Church Farm TUNSTEAD INTERNATIONAL FARM CAMP

327 мнения455 293 прочитаЗапочната 3 януари 2012 г.
Период на дискусията2012–2017Най-активна година2013Запазени мнения327Прочита455 293
#31Бригадир_10844
здравейте и аз получих апликейшън от IFC Tunstead-NORFOLK за пръв път ще ми е ако иска някой да ми пише
#32Бригадир_10853
zdraveite
Moze li nqkoi da mi prati na4alnata stranitza na Tunstead-Norfolk
Blagodarq

Ivo: пиши на кирилица ... и каква е тая начална страница?
#33Бригадир_10803
Здравейте ! Искам да попитам нещо хората от Фермата. Някой от този форум, който е бил там и знае телефоните, телефон който е на някой от българите там, защото прочетох че има и такива от организаторите, нека да напи6е телефонния номер ! Благодаря предварително !
#34Бригадир_1790
radysq писа:
zdraveite
Moze li nqkoi da mi prati na4alnata stranitza na Tunstead-Norfolk
Blagodarq

Ето страницата:
http://www.ifctunstead.co.uk

Имаме група във фейсбук със снимки и информация:
http://www.facebook.com/groups/194207985749/
#35Бригадир_6967
Кое е толкова хубаво в тази ферма?
Работата ли ,условията за живот,заработените пари или прекараното време далеч от България?
Струва ли си заминаването в тази ферма?Прочетох много негативни мнения,но има и много връщащи се.За или против работата в тази ферма?
#36Бригадир_6967
Някой бил ли е през 2011 година там? Нека напише тук фермата добра ли е,как е заплащането, има ли там добър НЕТ, добро мобилно покритие?Кога е най-добре да се отиде,през кой месец?
Има група във Фейса ,но тя е затворена за нови бригадири и не дава точна информация.Почти всички в нея пак ще заминават,но никакви подробности.Само купони.
#37Бригадир_9921
дай името на тази група и защо да не дават информация.нали всички са се запътили натам
#38Бригадир_6028
Добър вечер днес получих това някой можели да ми го разгадае , че моя англиски е леко слаб.
Dear Boyko,

I apologise for delayed answer, we were closed down for 2 weeks after
Christmas.

I have been answering to all mails which I received since last Monday.

Thank you for your recent enquiry to work with us in 2012.

We have started our recruitment process from the middle of December 2011 for
next year.

There are no vacancies available in January and in February.

We will hold your Application form request in our file.

Unfortunately experience from previous years shows that there is slightly
high demand for vacancies with us therefore we are not able to process all
requests for Application forms and we have to select applicants.

Successful applicants can expect our brochure with 2012 Application form by
post during February or March.

Yours Sincerely,

Anna Soglo
#39Бригадир_1790
С две думи:
Стартирали са набирането на работници в средата на Декември 2011. Няма свободни места в момента, но те ще запазят заявката ти и ако се отвори място ще те уведомят.
Някой път пращат пролетта запитване дали сте навити да отидете в края на сезона, когато работата и съответно работниците намаляват, но не разчитай на това.
#40Бригадир_1
С две думи - няма места!
С повече от две думи - за януари и февруари няма свободни работни места, но ще те имат предвид ако излезе нещо. Дали ще излезе нещо ще се разбере февруари или март.
#41Бригадир_6028
ок
благодаря за бързия одговор
#42Бригадир_9921
здравейте!малко се забавих с изпращането на документите и имам няколко въпроса.ще се радвам да помогнете-за колко време пристигат документите в англия и какво гледат във фермата-датата на получаване на документите или пощенското клеймо?*cool2*
#43Бригадир_2668
Пристигат за 7-10 дни и да закъснее с 2-3 дни писмото мисля,че не е фатално. Те са наясно,че има забавяния по пощите(особено нашите пощи). Ако крайната дата ти е 31-ви време е вече да го пращаш :)
#44Бригадир_6967
:(*sorry*

*Не пускайте мнения само с иконки
#45Бригадир_6419
Здрвейте, в архива четох силно отрицателни мнения за фермата, аз получих апликейшън, попълних и изпратих с документите, но при толкова много четене не ми стана ясно следното: 1. В апликейшъна пише заплащане 6.08 паунда на час, работа 6 дни в седмицата и допълнително заплащане на касета (на норма0 около 1.43-1.50) което по моя сметка е слагам 7 часа дневно 7часа *6.08 паунда=42.56, две касетки да събереш (най-лошия случай давам за пример), изкарваш 45 паунда на ден. 6дни*45паунда=270 Да речем 70 отиват за квартира и ядене то тогава 200 паунда е печалбата на седмица( ако си свиваш разходите де). Ще в
и бъда благодарна за разяснение
2 къде бъркам?
3. чакам помощ от ходилите
4. Кога ще получа договора и разяснение кога ще ходя
5Ще почерпя )
*clap*
#46Бригадир_10921
здр.аз и моя приятел вече пратих ме апликейшън бележка за направен превод на парите 4 пас.снимки и копие от лична карта сега чакаме отговор дати за тръгване ако има някои със тези дати да ни пише 20 март и 20 април да се съберем група ние ще пътуваме за първи път дано всичко е наред със документите и да са отишли на точния адрес моля ви пишете ни благодаря предварително и на всички успех
#47Бригадир_6419
Интересно, вече втори човек пише, че е изпратил апликейшън и знае дата на заминаване да не би да сте получили емейл или покана, нещо не ми е ясно! *no*
#48Бригадир_7377
не мисля ,че някой е получил дата,освен ако не са от тима на тези които правят тунелите или които заминават сега на 11,02и по късно,но не и пикърите ,това че са посочили дата не значи ,че ще тръгнат на посочената от тях дата.всичко се определя от офиса.всички се надяваме да тръгнем по рано ,но късмет :)
март месец незнам дали има заминаващи момичета,до колкото знам ,наи рано за момичетата е април към 20.
#49Бригадир_6419
И аз така мисля, Меги!B)
#50Бригадир_6388
neli-kaneva писа:
Здрвейте, в архива четох силно отрицателни мнения за фермата, аз получих апликейшън, попълних и изпратих с документите, но при толкова много четене не ми стана ясно следното: 1. В апликейшъна пише заплащане 6.08 паунда на час, работа 6 дни в седмицата и допълнително заплащане на касета (на норма0 около 1.43-1.50) което по моя сметка е слагам 7 часа дневно 7часа *6.08 паунда=42.56, две касетки да събереш (най-лошия случай давам за пример), изкарваш 45 паунда на ден. 6дни*45паунда=270 Да речем 70 отиват за квартира и ядене то тогава 200 паунда е печалбата на седмица( ако си свиваш разходите де). Ще в
2 къде бъркам?
5Ще почерпя )
*clap*
Здравей!
Бъркаш там , че или работиш на час и ти плащат 6.08 на заработените часове ИЛИ береш и ти плащат на набрани касетки :)А не и двете накуп.Т.е. ако мислиш да береш по две касетки на ден...не знам как ще я караш
#51Бригадир_5565
neli-kaneva писа:
2 къде бъркам?
5Ще почерпя )
*clap*
Ами според мен бъркаш там че когато береш на норма хората ти смятат колко би набрала за 1 час т.е.ако на час ти е 6 паунда при плащане на час а при бране би набрала примерно за 1 час 6 касетки то 1 касетка ще струва 1 паунд.Или по-кратко казано целта е касетките които береш за 1 час да се равняват по цена сбора им на тия 6 паунда.Ако продукцията е малко може цената и да е по скапа съответно......а тва за 7 часа по 6 дни в седмицата по незнам си какво там го остави тия сметки са смешна работа.Остава и сега полученото да напишеш и как ще го похарчиш колко дни в седмицата и с колко ще се прибереш хахах такива сметки не си прави без да си работела за да не ти излезнат криви щото познавам доста такива хора *lud*
#52Бригадир_6419
h123 писа:
neli-kaneva писа:
2 къде бъркам?
5Ще почерпя )
*clap*
Ами според мен бъркаш там че когато береш на норма хората ти смятат колко би набрала за 1 час т.е.ако на час ти е 6 паунда при плащане на час а при бране би набрала примерно за 1 час 6 касетки то 1 касетка ще струва 1 паунд.Или по-кратко казано целта е касетките които береш за 1 час да се равняват по цена сбора им на тия 6 паунда.Ако продукцията е малко може цената и да е по скапа съответно......а тва за 7 часа по 6 дни в седмицата по незнам си какво там го остави тия сметки са смешна работа.Остава и сега полученото да напишеш и как ще го похарчиш колко дни в седмицата и с колко ще се прибереш хахах такива сметки не си прави без да си работела за да не ти излезнат криви щото познавам доста такива хора *lud*

Нали минималната надница е 6.08 паунда на час за селскостопански работник и това е минимума за Великобритания, всичко друго следва да е незаконно!!!
#53Бригадир_5565
Ами не е точно така........все пак когато отидете 200 човека да берете ягоди и се заплаща на касетка тогава тази надница на час как ще се покрие освен ако в случая хората не изчислят за 1 час колко касетки се берат и така да им определят цената която да се равнява на тези 6 паунда....щото неможе ти да береш 3 касетки аз да бера 6 и двамата да получаваме по 6 на час,затова хората са си го измислили.Освен това има и друго-Ако примерно нормата ти е 6 каси на час т.е.по 1 паунд на касетка то ти може да береш примерно по 4 касетки на час и така за 10 часа работа да вземеш 40 паунда.Т.е.освен че няма да вземеш толкова колкото се пада на час то ти няма да си изпълниш и нормата а в много ферми правят засичане или до обед или до първия брейк т.е.почваш в 6 береш до 8 или 10 и ако не вървиш в нормата т.е.да си покриваш тва изискване от примерно 6 каси на час то следва заминаване в каравнката.....не си мисли че бачкаш не бачкаш там тия 6 паунда на час ще ти вървят......бачкал сам и 5 часа за 50 паунда бачкал сам и 12 за 50 според зависи.Имал сам дни в които аз специално сам си препокривал нормата имал сам и такива в които и на половина дори не съм я стигал.И така като гледам кво си написала определено си взела голямата кошница и си правиш криви сметки и доста не си наясно с нещата.Пари можеш да искaраш ако бачкаш стабилно,попаднеш на хубава ферма,вайзери,шефове,менажери и т.н.ако не правиш си една хубава екскурзия прибираш се с 2-3хил лева и тва ти е айде със здраве.......и вземи малко прочети тук таме щом ще заминаваш поинтересуваi се кво е тва норма яде ли се пие ли се работа на час кво е що е *lud*
#54Бригадир_1834
neli-kaneva писа:
h123 писа:
neli-kaneva писа:
2 къде бъркам?
5Ще почерпя )
*clap*

Нали минималната надница е 6.08 паунда на час за селскостопански работник и това е минимума за Великобритания, всичко друго следва да е незаконно!!!
Ако бачкаш на час и ти се плаща под минимума, тогава е незаконно. Ако те сложат на норма и не покриваш минимума трябва да ти се доплати до 6.08.
#55Бригадир_6419
А дали го правят в тая ферма или заобикалят законите?
#56Бригадир_5565
neli-kaneva писа:
две касетки да събереш (най-лошия случай давам за пример), изкарваш 45 паунда на ден. 6дни*45паунда
:D :D :D Мисля че тотално превъртя!!!Неискам да си представям хората с 60-70 касетки на ден с какви сакове трябва да се редят по заплатено време.Ти наистина ли си повярва че 2 касетки ако събереш хората ще ти платят 42 паунда?!?!???Ама съвсем сериозно те питам?Ако знаеш колко много се смях,ама от сърце.Как може да си помислиш подобна глупост?!?В 99 процента фермите си заобикалят законите и масово навсякъде когато има бранета е на норма,изключение правят някои ферми в които се бере не в касетки ми в едни по големички неща незнам как да ги нарека щото побират по 15-20kg но там берат за сладко и визирам случаи с едни мои приятели които бяха в такава Teptree Wilkinson & Son май нещо подобно се казваше но по темата....няма как да бачкаш на норма да набереш 2 каси и да имаш 42 паунда друг с 20 каси да има и той 42 паунда хахахахаха ама ти верно си много забавна хахахах.Поне малко от малко мисли с тази главичка.Ти едва ли не отиваш там да клечиш и хората ще ти подаряват паундовете май?Обяснено ти е по горе кое как стои,а това с доплащането няма как да стане,по закон е така трябва да се доплати но реално се губи смисъла от тая норма да я има.Така че това ти е нормата,ако са ти казали 1.50 на каса а на час ти е 6 значи средно около 4 каси ще ти искат да береш.Ако ги береш за 1 час тези 4 каси-6 паунда тогава като поработиш 7 часа окей съгласен сам да вземеш 42 и ще вземеш,но ако не вървиш в тая графа то тогава ще вземеш колкото си набрала.Т.е.при 1.50 на каса за 7 часа ще ти трябват 28 касетки набрани.....береш 2 вика и взимаш 42 паунда.....знаеш ли кога???Ако беше така всички българи милионери щяха да станат от тая Англия.Отделно при пиковите месеци цената пада искат тогава повече касетки нормата се покачва става трудничко а в много ферми когато нормата не се спазва се прибираш в каравната и на 3 прибирания има самолет за БГ.Прочети малко из тоя форум запознай се с фермите виj къде как е предния път ти написах по-горе виж какво е това норма часовка яде ли се пържи ли се кво се прай с него и пак ела попитай ако можем ще ти отговорим с удоволствие,поне аз де щото много ме забавляваш с хумора си хахахах
#57Бригадир_7806
Някой някаква идея кога започва тимът на Шарън тая година?
#58Бригадир_6388
Има ли някой за 05.05.2012 ?
#59Бригадир_6419
h123 писа:
neli-kaneva писа:
две касетки да събереш (най-лошия случай давам за пример), изкарваш 45 паунда на ден. 6дни*45паунда
:D :D :D Мисля че тотално превъртя!!!Неискам да си представям хората с 60-70 касетки на ден с какви сакове трябва да се редят по заплатено време.Ти наистина ли си повярва че 2 касетки ако събереш хората ще ти платят 42 паунда?!?!???Ама съвсем сериозно те питам?Ако знаеш колко много се смях,ама от сърце.Как може да си помислиш подобна глупост?!?В 99 процента фермите си заобикалят законите и масово навсякъде когато има бранета е на норма,изключение правят някои ферми в които се бере не в касетки ми в едни по големички неща незнам как да ги нарека щото побират по 15-20kg но там берат за сладко и визирам случаи с едни мои приятели които бяха в такава Teptree Wilkinson & Son май нещо подобно се казваше но по темата....няма как да бачкаш на норма да набереш 2 каси и да имаш 42 паунда друг с 20 каси да има и той 42 паунда хахахахаха ама ти верно си много забавна хахахах.Поне малко от малко мисли с тази главичка.Ти едва ли не отиваш там да клечиш и хората ще ти подаряват паундовете май?Обяснено ти е по горе кое как стои,а това с доплащането няма как да стане,по закон е така трябва да се доплати но реално се губи смисъла от тая норма да я има.Така че това ти е нормата,ако са ти казали 1.50 на каса а на час ти е 6 значи средно около 4 каси ще ти искат да береш.Ако ги береш за 1 час тези 4 каси-6 паунда тогава като поработиш 7 часа окей съгласен сам да вземеш 42 и ще вземеш,но ако не вървиш в тая графа то тогава ще вземеш колкото си набрала.Т.е.при 1.50 на каса за 7 часа ще ти трябват 28 касетки набрани.....береш 2 вика и взимаш 42 паунда.....знаеш ли кога???Ако беше така всички българи милионери щяха да станат от тая Англия.Отделно при пиковите месеци цената пада искат тогава повече касетки нормата се покачва става трудничко а в много ферми когато нормата не се спазва се прибираш в каравната и на 3 прибирания има самолет за БГ.Прочети малко из тоя форум запознай се с фермите виj къде как е предния път ти написах по-горе виж какво е това норма часовка яде ли се пържи ли се кво се прай с него и пак ела попитай ако можем ще ти отговорим с удоволствие,поне аз де щото много ме забавляваш с хумора си хахахах

Ей слава Богу, че имаш чувство за хумор :) Че си се посмял сам на себе си :) и на безсилието да се бориш за правата си - подигравайки се на другите не осъзнаваш, че ти и за съжаление многооо други като теб сами си предизвиквате отношението на англичаните :). Ако човек не се цени- то няма другия за какво да го цени! Но в държави като Великобритания е решила да помогне на робите, неоценяващи труда си с минимална надница, но ние пак казваме няма проблем на норма ще бачкаме. Нямам думи, ей за това България никога няма да тръгне напред, защото и левче да ни дават за работа на ден, ние пак ще си мърморим, и нищо няма да правим за подобряване на личния ни живот:) Някъде му викат хуманизъм, а други социална политика!
#60Бригадир_1
Само да вметна, че работата на норма винаги си е присъствала в начините на заплащане (може и да бъркам). Като цяло тя е в ущърб на по-бавните работници, за сметка на по-бързите. Лошото е, че колкото по-бързо работят всички, толкова по-малко пари взимат. :)
Church Farm TUNSTEAD INTERNATIONAL FARM CAMP – страница 2 | Бригадири