Форум >
Публикувано на 12-04-2010 18:01 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
25.03.2010| Коментари Новини| видяна 420
"Европейската здравноосигурителна карта става препоръчителна, а не задължителна за българските граждани, които напускат страната."
И толкоз по темата!
"Европейската здравноосигурителна карта става препоръчителна, а не задължителна за българските граждани, които напускат страната."
И толкоз по темата!
Публикувано на 12-04-2010 18:14 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
абсолютно не е задължително да имаш здравна карта!!!
Публикувано на 12-04-2010 19:19 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
Вече и аз съм объркана...
Прилагам последното, което прочетох по тази тема.
От 1 април Европейската здравноосигурителна карта (ЕЗОК) става абсолютно задължителна при пътуване в страните от ЕС (плюс Норвегия, Исландия, Лихтенщайн и Швейцария), съобщава в. "24 часа", като цитира здравното министерство.
Това на практика означава, че пътуващите няма да могат да напуснат страната, ако не покажат картата на границата.
От началото на април обикновената медицинска застраховка вече няма да е валидна и с нея също няма да може да се заминава в чужбина.
Повече за ЕЗОК, за правата по нея и начина на издаването й прочетете в сайта на НЗОК тук, на страницата на ЕЗОК (EZOK.bg), както и на тел. 080014800.
На повечето хора в този форум им предстои заминаване, да си помогнем сами, като потърсим още информация!!! Понеже в Б-я казват едно, после измислят друго... Абе, нямам думи! Пишете за ЕЗОК, ако чуете / прочетете нещо ново!!!
Прилагам последното, което прочетох по тази тема.
От 1 април Европейската здравноосигурителна карта (ЕЗОК) става абсолютно задължителна при пътуване в страните от ЕС (плюс Норвегия, Исландия, Лихтенщайн и Швейцария), съобщава в. "24 часа", като цитира здравното министерство.
Това на практика означава, че пътуващите няма да могат да напуснат страната, ако не покажат картата на границата.
От началото на април обикновената медицинска застраховка вече няма да е валидна и с нея също няма да може да се заминава в чужбина.
Повече за ЕЗОК, за правата по нея и начина на издаването й прочетете в сайта на НЗОК тук, на страницата на ЕЗОК (EZOK.bg), както и на тел. 080014800.
На повечето хора в този форум им предстои заминаване, да си помогнем сами, като потърсим още информация!!! Понеже в Б-я казват едно, после измислят друго... Абе, нямам думи! Пишете за ЕЗОК, ако чуете / прочетете нещо ново!!!
Публикувано на 12-04-2010 20:38 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
В отговорор на всички които още питат за тия здравни карти!
http://www.dnes.bg/politika/2010/04/01/evrozdravnata-karta-shte-e-samo-preporychitelna.88738
Тук всичко си пише
А за тези които ги мързи да отворят линка, ето я статията:
Европейската здравна карта е препоръчителна, а не задължителна.
Това прие на второ четене парламентът с поправки в Закона за здравното осигуряване.
Според вносителите – Ваньо Шарков и Мартин Димитров от Синята коалиция, изискването за задължителност на картата нарушава правото на свободно движение на българските граждани, гарантирано им от конституцията.
"Европейската здравноосигурителна карта трябва да бъде съпътстваща и българските граждани е добре да я притежават", отбеляза обаче председателят на здравната комисия Лъчезар Иванов.
Причината, по думите му, е, че материалното състояние на сънародниците ни не е толкова добро, за да могат, при нужда в страните от ЕС да платят кеш за здравна услуга.
Документът е необходим и за да могат хората да докажат, че са платили здравните си вноски, поясни Иванов.
http://www.dnes.bg/politika/2010/04/01/evrozdravnata-karta-shte-e-samo-preporychitelna.88738
Тук всичко си пише
А за тези които ги мързи да отворят линка, ето я статията:
Европейската здравна карта е препоръчителна, а не задължителна.
Това прие на второ четене парламентът с поправки в Закона за здравното осигуряване.
Според вносителите – Ваньо Шарков и Мартин Димитров от Синята коалиция, изискването за задължителност на картата нарушава правото на свободно движение на българските граждани, гарантирано им от конституцията.
"Европейската здравноосигурителна карта трябва да бъде съпътстваща и българските граждани е добре да я притежават", отбеляза обаче председателят на здравната комисия Лъчезар Иванов.
Причината, по думите му, е, че материалното състояние на сънародниците ни не е толкова добро, за да могат, при нужда в страните от ЕС да платят кеш за здравна услуга.
Документът е необходим и за да могат хората да докажат, че са платили здравните си вноски, поясни Иванов.
Народ който изтрезнява с бира има какво да покаже на народ който се напива с бира...
Редактирано от vladimir_pigov на 12-04-2010 20:40
Публикувано на 12-04-2010 20:56 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
Благодаря, Влади! Беше ми полезен, много
Публикувано на 13-04-2010 17:42 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
Да аз цитирах същата статия но ...кой да провери хаха
Публикувано на 13-04-2010 19:19 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
ОМГ, аз още на 1.04 като си гледам поста го бях написала това нещо, но
energie писа:
Публикувано на 13-04-2010 19:49 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
Elektra писа:
energie писа:
Явно са си помислили че е майтап след като си го пуснала на първи април...
Народ който изтрезнява с бира има какво да покаже на народ който се напива с бира...
Публикувано на 19-04-2010 23:25 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
Кажете ми какво е предомството на здравната карта в Англия?
Предстои ми заминаваме Юни мсец, за първи път и сега като четох съвсем се обърках...
Моля Ви, кажете, да си вадя ли ЗДРАВНА КАРТА или НЕ?
Трябва ли да съм платила ЗДРАВНИТЕ ОСИГУРОВКИ, за да ме пуснат извън България?
Моля за инфо...
Благогодаря !!!
Предстои ми заминаваме Юни мсец, за първи път и сега като четох съвсем се обърках...
Моля за инфо...
Благогодаря !!!
Публикувано на 19-04-2010 23:33 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
vancheto писа:
Моля за инфо...
Благогодаря !!!
Моля за инфо...
Благогодаря !!!
Трябва да си платила здравните си осигуровки,за да си изкараш зрдавна карта,но НИКОЙ НЯМА ДА ТЕ СПРЕ ДА ИЗЛЕЗЕШ ИЗВЪН СТРАНАТА АКО НЕ СИ ПЛАЩАЛА ЗДРАВНИТЕ СИ ОСИГУРОВКИ!Това което четох е,че ако ти се наложи да отидеш на лекар по спешност и отидеш при английски доктор който работи с тяхната здравна каса няма да платиш нищо,а ако отидеш при такъв без договор със тяхната здравна каса ще си платиш.
П.С.Иво,мисля че трябва да синтезираш най-важното от тая тема в един пост и да пуснеш нова тема а тая да я пратиш в коша,че хората се бъркат като има 13 страници изписани по темата.
Редактирано от vladimir_pigov на 19-04-2010 23:36
Информация
Транспорт от летището до фермата.
Информация Минимално заплащане в Англия 2020
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Минимално заплащане в Англия 2020
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители