джепко май тва си е практива наистина.
Публикувано на 22-03-2013 18:26 | RE: Студеното време в Англия-пролет 2013
Дам, те гледат на тях да им е подсигурена работната ръка а това че хората, които са за първи път на биргада изкукуригват от притеснение тях хич не ги еня.
Публикувано на 22-03-2013 18:30 | RE: Студеното време в Англия-пролет 2013
Иначе директно по темата на oteya подкрепям напълно твоето изказване: по-добре да отидеш там защото работата може да започне по всяко време, а и като се съгласиш да отложиш веднъж може да те разиграват още няколко пъти, и не на последно място промяната на датата на полета е свързана с разходи (може да имаш и уговорка за пътуване до фермата, която също ще отпадне и тн...)
Публикувано на 23-03-2013 13:31 | RE: Студеното време в Англия-пролет 2013
Благодаря ви за съветите и на двамата От думите ви разбирам, че това явно се случва почти всяка година и аз не съм кой знае какъв карък Това което по- старите работници от същата ферма коментират е, че поради много лошото време отлагането на брането няма да е само за 1 седмица. Добре, но тогава и тези отложили си полета с 1 седмица също ще са в нашата патова ситуация- дали са пари за смяна на полет и са пак без работа. Аз също си мисля, че фермата реално може да прави планове, да отложи старта за повече от 7 дни, но не смеят да ни пуснат мейли, защото ако времето се оправи какво правят без работна ръка? Така си вързват гащите пък работягите да му мислят
Публикувано на 28-03-2013 12:58 | RE: Студеното време в Англия-пролет 2013
а дали това ще се отрази на реколтата за лято 2013 ? - така както разбирам, 2012 ще се повтори и тази година пак ще закъснее и няма да е добра, поне миналата година имаше много валежи, сега какво може да се очаква ?
А историята на fliqper ми е позната, миналата година нещо подобно се случи и в моята ферма. Обещаваха ни, постоянно говореха за пиковото бране - леле като се почна .... няма почивка брат !!
А историята на fliqper ми е позната, миналата година нещо подобно се случи и в моята ферма. Обещаваха ни, постоянно говореха за пиковото бране - леле като се почна .... няма почивка брат !!
Редактирано от Mr-Tokamori на 28-03-2013 13:13
Публикувано на 01-04-2013 13:47 | RE: Студеното време в Англия-пролет 2013
за трета година ще ходя на ягоди. и трите години в една и съща ферма. първите две години бях мн довола, надявам се и тази година да е так . Първата година стана така че всички се разотидохме до края на август и за кроулинга им останаха 7-8 човека и не го бяха направили на всички полета и за втората година решиха да ни удалжат на доста хора договорите и го направиха бяхме до 17 септември, но уви то взе че бяхме мн хора и работата взе да нямаля, направихме си кроулинга, момчетата сваляха тунелите, намираха работа, но дойде време в което всички виждахме че няма какво да се прави и ни съкратиха на всички договорите с една седмица.... а ние вече билети сме резервирали, а смяната беше доста солена. Някой си смениха билетите и си тръгнаха, но десетина човека стояхме в кампа и цяла седмица си лежахме поне казаха че няма проблем да останем в кампа и не ни взеха никакви пари за което беше много забавно без камп вайзери без вайзери ....
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители