Форум >
>
Живот в България >
Тема: Как ви се струва живота в ''България'' в момента като цяло...?

страница 4 от 5

< 1 2 3 4 5 >
Публикувано на 28-03-2012 23:23 | RE: Как ви се струва живота в ''България'' в момента като цяло...?
iztrit-profil
Потребител

Тука може животът да е тъжен, но затова пък заплатите са смешни

Публикувано на 03-06-2012 11:09 | RE: Как ви се струва живота в ''България'' в момента като цяло...?
princeskata1988
Потребител

спор няма, че живота в България не е лесен, но на мен ми харесва. Била съм и на бригада в ук, работила съм и в Лондон. И предпочитам да седя тук и да работя тук. Какво му е хубавото на чужбина ? Да им чистите тоалетните-това ли ви харесва за 6.5 на час с които единствено може да преживявате и водите живот като тука, с разликата че живеете с още 5 6 човека под един покрив и няма с кой една биричка да изпиете. Предпочитам да седя и работя тук за 500-600 лева някоя нормална работа, а не да слугувам и да съм бяла робиня в западна европа.Разбира се , че всеки сам избира за себе си
Публикувано на 20-08-2012 13:48 | RE: Как ви се струва живота в ''България'' в момента като цяло...?
boxter
Потребител

Не съм съгласен ,че работата и живота в чужбина е еднакъв с тукашният . Абсурдно е да се дават такива малки заплати,и то за цял месец труд,отгоре на всичко никакви социални пакети не се осигуряват. Накрая тези 400-500лв които си изкарал, излиза че едва ли не по милост са ти ги дали . Бил съм в Шотландия и съм много доволен като цяло от живота там,от работа никой не е доволен. Но по-добре да си давам труда там и да печеля 5-пъти повече ,отколкото да работя за шопско-мутренския фоолклор на софийските шефчета ! Защото времето си минава,и като погледнеш назад за толкова години работа за по 400-500лв на месец,едва ли ще имаш нещо зад гърба. Само ще ставаш свидетел на контраста който те заобикаля.Живи примери са много познати които живеят и работят в чужбина, там можеш да си позволиш елементарни неща от живота,дори и семейство . Докато тука ги пропускаш всеки месец,и ги отлагаш за другия с надеждата да успееш ! Истината е ,че е трудно и навън,но поне си заслужава заради парите. Аз ще се боря докрай да се махна от тук ! И когато успея,ще се боря никога повече да не се връщам тук !

Всичко се постига с пари ! (x+y)=й
Публикувано на 20-08-2012 14:33 | RE: Как ви се струва живота в ''България'' в момента като цяло...?
bloodyroot
Потребител

Тук е по-добре заради приятели , роднини , природа и т.н. , но найстина е адски тегаво ако си решил да заделяш някой лев ... и аз съм на мнението човека над мене ... борете се , който може да учи особенно в тяхните УНИ-та (извън БГ) и после да бачка и живее по достойно финансово (зад граница) .Тук нещата ще стават все по тежки и доста от хората в БГ ще загубят имотите си лека полека.Циганите ще станат минимум 5 пъти колкото сега ... , села опустяват ... жалки заплати , жалко отношение "работодател" > "работник" и още куп негативи .Който е безнадежден оптимист нека си стой тук (БГ) трябва да има и такива но аз не вярвам да станем пак независима държава неклякаща пред всеки срещнат и достойна за живот на хората останали все още тук успех на всички все пак в начинанията им !
Редактирано от bloodyroot на 20-08-2012 14:43
Публикувано на 20-08-2012 15:21 | RE: Как ви се струва живота в ''България'' в момента като цяло...?
tuizzl
Потребител

Здравейте!
И аз да си изкажа мнението по темата накратко.
Работих 6м. в Германия уникална страна, ред, контрол и сигурност.
След това направих 2х6 месеца в Англия по фермите готина страна всичко е евтино само трябва да си бачкаш някъде и си окей, англичаните са малко подли, но.... преживява се.
Върнах се в България със събрани пари с цел да си остана тук да се хвана на работа да се развивам, НО ТОВА БЕШЕ ГОЛЯМА ГРЕШКА.
От 2 години работя като дизайнер печат, пред печат и от време на време фото заснемане.
Вярно има работа, НО парите стигат само да си платя сметките да си обслужвам колата, храна и кафета.
В България няма стандарт на живот, заплатите са ниски, няма работа за всеки. Млади хора сме трябва сега да работим и да спестяваме пари за да предпремем нещо по-сериозно (семейство), но във България това е трудно, затова при първа възможност се махам отново и то за дълго. Аз съм млад и искам да се развивам.

p.s. оставям тука да си живее Бойко и управниците му с ЦИГАНИТЕ които се множат като глисти.
Редактирано от tuizzl на 20-08-2012 15:22
Публикувано на 20-08-2012 16:41 | RE: Как ви се струва живота в ''България'' в момента като цяло...?
vlado
Потребител

За съжаление май ще трябва да се изнасяме. И да иска човек няма как да остане в България, защото възможностите за нормален живот стават все по-малко с всяка година.
Публикувано на 05-11-2012 19:14 | RE: Как ви се струва живота в ''България'' в момента като цяло...?
bojo999
Потребител

+1 побъркващ се в България
искам пак във Англия и с нетърпение чакам да замина пак
Редактирано от bojo999 на 05-11-2012 19:41
Публикувано на 06-01-2013 15:36 | RE: Как ви се струва живота в ''България'' в момента като цяло...?
Oli_K
Модератор

Редактирано от Oli_K на 06-01-2013 15:52
Публикувано на 06-02-2013 16:50 | RE: Как ви се струва живота в ''България'' в момента като цяло...?
Ivo
Админ
Instagram Brigadiri https://www.facebook.com/brigadiri

Как е, промени има ли?

Публикувано на 14-02-2013 14:01 | RE: Как ви се струва живота в ''България'' в момента като цяло...?
pkoleva
Потребител

Само не мога да разбера защо всички се оплакват от България??? Ами вземете се замислете мили сънародници и си задайте няколко основни въпроса и ще разберете защо аджеба сме на това положение....разбира се най-лесния вариант е да си съберем куфарите и да потеглим за някоя държава където условията са по-добри. Това което трябва да ни е ясно ,е че ако ние самите не се вземем в ръце и не положим усилие да подобрим условията за работа и живот в нашата държава няма да дойде някой супер герой и да направи чудо. Много от нас се блазнят да отидат там където заплатата на месец е 4 пъти повече от колкото у нас,живеят месеци наред далеч от близките си . Грозната истина е ДА в момента в България животът е ужасен,но за това не са виновни само нашите управници,вина имаме и ние че ги търпим и сме позволили да се стигне до това положение,че повечето млади и интелигентни хора да напуснат държавата и да търсят успех зад граница.......cry

страница 4 от 5

< 1 2 3 4 5 >

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23863 | Форумни мнения 29818 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 44 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: SILVIYA MS
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk garvana8308

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2024 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти