Форум >
>
Живот в България >
Тема: Здравен статус

страница 1 от 2

1 2 >
Публикувано на 01-02-2010 10:25 | Здравен статус
quiksilver
Потребител

От днес можете да проверявате здравния си статус чрез страницата на Националната агенция за приходите (НАП). Досега тази информация се проверяваше чрез информационната система на Националния осигурителен институт (НОИ).

Проверката на здравния статус става по същия начин, както и до сега чрез въвеждане на Единен граждански номер и код за спам контрол.

Услугата e публикувана в портала за Електронни услуги на НАП - https://inetdec.nra.bg/freesrvinfo.html - изберете Справка за здравноосигурителния статус.

Информацията е от сайта на НАП - http://www.nap.bg/.

Публикувано на 01-02-2010 10:36 | RE: Здравен статус
Galfon4o
Потребител

Тия данни не са верни.Не са обновявани скоро.Аз имам неплащани вноски за 2008 и 2009 а там са само до 2005
Публикувано на 01-02-2010 23:59 | RE: Здравен статус
Ivo
Админ
Instagram Brigadiri https://www.facebook.com/brigadiri

хмм..
пише "Месеци без данни за здравно осигуряване в периода от ЯНУАРИ/2000 до ДЕКЕМВРИ/2006"

Публикувано на 02-02-2010 09:33 | RE: Здравен статус
Unlimited
Потребител

С тоз новия закон ни е..ха мамата... 36 месеца назад hmm!
Ето за това я мразя България

Англия! Kакво е Англия? Кофти време, чай and Мери фак'ин Попинс :)
Публикувано на 07-01-2011 10:47 | RE: Здравен статус
prodanov
Потребител
pfclevski https://facebook.com/Plamen Prodanov

всички видове осигуровки и тем подобни неща могат да се прехвърлят от англия тук в българия, аз го направих , направете го и вие
Публикувано на 07-01-2011 12:33 | RE: Здравен статус
curata
Потребител

какво значи *всички видове ......неща*? Аз мисля,че само здравните може.На бригадирите друго не се признава.Обясни какво имаш предвид,моля те!
Публикувано на 07-01-2011 13:53 | RE: Здравен статус
Fairy
Модератор
http://www.facebook.com/Fairy.Brigadiri

prodanov писа:
всички видове осигуровки и тем подобни неща могат да се прехвърлят от англия тук в българия, аз го направих , направете го и вие

Ще е много полезно за всички бригадири, ако имаш време и желание да обясниш процедурата

Публикувано на 07-01-2011 14:02 | RE: Здравен статус
kartofa
Потребител

I az taka znam che samo za socialnite moje6 da si gi prehvarlish da ti se priznaqt v bg
Публикувано на 07-01-2011 15:33 | RE: Здравен статус
prodanov
Потребител
pfclevski https://facebook.com/Plamen Prodanov

Fermerkata писа:
prodanov писа:

Ще е много полезно за всички бригадири, ако имаш време и желание да обясниш процедурата

