Форум >
Публикувано на 28-03-2012 23:23 | RE: Как ви се струва живота в ''България'' в момента като цяло...?
Тука може животът да е тъжен, но затова пък заплатите са смешни
Публикувано на 03-06-2012 11:09 | RE: Как ви се струва живота в ''България'' в момента като цяло...?
спор няма, че живота в България не е лесен, но на мен ми харесва. Била съм и на бригада в ук, работила съм и в Лондон. И предпочитам да седя тук и да работя тук. Какво му е хубавото на чужбина ? Да им чистите тоалетните-това ли ви харесва за 6.5 на час с които единствено може да преживявате и водите живот като тука, с разликата че живеете с още 5 6 човека под един покрив и няма с кой една биричка да изпиете. Предпочитам да седя и работя тук за 500-600 лева някоя нормална работа, а не да слугувам и да съм бяла робиня в западна европа.Разбира се , че всеки сам избира за себе си
Публикувано на 20-08-2012 13:48 | RE: Как ви се струва живота в ''България'' в момента като цяло...?
Не съм съгласен ,че работата и живота в чужбина е еднакъв с тукашният . Абсурдно е да се дават такива малки заплати,и то за цял месец труд,отгоре на всичко никакви социални пакети не се осигуряват. Накрая тези 400-500лв които си изкарал, излиза че едва ли не по милост са ти ги дали . Бил съм в Шотландия и съм много доволен като цяло от живота там,от работа никой не е доволен. Но по-добре да си давам труда там и да печеля 5-пъти повече ,отколкото да работя за шопско-мутренския фоолклор на софийските шефчета ! Защото времето си минава,и като погледнеш назад за толкова години работа за по 400-500лв на месец,едва ли ще имаш нещо зад гърба. Само ще ставаш свидетел на контраста който те заобикаля.Живи примери са много познати които живеят и работят в чужбина, там можеш да си позволиш елементарни неща от живота,дори и семейство . Докато тука ги пропускаш всеки месец,и ги отлагаш за другия с надеждата да успееш ! Истината е ,че е трудно и навън,но поне си заслужава заради парите. Аз ще се боря докрай да се махна от тук ! И когато успея,ще се боря никога повече да не се връщам тук !
Всичко се постига с пари ! (x+y)=й
Публикувано на 20-08-2012 14:33 | RE: Как ви се струва живота в ''България'' в момента като цяло...?
Тук е по-добре заради приятели , роднини , природа и т.н. , но найстина е адски тегаво ако си решил да заделяш някой лев ... и аз съм на мнението човека над мене ... борете се , който може да учи особенно в тяхните УНИ-та (извън БГ) и после да бачка и живее по достойно финансово (зад граница) .Тук нещата ще стават все по тежки и доста от хората в БГ ще загубят имотите си лека полека.Циганите ще станат минимум 5 пъти колкото сега ... , села опустяват ... жалки заплати , жалко отношение "работодател" > "работник" и още куп негативи .Който е безнадежден оптимист нека си стой тук (БГ) трябва да има и такива но аз не вярвам да станем пак независима държава неклякаща пред всеки срещнат и достойна за живот на хората останали все още тук успех на всички все пак в начинанията им !
Редактирано от bloodyroot на 20-08-2012 14:43
Публикувано на 20-08-2012 15:21 | RE: Как ви се струва живота в ''България'' в момента като цяло...?
Здравейте!
И аз да си изкажа мнението по темата накратко.
Работих 6м. в Германия уникална страна, ред, контрол и сигурност.
След това направих 2х6 месеца в Англия по фермите готина страна всичко е евтино само трябва да си бачкаш някъде и си окей, англичаните са малко подли, но.... преживява се.
Върнах се в България със събрани пари с цел да си остана тук да се хвана на работа да се развивам, НО ТОВА БЕШЕ ГОЛЯМА ГРЕШКА.
От 2 години работя като дизайнер печат, пред печат и от време на време фото заснемане.
Вярно има работа, НО парите стигат само да си платя сметките да си обслужвам колата, храна и кафета.
В България няма стандарт на живот, заплатите са ниски, няма работа за всеки. Млади хора сме трябва сега да работим и да спестяваме пари за да предпремем нещо по-сериозно (семейство), но във България това е трудно, затова при първа възможност се махам отново и то за дълго. Аз съм млад и искам да се развивам.
p.s. оставям тука да си живее Бойко и управниците му с ЦИГАНИТЕ които се множат като глисти.
И аз да си изкажа мнението по темата накратко.
Работих 6м. в Германия уникална страна, ред, контрол и сигурност.
След това направих 2х6 месеца в Англия по фермите готина страна всичко е евтино само трябва да си бачкаш някъде и си окей, англичаните са малко подли, но.... преживява се.
Върнах се в България със събрани пари с цел да си остана тук да се хвана на работа да се развивам, НО ТОВА БЕШЕ ГОЛЯМА ГРЕШКА.
От 2 години работя като дизайнер печат, пред печат и от време на време фото заснемане.
Вярно има работа, НО парите стигат само да си платя сметките да си обслужвам колата, храна и кафета.
В България няма стандарт на живот, заплатите са ниски, няма работа за всеки. Млади хора сме трябва сега да работим и да спестяваме пари за да предпремем нещо по-сериозно (семейство), но във България това е трудно, затова при първа възможност се махам отново и то за дълго. Аз съм млад и искам да се развивам.
p.s. оставям тука да си живее Бойко и управниците му с ЦИГАНИТЕ които се множат като глисти.
Редактирано от tuizzl на 20-08-2012 15:22
Публикувано на 20-08-2012 16:41 | RE: Как ви се струва живота в ''България'' в момента като цяло...?
За съжаление май ще трябва да се изнасяме. И да иска човек няма как да остане в България, защото възможностите за нормален живот стават все по-малко с всяка година.
Публикувано на 05-11-2012 19:14 | RE: Как ви се струва живота в ''България'' в момента като цяло...?
+1 побъркващ се в България
искам пак във Англия и с нетърпение чакам да замина пак
искам пак във Англия и с нетърпение чакам да замина пак
Редактирано от bojo999 на 05-11-2012 19:41
Публикувано на 06-01-2013 15:36 | RE: Как ви се струва живота в ''България'' в момента като цяло...?
Редактирано от Oli_K на 06-01-2013 15:52
Публикувано на 06-02-2013 16:50 | RE: Как ви се струва живота в ''България'' в момента като цяло...?
Как е, промени има ли?
Публикувано на 14-02-2013 14:01 | RE: Как ви се струва живота в ''България'' в момента като цяло...?
Само не мога да разбера защо всички се оплакват от България??? Ами вземете се замислете мили сънародници и си задайте няколко основни въпроса и ще разберете защо аджеба сме на това положение....разбира се най-лесния вариант е да си съберем куфарите и да потеглим за някоя държава където условията са по-добри. Това което трябва да ни е ясно ,е че ако ние самите не се вземем в ръце и не положим усилие да подобрим условията за работа и живот в нашата държава няма да дойде някой супер герой и да направи чудо. Много от нас се блазнят да отидат там където заплатата на месец е 4 пъти повече от колкото у нас,живеят месеци наред далеч от близките си . Грозната истина е ДА в момента в България животът е ужасен,но за това не са виновни само нашите управници,вина имаме и ние че ги търпим и сме позволили да се стигне до това положение,че повечето млади и интелигентни хора да напуснат държавата и да търсят успех зад граница.......
Информация
Актуални позиции за работа
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители