Форум >
>
Искам да замина на бригада в Англия... >
Тема: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!

страница 11 от 13

<< < 8 9 10 11 12 13 >
Публикувано на 17-03-2010 23:08 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
Unlimited
Потребител

Значи които иска да ходи в England трябва да си извади карта... доколкото разбрах, за да не му правят проблем на летището.

Англия! Kакво е Англия? Кофти време, чай and Мери фак'ин Попинс :)
Публикувано на 21-03-2010 01:28 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
sepuko
Потребител

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=419888

А дано вече мирясате,че е ясно.че не разчитате на главите си ами каквото ви кажат вестници и телевизии това правите....и утре пак на опашката,че няма ви пуснат в Европата....

Публикувано на 21-03-2010 11:30 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
LindseyVonFan
Потребител

И последно ? Не става ясно искат ли здравна карта на летището или не?
Публикувано на 21-03-2010 11:48 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
Fairy
Модератор
http://www.facebook.com/Fairy.Brigadiri

НЕ

Публикувано на 01-04-2010 16:12 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
Elektra
Модератор

http://www.dnes.bg/politika/2010/04/01/evrozdravnata-karta-shte-e-samo-preporychitelna.88738

Препоръчителна, не задължителна wink
Аз днес се сдобих с моята

Публикувано на 06-04-2010 15:20 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
LindseyVonFan
Потребител

След промените в закона , с тая карта могат само да си избършат задника!Искам да видя тоя дето ще покаже картата в Англия и ще му покрие лечението.Само ще го изгледат умно. От една година не съм плащал осигуровки и няма и да платя.В поликлиника стъпвам веднъж на 4-5 години.Да си гледат работата.
Публикувано на 07-04-2010 16:17 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
caprim66
Потребител

Незнам дали ще се изясни въпросът,но това ми се случи днес във връзка със тази тема...
Нямам осигуровки от май месец миналата година и в момента съм кажи-речи на тръни заради тая здравна карта.Заминавам за Англия на 2 май и ...Днес отидох в НАП и питах по темата.От там ми отговориха,че не могат да ми кажат нищо по въпроса понеже не им влизало в юрисдикцията...На въпроса към коя институция да се обърна за окончателен отговор те ми отговориха - митниците...Ще питам и там и като ми отговорят ще пиша тук.Лично за мен обаче въпросът е приключен - ЕЗК не е задължителна,а препоръчителна.Затова няма да плащам нищо ,а направо си хващам полета и пристигам в Лутън.
П.С С документ Е104 признават всички плащания в ЮК...
Публикувано на 07-04-2010 16:32 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
Antilopata
Потребител

Caprim66, и без да са ти платени осигуровките ще ти я изкарат тази карта.
laughlaughlaugh
Незнам защо си мислите че има нещо общо!laughlaughlaugh Системата им е толкова объркана, че....
Публикувано на 07-04-2010 21:48 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
napusnal
Потребител

Аз пристигнах в Англия на 27 февруари, и никой никаде не ми е искал здравна карта, нито на пътуващите с мен. Не малко се изписа по вестниците че няма да има забрана ако нямаш здравна карта. Наскоро се наложи едно момче да отиде на лекар в 10 часа вечерта, аз бях с него и попитах на регистратурата дали искат да видят въпросната здравна карта, жената каза че няма нужда, и момчето си го прегледаха съвсем безплатно...

Публикувано на 07-04-2010 22:41 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
tesoria
Потребител

пуф аз заминавм на 05.05 и бая се обърках с всички тия бумаги. цитирам няколко реда от това, което ми дадоха от фирмата: "Студентите от Европейския Съюз би трябвало да носят Европейска Здравно Осигурителна Карта (ЕЗОК), която ви дава право на медицинско лечение към Националната Здравна Служба (National Health Service- NHS). Ако нямате ЕЗОК и ви се наложи да посетите лекар, той би могул да избере или да ви лекува частно (това означава, че трябва да платите) или към Националната Здравна Служба (NHS).Затова Concordia ви препоръчва да закупите здарвна застраховка преди да напуснете вашата старана, най- вече студентите не от Европейския съюз."
Та, в таксата, която плащам към фирмата, е включена здравна застраховка, това означава ли че не ми трябва и здравна карта или то всъщност са едно и също нещо???
Редактирано от tesoria на 07-04-2010 22:42

страница 11 от 13

<< < 8 9 10 11 12 13 >

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23863 | Форумни мнения 29818 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 49 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: SILVIYA MS
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk garvana8308

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2024 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти