Форум >
Публикувано на 14-12-2009 14:07 | Ще остане ли някой в БГ или маи ще ни изгонят всички.........
С тази мащеха България до кога биха стояли младите хора........има ли стимул за живот тук...........
Публикувано на 14-12-2009 15:49 | RE: Ще остане ли някой в БГ или маи ще ни изгонят всички.........
И млади и стари масово се изнасят... дане мислиш, че заминават само по фермите... Ми виж колко са имигрантите в Испания, Гърция, Кипър, Англия, щатите... нали не мислиш че са тръгнали по света от скука ... Тъжно ми е че така се получава, обичам България и се чувствам добре сред роднини и близки ( иска ми са да кажа и приятели, но за съжаление и те не са в България) Огледай се наоколо... един човек издържа цяло семейство... Всичко е супер скъпо и още по- скъпо ще става. Старите нямат пари за лекарства, младите не могат да си намерят работа ако нямат връзки... За съжаление почти нищо хубаво не срещнах в България откакто се прибрах. Предлагат ми работа за 4 часа за 180 ! лева в Плд , влизам оня ден в автобуса ( претъпкан и миришещ както винаги) и чалгата е надута на макс, правят му забележка на шофьора, той още повече увеличава .. of ще спра до тук...
Публикувано на 14-12-2009 16:56 | RE: Ще остане ли някой в БГ или маи ще ни изгонят всички.........
Така е , циганията е пълна.Лошото е , че дори да остана в Англия ,освен в строителство не виждам каква друга работа могат да дадат на чужденец.Абе , ни навън да отидеш , ни в тая помия да стоиш.
Редактирано от HenryII на 14-12-2009 16:57
Публикувано на 15-12-2009 20:13 | RE: Ще остане ли някой в БГ или маи ще ни изгонят всички.........
palen 6it nqma izhod,,,,,,,,,,
Редактирано от kals на 15-12-2009 20:14
Публикувано на 17-12-2009 11:25 | RE: Ще остане ли някой в БГ или маи ще ни изгонят всички.........
Публикувано на 17-12-2009 11:59 | RE: Ще остане ли някой в БГ или маи ще ни изгонят всички.........
Кризата на запад вече отмина а тук едва сега започва работа няма за студентите само дето се хабят толкова пари и нерви за учене и накрая нищо отиваш на борсата и при голяма част от емигрантите се получава нещо като стокхолмския синдром остават и се устройват там а тука остават само пенсионери и цигани.Няма смисъл да се стои тук в Булгаристан.
Публикувано на 17-12-2009 12:17 | RE: Ще остане ли някой в БГ или маи ще ни изгонят всички.........
Така е , тук само тия дето се кефят на чалгата и турската култура , се чустват като у дома си.Отдавна се чуствам като чужденец в Булгаристан, съжалявам , че направих грешката да се върна , следващата година , няма да я повторя.Спасявайте се от това блато . Работа вече няма ни за общаци , ни эа студенти, пълна катастрофа.А тия които имат някаква работа , не им плащат с месеци, жалко подобие на държава.По- добре да я эакриват и да се свършва с тая 20 годишна агония.
Публикувано на 17-12-2009 14:14 | RE: Ще остане ли някой в БГ или маи ще ни изгонят всички.........
По рано щях да пусна същата тема но с друго заглавие " Как виждате България след 5-10 години ? " Наистина съжалявам че живея в такава мизерна,противна и смръдлива държава! От както се помна не мога да се сетя някога да съм живял добре, дори от детските ми години и да съм имал всички неща за един нормален живот.Все е липсвало нещо? Тая история за кризата е много смешна. Набива ме луд смех като чуя някой да почне да говори за кризата в БГ, че то тая мизерна държава някога излизала ли е от криза ?? Аз не помна преди кризата да съм живял по добре ?? Разбира се може да се отвори тук една малка скоба за хората който получават всичко на готово от техните или по точно по заможните, но вярвам че тези хора не четат форуми за бригади в англия така че няма да им обръщам особено внимание в текста ми тук! Относно заглавието на темата бих казъл че след 5-10 години в България ще останат само пренсионерите,циганите и учениците докато завършат основното си или средното си образование. Не казвам висше образование защото никои няма да има желание да го кара или поне пари за да го изкара! Всеки друг млад, нормален и разумно мислещ човек ще отиде навънка за да може да има някакво бъдеще макар и трудно като за начало но поне ще знае че ще живее в един по цивилизован, добре платен и с бъдеще свят! Не може един нормален европеец да взима 2000 евра заплата а аз да бъхтам тук за слава за 400 лв. Преди някой да се е сетил да пита бил ли си на бригада и знаеш ли какво е? , ще кажа да бил съм видел съм знам какво е. Ще дам една лека разлика която видях за престоя си от 5 месеца. Нормалния англичанин(шотландец) взима към 2000 паунда месечна заплата.- нормалния българин 400лв( 2000 паунда без една нула демек 200 паунда). Навън всеки 10 -ти англичанин страда от затлъстяване заради богатия избор на евтини храни - нормалния българин страда от недояждане заради богатия избор на храни и смешно завишени цени.Нормалния англичанин се чуди каде да прекара лятото - нормалния българин се чуди как да го преживее. Нормалния гражданин в UK кара чисто нова кола - нормалния българин си мечтае за чисто нова-втора употреба над 10 години Има и много други разлики примерно в цените на макровите дрехи и др. но ще стане прекалено голямо ако тръгна да ги изброявамм. С две думи ще кажа хората навън живеят а ние тук съществуваме. От както се върнах от бригада положението тук беше станало още по зле 2 месеца съм без работа и не мисля че за напред ще си намеря направо чакам за следващата бригада и тва е!
Да пишеш на български с латиница е все едно да пишеш с лайна на стената - чете се, но не е красиво !
Редактирано от kraso1 на 17-12-2009 14:17
Публикувано на 17-12-2009 14:30 | RE: Ще остане ли някой в БГ или маи ще ни изгонят всички.........
Аэ съм същата работа , само че ще чакам чак до късна есен най- вероятно...От старата ми работа , дето ме изгониха преди да тръгна на бригада , ме срещат и ми предлагат да се върна , съжалявали , бил съм прав , дрън , дрън..нямало проблем.Мерси , предпочитам да умра от глад , отколкото да блъскам за трима търтея и накрая да ти поставят ултиматуми , ако не работиш до еди колко си извънредно си подавай оставка.Жули еврофутбол и тва е тук эа мерси повече не работя.Щото ,като влезеш в магазина с мерси нищо не можеш да си купиш.
Публикувано на 17-12-2009 15:18 | RE: Ще остане ли някой в БГ или маи ще ни изгонят всички.........
След 5-10 години както е тръгнало това масово изселване към чужбина ще управлява ДПС и тогава пак ще тръгнат автобуси само че от Турция към Българистан и тогава ще стане Абсурдистан ще трябва да си обрязваме децата е това ще стане!
Информация
Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Актуални позиции за работа
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Актуални позиции за работа
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители