Форум >
>
Искам да замина на бригада в Англия... >
Тема: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!

страница 1 от 13

1 2 3 4 > >>
Публикувано на 12-01-2010 16:22 | БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
kraso1
Потребител

Ето че накрая тия прасета от парламента се изгавриха и с нас бригадирите с нововъведената от тях наредба за задължителните ЗДРАВНИ КАРТИ при пъруването в чужбина! Казвам нас защото това ни засяга косвено или по точно хората с нередовни здравни осигуровки или тези дето се осигуряват самостоятелно и нямат възможност да платят всички дължими вноски.С две думи не си ли платите здравните осигуровки няма да ви се издаде здравна карта а без нея не можете да напуснете страната !! Чашата вече преля! Тия ПРАСЕТА се чудат по какъв начин да изкарат последните пари от джобна на хората и ето че намериха начин и от нас да ги изкарат! Ще цитирам по надоло за да имате представа за повече подоробности за новоизмисления за нас бич!devil

"От 1 април европейската здравна карта става абсолютно задължителна при пътуване в чужбина, съобщиха от здравното министерство. Всеки, който не я покаже на границата, няма да може да напусне страната. И сега това е изискване на Закона за здравното осигуряване, но няколко месеца хората ще ползват гратисен период преди санкциите. Целта на императивния режим е при всеки здравен проблем в чужбина гражданинът да е сигурен, че ще получи помощ без пари, обясниха от здравното министерство. Застраховките няма да са достатъчни.Сега масово хората не се възползват от това си право, а единици са тези, които си правят медицински застраховки. Медицинските застраховки по принцип не могат да бъдат алтернатива на картите, категорични са от здравното министерство. Причината е, че те се правят за определен риск, не покриват всички възможни проблеми.Освен това били краткосрочни, докато картата се издавала за 1 година. Затова след 1 април дори човек да има медицинска застраховка, той няма да има право да напуска страната, ако не притежава европейската карта.На 25 януари изтича и гратисният период за хората, които не си плащат здравните вноски, но искат да пътуват в чужбина, припомниха от НЗОК. Новото е, че вече ще се следи, дали платецът е изряден за 36 месеца назад. Ако човек, който досега не си е плащал вноските, трябва не само да се издължи, но и да подаде декларация - с номер 7, в териториалното поделение на НАП. Документът се попълва по принцип от всички самоосигуряващи се до 1 март.Картата, с която българите могат да ползват безплатна медицинска помощ в страните от ЕС, се издава гратис по местоживеене от упълномощени фирми преди самото пътуване. Адресите на офисите са публикувани на сайта на здравната каса www.nhif.bg, а информация може да се получи и на телефон 080014800. За издаването на електронната карта се попълва формуляр на място. Необходимо е копие от личната карта, както и цветна снимка паспортен формат.Европейската здравна карта важи в страните от ЕС плюс Норвегия, Исландия, Лихтенщайн и Швейцария. Тя служи на всички временно пребиваващи граждани (туристи, студенти, командировани и т.н.), за да получат лекарска помощ без излишни формалности и без да се плаща на място."

Това е което намерих днес! Смятам че темата е важна и че трабва да се сложи в началото за да може всеки нов в форума и не запознат за какво става вапрос още от рано да предприеме нещо а не в последния момент да се окаже с работна карта и куфар в ръка на терминал 2 на софииското летище и един куп псувни по адрес на нашите управляващи свине!

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=339303

Да пишеш на български с латиница е все едно да пишеш с лайна на стената - чете се, но не е красиво !
Редактирано от Ivo на 12-01-2010 17:42
Публикувано на 12-01-2010 16:37 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
galq777
Потребител
eminemkata_17

е колко пари пък сега струва тази карта???? егати обирджиите гадняри! моля да ми напишете ако някой знае колко струва?
Публикувано на 12-01-2010 16:42 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
kraso1
Потребител

Картата, с която българите могат да ползват безплатна медицинска помощ в страните от ЕС, се издава гратис по местоживеене от упълномощени фирми преди самото пътуване. Адресите на офисите са публикувани на сайта на здравната каса www.nhif.bg, а информация може да се получи и на телефон 080014800. За издаването на електронната карта се попълва формуляр на място

galq777 ако си с редовни здравни нема да ти струва нищо. Обаче тея дето имат да плащат доста здравни ще го ядат наи много!devil щото не ги ли платят за тях няма чужбина!

Да пишеш на български с латиница е все едно да пишеш с лайна на стената - чете се, но не е красиво !
Публикувано на 12-01-2010 16:43 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
HenryII
Потребител

galq777 писа:
е колко пари пък сега струва тази карта???? егати обирджиите гадняри! моля да ми напишете ако някой знае колко струва?

Картата и е няй- малкия проблем.Въпроса е колко ще ти изляэат всички вноски , които дължиш.
Супер наглост.Аз нямам карта , нито лечин лекар , просто эащото в Болница стъпвам веднъж на 3-4 години .Нищо , че когато работя с договор съм плащал осигуровки.но има доста месеци , в които не съм плащал осигуровки.
За какъв период от време трябва да се внасят тия суми .36 месеца или ,откакто е въведена здравната реформа? щото , ако е от началото , няма смисъл да се ходи , набутването ще е от порядъка на 1000 лв.

Погледнах на сайта на здр. каса и дължа вноски эа 64 месеца от 2000 г. насам.Това са грубо към 800 лв , може и повече.Но , ако искам да ходя ще ги платя , нямам избор.
Редактирано от HenryII на 12-01-2010 16:52
Публикувано на 12-01-2010 16:51 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
galq777
Потребител
eminemkata_17

и аз имам за 8 месеца неплатени вноски, ама кво да направя като не работя и не съм ги плащала изобщо. надявам се за тези 8 месеца да не са много парите, та аз даже още оферта нямам и не знам кога и дали ще тръгвам. има ли някакъв срок който трябва да спазим за да си извадим такава карта??
Редактирано от galq777 на 12-01-2010 16:54
Публикувано на 12-01-2010 16:56 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
HenryII
Потребител

Не ме яд толкова , че ще ги платя тия пари , яд ме е че са го измислили , за да могат да си напълнят бюджета и да имат да крадат пак като эа световно тия дебили от парламента.Само , че тоя път никакво връщане в Булгаристан, ще ме хванат за дръжката.
Публикувано на 12-01-2010 16:58 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
kraso1
Потребител

16 лв и 80 ст. се плащат здравни на месец от хората който се самоосигуряват! Аз ходих в бюрото по труда преди няколко дена да се пиша като безработен за да получавам поне здравни вноски но кретените от там ми казаха че е трябвало наи къснодо 3 месеца след като съм напуснал бившата ми работа да се регистрирам за да получавам некви пари, След тоя срок те слагат в черната листа и не можеш да се запишеш за здравни. Можеш да се запишеш наи много да поличаваш оферти за работа и толко! ПС. България е една голяма шитня!

Публикувано на 12-01-2010 17:05 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
galq777
Потребител
eminemkata_17

благодаря ти за инфото! ще ходя да ги плащам няма как, сметнах и ще ми струват към 150лева охх направо ми писна всеки иска пари! дано ако отида в англия да си ги върна всички тези пари които сега давам! успех на всички и дано да имаме късмет!
Публикувано на 12-01-2010 17:08 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
kraso1
Потребител

Преди да ходите да плащате каквото и да било си направете добре конслултации за някакви начини и решения с който може да се мине по тънката лайсна! Гледайте поне последните 36 месеца да са ви платени. Поне аз така го разбирам от новата наредба.
Инфото за сега го видях в две места за здравните карти. Едното беше в интернет а другото в весник 24 часа!

Редактирано от kraso1 на 12-01-2010 17:18
Публикувано на 12-01-2010 17:12 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
HenryII
Потребител

kraso1 писа:
Преди да ходите да плащате каквото и да било си направете добре конслултации за някакви начини и решения с който може да се мине по тънката лайсна! Гледайте поне последните 36 месеца да са ви платени. Поне аз така го разбирам от новата наредба.

Ако е само последните 36 ще е песен, но не вярвам.Защото на сайта ми излизат всички месеци , в които не съм осигуряван.Ще питам , дано да е само эа последните 36.

страница 1 от 13

1 2 3 4 > >>

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23863 | Форумни мнения 29818 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 42 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: SILVIYA MS
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk garvana8308

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2024 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти