327 мнения455 293 прочитаЗапочната 3 януари 2012 г.
Период на дискусията2012–2017Най-активна година2013Запазени мнения327Прочита455 293
#61Бригадир_6419
Ivo писа: Само да вметна, че работата на норма винаги си е присъствала в начините на заплащане (може и да бъркам). Като цяло тя е в ущърб на по-бавните работници, за сметка на по-бързите. Лошото е, че колкото по-бързо работят всички, толкова по-малко пари взимат. :)
Абсолютно съгласна и затова действа закона за плащане на час! ТовА, че ние не си търсим правата ни прави нас виновни! Спирам с темата за да не се превърне в глупав спор, благодаря на h123 за искреността му, помогна ми да разбера фактите ! Наздраве *drunk*
#62Бригадир_1
Не, действа закона за предупрежденията, че не се справяш с работата и изгонването от фермата. (Това в случая не го казвам, че се отнася до тази ферма, но тук се получи дискусията за нормата и часовката) :)
Какви права да търсиш? Ако работиш бавно - ревеш, ако работиш бързо и вадиш по 10 паунда на час си викаш.. добре, че не съм часовка. :) Мисля, че имаше тема, която е за начините на плащане - заплащането на норма ти дава възможност да изкараш до 3-4 пъти часовката.. :) Тва е положението.
#63Бригадир_5565
neli-kaneva писа: Ivo писа: Само да вметна, че работата на норма винаги си е присъствала в начините на заплащане (може и да бъркам). Като цяло тя е в ущърб на по-бавните работници, за сметка на по-бързите. Лошото е, че колкото по-бързо работят всички, толкова по-малко пари взимат. :)
Абсолютно съгласна и затова действа закона за плащане на час! ТовА, че ние не си търсим правата ни прави нас виновни! Спирам с темата за да не се превърне в глупав спор, благодаря на h123 за искреността му, помогна ми да разбера фактите ! Наздраве *drunk* Девойче аз труда си го ценя,никъде не съм споменал дали го ценя или не,не преценяи вместо мен.Аз ти споменах че съм взимал и за няколко часа 50 и за 10 часа 50.Когато не съм се справял няма как да взема повече след като други хора са работели много повече от мен а се е плащало на норма.Неможе да сме излезнали 30 човека и пред мен да има 28 и аз да искърам колкото тях-това е абсурдно.Става дума за една неприятна дейност като чупене на едни сухи части от планта още като не е пуснало много листа пролетно време се прави това но забравих как беше името на тая дейност.За моя радост това продължи 4 дни общо 2 полета.За останалите дейности в които сме били на норма като плевене садене и т.н.сам се справял перфектно и както Иво спомена има си и предимство тая норма и това е че когато примерно ми искат определен брой планти засадени за 1 час а аз направя повече то съответно и часовката се покачва и може от 6 да достигне на 10 -12 според зависи.Има хора обаче не се справят бавни са и дори и 6 не хващат и така бачкат 10 часа за 35-40 паунда примерно.Не ми говори кой си търси правата или кой не.Мен са ме гонили от работа само веднъж за това че не си носех ръкавици при плевенето и откровенно си го казвам просто без тях нямаше как да бачкам и си го заслужих а с нормите не съм имал проблеми така че не преценяи какви права сам си търсил или не съм защото не ми се е налагало.И между другото не бих работил за тези смешни пари които споменаваш там сам искърал 6 месеца защото явно сам се справял и сам искарвал достатъчно.Определено не съм брал 2 касетки на ден за 42 паунда хахаха.Но иди поработи после се върни и сподели.И накрая опитал сам да ти обесня като човек кое как стои,виждаш постарал сам се да бъда по изчерпателен а ти ми се правиш на интересна и се опитваш да гадаеш какъв сам.Определено такива като теб не заслужават и грам помощ.Достатъчно е писано за сума ти ферми има си и тема за работата на час и норма и навсякъде си е обяснено но няма кой да прочете.И вместо да си благодарна че някои отделя от времето си ти седиш и говориш някакви тъпотии тук.Никoй не те кара насила да ходиш,никoй не ти казва да работиш и да не ти плащат,съвсем ясно е обяснено за нормата часовката кое как се определя а ти си знаеш пак твоето.Мисли малко с тая глава *lud*
#64Бригадир_1
Ето я и темата за норма и часовка. http://brigadiri.com/forum/viewthread.php?forum_id=12&thread_id=95
малко старичка.. :)
и още една тема.. http://brigadiri.com/forum/viewthread.php?forum_id=12&thread_id=1643
#65Бригадир_9921
здравейте на всички!ще се отклоня от спора ви за заплащане.днес получих потвърждение,че са ми получили документите и ме чакат във фермата след 21 април.искам да питам има ли и други получили потвърждение и да се организираме да пътуваме заедно.
#66Бригадир_6353
http://www.facebook.com/groups/194207985749/ ето тук можеш да прочетеш за другите хора който са за 21 април
#67Бригадир_9255
Начи във фермата сме около 10 българи сме за сега този weekend трябва май да идват още малко бг work force начи някои пита за тима на мортиша аз така и викам оная лудата почва идната седмица ... За положението ма мен е друго защото сам out of camp poчети всеки веекен немога да направя съпоставка с други ферми защото несам бил и така мн се надявам тази година да дойда българи патриоти да застанем всички заедно и да бадем задружни ваички го правят и ние трябва да сме така heads up chin up and we can do it
#68Бригадир_7377
kash Потребител
Мнения: 34 Регистриран на: 16.10.11 Публикувано на 11-02-2012 16:58 | RE: Church Farm - сезон 2012 - TUNSTEAD INTERNATIONAL FARM CAMP Начи във фермата сме около 10 българи сме за сега този weekend трябва май да идват още малко бг work force начи някои пита за тима на мортиша аз така и викам оная лудата почва идната седмица ... За положението ма мен е друго защото сам out of camp poчети всеки веекен немога да направя съпоставка с други ферми защото несам бил и така мн се надявам тази година да дойда българи патриоти да застанем всички заедно и да бадем задружни ваички го правят и ние трябва да сме така heads up chin up and we can do it Редактирано от Ivo на 11-02-2012 19:31 успех ти желая и то огромен с както ти я нарече,,мортиша 'ако не се лъжа :D
#69Бригадир_2471
http://www.ifctunstead.co.uk/applform.php
Това горе ли се изпраща за да се кандидатства?
#70Бригадир_6967
Има ли заминаващи за 20-21.04 и от къде? Взели ли сте билети и как ще се придвижите от Лондон до фермата?
#71Бригадир_6419
Някой за 19 май?
#72Бригадир_9676
Здравейте, за първа година ще ходя на бригада в Church Farm и имам дата за 21.04.12, някой друг на тази дата имали ? За да си организираме група за пътуването до самата ферма. Ако има желаещи нека пишат.
#73Бригадир_9921
здравейте!май доста хора ще станем за 21.04.вече сме сформирали една група от 7 човека за 21.04.,защото таксито от летището до фермата било за 7 човека-не знам дали има за повече хора,защото и аз съм за първа година и така ми обясниха.http://www.facebook.com/groups/194207985749/-тук можеш да прочетеш и за други заминаващи.ще се лети с wizzair,но всеки си взема сам билета,защото трябва да се сформира група от 25 човека за групов билет,а и за такава група ще е трудно да се събират парите за билет
#74Бригадир_2236
За 12 май има ли някой?
#75Бригадир_7087
Moje li nqkoi da mi kaje,moje li da se kandidatstva o6te za tazi ferma,priemat li dokumenti :)
Ivo: пиши на кирилица!
#76Бригадир_6419
kokoinna писа: Moje li nqkoi da mi kaje,moje li da se kandidatstva o6te za tazi ferma,priemat li dokumenti :)
Да, само се попълва формуляра и те ще се свържат с теб ако те одобрят.
#79Бригадир_9368
Здравейте! Някой знае ли колко горе-долу струва таксито от Лондон до фермата?
#80Бригадир_9255
140
#81Бригадир_11694
аз и една моя приятелка сме за тази ферма с дата на заминаване 21.04
#82Бригадир_6967
Колко общо са заминаващите на 21.04? *samolet*
#83Бригадир_6498
Може ли някой да даде информация как е минал сезон 2011 в Church Farm имало ли е работа, колко горе долу се изкарва на седмица и какво се бере ??????
#84Бригадир_1
В предишната тема за фермата (дал съм линк на първата страница) има мнения и за 2011. Ето пак линк. http://brigadiri.com/forum/viewthread.php?forum_id=19&thread_id=207&rowstart=200
#85Бригадир_7806
Някой за 26-ти май, на когото му се пътува с кола. Имаме едно/ две свободни места
#86Бригадир_10604
Аз бих искала да замина ,но не знам дали ще ми напишат същата дата.. дай скайп или фейсбук ако може
#87Бригадир_11741
аз много късно разбрах за тази ферма :( а със старата оферта нещо много се прецакват май нещата и днес подадохме за тази ферма. мислите ли, че е прекалено късно? до колко време трябва да получа одобрение, естествено ако ме одобрят? и още нещо дали за началото на май вече ще можем да заминем ? благодаря ви предварително за отговорите :)
#88Бригадир_6498
Има ли някой за 19 май ????за Tunstead International Farm Camp. Моля нека да ми пише, за да може да организираме заедно пътуването.
#89Бригадир_9921
а има ли някой,който ще пътува на 14.03
#90Бригадир_3084
и да има вече е заминал:)
Още по темата
Свързани дискусии
Други архивни теми със сходно заглавие или от същия раздел.