Форум >
Публикувано на 22-03-2013 03:49 | Работа в България след висше
Здравеите. Та вапроса ми е доста директен - реалисти4на ли е заплата в размер на приблизително 2,000 лева (4исто) в София с вис6е образование.
Последна година сам в Англия, но сам си оптимист и много бих искал да се варна в БГ и да сам близо до приятели и познати. По принцип сам от Русе, но бих искал да работя в София и да се вийдам с приятели и семеиство по 4есто. Някои приятели ми кязват 4е тази заплата е вазмойна и не е мит или легенда, оба4е други ми казват 4е много сам се разме4тал, а трети просто се изсмиват на ентусязма и оптимизма ми. Гледал сам много оферти в jobs.bg, но там никои не обявява какво запла6тане предлага, което за мен е уникална цигания, но това е за друга тема. Об6то взето искам да сабера колкото се мойе пове4е информация за йивота на студентите след вис6е в София, как е работното място, има ли добро запла6тане, работодателите коректни ли са и т.н. Наи ве4е бих искал да разбера какво е ва6ето мнение - вазмойни ли са 2,000 лева на месец 4исто или не?
Естествено става дума за обикновен 4овек без преди6ен работен опит и без някакви вразки с вайни хора.
Сайелявам за гре6ките, ползвам кирилизатор.
Последна година сам в Англия, но сам си оптимист и много бих искал да се варна в БГ и да сам близо до приятели и познати. По принцип сам от Русе, но бих искал да работя в София и да се вийдам с приятели и семеиство по 4есто. Някои приятели ми кязват 4е тази заплата е вазмойна и не е мит или легенда, оба4е други ми казват 4е много сам се разме4тал, а трети просто се изсмиват на ентусязма и оптимизма ми. Гледал сам много оферти в jobs.bg, но там никои не обявява какво запла6тане предлага, което за мен е уникална цигания, но това е за друга тема. Об6то взето искам да сабера колкото се мойе пове4е информация за йивота на студентите след вис6е в София, как е работното място, има ли добро запла6тане, работодателите коректни ли са и т.н. Наи ве4е бих искал да разбера какво е ва6ето мнение - вазмойни ли са 2,000 лева на месец 4исто или не?
Естествено става дума за обикновен 4овек без преди6ен работен опит и без някакви вразки с вайни хора.
Сайелявам за гре6ките, ползвам кирилизатор.
Публикувано на 22-03-2013 09:02 | RE: Работа в България след висше
Мнооого зависи в кой сектор искаш да работиш.мога да ти кажа за банковия сектор че такива пари взима само управленския персонал.директор на пълнофункционален клон взима такива пари .регионалните управители стигат и до 5000.трагедията е че редовите служители в салона взимат много по малко.така наречения фронт офис 400-600 лв.кредитни консултанти 600-1000 лв.по моя информация вече са орязали бонусите за продажби на продукти на банките.плюс е ,че в банките приемат и хора без стаж но забрави че ще те сложат директор без необходимите и достатъчни връзки.все пак в нашата мила страна все още критерии е на кого си човек ,а не какво можеш.най добре стой си в Англия.Народа бяга от България ,ти ще се връщаш.
Публикувано на 22-03-2013 09:07 | RE: Работа в България след висше
Не бих искал да ти секвам ентусиазма, ама тва дето го искаш няма как да стане. Брат ми е в софия и със страхотно св едвам си намери работа за 1400. Няма начин без опит и стаж да те назначат на тия пари. Пък и съмнява ме такива заплати да се дават на много места.
Публикувано на 22-03-2013 10:57 | RE: Работа в България след висше
Хахаах хората бягат от тая мизерна страна където оправия няма от измамници и политици-мафиоти той искал да се връща . Стой си там забрави за BG
Редактирано от dok78 на 22-03-2013 10:58
Публикувано на 22-03-2013 12:54 | RE: Работа в България след висше
Аз като ти гледам правописа само, не виждам смисъл. А тези пари чисти само в ИТ сектора, освен ако не си решил да ставаш депутат.
Публикувано на 22-03-2013 15:46 | RE: Работа в България след висше
А някои да има информация за сектор придайби (Retail) или подбор на персонал? 4ух 4е втория запо4вал да се развива, но знам ли. Са6то така някои знае ли не6то за така наре4ените Call centres, един познат ми спомена 4е там давали добри заплати, а по цял ден си приказва6 по телефона с клиенти на компанията или не6то такова.
Публикувано на 23-03-2013 20:31 | RE: Работа в България след висше
Едната ми спецялност (аз у4а 2 паралелно) е мейдународни полити4ески отно6ение, така 4е и депутат 6те ставам ако трябва ;D дано само не е слoжно и да има пари там.
А поне някои знае ли дали има такива програми за работа които са насо4ени кам завар6или студенти без опит? В смисал не да работи6 безплатно а примерно да запо4не6 като асистент или да има6 някакав тренирова4ен период и да ти казват кое как се прави и т.н. Тарсих в google, но ни6то не намерих : / За това ре6их да питам тук ако някои слу4аино знае, все пак ако има такива програми те биха били рекламирани на студентите постоянно.
Все о6те си мисля 4е все някаде 6те има добре платена работа в София , просто трябва много да се тарси Поне така мисля аз де. (отново сляп ентусиазъм)
А поне някои знае ли дали има такива програми за работа които са насо4ени кам завар6или студенти без опит? В смисал не да работи6 безплатно а примерно да запо4не6 като асистент или да има6 някакав тренирова4ен период и да ти казват кое как се прави и т.н. Тарсих в google, но ни6то не намерих : / За това ре6их да питам тук ако някои слу4аино знае, все пак ако има такива програми те биха били рекламирани на студентите постоянно.
Все о6те си мисля 4е все някаде 6те има добре платена работа в София , просто трябва много да се тарси Поне така мисля аз де. (отново сляп ентусиазъм)
Ползвам он-лайн кирилизатор, за това правя грешки!
Редактирано от Speedo на 23-03-2013 20:34
Публикувано на 23-03-2013 22:13 | RE: Работа в България след висше
Ами стажовете са такъв вид "тренировъчен периода" и програмите "Старт в кариерата". Мисля, че има и други видове програми за по 6 месеца, но не знам как се казват. Трябва да се следи кога какво излиза.
Публикувано на 25-03-2013 04:11 | RE: Работа в България след висше
Retail по принцип е да продаваш по магазините. Може би имаш предвид sales? Иначе за call centers мога да кажа, че това е доста неприятно, защото повечето хора, които се обаждат не го правят само да си приказват ами за да се оплакват. Аз за щастие не съм работила в такова, но пък съм работила на място, където трябваше и по телефона да "си приказвам с клиенти на фирмата" и наистина не бих го препоръчала освен ако нямаш избор.
Публикувано на 25-03-2013 18:30 | RE: Работа в България след висше
Права си това е за хора с йелезни нерви, а аз за йалост нямам такива.
Ина4е за Retail имах в предвид позиции за които ти трябва диплома - например (асистент) Управител на магазин (не регионален а само за 1 магазин),купува4 на стока, или не6то в стратеги4еския им отдел. То е ясно 4е по малките магазини сигурно дайе нямат стратеги4ески отдел, аз имам в предвид тези които имат
Относно програмите старт на кариерата и стайове, разгледах за какво става дума но аз имах в предвид друг вид програми. Мисалта ми е накои знае ли дали ваоб6те са6тествуват програми от рода на: (6те дам пример 4е ми е по лесно така, 6те го наре4ем пример Х)
примерно някоя компания се разраства или просто еи така ре6ава да наеме скоро завар6или студенти. Пуска обяви 4е тарси хора, които 6те обу4ава за позицията например управител (или която и да е, изисква6та диплома) и има тренирова4ен период от Х, да ре4ем 6-12 месеца, които е платен. И ако дадения студент го наемат на работа и премине успе6но тренирова4ния период го пови6ават на управител, и така вса6тност преска4а цялата глупава идея 4е трябва да работи 10 години на 1 място за да стане Мениджър, независимо 4е има диплома за вис6е.
Както споменах аз поразпитах малко какво представляват тия стайове, но не вийдам смисал да работи6 без да ти пла6тат, или след края на стайа да ти кайат прияден ден остава6 без работа дори и да си се справил добре. Та някои ако мойе да ми кайе дали има такива програми като пример Х 6те сам много благодарен, наистина пробвах да тарся в google, но ни6то на намерих.
Бих искал да поработя в БГ не само за да се вийдам с приятели и познати по 4есто, ами са6то така за6тото наистина имам някаква надейда 4е не6тата 6те запо4нат да се оправят. То е ясно 4е ако бе6е само за парите хи4 няма6е да искам да се вра6там.
Ако някои знае не6то да пи6е, благодаря предварително!
Ина4е за Retail имах в предвид позиции за които ти трябва диплома - например (асистент) Управител на магазин (не регионален а само за 1 магазин),купува4 на стока, или не6то в стратеги4еския им отдел. То е ясно 4е по малките магазини сигурно дайе нямат стратеги4ески отдел, аз имам в предвид тези които имат
Относно програмите старт на кариерата и стайове, разгледах за какво става дума но аз имах в предвид друг вид програми. Мисалта ми е накои знае ли дали ваоб6те са6тествуват програми от рода на: (6те дам пример 4е ми е по лесно така, 6те го наре4ем пример Х)
примерно някоя компания се разраства или просто еи така ре6ава да наеме скоро завар6или студенти. Пуска обяви 4е тарси хора, които 6те обу4ава за позицията например управител (или която и да е, изисква6та диплома) и има тренирова4ен период от Х, да ре4ем 6-12 месеца, които е платен. И ако дадения студент го наемат на работа и премине успе6но тренирова4ния период го пови6ават на управител, и така вса6тност преска4а цялата глупава идея 4е трябва да работи 10 години на 1 място за да стане Мениджър, независимо 4е има диплома за вис6е.
Както споменах аз поразпитах малко какво представляват тия стайове, но не вийдам смисал да работи6 без да ти пла6тат, или след края на стайа да ти кайат прияден ден остава6 без работа дори и да си се справил добре. Та някои ако мойе да ми кайе дали има такива програми като пример Х 6те сам много благодарен, наистина пробвах да тарся в google, но ни6то на намерих.
Бих искал да поработя в БГ не само за да се вийдам с приятели и познати по 4есто, ами са6то така за6тото наистина имам някаква надейда 4е не6тата 6те запо4нат да се оправят. То е ясно 4е ако бе6е само за парите хи4 няма6е да искам да се вра6там.
Ако някои знае не6то да пи6е, благодаря предварително!
Ползвам он-лайн кирилизатор, за това правя грешки!
Информация
Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Актуални позиции за работа
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Актуални позиции за работа
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители