Период на дискусията2009–2011Най-активна година2011Запазени мнения51Прочита77 126
#31Бригадир_6111
Здравейте на всички, ако някой има дати за заминаване в Sudoberry (Португалия) пишете, защото аз тогава заминавам, и да не съм сам
#32Бригадир_4833
Здравейте :) всичко изписано до тук за Sudoberry ЛТД е вярно.и аз латото на 2010 г се излагах да отида там с 3-ма мои пртели.условията на живот са ужасни,заплащането е смешно.тоалетната беше от миналия век,беше клекало, дори нямаше гърне.изкарахме само по 2 мееска,избихме си парите ,че и малко от горе, и се прибрахме.хубавото при нас беше че не заминахме с агенция а чрез познат.за това успяхме да си избием парите за 2 месеца.вярно ако си добъра и бърз берач не те гонят от полето,но въпреки всичко не си заслужава.Заслужава си ако нямате никаква др алтернатива за работа било то в Бг или чувбина.плащахме по 20 евро на седмица за каравана,ако може да се нарече каравана де.наистина имаше мишки и мравки.разбрах че даже тази година са вдигнали наема от 20 на 30 евро.направиха лек ремонт на кампа но не си заслужава вдигането на наема.ако имате по-конкретни въпроси ме питайте :)
Ivo: ползвай кирилизатора.
#33Бригадир_1888
кажете поне какви пари може да се изкара от sudoberry португалия, имам оферта за 1200лв със билета
#34Бригадир_5845
Абе хора ! Вие не четете ли какво пише за тази ферма ? Не разбрахте ли , че ще живеете като добичета и ще бачкате като такива за някакви си мизерни центчета ?! А ще трябва и да си платите маса пари за да ви наемат ! ! ! Бях в Португалия преди две г. и знам отлично какво е положението . В момента е още по-зле ! Ама щом сте решили да се баталясвате -- ОК ! Ваша воля !
На печелившите : Честито !
#35Бригадир_327
Тази година е много зле в португалия затова и особено в някои ферми-внимавайте и не се лъжете:)*predavamse*
#36Бригадир_327
sheez писа: Мен тази оферта ми я предложиха от фирма светове, отам ме пратиха във фирма тодоров и ко. Подписах документите преди да съм се заитересувал повече за фирмата и сега чакам да заминавам уж февруари месец, тези дни звънях и ми казаха че ще бъди месец март заминаването, вече почвам да се чудя дали изобщо ще има заминаване.ще съжаляваш*cry*
#37Бригадир_2247
преди дни се свързах директно с Sudoberry и ми праха имейл с информация и снимки. голяма мизерия изглежда [старо външно изображение]
[старо външно изображение] и за въпросната кочина ви се одържат от заплатата по 120 евро на месец аз не бих отишъл там да работя
#38Бригадир_7850
Здравейте, искам да получа повече инфо за тази работа -бране на ягоди.Казаха ми 1200 лв., по 30 евро отдържат за спане на седмица, храната отделно.Интересувам се за условията на работа, нормите постижими лиса, коректни ли са с плащанията.
#39Бригадир_7854
axaxax i na men neska mi se obadiha ama mi kazaha da nosq v ponedelnik 600 leva i dokumenti i da zamina s 1 viqt kurs koito sha trugne na 12 mai :D i nz gledam 4e ne e mn dobre de kato pro4etoh vsi4ki temi za taq firma :@
Ivo: пиши на кирилица!
#40Бригадир_5845
Ако имаш пари ,време и нерви за губене - заминавай ! Ти в България да се хванеш да береш череши , като краен резултат ще си по-насметка отколкото със Sudoberry !
#41Бригадир_7854
hmmm ami shtoto nie sme 2 mom4eta deto neska ni zvanqha i ni viknaha i sega mn se 4udim dali da otidem da videm kak e ina4e za parite ako moje da si gi izbiem tiq 600 leva ok ne me burka mn mn i neshto ne mi e qsno kolko 4asa sha se raboti de ; ) *neznam*
Ivo: пиши на кирилица!
#42Бригадир_5845
Хич не се чудете , ами си намерете работа някъде по-насевер . В Германия можете да започнете работа в селското стопанство без проблем , но трябва да знаете езика и да имате поне минимален опит . Освен това трябва и сами да си намерите работодател . В Холандия , Белгия и Англия можете да си оправите документите и да работите като самонаети . Това са милион пъти по-добри начини да работите в чужбина и да имате добър резултат от работата си , а не да съжалявате , че въобще сте се захващали .
#43Бригадир_5863
здравейте имали някой които ще заминава за Португалия на 19 май 2011 за бране на ягоди *sram*
#44Бригадир_7514
andreevin писа: Абе хора ! Вие не четете ли какво пише за тази ферма ? Не разбрахте ли , че ще живеете като добичета и ще бачкате като такива за някакви си мизерни центчета ?! А ще трябва и да си платите маса пари за да ви наемат ! ! ! Бях в Португалия преди две г. и знам отлично какво е положението . В момента е още по-зле ! Ама щом сте решили да се баталясвате -- ОК ! Ваша воля !
На печелившите : Честито !
Колега , ние четеме какво пише ама нямаме други алтернативи вече седем месеца съм без работа и от никъде нищо. Ако си в бг знаеш какви са алтернативите-имам магистратура ,говоря 2 езика и работата която ми предлагат е за 600 лв. Ти вместо да задаваш глупави въпроси поне можеш да споделиш нещо в детайли за парите и т.н. Незнам защо никой нищо не казва за пари в този сайт.Кажете щом сте се опарили- дадох толкова пари , дойдох си с толкова пари и работих толкова и толкова.Пък всеки сам за себе си решава дали може да работи толкова и дали го устройват парите. Убедил съм се че тук в този сайт има и доста неподготвени изказвания. Извинявай ако съм те засегнал
С най-добри чувства: Иво
#45Бригадир_2247
Аз не мога да разбера защо давате пари или поне искате да дадете 600лв да заминете при положение че ако се свържете с фермата като им пишете на e-mail-а ще ви дадат информация относно заплащането, условията на живот и какви документи са ви нужни да заминете. При това БЕЗПЛАТНО !!! Нужно е само да им изпратите копие от лична карта и свидетелство за съдимост. След това ще ви кажат дата на която да заминете. На мен лично условията на живот и заплащането не ми допадат и за това се отказах.
#46Бригадир_7514
Стоянчо , мислиш ли че не съм го пробвал този вариант. Изпратил съм до днес 214 /двеста и четиринадесет / мейла до работодатели ,вкл. и до Судобери за която е темата и нищо конкретно. Имам точно 30 отговора от рода на : Благодарим ви че кандидатствахте и т.н. Прикачвам им диплома , сертификати и прочие документи , но засега без успех.Пиши моля те ти къде си кандидатствал и работи начина описан по-горе.
#47Бригадир_8704
Који човек има интереса за пермакултуру(еколошко-биолошка земљорадња),у Португалији нек ми се јави ,са кратком биографијом:
anabreia@megamail.pt
Може одмах да почне . Радим еко-биолошку агрикултуру.Тражим ортака. Ја улажем паре,зарада се дели. Треба физички да се ради-добра кондиција и здравље неопходни. Пишите-португалски-енглески,немачки. Поздрав, Мика п.с. може и србски и бугарски ал једноставно писање. М.
#48Бригадир_687
Ко рече!? *neznam*
#49Бригадир_8704
krasy83 писа: Ко рече!? *neznam*
~We are offering partnership to a man on our smallholding(5Ha) .Eco-biological agriculture. Prereqisite:basic knowledge of ecology and to be interested in biological agriculture. It is a manual work thus you need to be in good shape. You dont need to invest any money. All profits will be shared ,50/50. Accommodation in a modern apartement. More : anabreia@megamail.pt
Regards, Mike and Ana
#50Бригадир_8944
Hello, i read your post, my name is Stanislav, am 29 years old and i am very interest in permaculture since 2-3years, At this stage i read more books from the greatest Bill Mollison, Sepp Holzer .....and had a little experience on my small part of land with my vegetable and fruit garden. I'm very inspired of permaculture so i hope its serious. I'm waiting for your replay. Best regards p.s. Hope my english is not that bad
#51Бригадир_8704
stanislav13 писа: Hello, i read your post, my name is Stanislav, am 29 years old and i am very interest in permaculture since 2-3years, At this stage i read more books from the greatest Bill Mollison, Sepp Holzer .....and had a little experience on my small part of land with my vegetable and fruit garden. I'm very inspired of permaculture so i hope its serious. I'm waiting for your replay. Best regards p.s. Hope my english is not that bad
Dear Mr.Stanislav,
We would appreciate if you could send us a short CV with your photo on our E-mail:
anabreia@megamail.pt
With kind regards, Mike and Ana
Още по темата
Свързани дискусии
Други архивни теми със сходно заглавие или от същия раздел.