Форум >
Публикувано на 10-12-2010 12:41 | RE: Ще остане ли някой в БГ или маи ще ни изгонят всички.........
Ami to kartinkata e edna i sahta vsqka godina mlad 4ovek kata zavarhi srednoto si obrazyvanie ili otiva da sledva ili otiva v 4ygbina, a i faktite govorqt 4e Bulgaria i polovina givee v 4ygbina okolo 10miliona balgari. V USA,UK,GREER,CYPRYS i navsqkade v vsi4ki dargavi kolko mnogo hora sa se iznesli ot milata rodina ,galko no fakt.
Публикувано на 14-12-2010 21:55 | RE: Ще остане ли някой в БГ или маи ще ни изгонят всички.........
tova e jalkata istina................koito moje da bqga,,,,,,,,,,,
Публикувано на 15-12-2010 17:19 | RE: Ще остане ли някой в БГ или маи ще ни изгонят всички.........
И в същото време точно тия 10 милиона спасяват държавата от абсолютен фалит.
Публикувано на 05-02-2011 14:23 | RE: Ще остане ли някой в БГ или маи ще ни изгонят всички.........
България никога не е била нещо водещо, камо ли за пример че да викаме - вижте ни сега.
Както беше казал един немец по телевизията, не оценяваш свободата защото се раждаш с нея и я приемаш за даденост. Тука също е така, има държави в които каквото си уловиш това щя ядеш или ще работиш за 5$ на месец, така че недейте си мислете колко е зле тук. Ние водещите страни никога няма да ги стигнем, вечно ще сме зад тях, но има и много които са зад нас... щом има чужденци които работят тук и са щастливи... смятайте.
Нека вземам за пример Дания, почвате работа за 2000е заплата обаче ви като ви вземат 700е данък, като дадете 500е за квартира... 200е за ядене, ми ако пушите цигари, ами ако искате да излезете на дискотека/механа/заведение...да си купите някоя дрешка и кво се получава ?? Пак разботим за слава? Или пък в другия вариант ще се стискате и няма да излизате никъде, белким съберете по 500е на месец и след 5-6 месеца да дойдем тук като патрони да кажем еее вище колко много пари спестих... ама кво сте спестили, някакви стотинки... ами айде кандидатсвайте за кредит, вземете си жилище там ... а забравих, те тея спестените за 5-6 месеца ще само вноската на месец в Дания... и така да не продължавам.
Така че изобщо не мислите че всичко което хвърчи се яде, да стандарта им е висок, ама хляба не е 1лв, а от 3лв нагоре. Та мисълта ми е че изобщо не е лесно никъде... успяват много малко, другите се мъчим.
Както беше казал един немец по телевизията, не оценяваш свободата защото се раждаш с нея и я приемаш за даденост. Тука също е така, има държави в които каквото си уловиш това щя ядеш или ще работиш за 5$ на месец, така че недейте си мислете колко е зле тук. Ние водещите страни никога няма да ги стигнем, вечно ще сме зад тях, но има и много които са зад нас... щом има чужденци които работят тук и са щастливи... смятайте.
Нека вземам за пример Дания, почвате работа за 2000е заплата обаче ви като ви вземат 700е данък, като дадете 500е за квартира... 200е за ядене, ми ако пушите цигари, ами ако искате да излезете на дискотека/механа/заведение...да си купите някоя дрешка и кво се получава ?? Пак разботим за слава? Или пък в другия вариант ще се стискате и няма да излизате никъде, белким съберете по 500е на месец и след 5-6 месеца да дойдем тук като патрони да кажем еее вище колко много пари спестих... ама кво сте спестили, някакви стотинки... ами айде кандидатсвайте за кредит, вземете си жилище там ... а забравих, те тея спестените за 5-6 месеца ще само вноската на месец в Дания... и така да не продължавам.
Така че изобщо не мислите че всичко което хвърчи се яде, да стандарта им е висок, ама хляба не е 1лв, а от 3лв нагоре. Та мисълта ми е че изобщо не е лесно никъде... успяват много малко, другите се мъчим.
Публикувано на 05-02-2011 15:14 | RE: Ще остане ли някой в БГ или маи ще ни изгонят всички.........
alexxg писа:
България никога не е била нещо водещо, камо ли за пример че да викаме - вижте ни сега.
Ще работиш за 5$ на месец ама къде живееш?Близкия изток?Африка?Някои части на Азия?Няма да живееш на най-развития континент,в най-развитата общност където заплатата на 80 % от хората в България средния европеец ходи до тоалетната с нея.Ти живееш в държава която е на последно място във ЕС по най-негативните статистики и показатели.Не съм аз които да ти разяснява отрицателните страни тука защото може сам да ги видиш всяка вечер по новините.Най-неграмотните ученици,най-бедните хора(които не живеят в горезброените части на земното кълбо а в ЕС),най-ниския стандарт,най,най,най(бих избройл още доста неща но сега нямам време).......Почти всички мой приятели заминаха за чужбина.Всички се чувстват щастливи и не искат да се върнат?Защо ли?Защото във чужбина със МИНИМАЛНА работна заплата си позволяват много повече неща отколкото в България със 400-500 лв като аз съм ходил на гости на един приятел в Англия и искам да ти кажа че не се лишава от нищо.Живее по начин по който биха му завидяли доста българи живеещи в нашата Татковина. Взима доста малко пари които би взимал нормален англичанини няма база за сравнение дори със мен(а аз бих казал че имам добри доходи тук но не ми стигат почти за нищо).Разбира се всичко е индивидуално и си зависи от човека но поне аз нямам познат в чужбина да работи за слава.Ако работиш за слава защо стоиш там?Тук сред българите неможеш ли да го правиш същото?Или тук славата е малко по-бедна от славата там и предпочиташ чуждата?България никога не е била нещо водещо, камо ли за пример че да викаме - вижте ни сега.
Публикувано на 05-02-2011 17:58 | RE: Ще остане ли някой в БГ или маи ще ни изгонят всички.........
ама аз не съм казал че в чужбина е по-лошо от тук. Разбира се че е по-добре от тук, но пък не смятам че тук е толкова зле колкото го изкарват.
Просто някой вече дежурно си пеят колко е зле тук и дори за секунда не правят обстоен преглед на фактите. Претърпяхме преход, инфлация, девалация и какво ли още не... ако питаш някой англичанин за това сигурно не го и чувал. Преди 10 години като се бачкаше за 70-80лв много хубаво ли беше ??? Нещата макар и бавно се подобряват, така че спрете да се вайкате че все едно сте в Зимбабве, ами не сте.
Колко до Ес, ние ония ден влязохме и вече да сме "патрони" ли ? Гърците са там от 30 години и пак не могат да се похвалят със заплати като в Англия, а ние от ония ден и вече ще си го мерим с Англия ?
Просто някой вече дежурно си пеят колко е зле тук и дори за секунда не правят обстоен преглед на фактите. Претърпяхме преход, инфлация, девалация и какво ли още не... ако питаш някой англичанин за това сигурно не го и чувал. Преди 10 години като се бачкаше за 70-80лв много хубаво ли беше ??? Нещата макар и бавно се подобряват, така че спрете да се вайкате че все едно сте в Зимбабве, ами не сте.
Колко до Ес, ние ония ден влязохме и вече да сме "патрони" ли ? Гърците са там от 30 години и пак не могат да се похвалят със заплати като в Англия, а ние от ония ден и вече ще си го мерим с Англия ?
Публикувано на 05-02-2011 18:29 | RE: Ще остане ли някой в БГ или маи ще ни изгонят всички.........
alexxg писа:
ама аз не съм казал че в чужбина е по-лошо от тук. Разбира се че е по-добре от тук, но пък не смятам че тук е толкова зле колкото го изкарват.
Това че преживяхме въпросните факти е едно,но че не си извадихме правилните изводи своевременно говори зле за нас,и да наистина е зле в БГ просто мисля че никой не е в състояние да каже колко зле е наистина.А когато дойде момента на повишаване на стандарта на живот мисля че всички ще разберат,не мислите ли?ама аз не съм казал че в чужбина е по-лошо от тук. Разбира се че е по-добре от тук, но пък не смятам че тук е толкова зле колкото го изкарват.
Публикувано на 05-02-2011 18:46 | RE: Ще остане ли някой в БГ или маи ще ни изгонят всички.........
Да ! Верно е , че има държави с 5$ на месец , но има и държави в , които като произведеш нещо и го изнесеш да го продадеш извън страната имаш данъчни облекчения ! Без излишни бумащини , без излишни условия и какво ли не още измислено ! Защото управниците знаят , че вкараните пари ще подпомогнат икономиката и ще има по-малко социално слаби , по-малко просяци , по-малко бездомници и т.н. ! Как ти звучи това на фона на нашата реалност , където за да произведеш трябва да бутнеш на всяка инстанция иначе няма да ти разпишат бумажката и съответно няма продукция ! А пък за да изнесеш - само законовоподплатения рекет е ужас ! То не се бумаги от министерства , камари , ведомства и от къде ли още не ! Но не си мислете , че е само това ! И при тях са неизменните подкупи и рушвети , но в много по-големи числа !
На печелившите --- ЧЕСТИТО ! ! !
На печелившите --- ЧЕСТИТО ! ! !
Публикувано на 05-02-2011 20:07 | RE: Ще остане ли някой в БГ или маи ще ни изгонят всички.........
Каквото и да си говорим,според мен истината е една:все още в България се живее трудно и от сметка до сметка и всеки прави страхотна еквилибристика за да се справя.Ще се случат нещата,но сега това е реалността.Добре е да изкараме на бригади някакви пари,но да не са елементарни житейски нужди,а като се върнем да имаме малък капитал за старт/ако имаме нюх и решителност/.Така мисля аз!!
Публикувано на 05-02-2011 20:15 | RE: Ще остане ли някой в БГ или маи ще ни изгонят всички.........
Напълно съгласен с curata
Информация
Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Актуални позиции за работа
Информация Минимално заплащане в Англия 2020
Информация Актуални позиции за работа
Информация Минимално заплащане в Англия 2020
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители