Форум >
>
Искам да замина на бригада в Англия... >
Тема: Не мога да разбера...????
Публикувано на 22-12-2009 12:57 | Не мога да разбера...????
vancheto
Потребител
angeloffff1

Здравейте на всички. Всеки ден посещавам форума, защото е много поучителен. Аз досега не съм ходила на бригада, понеже уча магистратура, но май месец 2010 завършвам, и здраве и живот и аз ще пробвам. Та...., пиша Ви, защото искам да Ви питам нещо. Прочетох доста лоши неща, относно условия на работа, заплащане, отношение на вайзерите, относно нас, българите....Много хора се оплакват тук, къде ги настанили, колко мизерно било, как не им плащали, как ги обиждали....Не ми е ясно само едно нещо...Вие, преди да заминете, не си ли изяснихте какви са Вашите права и задължения? В сайта е даден един изключително полезен линк- ето го- www.gla.gov.uk, тук е обяснено абсолютно всичко. Какви са нашите права, и ако има разминаване и неспазване от страна на работодателя, ето, това е институцията , която ще разреши проблема!!!! Масово чета в какви "меко казано мизерни" условия ги били настанили; чета как на други не им плащали в действителност за изработеното; чета как други били наричани от вайзерите с обидни думи....???Защо не сте направили нищо по въпроса, защо позволявате да Ви мачкат, ????? Аз имах познати, които работеха във ферма, оставаше им месец и щяха да вземат синя карта. Накрая обаче, нещо започнали да ги мамят с парите и др проблеми имаха. Свързаха се с тази институция, хората са отишли на место, във фермата са открити куп нередности..., в крайна сметка хората си взеха сините карти, а на фермера съставили глоби....
Това ми беше въпроса, нз, според мен, преди да тръгнете, трябва внимателно да разберете какви са Вашите права, какви са задълженията, относно заплащането, условията на живот и т.н. Поне аз така ще направя, и ако недай се боже нещата не са както трябва, ВЕДНАГА ще се свържа с www.gla.gov.uk.....Няма да стоя и да ме тъпчат, хората идват и проверяват кое как е, вършат си работата.....Интересувайте се малко, въпроса не е само да се оплакваме, а да се опитваме да разрешим проблема!!! За тази работа има институции!!!!!!

Публикувано на 22-12-2009 16:29 | RE: Не мога да разбера...????
kals
Потребител

ooonadqvai se 4e nqkoi 6te te 4ue,,,,,,,,,,nqma6 6ans...tam si nikoi.......angryangryangry
Публикувано на 22-12-2009 17:42 | RE: Не мога да разбера...????
Oli_K
Модератор

vancheto-Точно така трябва да постъпиш.Знам че се интересуваше доста и ето че най-важното си го научила.Поздравления
Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23865 | Форумни мнения 29818 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 46 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: marina666
Бригадири в момента или преди малко във форума:
marina666 Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2025 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти