Форум >
Публикувано на 22-12-2009 12:57 | Не мога да разбера...????
Здравейте на всички. Всеки ден посещавам форума, защото е много поучителен. Аз досега не съм ходила на бригада, понеже уча магистратура, но май месец 2010 завършвам, и здраве и живот и аз ще пробвам. Та...., пиша Ви, защото искам да Ви питам нещо. Прочетох доста лоши неща, относно условия на работа, заплащане, отношение на вайзерите, относно нас, българите....Много хора се оплакват тук, къде ги настанили, колко мизерно било, как не им плащали, как ги обиждали....Не ми е ясно само едно нещо...Вие, преди да заминете, не си ли изяснихте какви са Вашите права и задължения? В сайта е даден един изключително полезен линк- ето го- www.gla.gov.uk, тук е обяснено абсолютно всичко. Какви са нашите права, и ако има разминаване и неспазване от страна на работодателя, ето, това е институцията , която ще разреши проблема!!!! Масово чета в какви "меко казано мизерни" условия ги били настанили; чета как на други не им плащали в действителност за изработеното; чета как други били наричани от вайзерите с обидни думи....???Защо не сте направили нищо по въпроса, защо позволявате да Ви мачкат, ????? Аз имах познати, които работеха във ферма, оставаше им месец и щяха да вземат синя карта. Накрая обаче, нещо започнали да ги мамят с парите и др проблеми имаха. Свързаха се с тази институция, хората са отишли на место, във фермата са открити куп нередности..., в крайна сметка хората си взеха сините карти, а на фермера съставили глоби....
Това ми беше въпроса, нз, според мен, преди да тръгнете, трябва внимателно да разберете какви са Вашите права, какви са задълженията, относно заплащането, условията на живот и т.н. Поне аз така ще направя, и ако недай се боже нещата не са както трябва, ВЕДНАГА ще се свържа с www.gla.gov.uk.....Няма да стоя и да ме тъпчат, хората идват и проверяват кое как е, вършат си работата.....Интересувайте се малко, въпроса не е само да се оплакваме, а да се опитваме да разрешим проблема!!! За тази работа има институции!!!!!!
Това ми беше въпроса, нз, според мен, преди да тръгнете, трябва внимателно да разберете какви са Вашите права, какви са задълженията, относно заплащането, условията на живот и т.н. Поне аз така ще направя, и ако недай се боже нещата не са както трябва, ВЕДНАГА ще се свържа с www.gla.gov.uk.....Няма да стоя и да ме тъпчат, хората идват и проверяват кое как е, вършат си работата.....Интересувайте се малко, въпроса не е само да се оплакваме, а да се опитваме да разрешим проблема!!! За тази работа има институции!!!!!!
Публикувано на 22-12-2009 16:29 | RE: Не мога да разбера...????
ooonadqvai se 4e nqkoi 6te te 4ue,,,,,,,,,,nqma6 6ans...tam si nikoi........gif)
.gif)
.gif)
.gif)
.gif)
.gif)
Публикувано на 22-12-2009 17:42 | RE: Не мога да разбера...????
vancheto-Точно така трябва да постъпиш.Знам че се интересуваше доста и ето че най-важното си го научила.Поздравления
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители