Форум >
Публикувано на 12-01-2010 17:12 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
kraso1 от тази година ще е толкова , а иначе е 10,40 лв. , аз поне толкова плащах до сега....
Публикувано на 12-01-2010 17:37 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
По принцип, който се е осигурявал последните 3 месеца се води с непрекъснати права!
Сега обаче дали това е изискването или трябва да се платят всички вноски от времето на ученическите години е друг въпрос.
Ако е второто - много лошо. Държавата е решила да напълни хазната.
Сега видях пък друго..., че не била задължителна.
http://dnes.dir.bg/2010/01/12/news5681955.html
Сега обаче дали това е изискването или трябва да се платят всички вноски от времето на ученическите години е друг въпрос.
Ако е второто - много лошо. Държавата е решила да напълни хазната.
Сега видях пък друго..., че не била задължителна.
http://dnes.dir.bg/2010/01/12/news5681955.html
Редактирано от Ivo на 12-01-2010 17:45
Публикувано на 12-01-2010 17:53 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
аз незнам вече на какво да вервам наи добре е нещо по новините да се провери или да се пита личния лекар за това дали ще мога със или без тая карта? Ай-би-ситата още не съм ги питал какво ще кажат по проблема но ако некой друг го е напварил да пише тук!
Да пишеш на български с латиница е все едно да пишеш с лайна на стената - чете се, но не е красиво !
Публикувано на 12-01-2010 17:53 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
Последно , кое е вярно?Утре ще звънна в местната каса да видим ,какво ще кажат и оттам .Ако не е задължителна , могат да си избършат задника с тая карта , навсякъде се плаща за здравни услуги - било тук или в чужбина.
Публикувано на 12-01-2010 20:06 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
До колкото знам всеки който се е осигурявал последните 3 месеца се води с непрекъснати права! -само май месеците бяха 6 мисля...
Но дори и да са ти прекъснати правата...,си пращаш за 1 година(мисля така беше или 13 месеца) и си подновяваш правата
Но това беше при стария закон,при новия на да ли ще е така
Някои да каже кога влиза в сила новия закон
Но дори и да са ти прекъснати правата...,си пращаш за 1 година(мисля така беше или 13 месеца) и си подновяваш правата
Но това беше при стария закон,при новия на да ли ще е така
Някои да каже кога влиза в сила новия закон
Публикувано на 12-01-2010 22:30 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
1 с тази карта лекуването в чужбина е напално безплатно 100%, 2 картата беше безплатна но явно вече се плаща и 3--- от 1 април влиза в сила закона.... казвам в чужбина е безплатно,за бг незнам,но тука всичко се плаща
Публикувано на 12-01-2010 23:00 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
Мерси и4ка !
До 1 Април има доста време и ако не са променили правилата всички ще се самоосигоряваме
Пак ще ни вземат кинтите,ама доста по малко от пропуснатите вноски
До 1 Април има доста време и ако не са променили правилата всички ще се самоосигоряваме
Пак ще ни вземат кинтите,ама доста по малко от пропуснатите вноски
Публикувано на 13-01-2010 09:42 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
A z si q izvadih dekemvri srestu skromnata suma ot 0.12 lv. i edna snimka.Chakash dve sedmici i e gotova.Ako barzash mnogo stava za dva dni i plashtash 12 lv.
Публикувано на 13-01-2010 09:57 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
Не мисля, че е редно ако си плащаш НИН да ти откажат безплатно лечение, само защото нямаш здравна карта. Не съм забелязала поляци, латвийци и т.н. да имат някакви карти, а съм обикаляла с такива по болници. Това са пълни глупости според мен, но времето ще покаже. Между другото на една от презентациите на IBC Тончев спомена за това, като допълни, че здравна застраховка върши същата работа, ако човека не се е осигурявал.( IBC правят и застраховки пожелание ) Това, че без здравна карта няма да ни пускат в чужбина пак са глупости, след като ЕС ни приемат само с лична карта, то няма как Бг да въвеждат такива ограничения за карти и т.н. по мое скромно мнение...
Публикувано на 13-01-2010 10:54 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
А да не говорим и че латвийците и литовците , дори и лични карти нямат , само с международен паспорт са.
Информация
Минимално заплащане в Англия 2020
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Актуални позиции за работа
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Актуални позиции за работа
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители