Форум >
Публикувано на 21-06-2016 18:31 | Главното, което трябва да знае човек, събрано на едно място
Здравейте. Аз съм нов и нека тази тема бъде специално за нови като мен. От доста време се лутам и не мога да намеря отговори на най-основното нещо-а именно какво представлява цялата процедура, от началото до нейният край.
И така да речем, че съм Годподин/Госпожа Х , решил/а да отиде да работи в Англия. След натискане на бутона "Заяви участие" какво следва? На мене, както и на всеки друг незапознат изплуват много въпроси. Мога ли да избера да работя във ферма, която се ползва с добра репутация във форума? Мога ли да избера вида на работа? Мога ли да видя предварително на снимки какви са условията на живот там? Съгласете се отиването "на сляпо" в непозната страна е плашещо начинание! Как става стигането от България до конкретното местенце в Англия? По всяка вероятност има доста смени на транспорт, това е едно от най-плашещите неща човек, който никога не е стъпвал в Англия. Заедно ли пътуват всички българи които са за конкретната ферма? Може ли да се работи на обект различен от ферма-например склад, магазин и кой изобщо е най-добрият вариант? Може ли да се работи за по-кратки периоди от 6 месеца. Как става заплащането, какво трябва да има човек за целта? Моля някой който е "обигран" в това да разкаже историята си от престоя там с всичките и важни подробности(как е стигнал от България до там, какво е трябвало да носи, как е трябвало да бъде подготвен, какво е било грешно да прави, какво му е допаднало и какво го е разочаровало, и как се е върнал от фермата до родното си място), за да бъде историята нещо като "мостра" за хората които нямат понятие, и за да са максимално подготвени.
И така да речем, че съм Годподин/Госпожа Х , решил/а да отиде да работи в Англия. След натискане на бутона "Заяви участие" какво следва? На мене, както и на всеки друг незапознат изплуват много въпроси. Мога ли да избера да работя във ферма, която се ползва с добра репутация във форума? Мога ли да избера вида на работа? Мога ли да видя предварително на снимки какви са условията на живот там? Съгласете се отиването "на сляпо" в непозната страна е плашещо начинание! Как става стигането от България до конкретното местенце в Англия? По всяка вероятност има доста смени на транспорт, това е едно от най-плашещите неща човек, който никога не е стъпвал в Англия. Заедно ли пътуват всички българи които са за конкретната ферма? Може ли да се работи на обект различен от ферма-например склад, магазин и кой изобщо е най-добрият вариант? Може ли да се работи за по-кратки периоди от 6 месеца. Как става заплащането, какво трябва да има човек за целта? Моля някой който е "обигран" в това да разкаже историята си от престоя там с всичките и важни подробности(как е стигнал от България до там, какво е трябвало да носи, как е трябвало да бъде подготвен, какво е било грешно да прави, какво му е допаднало и какво го е разочаровало, и как се е върнал от фермата до родното си място), за да бъде историята нещо като "мостра" за хората които нямат понятие, и за да са максимално подготвени.
Публикувано на 23-06-2016 14:48 | RE: Главното, което трябва да знае човек, събрано на едно място
Мога само да ти кажа, че няма как да си подготвен за всичко, то и няма кой да те подготви особено ако си решил да ходиш във ферма на работа. Как отидох аз за 1-ви път: записах се чрез агенция, която ти търси работа и ти предлага конкретна оферта със условията, заплащане, заплащане, местоположение, как да стигнеш и т.н. веднъж, втори път ти предлагат и след това не се знае дали ще имаш друг шанс при положение, че откажеш. Когато дойде време за заминаване бях определен от агенцията за водач на групата, а за нея и не питай, имаше една двойка семейство от Ст. Загора и някакъв тип от Родопите
... Още при срещата ни на летището ми се искаше да ги зарежа понеже грам не се разбирахме явно бяхме твърде различни за мое съжаление. Как да е, стигнахме във фермата, и след 8мия ден се оплаках на мениджъра да ме премести тъй-като съжителството с подобни селяндури е невъзможно
... Уважиха ми молбата и ме преместиха макар и малко трудно, но аз бях достатъчно убедителен в случая. В последствие разказвах на 1 пич от фермат колко отвратителни са тези хора, но на него му се виждаше смешно, че разказвам за въпросните лица по такъв едва ли не грозен начин. Така се случи, че точно той попадна при тях, е не се мина и 4 дни и сам дойде при мене и започна да ми обяснява, колко прав съм бил за тях и че съжелявал, че не е могъл да ме послуша, а по-късно въпросните хора получиха последно предупреждение за изгонване от фермата (East Seaton) . Как става ако го направиш чрез агенция приготви си към 1200 лева за всички такси за билет + джобни. Мога да те посъветвам, а как стигнах до фермата, 1во трябва да стигнеш автогарата където агенцията ти е купила предварително автобусен билет от интернет, след това в моя случай пристигнах в Дънди на сутринта тъй-като времетраенето беше цяла вечер до към 10 сутринта, при самото пристигане в Шотландия ни бяха нужни около 2 часа питайки околните естествено, защото никой от нас все още не беше светнат да използва интернет и гугъл мапс
, за да локализираме местоположението на фермата
... там вече какво те очаква никой неможе да те подготви, някои неща трябва сам да ги изпиташ и разбереш ...Естествено, че можеш да работиш и в по-големите градове, при положение, че покажеш, умения и че имаш всички необходими документи за да кандидатстваш за въпросната позиция и така. Успех 

Прехвърли се към форум:
Вход за потребители