Щом е за теб с най-голямо удоволствие, значи на 30 декември 2010 ходих в НАП, защото знам че може да се прехвърлят всякакъв вид осигоровки и тем подобни неща стига да си си плащал данаци, тоест да си работил легално, отидох там, искате си номерче за изясняване на здравноосигурителен статус и като ви повикат обяснявате за какво точно сте там. Но аз нямам никакви документи освен P45 , знаете какво е няма смисал да го обяснявам. Там ми казват ако искаш веднага да ти признаем като здравни така и социални искаме документ e104 , такъв документ се издава само в АНГЛИЯ от техните офиси там. Така щом нямаш те пращат в здравната каса , отиваш там и казваш така и така и те ти дават една молба която се пише до там шефа на НЗОК тя е на български, нищо сложно, сега идва по важният момент дават ти един документ от тоя офис който ти издава P45 който е на англисйки, трябва да се попълни внимателно и стриктно. Прилага се копие към тези два документа на P45 , на последен чек или каквото имате там и са ви дали от Англия, и от там нататък просто чакате да ви се обадят , те предвижват документите до Англия и Англия изпраща по служебен път тозз прословут документ e104 , обаждат ви се да си го вземете и веднага отивате в НАП и всичко ви признават. Но нашата скъпа държава незнам вече в кавички или в какво да я сложа, просто ме е срам че живея тук, но както и да е , запазва правото да преизчисли парите на които са ви осигурятва ли, защото ако не го направят предполагам всеки е вземал доста високички пари смисал такъв сравнени с нашите минимални заплати и прагове които измислиха, и в един момент аз примерно удрям тавана 2000 лв и ми казват може да преизчислим. Няма значение това си е стаж не го губете ще ви трябва, но не е там въпроса според мен, давам един съвет на всички : НИЕ СМЕ ДЪРЖАВА НА ЕС , НЕ МОЖЕ ДА СИ ПЛАЩАМЕ ТАМ ВСЯКАКЪВ ВИД ДАНАЦИ И ОСИГУРОВКИ А ТУК ДА НИ ПРАВЯТ НА МАЙМУНИ И ДА НЕ НИ ГИ ПРИЗНАВАТ, ДОКУМЕНТИ РАЗНИ ГЛУПОСТИ, КАКВО СТАНА С ТЕЯ УМРЕЛИ ЗДРАВНИ ЕВРОПЕЙСКИ КАРТИ КОИТО ВАЖАТ САМО 1 ГОДИНА, НИЩО ТОВА САМО В БЪЛГАРИЯ ГО ИМА, ЗНАЧИ СЪВЕТА МИ Е ТАКЪВ НЕ ГИ ОСТАВЯЙТЕ ТЕЯ НЕЩА ТАКА И ДА СИ КАЖЕТЕ НЕ САМ УМРЯЛ ЗА 50 60 ЛВ ОТИВАМ ДА СИ ГИ ПЛАТЯ ЩОМ МОЖЕ ПРЕХВЪРЛЕТЕ ГИ, ПОПРИНЦИП ПРИ ПРЕКЛЮЧВАНЕ НА СЧЕТОВОДНАТА ГОДИНА БЪЛГАРИЯ ГИ ТЕГЛИ НЯКАКЪВ ПРОЦЕНТ ТУК В БЪЛГАРИЯ ОТ ТОВА КОЕТО СТЕ ПЛАЩАЛИ ТАМ, И НИЕ ВТОРИ ПЪТ ПЛАЩАМЕ, САМО ГИ ХРАНИМ ТЕЯ НЕЩАСТНИЦИ КОИТО НЕ МИСЛЯТ ЗА НАС , А КАКВО ОСТАВА НИЕ ДА МИСЛИМ ЗА ТЯХ, НЯМА КАК ДА СТАНЕ, АЗ ПОНЕ НЯМА ДА ОСТАВЯ НЕЩАТА ТАКА КАКТО СА, АКО ТРЯБВА И ДО ТЕЛЕВИЗИЯ ЩЕ СЕ СТИГНЕ ИЛИ ПО - НАГОРЕ, ДА НЕ ВИ ПОКАЗВАМ КАКВО МИ ПИСА ШЕФА НА НАП КАТО ГО ПИТАХ ЗА ДАНАЦИТЕ, МНОГО НЕЩА И ТЪНКОСТИ ИМА КОИТО МОГА ДА ВИ КАЖА АМА СЕГА НЕ МОГА ДА СЕ СЕТЯ, УСПЕХ НЕ ГИ ОСТАВЯЙТЕ ДА СИ ПРАВЯТ С НАС КАКВОТО ИСКАТ, АКО НИ НЯМА НАС И ТЯХ НЯМА ДА ГИ ИМА

Дори живота си аз да прекарам, в мизерия и крайна нищета. ЛЕВСКАР завинаги си аз оставам, ЛЕВСКАР дори и след смъртта
Публикувано на 11-01-2011 18:12 | RE: Здравен статус
Tatko Barba
Потребител

Аз лично искам да разбера малко повече за нещата за които не можеш да се сетиш.Стана ми интересно просто.

страница 1 от 2

1 2 >

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23864 | Форумни мнения 29818 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 54 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: KaicOaken
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk garvana8308

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2025 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти