Форум >
Публикувано на 03-01-2009 19:19 | Отпуска?
Имаш ли право на отпуск по време на работния си период във фермата и колко дни е той примерно при разрешително за 6 месеца?
Публикувано на 03-01-2009 19:25 | RE: Отпуска?
Ми това ти е pay holiday-a ..мисля, че връзват около 10 дни за тия 6 месеца (не съм сигурен).
Ако не го ползваш ..ти дават парички, които са добре дошли.
Ако го ползваш...няма да получиш парички.
Ако не го ползваш ..ти дават парички, които са добре дошли.
Ако го ползваш...няма да получиш парички.
Публикувано на 03-01-2009 19:29 | RE: Отпуска?
Т.е. ако ползваш тези дни полагаем отпуск, не ти се полага пей холидей само за тях или за всички работни дни...:?
Публикувано на 04-01-2009 10:09 | RE: Отпуска?
имаш по два дена на месец по закон.
Публикувано на 04-01-2009 10:11 | RE: Отпуска?
не ти се полага заплащане само за ползваните от теб дни... Но нали знаеш как са фермите- на много малко места ще те пуснат в отпуска, особенно ако има работа и няма да те працакат после с парите
Публикувано на 04-01-2009 10:28 | RE: Отпуска?
Относно pay holiday- тои се плаща по 2.5 паунда някъде за всеки изработен ден именно, защото не се ползва отпуска.
Това са си пари аз примерно взех около 300 паунда за 5 месеца
Това са си пари аз примерно взех около 300 паунда за 5 месеца
Публикувано на 04-01-2009 11:54 | RE: Отпуска?
300 паунда за 5 месеца са малко.
Но то това си е наистина до начин на изчисляване.
Миналата година в Orchard Farm например даваха по 8 % от заработката и ги изплащаха на всеки месец...което е направо нищожно, защото там трудно се заработваха добри пари (говоря за тогавашния период, такъв беше - сега може да е било друго)
Но то това си е наистина до начин на изчисляване.
Миналата година в Orchard Farm например даваха по 8 % от заработката и ги изплащаха на всеки месец...което е направо нищожно, защото там трудно се заработваха добри пари (говоря за тогавашния период, такъв беше - сега може да е било друго)
Публикувано на 04-01-2009 14:28 | RE: Отпуска?
Fermerkata писа:
не ти се полага заплащане само за ползваните от теб дни...
не ти се полага заплащане само за ползваните от теб дни...
greensun85 писа:
Относно pay holiday- тои се плаща по 2.5 паунда някъде за всеки изработен ден именно, защото не се ползва отпуска.
Кое е вярно всъщност, че съвсем се обърках:?
Ivo: Ползвай редакция, моля те.
Редактирано от Ivo на 04-01-2009 14:39
Публикувано на 04-01-2009 15:11 | RE: Отпуска?
@ лидиол : Холидей пей- заплащане за отпуската, която ти се полага, при условие, че не се ползва ... Ако я позлваш, примерно ако си вземеш два дена, те няма да ти бъдат платени, но останалите дни ще ти ги платят, или поне би трябвало.
Апропо прави ми впечатление, че във всички ферми по различен начин си изчисляват холидей пея, сега ще се разровя да видя дали има законово определена формула или ставка...:? Ние го изчислявахме по 5,27 на ден, за всеки ден, в който е работено над 8 часа...
Апропо прави ми впечатление, че във всички ферми по различен начин си изчисляват холидей пея, сега ще се разровя да видя дали има законово определена формула или ставка...:? Ние го изчислявахме по 5,27 на ден, за всеки ден, в който е работено над 8 часа...
Редактирано от Fairy на 04-01-2009 15:12
Публикувано на 04-01-2009 16:07 | RE: Отпуска?
благодаря за разясненията
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители