Форум >
Публикувано на 17-03-2010 14:14 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
vlado писа:
Министерството на здравеопазването на Великобритания обяви наскоро промени в сила от 12.10.2009 г., касаещи достъпа до здравеопазване
във Великобритания за граждани на страни от ЕС. Новият момент е, че британските здравни власти задължително ще изискват европейска здравноосигурителна карта (ЕЗОК) или сертификат (удостоверение) за заместване от гражданите на ЕС, потърсили здравна помощ тук. Тези
промени се налагат с оглед максимално възстановяване на средствата след това от съответните държави. Когато гражданите на ЕС, потърсили здравна помощ във Великобритания, не могат да представят ЕЗОК
или съответния сертификат за заместване и не могат да докажат, че са граждани на ЕС, може да бъде изисквано от тях да платят за предоставеното лечение или здравна помощ.
Министерството на здравеопазването на Великобритания обяви наскоро промени в сила от 12.10.2009 г., касаещи достъпа до здравеопазване
във Великобритания за граждани на страни от ЕС. Новият момент е, че британските здравни власти задължително ще изискват европейска здравноосигурителна карта (ЕЗОК) или сертификат (удостоверение) за заместване от гражданите на ЕС, потърсили здравна помощ тук. Тези
промени се налагат с оглед максимално възстановяване на средствата след това от съответните държави. Когато гражданите на ЕС, потърсили здравна помощ във Великобритания, не могат да представят ЕЗОК
или съответния сертификат за заместване и не могат да докажат, че са граждани на ЕС, може да бъде изисквано от тях да платят за предоставеното лечение или здравна помощ.
Но тука има и една друга схема,тая здравна карта ти трябва ако се лекуваш в здравно заведение което работи с тяхната здравна каса,а ако се лекуваш в болница която не е подписала договор с английската здравна каса май си плащаш като пич.
Публикувано на 17-03-2010 20:33 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
Абе чета тука уж сте повечето млади хора родени доста след времената на "прекрасния" социализъм а все още разсъждавате като крепостни на господаря си.Ае стига се занимавали с глупости,никаква карта нее задължителна за никъде,още по-малко някой ще тръгне да ви спира да пътувате заради подобни тъпотии...още малко и с песен и козирувайки ще тръгнете да се качвате по самолетите...що за народ сме направо незнам...взимайте си билетите и пътувайте бе хора...
Публикувано на 17-03-2010 21:02 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
Sepuko, недей така се изразя лекомислено! Дано на никой не се наложи да ползва въпросната здравна карта! Тя се ползва при спешни случай за да не си платиш ако се наложи да се лекуваш.
Че е задължителна, незнам дали влезе в сила, но пък май искаха да понапълнят хазната със закъсняли вноски, така че е излишен шум отново!
Който е пътувал скоро да каже дали може без нея, ако някой не може да си я изкара, да знае.
И сега ще напиша пак, че на мене никой не ми иска документ да покажа дали са ми платени осигуровките, така че нищо не ви пречи срещу стотинки да си я изкрате.
Че е задължителна, незнам дали влезе в сила, но пък май искаха да понапълнят хазната със закъсняли вноски, така че е излишен шум отново!
Който е пътувал скоро да каже дали може без нея, ако някой не може да си я изкара, да знае.
И сега ще напиша пак, че на мене никой не ми иска документ да покажа дали са ми платени осигуровките, така че нищо не ви пречи срещу стотинки да си я изкрате.
Публикувано на 17-03-2010 21:18 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
Sepuko, kaжи им го, че на мен не ми вярват... Здравни карти... глупости. Много се спичате. От скоро съм в Англия и ми се наложи да посетя лекар и зъболекар ( късметлийка, а ) и никой никъде не спомена или не поиска каквато и да е карта... Отбелязах ли, че всичко беше безплатно ( стоматолога ми даде само антибиотици де) и нямам GP...
Публикувано на 17-03-2010 21:29 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
Antilopata писа:
Sepuko, недей така се изразя лекомислено! Дано на никой не се наложи да ползва въпросната здравна карта! Тя се ползва при спешни случай за да не си платиш ако се наложи да се лекуваш.
Антилопке,айде сега пък ти недей да говориш неща ,за които си нямаш идея...ела с тая карта тука в UK и я покажи на някой английски лекар да те видя какво ще ти покрие тая златна карта...да имаш на идея,че различните медицински услуги в Англия и България са на коренно различни цени?И като как ще се получи българската ти карта да ти покрие лечение в Англия можеш ли да ми кажеш?
Сега да ви кажа за последно и повече няма да се занимавам с тази тема,трошете си главите....СПЕШНАТА МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ В АНГЛИЯ Е БЕЗПЛАТНА...СЕГА АКО СИ РЕШИЛА ТУКА ДА СИ СЛАГАШ СИЛИКОН ИЛИ ИМАШ ПЛАНОВА ОПЕРАЦИЯ,КОЯТО ИСКАШ ДА НАПРАВИШ В АНГЛИЯ ЩЕ СИ ПЛАЩАШ И НИКВА КАРТА НЯМА ДА ТИ ПОМОГНЕ...
...продължавайте да се редите там по опашки и си живейте с мисълта,че сте супер осигурени...
Публикувано на 17-03-2010 22:05 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
Fermerkata, не ви прави чест като модератор да подглаждате огъня както направихте. Имаше форумни правила!?
Sepuko, нервите си изкарвай някъде другаде. Обясни с две думи, като човек.
Stylius, понеже сме от един град и си разменихме две думи по скайп не те прави с нещо по специален да обиждаш другите хора в случая се направи на голям мъж ама не вървиш!
И последно по въпросната карта ДА помага в спешен случай, зъболекър не е спешен случай.
P.S. Stylius, не ми пиши лични съобщения имам по важна работа!
Stylius, понеже сме от един град и си разменихме две думи по скайп не те прави с нещо по специален да обиждаш другите хора в случая се направи на голям мъж ама не вървиш!
И последно по въпросната карта ДА помага в спешен случай, зъболекър не е спешен случай.
P.S. Stylius, не ми пиши лични съобщения имам по важна работа!
Редактирано от Antilopata на 17-03-2010 22:08
Публикувано на 17-03-2010 22:13 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
Antilopata писа:
Fermerkata, не ви прави чест като модератор да подглаждате огъня както направихте. Имаше форумни правила!?
И последно по въпросната карта ДА помога в спешен случай, зъболекър не е спешен случай.
И последно по въпросната карта ДА помога в спешен случай, зъболекър не е спешен случай.
И как по- точно подкладох огъня!? Давам ви инфо от първа ръка, и ако на това му викаш подклаждане на огъня, то до сега форума да беше опожарен...
Изкарвайте си каквото си искате, за какво ли обяснявам. И въпреки че сте си изкарали, дано никога не ви се налага да ги позлвате...
п.с. Emergency dentist знаеш ли какъв случай е?!?!?!
Миналата година съм била в спешното с поне 5 човека, по- миналата с повече, на никой никога не са взели дори пени...
Редактирано от Fairy на 17-03-2010 22:14
Публикувано на 17-03-2010 22:27 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
P.S. Stylius, не ми пиши лични съобщения имам по важна работа!laugh
P.S. Stylius, не ми пиши лични съобщения имам по важна работа!laugh
Извинявай мила,но няма как да приема да ми прави забележка как се изразявам човек ,който си няма на идея за какво говори.
Живея в Англия от 6 години,несъм убеден ,че ти някога си идвала тук а още по малко дали си запозната с начина на живот тук и функционирането на различните системи ,от които е изградена държавата.Както и да е,несъм искал да те обиждам по никакъв начин тебе или който и да било.Ако си се засегнала от думите ми извинявай,говорех по-скоро към всички,отколкото конкретно към теб.
Anyways...
Пак се изказа неподготвена за зъболекаря....имаш ли на идея колко струва една пломба тук?Подозирам не...отговарям ти:много....много по-вече отколкото скромните 9 лв(или и аз незнам точно колко са) здравна вноска биха били в състояние да ти помогнат...подозирам,че някъде дълбоко в теб живееш с мисълта как някой прекрасен ден отиваш на зъболекар тука в Англия,навърташ една чудесна сметка от 200-300J ,вадиш си картичката от Бг и си тръгваш с широка усмивка неплатила нито пени?!?Това никога няма да се случи...невъзможно е,разбираш ли ме?
Последно...Бг здравна карта(или както там си я наричате) никъде,по никакъв начин и пред никой няма да ви помогне що се отнася до Англия....от тук насетне кой както си прецени така да процедира....със здраве...
Редактирано от sepuko на 17-03-2010 22:35
Публикувано на 17-03-2010 22:51 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
sepuko Az sajto rabotq v angliq.Iskam da ti kaja edno nejto samo i az nqmam zdravna karta no tezi deto idvat na brigadi im tarsqt mejdunarodni zdravni karti ili im pravqt problemi po letijtata v bg.Znam go sas sigornost jtoto brat mi idva sega na 30.03.2010 i mu iskat takava karta.A jto se otnasq do plajtaneto za zdravna pomojt imam edin sakvartirant-raboti ot 10 meseca vav firmata v koqto sam.Ta mu se naloji operaciq na kolqnoto.I znae6 li?Be6e mu napalno bezplatna.Daje ot bolnicata 3-4 dni predi operaciqta se obajdaha v ofisa na firmata da mu napomnqt 4e e na operaciq da ne zabravi.Kato interesnoto e 4e pri pregledite predi operaciqta mi kazva toi izopjto nee ostavql tel.v slujbata.kazva 4e daje ne go znae nomera v ofisa.A i imam kolegi koito hvajtaha nastinki-bezplatni pregledi i saveti ot doktora.Ta otnovo kam temata-ako ne si se pribiral skoro,napravi go i pak se varni za angliq i sled tova pak vlezni vav foruma i pi6i imal li si premejdiq v bg ili ne.
Публикувано на 17-03-2010 23:03 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
Значи разликата е че хора който живеят и се осигуряват там, си ползват тяхните здравни права. Но ако си от България и решиш да пътуваш, тази здр, карта показва, че си зд. осигурен и недай си боже се ползва при спешни случай.
Сега за някакви стотинки дето струва тази карта правим проблеми!
Сега за някакви стотинки дето струва тази карта правим проблеми!
Информация
Транспорт от летището до фермата.
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Актуални позиции за работа
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Актуални позиции за работа
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители