Форум >
>
Искам да замина на бригада в Англия... >
Тема: Тодоров и Ко -дали това е краят?!?
Публикувано на 08-10-2009 21:12 | Тодоров и Ко -дали това е краят?!?
Fairy
Модератор
Аватар на потребителя
http://www.facebook.com/Fairy.Brigadiri

Мнения: 744
Регистриран на: 13.11.08
Дата: 7-ми Октомври 2009 година

Отнеха лиценза на Г-н 16 % заради измами на командировани работници

Отнет е лиценза на българският измамник K.Toдоров, след нарушение на българските правила по отношение на командированите работници и след като огромни суми от заплатите на работниците са били удържани от гореспоменатия за лични облаги.

Г-н Костадин Тодоров от Тодоров и Ко Лимитид със седалище в Пловдив, България, чиято жалба относно решението на GLA бе анулирана ще бъдe санкциониран, ако в бъдеще се опитва да изпраща работници без разрешително.

Работниците (по националност българи), които били изпратени във ферми за плодове в регионите на Arbroath, Angus и Cambridgeshire докладвали на GLA, че те трябва да плащат 16% от своята заплата на г-н Тодоров (също така г-н Тодоров взема седмична такса от Земеделските производители,заради това, че той им осигурявал работници). Нито работниците, нито GLA могат да намерят обяснение, защо това е необходимо да се заплаща. Работниците получавали парите си най- често със закъснения, а някои не са получили платежни документи (payslips) и ваканционни заплати (holiday pay).

Въпреки, че г-н Тодоров претендира, че работниците са били изпращани на регламентирана „конандировка” във Великобритания, за да работят в сферата на селското стопанство, това становище е било отхвърлено след разследване, в което са участвали двама представители на GLA. Пътувайки до България в стремеж да намерят отговори на някои въпроси те открили, че заявлението на Тодоров и Ко към българските власти да изпращат на „командировка” работници във Великобритания е било отхвърлено, понеже начина по който работниците е трябвало да бъдат изпращани в командировка не отговарял на българските изисквания за командироване на работници.

Също така в процеса на „използване” на работниците от Тодоров и Ко, действията на фирмата са довели до безпокойство и трудности на английските фермери, които са сключили договори с него, тъй като се наложило да заплащат таксите по национално осигуряване (National Insurance), свързани със заплатите на работниците, които не са били платени от г-н Тодоров.

Други конфликтни точки, които са били открити са, че на огромно мнозинство от работниците не е било връчено копие от договора им, а някои от тях дори са били накарани да подпишат празни документи в автобуса по пътя към Великобритания.

Всички засегнати работници са се завърнали в България, след като GLA започнала запитванията през Август 2008, а някои от тях са потърсили съдействие, във връзка с неизплатените им заплати, от правните органи в България.

Председателят на GLA Пол Уайтхаус каза:

„Съчувствам на работниците, които работят добросъвестно, но не и на г-н Тодоров. Неговите действия са навредили на работниците, а също така са довели до финансови наказания на фермите, за които той е осигурявал работници”
„Щастливи сме, че имаме добри отношения с българските власти и така можем да се справим с този вид измама”Бележки към редакторите
1. Gangmasters Licensing Authority (GLA) е създаден с цел намаляване на експлоатацията на работници в селското стопанство, градинарство, събиране на миди и свързани с преработка и пакетиране индустрии.
2. По-голямата част от работниците, участващи в тези индустрии идват от страни като: Румъния, Полша, Словакия, Унгария, България, Литва, Латвия, Пакистан и Португалия.
3. Досега 1198 агенции за подбор на персонала притежават лиценз GLA. Над 100 разрешителни са били отменени (8 с незабавен ефект). За един човек и една дейност е образувано наказателно производство за дейност без лиценз, с предстоящи последвания.
4. GLA засили борбата си срещу онези, които злоупотребяват с работниците си, давайки началото на операция "Аякс” през юни 2008. Операцията е създаден с цел разрастване на дейностите на GLA .
5. Председателя на GLA Пол Уайтхаус е на разположение за интервю на телефон 0115 900 8962
6. Всеки работник, който съзнава, че е използван следва да се свържете с GLA на 0845 602 5020 или в доклада анонимно www.gla.gov.uk/report

Източник : http://www.gla.gov.uk/embedded_object.asp?id=1013580


Превода на места може да не е дословен, точен и ясен... Направих всичко според възможностите ми... Извинявам се и за правописните грешки
Редактирано от Fairy на 09-10-2009 16:11
Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23849 | Форумни мнения 29809 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 35 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: K_79
Бригадири в момента или преди малко във форума:
miro75 Geri1 Ivo megastas mihailova80 quiksilver batko87 mitko55 K_79 Mart1nVas1lev jordasha kengurce chiko0484 fytbolistkata14 manekena_1 KatrinPaneva Barakliyski1 Mirrko11 Djako tsvetomir901201 dragence borko75 WorkTravelEasy plamen365 micho10

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2022 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти