Форум >
Публикувано на 06-03-2015 21:09 | Оставане след бригада!
Здравейте,
Аз съм вече завършил студент и искам да замина на бригада в Англия.
Въпросът ми не е относно самата бригада,бил съм 3 пъти в Америка и знам как стоят нещата.
Интересува ме това,дали мога да остана след това в Англия и каква е процедурата.
До колкото разбрах от приятели,не е голяма философия,трябвало само да си извадя някакъв документ,който ми позволява да работя там(предполагам че е нещо като Social Security-to в Америка)
Как се вади този документ,трябва ли да ходя на някакво интервю в Британско посолство и има ли други работи които трябва да знам?
Аз съм вече завършил студент и искам да замина на бригада в Англия.
Въпросът ми не е относно самата бригада,бил съм 3 пъти в Америка и знам как стоят нещата.
Интересува ме това,дали мога да остана след това в Англия и каква е процедурата.
До колкото разбрах от приятели,не е голяма философия,трябвало само да си извадя някакъв документ,който ми позволява да работя там(предполагам че е нещо като Social Security-to в Америка)
Как се вади този документ,трябва ли да ходя на някакво интервю в Британско посолство и има ли други работи които трябва да знам?
Редактирано от spas132465 на 06-03-2015 21:16
Публикувано на 06-03-2015 21:18 | RE: Оставане след бригада!
Можеш да си останеш в Англия, колкото искаш. За да работиш ти искат NIN (national insurance number), който се предполага, че ще направиш, щом ще ходиш на бригада (предполагам във ферма).
Ето малко полезна информация: http://brigadiri.com/forum/viewthread.php?forum_id=13&thread_id=1847
Ето малко полезна информация: http://brigadiri.com/forum/viewthread.php?forum_id=13&thread_id=1847
Публикувано на 06-03-2015 21:28 | RE: Оставане след бригада!
Да ще работя в ферма през летния сезон,докато има работа,след това мисля да остана там целогодишно и да си намеря
някаква друга работа.Щом е толкова лесно,защо да не остана там,поне за Англия виза не ми трябва!
някаква друга работа.Щом е толкова лесно,защо да не остана там,поне за Англия виза не ми трябва!

Публикувано на 06-03-2015 21:30 | RE: Оставане след бригада!
Ами да, доста народ остават след приключване на сезона във фермите. Естествено е нужно да си намериш работа, тъй като квартирите не са евтини и ако след фермата се насочиш към някой град и си наемеш квартира, може да ти излезе солено, докато чакаш да намериш работа. Добре е предварително да намериш, че може да похарчиш заделените пари за "екскурзия".
Публикувано на 06-03-2015 23:43 | RE: Оставане след бригада!
Колко горе-долу е наема на месец ,ако живея сам?Да имаме предвид,че на мен не ми трябва нещо кой знае какво,трябва ми една стая,където да се прибера и да се наспя след работа .И също така,от кога започва сезона и кога свършва?
Редактирано от spas132465 на 06-03-2015 23:51
Публикувано на 07-03-2015 00:14 | RE: Оставане след бригада!
То по принцип във фермите има постоянно работа, но сезонните работници се взимат само при месеците, в които се прибира реколтата (образно казано).
За квартирите - зависи от различни фактори... 300...400... 700
провери в гугъл
За квартирите - зависи от различни фактори... 300...400... 700

Публикувано на 07-03-2015 22:59 | RE: Оставане след бригада!
Иска се най-вече добър английски, ако ще работиш на различно място от полето или някой строителен обект. При добро желание на работодателя може да те назначи първоначално и без да имаш НИН и банкова сметка докато си изкараш. За квартирите е много относително, може да се намери и нещо по-евтино, като тръгват от 50 паунда на седмица, а за първобитните условия във фермите се плаща по 35. Работа се намира много лесно стига да знаеш английски, въпреки че май вече полския се явява по-важен
Естествено ако си имаш НИН и банкова сметка вече е предимство.

Публикувано на 11-03-2015 23:32 | RE: Оставане след бригада!
А има ли някаква ралика в това каква работа ще върша,тоест има ли разлика в заплащането?
Примерно ако бера ягоди или правя друго нещо.
Примерно ако бера ягоди или правя друго нещо.
Публикувано на 11-03-2015 23:57 | RE: Оставане след бригада!
Това с наемането на квартира и в последствие търсене на работа в Англия е обречена мисия. И аз си правех такива планове миналата година по това време , но криви излязоха смеките накрая. Англичаните не бяха склонни да дадат стая под наем на неработещ.Сигурно има и такива хазяи , които не ги бърка , но те са изключителна рядкост. Затова нямах друг избор освен да рискувам с агенция и за зверски късмет не бяха от най- върлите мошеници.То честна агенция не съществува по принцип, всички мамят , ако не с часовете , ще е с нещо друго.Като отикаш няколко месеца вече можеш и сам спокойно да си търсиш работа на спокойствие, като имаш някой спестен паунд в джоба.
Публикувано на 16-03-2015 21:23 | RE: Оставане след бригада!
Защо пък да е толкова невъзможна?Те от къде знаят аз дали имам работа,да не би да искат да им показвам документи за това дали работя случаино
.За това мога и да ги излъжа 

Прехвърли се към форум:
Вход за потребители